Suriname daalt op Tourism Competiveness Index

51

Passagiers stappen op de Johan Adolf Pengelluchthaven in een SLM-toestel richting Cayenne, Frans-Guyana. In het ‘Travel & Tourism Competitiveness Report 2015’, dat begin mei is uitgekomen, neemt Suriname van de 141 onderzochte landen plaats 101 in als een scala aan indicatoren in beschouwing wordt genomen. Suriname was in 2009 nog op de 99ste plek, en ging in 2013 naar plaats 100.


51 REACTIES

 1. Nee maar, menen ze dit echt ? lol …. weet je wat het is met Suriname, een dure reis, smerige hotels, onbeschofte horeca personeel, smerige straten in Paramaribo, smerige OV, weinig tot geen bezienswaardigheden en veel criminaliteit. Ze doen er ook geen moer aan om het te verbeteren. Het land heeft alles in huis om een fantastisch vakantieland van te maken, helaas zitten de verkeerde mensen aan de knoppen.

  Voor minder geld zit je in **** resort in Zuidoost Azie waarbij je godelijk kunt eten, veel bezienswaardigheid, goede infra structuur en horeca personeel die wel verstand hebben van hun vak.


  Maak melding

 2. De blanke stagiaires worden aan de lopende band of aangereden of beroofd.Het lopen met een camera is een onmogelijkheid in Paramaribo.Ook in groepen ben je niet veilig.Want dan komen ze ook met groepen op je af om je te beroven.


  Maak melding

 3. En dit cijfer zal wis en zeker verder stijgen zoals de misdaad als oliedomme paars/gele aanhangers der onberechte misdadigers wederom krijsen……stree de foe stree. we ga egt wee stemme op onze liefste lijders. Ieja we stem op de Nationale Dieven partij of op Algemene Boeven Oplichter Partij. Hihi. Na soso moro foeroe do go doe, ooktoe deng toeristen sa ondrovinie vakantie. Suribabawe, no more,thanks a lot,, even is a gift or a free all in one ticket to Suribabwe, no no no. Maar misdadigers wereldwijd zullen heel graag de misdaadstaat Suribabawe bezoeken om duistere zaken te doen met de onberechte misdadigers aan de macht. Soso lobi baas en lon, leve Suribabwe. Neks no fout. Leve alles wat misdadig regeert.


  Maak melding

 4. Vroeger vluchtten de Marrons hun hutjes in als je in het binnenland op bezoek kwam. Tegenwoordig moet jij vluchten voor hen want er zitten heel wat onbetrouwbare elementen bij met onzuivere motieven. Als je alleen gaat naar het binnenland ben je verloren.


  Maak melding

 5. Enige waar ze hoog scoren is het aantal internationaal veroordeelde of opgespoorde criminelen aan de top.
  25 Mei maak die ezels hun ogen open


  Maak melding

 6. In elk land waar kaphrie banders aan de macht zijn raakt het land in verval. De stagiares zijn daar niet voor stage.

  Die zijn er alleen om hun benen te spreiden voor deze banders, en nemen ze allerlei soa’s mee naar Nederland.

  Voor ruim 15oo euro heb je een droomvakantie in thailand met alles er op en eraan. Voor dat geld heb je net een ticket naar Su en kan je 2 bami op zanderij kopen.

  Soso Banaba


  Maak melding

 7. Als ze blijven zakken op die lijst gaat die Bolle echt geen villa kopen in Nieuw Amsterdam. Er moet wel royal bediening zijn voor de dreumeltjes Ahalia, Abalia en Adalia. Mrs LaTina moet natuurlijk ook niet alles zelf hoeven doen!


  Maak melding

 8. heeft bankrover Brunswijk net voor veel geld een diploma gekocht en een scriptie laten schrijven over toerisme en met onmiddellijke ingang is dat van invloed op Travel & Tourism Index. Het domme Surinaamse volk slaapt verder maar de geciviliseerde buitenwereld is klaarwakker en alert.


  Maak melding

 9. Het probleem van Suriname zal blijven dat er gewoon te weinig mensen zijn in het land. De regering moet gewoon alle kansen bieden aan de diaspora om zich daar te vestigen en moet gebruik maken van hun werkervaring en opleiding. Surineds weten goed wat de Europeaan wil en hoe hij denkt en wat hij gewend is. Suriyanks weten hoe de Amerikaan denkt en wat hij wil.
  Maar wanneer ze de diaspora eerder als melkkoe zien dan als een assett, dan houdt alles op. Blijf maar lekker ronddobberen zonder ergens aan te komen!!


  Maak melding

 10. Let op de paarse verwordingen als tekenen aan de wand. Hihi
  De 19-jarige Kelvin L. is gistermiddag neergestoken aan de Adroestraat in het politie ressort Flora. Hij is met een kapotte fles in zijn buikstreek gestoken na een geschil met enkele vrienden. Neks no fout, loekoe noh fa oenoe paars/gele lijders beng doe voor en na jare tachtig. Soso lobi ogrimang leki lijders. hihi

  Als de NDP de afgelopen regeerperiode het alleen voor het zeggen had gehad, dan zou de financiële situatie van het land er beter voor staan dan nu het geval is. Hihi, Per decreet, pres for life of gewoon het beest bij de naam noemen. Dictator Didibri for life, dat is wat al die oledomme aanhangers der misdaad verdienen als lijder. Hahahahaha

  De wisselkoers op de zwarte markt in Venezuela is verzwakt onder druk van de steeds steiler wordende daling van de bolivar. De Venezolaanse munt stevent af op hyperinflatie en een snel krimpende economie. De paars/gele oliedomme aanhangers van moordenaars en drugsbonzen verdienen hetzelfde lot als deze afgodendienaars van het Chavazisme. Hihi. Back to 4.000srd voor 1 US. als ze over enkele dagen oliedomm doofblind krijsend stemmen…….soso lobi tingi p[aars ka vol van misdadigers. Hihihihihi,hahahahaahahahahahhaahahha. A fout na neks. Misdaad hebt baas en lon veel mact en rijkdom gebracht. Dankzij…………………………


  Maak melding

 11. Indien je met een normale naam had gereageerd, had ik je geantwoord. Ik heb geen zin om te reageren op een leus als ‘get a life’ of ‘read a book’ of ‘drink cocacola’ of zoiets.


  Maak melding

 12. 15 mei 2015

  Beste @ banaba,

  Srika constateert in jouw post een mate van jaloezie voor kaphrie banders. Zij pakken de blanke stagiaires van alle kanten en langdurig en strak.

  Jij, als ”niet kaphrie bander”, bezit vermoedelijk de potentie niet en je hebt zeker een korte en slappe duur om die kaphrie bander na te doen. Daar zijn deze Nederlandse stagiaires heel kieskeurig om.

  Hebben andere ”niet kaphrie banders” ook dit probleem?? Roy ??
  Srika


  Maak melding

 13. @life,

  Solliciteer je om advocaat te worden van die Bolle? Doe geen moeite, hij heeft er al een paar. Get a life, fok your wife. Of ben je een vrouw? In dat geval, get a life, take a dive.


  Maak melding

 14. Opvallend genoeg is dat qua rangschikking Suriname 2 plaatsen van positie is veranderd. Waar praten we over 2 plaatsen en in alle of bijna alle reacties is het meteen moord en brand … Ik krijg sterk de indruk dat men op dit artikel heeft gewacht om zich zo negatief als maar kan te uiten. Over dit toch zo prachtig land. Erg om te moeten constateren dat de meeste reacties erg erg kortzichtig zijn .ik sluit mijn ogen niet voor de dingen die er wat men noemt voor verbetering vatbaar zijn absoluut niet maar ik ben mij erterdege van bewust en jullie allemaal met mij weet ik zeker het is en blijft een super prachtig land en daar moeten wij alles aan doen ik zeg WIJ om het nog mooier te maken dan het al is en toegankelijker te maken voor een ieder die ONS mooie Suriname wil leren kennen


  Maak melding

 15. @Rob,

  Twee plaatsen lager betenet X% minder toeristen. Het betekent ook dat andere landen die lager stonden, Suriname voorbij streven. Dus zij gaan vooruit en Suriname gaat achteruit. Waarom kan Suriname niet vooruit?


  Maak melding

 16. Volgens mij maakt het weinig uit of Suriname op de 99e, 100e of 101e plaats staat.
  Het score is in alle drie gevallen ronduit slecht.
  Als er over 10 jaar weer een onderzoek wordt gedaan, zal het resultaat niet veel beter zijn, ………… tenzij de toeristenbranche zich gaat verdiepen in de vraag, wat de buitenlandse toerist echt wil.
  Het aanbod aan aktiviteiten komt al jarenlang niet meer overeen met wat de nieuwe generatie toeristen wil.
  De prijs-kwaliteit verhouding is slecht, de klantvriendelijkheid zo mogelijk nog slechter en de variatie in aanbod is 25 jaar stil blijven staan.
  Als je de SuriNeds en SuriYanks even niet meetelt, komen er bijna geen buitenlandse toeristen naar Suriname.
  Het is met name de 1e generatie van deze groeperingen, die – ook op het gebied van toerisme – nog geld in het laadje brengt.
  Voor de 2e generatie is Suriname al een steeds verder van mijn bed show.
  Deze generatie SuriNeds of SuriYanks heeft het meestal na 1 bezoekje aan Suriname wel gezien en dat geldt volgens mij voor de meeste buitenlandse toeristen.
  De redenen daarvoor zijn door verschillende posters al verwoord.
  Samenvattend is mijn mening, dat als de Surinaamse houding ten opzichte van de toerist niet verandert, zal er nooit iets veranderen in dit land.


  Maak melding

 17. Ik vind het diep triest als ik bijna een ieder zo hoor over Suriname.
  Daarom hou ik van turken en Marokanen ook al doet hun koning of president slecht ze staan achter hem en blijven ze 1.
  Inplaats jullie praten hoe het beter kan en moet spelen jullie in de hand van wat Nederland wilt wals maar over jullie president heen en ik help wel met olie op het vuur te blijven gooien.
  Denken jullie een keertje na want dezelfde mensen die hier reageren zijn meestal de mensen die naar Su gaan en schreeuwen na mi kondri,als het jou kondri is doe wat goed ervoor help het en kraak het niet af ook niet zijn mensen.
  Want wat wij schrijven lezen anderen ook misschien mensen die wouden komen naar Suriname,die schrikken wij zelf allemaal af en dan zijn wij de schuldigen van die index en niet hun daar.
  dank u


  Maak melding

 18. @countrylove,

  Chinese toeristen gaan overal op de wereld op vakantie, behalve in Suriname. Omdat Suriname ze weinig te bieden heeft. Bovendien doen al die verhalen over overvallen op Chinezen de imago van het land geen goed. In China noemen ze Suriname het Land van de Bedelaars en Wilden.


  Maak melding

 19. Forummers, odi odi.

  Suriname daalt op Tourism Competiveness Index.
  Alle voorgaande reacties ook gelezen.

  Raadpleeg ook het volledig rapport hierover via (Google):
  En natuurlijk kom je ook de complete lijst met de rangschikking van de landen tegen w.o. Suriname.

  Insight Report
  The Travel & Tourism Competitiveness
  Report 2015 – Growth through Shocks.
  ———————————————————

  The Travel & Tourism Competitiveness Report 2015
  is published by the World Economic Forum within
  the framework of The Global Competitiveness and
  Risks team and the Industry Partnership Programme
  for Aviation & Travel.


  Maak melding

 20. Het wordt inderdaad eens tijd dat ze in Suriname wakker worden in de toeristensector willen ze nog niet verder afzakken op de ladder.
  Als ik voor me zelf na ga, wat ik uitgeef voor een 3 a 4 weken vakantie buiten de nog steeds te hoge prijs voor een ticket op deze goudvlucht, is dat ondanks dat we geen geld over de balk smijten toch gauw het drie tot vierdubbele van wat een modale Surinamer per maand verdient.
  als je dan even globaal uitrekent wat er per vlucht binnenkomt in suriname en hoeveel euro’s er binnenkomen op deze manier die besteed worden in Suriname, mochten ze dat wel eens meer koesteren, uiteindelijk is degene die betaalt, die bepaalt en niet andersom.maar te vaak krijg je het idee dat ze in de Surinaamse toeristenbranche, horeca, en winkels denken dat het andersom is, als die houding niet verandert ben ik bang dat een volgende keer Suriname nog verder afzakt op die lijst, en deze toch niet onbelangrijke bron van inkomsten nog minder wordt

  .


  Maak melding

 21. Mij maakt het niet uit welke partij er gaat winnen.
  Prioriteit is 3-ledig.
  Criminaliteit moet omlaag zodat toeristen en ook landgenoten een veilig gevoel moeten hebben. Iedereen woont zowat in vogelkooien met de diefijzers. Laat een strenge Chinees minister van justitie en politie worden.
  Verkeersveiligheid moet omlaag. Dit kunnen Chinese verkeersdienaars ook heel goed.
  Gezondheidszorg moet beter. Laat er meer concurrerende ziekenhuizen komen met kwalitatieve doktoren. Vind het goed dat een Chinees ziekenhuis in aanbouw is.

  Zelf ben ik geen Chinees, maar ik constateer dat de andere bevolkingsgroepen bovenstaande niet kunnen waarmaken. Chinezen werken hard, en als ze een functie krijgen toegewezen handelen ze er ook naar.


  Maak melding

 22. Wat een onzin wij worden als we bij onze familie zijn ,en samen b.v
  naar Nickerie gaan worden we altijd hoffelijk en vriendelijk bejegend.
  Als je hier in Nederland naar de schilderswijk gaat wordt je uit gescholden en zie je niets anders dan ises vlaggen.Er heerst in Nederland een wild west cultuur waar dagelijk aanslagen aan de lopende band gebeuren.Iedere keer als we Paramaribo terug zien
  is het mooier geworden.Het is gemakkelijk kritiek te hebben op de huidige regering maar het is nooit zo goed geweest in Suriname als nu het geval is.Deze president heeft Suriname op de kaart gezet
  en dwingt respect en bewondering af.Ik hoop dat Desi herkozen wordt.Leo Snel.


  Maak melding

 23. Op welke index zakt Suriname niet?

  Wij gaan dit jaar lekker naar Spanje, daar schijnt de zon ook.
  En het is maar twee uur vliegen!


  Maak melding

 24. hoe komt het,dat de s.l.m. steeds half vol rond vliegt..

  v.v. parbo-schiphol,andere bestemmingen heeft het niet..

  vandaag nog kwam deze terug uit sme en was half vol

  terwijl de k.l.m. volle bak rond huppeld..v.v.

  waaraan zou dit kunnen liggen..

  heeft het iets met betrouwbaarheid te doen..


  Maak melding

 25. love my country@

  dus met andere woorden we moeten aan struisvogel politiek doen.het is er wel maar we moeten er niet over praten,
  en als we dat doen halen we Su neer of is dat zelfcensuur het moet niet te gek worden.ik denk dat jij beter naar Turkije of Marokko kan verhuizen,hier hemel je de turken en Marokkanen op
  en je eigen landgenoten kraak je af snap jij je zelf wel wat voor dommigheid je uitkraait je kraakt de Suri,s hier op het net af waar een ieder het kan lezen ga aub weg

  en- Laat Me- rustig met rust.


  Maak melding

 26. Maar jullie doen niets anders dan SU neerhalen. Jullie moeten je schamen om het land van je ouders en grootouders zo te vernederen. Ergens liggen jullie roots wel daar. Als het hier te heet wordt aan de Noord-Zee, waar gaan jullie dan naartoe vluchten, jullie schaamteloze Surinamebashers?

  Ik begrijp werkelijk niet dat jullie ieder onderwerp aangrijpen om Suriname weer de grond in te boren. Als je dat de waarheid vertellen noemt, dan weet ik niet wat je onder de waarheid verstaat? Zo een prachtig land waar de zon iedere dag voor iedereen daar schijnt. Een heerlijk warm land, een land met zoveel mooie en nog deels ongerepte natuur, zoveel heerlijk fruit, zoveel lekkere groenten, zoveel mooie bloemen, zoveel mooie dieren, goud, olie, erts, zoveel vruchtbare grond, zoveel economische potentie en zoveel gastvrijheid, zoveel ruimte, zoveel talent, en nog zoveel moois. Een land waar je niet veel nodig hebt om gelukkig te zijn. Een land waar je dichter bij de basis van het leven staat en waar je niet alleen met materiële zaken bezig bent. Een land waar het heel goed mogelijk is om zelfvoorzienend te zijn door de mogelijkheden die de natuur je biedt. Een land waar je je vrij voelt en waar je heerlijk kunt chillen.


  Maak melding

 27. @Leo Snel, wat ben jij een opmerkelijke leugenaar die over de Schilderswijk alleen maar uit zijn nek loopt te lullen. Ik woon mijn leven lang in den Haag en ben dagelijks in de Schilderswijk. Ik ben nooit uitgescholden, nooit zag ik een IS vlag en zelden word ik agressief benaderd. Ja, zwarte pooiers en drugsdealers willen weleens een opmerking maken maar die nemen zij te plekke weer terug. Volgens mij ben jij een radeloos persoon. Je doet voorkomen alsof de Schilderswijk de sharia driehoek is zoals een journalist van het Parool (heel toevallig ook van Surinaamse afkomst) beweerde. In een 28 tellend excuus artikel is het Parool diep door het stof gegaan en het ene na het ander excuus gemaakt aan de bewoners van de Schilderswijk. Je bent een ophitser en ik hoop dat je de volgende keer een blauw oog oploopt mocht je toevallig in de Schilderswijk rondlopen. En als Suriname en Paramaribo jou zo bevalt dan blijf je toch lekker daar ? Kom niet terug naar Nederland want jouw soort is dat van een kakkerlak


  Maak melding

 28. @Smatje, een land waar je niet alleen met materiële zaken bezig bent. Ha ha ha voor elk huis staan 3 auto’s waarvan minstens 1 het niet doet. Voor de show wil men doen geloven dat men het goed doet en goed heeft.
  Ondanks zoveel moois en rijkdom lukt het maar niet om het land op te bouwen. Een land waar men goed kan chillen ? Ja dat doen ze 24 uur per dag daar want werken komt niet voor in het woordenboek van de Surinamer. Die parasiteert liever op Aziaten.


  Maak melding

 29. Bij de mentaliteit van de Surinamers past geen democratie, maar dictatorship. Surinamers nemen zelden het initiatief om goede dingen te doen, mn.n met het bestuur. Ze willen graag dat hen dingen wordt opgelegd van boven. Bij deze karaktertrek past een sterke man, een dictator uitstekend. Democratie is verspilde moeite in Suriname.


  Maak melding

 30. janwillem

  Als je een extra side order besteld bij naskip, krijg je een tjoerrie van de blacka meid achter de counter, ipv een smile en service.

  Als je dochter verkracht is, en de creolen politie de mogelijkheid heeft, gaan ze nog een keer over je dochter heen, en geven ze de creolenrover de mogelijkheid om te vluchten.

  Dus nee, veel Surneds besteden een bedrag van minimaal 1000 euro liever aan een all incl vakantie in een ander warm land.
  Waarbij veiligheid zeker een rol speelt.


  Maak melding

 31. @Banaba,

  Gewoon een grote muur om Suriname heeft bouwen en de wereld is van veel ellende en rampspoed bevrijd. Zelfs de chinezen beginnen de Surinamers te wantrouwen en te haten, precies om het door jou omschreven gedrag. De Surinamer staat voor mij gelijk aan arrogantie, onbeschoft gedrag, lui, wantrouwig, crimineel, en parasieten.


  Maak melding

 32. Van een ‘Sharia Driehoek’ in de Haagse Schilderswijk is geen sprake. Dat concludeert dagblad Trouw na diepgaand journalistiek onderzoek. In een 28 pagina’s tellende bijlage over de veelbesproken Haagse wijk neemt de krant vandaag nogmaals afstand van die kwalificatie. Die werd gebruikt in een reportage uit 2013 van de inmiddels ontslagen journalist Perdiep Ramesar.

  Twijfels over zijn werkwijze waren er al heel lang bij collega’s van dagblad Trouw. Hoe kon journalist Perdiep Ramesar toch doorgaan? Lees hier de reconstructie.
  Hoofdredacteur Cees van der Laan noemt de Schilderswijk in een commentaar wel ‘een buurt met slechte cijfers’. Maar hij stelt tevens vast dat de wijk een bevolking telt die voor 90 procent allochtoon is en 110 nationaliteiten behelst. ‘Als die diversiteit wordt gekoppeld aan de cijfers, is het een wonder dat het nog zo goed gaat in deze buurt.’

  Van der Laan noemt de werkelijkheid ‘complexer en omvangrijker dan wij twee jaar geleden beschreven. Radicalisme komt voor, maar een Sharia Driehoek troffen we niet aan’.

  Twee jaar geleden ontstond grote beroering toen de krant in een reportage beschreef dat radicale moslims in de wijk de dienst zouden uitmaken. Vorig jaar constateerde een onafhankelijke commissie dat verslaggever Ramesar destijds onverklaarbaar veel anonieme bronnen gebruikte. Mensen die hij wel bij naam noemde, waren nergens terug te vinden. Trouw trok uiteindelijk 126 artikelen van Ramesar in en ontsloeg de journalist.

  ‘Rampspoed’
  In de bijlage zegt Trouw ditmaal dat acht redacteuren 100 uur aan interviews hebben afgenomen en 75 bronnen te hebben geraadpleegd over de wijk. In de krant komt ook burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag aan het woord. Hij zegt: ‘Ik verkondig overal: ‘Hou eens op om de Schilderswijk als een plek van rampspoed neer te zetten’.’

  (Bewerkt door: Redactie)


  Maak melding

 33. @Get a life, neemt het die onderontwikkelde aap het niet kwalijk dat hij zo rancuneus jegens Willem is. Hij mag hem wel voor Bolle Willem uitmaken zonder dat hij vervolgt wordt, maar ik op mijn beurt maf Jesse niet voor luie zwarte uitmaken. Want dan loopt hij als een juffer te schreeuwen over racisme en discriminatie. Wat een lafhartig volk ook.

  @Laat me:
  Gerust hoor want je bent oliedom en van zelfreflectie wil je niks weten. Hou jij je volk maar dom en het komt wel goed.


  Maak melding

 34. @Jan Wilem,

  De blanken zijn het meest rancuneuze volk dat ooit op aarde was, is en zal zijn. Een blanke vergeet in een oogwenk alle misdaden die hij gepleegd heeft, maar nooit vergeet hij zelfs een onafgemaakte crime dat tegen hem gepleegd is. Hij zal zo’n persoon tot in de eeuwigheid vervolgen.
  Je ziet het elk jaar in mei. Men herdenkt elk jaar dat men slachtoffer was, maar nooit, maar dan ook nooit herdenkt men dat men een bijzonder grote dader is geweest en zelf miljoenen mensen ontzettende ellende heeft bezorgd, slachtoffers heeft gemaakt. Waar duidt dit op?
  Dat voor de blanke, anderen niet tellen. Alleen zij zelf tellen. Alleen zij zelf doen er toe, de rest is er om hun te dienen en als ze daarbij sterven is er niets aan de hand. Dus snap ik ook niet hoe enkele hindoestanen hier zo achter die blanken gaan staan. Wacht maar af tot ze ook jullie gaaan aanpakken. De PVV is daar al mee begonnen in Den Haag.


  Maak melding

 35. @ Blakka bakkra,

  Je leest niet goed. Ik heb het wel degelijk over werken, want ik benoem de economische potentie van Suriname en ik heb het over een land waar het heel goed mogelijk is om zelfvoorzienend te zijn door de mogelijkheden die de natuur je biedt. Economische potentie doordat SME een open economie is waarin het eigen initiatief wordt aangemoedigd (eigen bedrijf etc.) en zelfvoorzienend omdat er mogelijkheden zijn om in je eigen onderhoud te voorzien zonder afhankelijk te zijn van de opbrengst van de boeren.


  Maak melding

 36. Dit is helemaal niet raar.Suriname heeft de toerist n.l.weinig te bieden.
  De stad is vuil en zit vol met zwervers die voor de Surinamer een normale zaak is.De buitenlander ervaart dat als onaangenaam.Het binnenland is mooi maar de mogelijkheden die het bied zijn beperkt en in vergelijking met andere landen in de regio te duur.
  Wij hebben een lange weg te bewandelen en als we inderdaad over toerisme willen praten is er veel werk aan de winkel.
  Als we zeggen dat Suriname het mooiste land is wat je vaker hoort dan komt van de mens die niet reist of de mens die zichzelf voor de gek houd,We zijn op dit gebied veeeeer achter.


  Maak melding

 37. @smatje
  We doen aan zelfreflectie en zelfkrietiek.
  Surinaamse betsuurders deugen niet, period. Jammer maar wel waar. Zij hebben het land laten afglijden!


  Maak melding

 38. Ja mang, ik wil liever geen toeristen in Sranang. Ze komen met allerlei ziekte en eisen een heleboel en snauwen je ook nog af. Laten ze maar wegblijven. Opgeruimt staat netjes zeggen ze toch? Ze mogen wel een stukje kaalgekapte grond adopteren. Dan plant ik wel bomen daar voor ze tegen een redelijke vergoeding. Zo ontstaat win-win situatie. Ze blijven weg van de muskieten en dragen bij aan de natuur.


  Maak melding

 39. Ach SU , zon prachtige land met een heerlijke klimaat.

  – punten
  Belachelijke prijs van een ticket .
  Horeca mensen zo onbeschoft als de gemiddelde Marokkaan.
  Mensen zijn nog steeds gebrainwasht door te stemmen op drugs criminelen en moordenaars.
  De douane op zanderij hebben liever niet dat er toeristen komen naar SU terwijl wij zorgen dat ze een baan hebben.
  Hygiene moet nog uitgevonden worden.
  Hindoes drinken de hele dag whiskey.
  Chinezen proberen je te belazeren als ze horen dat je niet native ben.
  Zoveel Nederlanders.
  Dik is het nieuwe breed

  + punten
  Het weer, buiten het kleine en grote regentijd.
  Het eten.
  Kwatta markt
  Het weerzien van Familie en vrienden


  Maak melding

 40. On topic: Hoewel ik er geboren ben vind ik Su helemaal niets als vakantie land. Ik doe liever de TV aan voor een potje voetbal om me te ergeren en het kost me geen geld.

  Off topic: Het bericht gaat over toerisme, maar de postings staan vol met “blanke stagiaires, kaphrie banders, creolen, blacka meid.”

  Quizvraag van vandaag; Hoe dom moet je zijn om volgende onzin te verkondigen.

  “De Surinamer staat voor mij gelijk aan arrogantie, onbeschoft gedrag, lui, wantrouwig, crimineel, en parasieten.”

  Wat een gelul en bekrompenheid van de racistische pseudo intellectuelen hier op de site. Wat een haat en verbittering. Zielig hoor met hun blanke naampies.


  Maak melding

 41. Als Surinamer vindt ik Su een gezellig vakantieland. Maar mijn kids gaan liever ergens anders naar toe. Mijn conclusie is dat de 2e generatie Su de rug keerd. Su heeft nog heel veel stappen te maken. Torarica moet nodig grondig gerenoveerd worden: parkeerplaats is broko en ook t trottoir. Levensgevaarlijk. Entree en buitenlunchroom brokkelt af etc. Etc. Geen 4 sterren waard. Op 1 mei was er een feest op t onafhankelijkplein: leek wel of ik in Afrika was. Op zondagochtend liep ik langs de waterkant. Een smerige boel. Overal was t afval te vinden. Wat n smerig volk.


  Maak melding

 42. Toch wel jammer dat waterkant niet de moeite heeft genomen om de Index te besturen en het resultaat genuanceerd aan de lezers voor te houden. Uit de index blijkt namelijk dat Suriname op onder andere het gebied van Infrastructuur, safety & security, Airtransport infrastructure ten opzichte van 2009 en 2013 flink vooruit is gegaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.