Christelijke kerken Suriname: politici diep in de ogen kijken

14

PARAMARIBO, 16 mei – Als na de verkiezingen een nieuw parlement en regering aantreden, komt weer het moment van trouw en dienstbaarheid zweren aan Suriname en de Surinamers. “We zouden hen daarbij diep in de ogen moeten kunnen kijken”, stelt het Comité Christelijke Kerken, CCK.

De boodschap daarbij zou moeten zijn de tekst uit het Bijbelse boek Matteus (5:37): Laat jullie ja ja zijn, en jullie nee nee, wat je daaraan toevoegt is uit den boze. “Maar laten wij daarbij niet vergeten, dat wij het zijn die hen in de gelegenheid hebben gesteld om tot dat zwaarwichtige moment te geraken”, stelt het CCK. Aanleiding is het pessimisme onder een deel van het kiezersvolk. Die vinden het stemmen nutteloos.

“Zij hebben de hoop opgegeven dat hun stem enige invloed kan uitoefenen op wat zal gebeuren in ons land. De afgelopen perioden hebben inderdaad soms ontmoedigende resultaten laten zien en ons enkele beschamende taferelen gepresenteerd”, aldus het CCK. Vandaar ook het Bijbelse citaat. Politici moeten eerlijk en open zijn. “Een eerlijk en open mens is een betrouwbaar mens, die meent wat hij/zij zegt en ernaar handelt.”

14 REACTIES

 1. Politici moeten open en eerlijk zijn, vooral de afgelopen 5 jaar, hebben deze politici in ieder geval het tegenovergestelde laten zien door hetvolk vovvvolkvvvov


  Maak melding

 2. politici moeten open en eerlijk zijn, maar het tegenovergestelde heeft de afgelopen 5 jaar plaats gevonden, het volk is voorgelogen en bedrogen, en nu vragen deze zelfde leugenaars en bedriegers nog 5 jaar.


  Maak melding

 3. 16 mei 2015

  Laten wij eerst alle kerkelijke voorgangers in de ogen kijken.
  Begrijpen zij wel hun rol in de Surinaamse gemeenschap?
  Srika


  Maak melding

 4. Ja ja CCK, beschamende taferelen : schaamteloos stelen en roven van gemeenschapsgeld door de paarse schurken o.a. Abrahams recentelijk bevestigd door NDP-er Caldeira.

  Schaamteloos stelen en dan nog bedelen voor nog eens 5 jaar.
  Die paarse schurken hebben gewoon een bord voor hun kop.


  Maak melding

 5. Skapu so wan segi meti
  San e go du na ini kaw – sabana
  ” Een eerlijk en open mens is een betrouwbaar mens , die meent wat hij / zij zegt en naar handelt ” , oreerde de pater na het verrichten van zijn goddelijke daad tegen Samuel en liep naar de bisschop en fluisterde in zijn oren met de woorden ; ” Laat de kinderen tot mij komen en verhindert ze niet ” !!!
  Halloooooo , ONTWAAKT !!!


  Maak melding

 6. De kerken aanbidden Satan in naam van Jezus. De kerken zijn bezig de cultuur en godsdienst van anderen te vernietigen met hun bekeringsacties. Ze liegen mensen voor dat Jezus de enige is die je kan redden en meer van dat soort lariekoek. Het zijn instellingen van de leugen en het bedrog geworden. Het Vaticaan, geholpen door de Westerse christelijke landen pompen miljarden om niet-christenen te bekeren, dwz om zieltjes te winnen. Ze bedrijven zelf een vuile politiek met het geloof. Ze verkrachten de nonnen in de kloosters en doden en begraven de illegaal geboren babies in de kelders. Zelfs in het Vaticaan voeren ze Satanische rituelen uit, omdat bidden tot Jezus hen niet de macht geeft die ze nastreven. Wie bij de kerk zit is voor altijd verloren en zaait dood en bederf in de wereld. Zelfs Jezus kan hen niet meer redden. Amen.


  Maak melding

 7. Dankzij de paars valse geldzuchtige apostel van baas, zgn geestelijk adviseur van staat is de misdaad sinds 2010 sterk stijgende. Hij profeteerde dat zijn afgod didibri rust,vrede en voorspoed zou brengen. Ook dat baas en zijn zoon zijn bekeerd. Ma paarse kut toch, zeg het al die oliedomme aanhangers van de ndpsekte niet. Hij kon niet profeteren dat de zoon van zijn afgod dididri die hem maandelijks 6.000 srd betaald zou worden opgesloten. Terecht koos koning Jezus niet voor de Schriftgeleerden en farizeers, maar voor visser,ruwe eenvoudige mensen. Terecht noemde hij hen addergebroed. Luister naar wat ze te zeggen hebben maar volg hen niet in hun voetsporen, want aan de vrucht herkent men de boom. Mi Sjiesoso Kaka….krijste de paarse profeet, soso lobi didibri.of niet?


  Maak melding

 8. De tijd is nu genaderd dat alle christenen op Doe moeten stemmen.Het is niet “punt uit” maar het moet gezien worden als een christelijke principe.Opdat wij als christenen,na de overwinning van de verkiezing, de niet christenen in woord en daad zullen ondersteunen als een getuigenis voor Christus Jezus onze Redder.


  Maak melding

 9. @johannes,

  Jammer dat er geen Hindoe partij is waarop je had kunnen stemmen, want ook Heer Krishna en Heer Raam redden hoor. Niet alleen Jezus redt, er zijn Velen die redden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.