‘Schijn van intimidatie achter oponthoud moordproces’

50

PARAMARIBO, 14 mei – Het heeft er alles van dat er schijn van ‘macht en intimidatie’ hangt over de stagnatie van het proces rond de decembermoorden. Dit stelt mr. Hugo Essed, advocaat van de nabestaanden van de slachtoffers van 8 december 1982. Het oponthoud heeft lang genoeg geduurd.

De familieleden eisen dat het strafproces wordt opgevat. Essed zei tijdens een persconferentie dat het Openbaar Ministerie simpelweg zijn werk moet doen. Om het zover te krijgen hebben de nabestaanden een beklagschrift ingediend bij het Hof van Justitie. Het Hof wordt gevraagd de Procureur-generaal te bevelen de vervolging in te zetten. Dit gebeurt niet meer sinds de invoering van de nieuwe amnestiewet.

Het proces is geschorst en het Openbaar Ministerie wil dat het zo blijft. Volgens het vervolgingsorgaan zal een constitutioneel hof moeten beslissen of de wet indruist tegen de grondwet. De krijgsraad besloot in maar het proces te schorsen voor ruim een jaar. Essed vindt dat het Openbaar Ministerie in beroep had kunnen gaan tegen de schorsing. Dat is nagelaten.

50 REACTIES

 1. Schijn van intimidatie achter oponthoud moordproces? Hoe komen jullie daar nu op? Er is gewoon 100% sprake van intimidatie en het Openbaar Ministerie doet het in z’n broek!


  Maak melding

 2. Suriname is nu definitief een dictatuur waarin Bouterse alles bepaalt.

  Een onafhankelijke rechtsstaat is Suriname al lang niet meer.

  Leger, de rechtbanken alles staat onder controle van Bouterse.


  Maak melding

 3. Door intimidatie methodes toe te passen en grondwetrechtenschendingen toe te passen, is het mogelijk om een massamoordenaar met nog andere moordenaars, niet te kunnen vervolgen omdat bepaalde instituten te laf zijn om het recht toe te passen.


  Maak melding

 4. @KLONK PLONK

  Wat heeft de definitie van een (Surinaamse) rechtsstaat te maken met een (Nederlandse) pedoseksueel?

  Graag inhoudelijk, objectief en gedegen onderbouwd antwoord.


  Maak melding

 5. @Bakra Basi

  Niemand neemt de onzin van jullie meer serieus. Nederland voldoet niet aan de definitie van een rechtsstaat maar het wordt wel een rechtsstaat genoemd. Politiestaat is eigenlijk correcter.

  “Wat heeft de definitie van een (Surinaamse) rechtsstaat te maken met een (Nederlandse) pedoseksueel?”

  “Suriname is nu definitief een dictatuur waarin Bouterse alles bepaalt.”

  “Leger, de rechtbanken alles staat onder controle van Bouterse.”

  Bewijs al deze beweringen en stel opnieuw:

  Graag inhoudelijk, objectief en gedegen onderbouwd antwoord.

  Sommige beweringen zijn waar en sommige niet.

  Nederlandse pedos zijn wereldwijd bekend.

  Henk Molenaar wordt vaak met pedofilie in verband gebracht.

  Suriname wordt door veel Nederlanders bezocht.

  Zou Henk Molenaar een Nederlandse pedofiel in Suriname kunnen zijn?


  Maak melding

 6. Hugo Essed, dikke bult eigen schuld, dit kon helaas eerder afgehandeld zijn toen het nog een democratie was maar erger nog jepie no de moro dies na dictatuur nu.
  Dit alles is te danken aan de vorige regering Vene-Sardjoe met hun slappe en nonchalante beleid en men was ook zo trots toen.
  so,so, loesoe bere now!
  Men.Hugo ik zou zeggen een paar mobile toiletten aan te schaffen want de komende tijd zullen jullie het hard nodig hebben.


  Maak melding

 7. Desi is overleden en moet naar de hel.
  Duivel: Desi, jij bent slecht geweest, maar je mag toch nog kiezen wat voor straf je wilt hebben.
  Desi: laat maar zien en ze lopen samen naar kamer 1
  In deze kamer is een man vastgebonden aan een pijnigingsbank waar een duivelsassistentje de man pijnigt.
  Desi: Dat lijkt me niks en ze lopen naar kamer 2
  In deze kamer zien ze een rode gloed van vuur.
  Desi: dit vind ik ook maar niks en ze lopen door naar kamer 3.
  Daar zien ze een aantal mensen, tot en met de knieën in de koeienstront op een bank black label te drinken.
  Desi: Dit lijkt me wel wat.
  Ok?, zegt de Duivel en Desi neemt plaats op de bank.
  Na 5 minuten gaat er een bel en klink er een mededeling.
  Ja, pauze is voorbij. U mag allen weer op u kop gaan staan


  Maak melding

 8. @Didibri

  Yu tjadeng yere a mang auw fin ing paai mang + wanti a no sari so ete ung alla kondre sma mu fung a Top crimineel di nanga 1 doti kundu te a dede pas dang Sranang o freeeeee..

  V.H.P.soso lobi nanga binnenkort!!!


  Maak melding

 9. ze lullen weer.

  binnekort verkiezing, dus ze moeten weer beginnen,
  maar ding lee. hoe meer jullie lullen over 8 december des te groter de massa tegen deze gezeik wordt.

  denk dat die doden zelf ook zo iets hebben, sang we lul nanga oewroe torie.

  waarom komt er geen onderzoek naar de werkelijke doodsoorzaak van Pengel??


  Maak melding

 10. @ Mie doro baka 1863

  Moro betre yu gwe go don sribi wanti a Serie Moordenaar no tjier no 1 sma fi tapu aati decembre ini 1982 wanti yu no sabi fa ye firi te yu lasi1 nefu ofu1 Papa,brada,oomu! D8 ik nanga soortu uwru tori we lul? Na ini Masra Gado ning na tru sani Nanga sai de ung mus meki 1doodsoorzaak analyse fu MR. Pengel? Da ti na las teng mi mang!

  V.H.P. soso lobi nanga perspectief!!!


  Maak melding

 11. @ Mie Doro Baka1863,

  Waarom is er nooit een onderzoek geweest naar de werkelijke doodsoorzaak van 16 onschuldige mensen?

  Waarom is er nooit een onderzoek geweest naar de werkelijke doodsoorzaak van vele onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in Moiwana?

  Deze “owru tori” zal Suriname tot in eeuwigheid blijven achtervolgen.


  Maak melding

 12. zeg maar eens recht in het gezicht van de tegen de nabestaanden dat het gelul en gezeik is dat de moordenaar van hun vader, man geliefde veroordeeld en bestraft moet worden, dikke kans dat je terecht een klets voor je a-sociale kop krijgt, wat een kut mentaliteit word er hier door een aantal paarse ratten tentoongespreid, geen wonder dat de criminaliteit in Suriname alleen maar toeneemt met zulk volk


  Maak melding

 13. De Sranan rechtsstaat en Onze Grondwet worden
  openlijk VERKRACHT door DESI en bende !

  Dan heb je nog zoontje DINO die een HEZBOLLAH-
  dictatuur wil vestigen in Ons land ! Waarbij hij, DINO,
  ook een persoonlijk Hezbollah-legertje zou krijgen !

  Sranamans moeten minder naief zijn, een uitspraak
  van het Inter-Anmerikaans Hof vd Mensenrechten
  over de Nep-amnestiewet, kan de 8 december-
  rechtszaak weer vlottrekken. De vernietiging van deze
  NEP-wet, die strijdt met de Grondwet, is onontkoombaar!
  De Krijgsraad kan de zaak dan binnen korte tijd afronden
  met een MEGA-eindvonnis !

  Zielig en niet te aanvaarden is, dat na de verschrik-
  kelijke periode van de Slavernij een blakaman
  andere onschuldige Srananmans/blakamans foltert
  en neerknalt !

  Deze massamoordenaar claimt ijvert er nu openlijk
  voor STRAFFELOOS te blijven mbt deze massamoord !

  Gran Gado e kong nanga ing OORDEEL !!!

  DESI yu kan tang wakti en tang tekki !


  Maak melding

 14. Maar we beginnen al te zien wat er met bouta gebeurt. Zijn zoon ziet hij nooit meer levend.
  Want hij mag Amerika niet in voor prive bezoeken en dochterlief de beste van de besten is voor 16 jaar opgesloten in de vs
  Nu geeft hij een van de 14 kleinkinderen een of andere positie. Hij wil mensen “helpen” net als zijn vader en opa. Hij heeft een al geholpen op 16 jarige leeftijd want hij is ook al vader op zo’n jonge leeftijd. Misschien kan hij dan ook een diplomatiek paspoort hebben. Die clowns op buitenlandse zaken kunnen dat natuurlijk in orde maken. Hoop dat al hun geld wordt afgepakt. Dat volgt gauw.


  Maak melding

 15. Het zijn de Surinamers zelf die debet zijn om de monster of te wel Bouterse te maken wat hij nu is geworden. Surinamers zijn een bang en schijten een buffel bij de naam Bouterse. Bouterse heeft goed het heers-en verdeelpolitiek toegepast.


  Maak melding

 16. Het december proces is al lang vergeten.In Suriname is alles mogelijk.Vind je het gek dat Suriname niet vooruit komt.Als je je lieden aan de macht hebt die mensen hebben doodgeschoten in 1982.Ook het volk is bang geworden dat ze zelf vermoord worden.Surinamers hebben een grote mond maar ze zijn bang voor wapens en dat weet Bouterse bliksemgoed.


  Maak melding

 17. @Anitha,

  De grootste onder de bangerikken was Venetiaan. Hij durfde de legertop niet te zuiveren waardoor het leger altijd loyaal is gebleven aan Bouterse. Ook had Venetiaan geen idee hoe democratie werkt. Hij had niet voorzien dat Bouterse wel eens terug zou kunnen keren door de verkiezing te winnen. Venetiaan dacht dat hij safe zat en erg geliefd was. Een zeer slechte veronderstelling voor een politicus!


  Maak melding

 18. Surinamers hebben een te grote mond zoals sommigen poneren en daar ben ik het volkomen mee eens. In Nederland maakt de Surinamer (de zwarte Surinamer) zich druk om Zwarte Piet klaagt ach en wee over racisme maar in eigen land durft de Surinamer dezelfde grote mond niet open te trekken. Het is inderdaad een zwak en bang volk dat nooit op eigen benen zal weten te staan. Nu al worden ze door Chinezen in leven gehouden en zo zal het een tijd doorgaan.


  Maak melding

 19. @Jan Willem,

  De Chinezen zijn ook niet dom. Ze weten dat ze zich voorlopig politek gezien koest moeten houden omdat ze voorlopig de taal niet beheersen en te weinig zijn opgeleid. China stuurt vooral de rotte appels naar Suriname. Er komt geen professor, dr., ing. of andere geleerde naar Suriname, alleen arme ongeletterde boeren die hard willen werken, flink willen verdienen om het geld over te maken naar hun arme familie’s in China.
  De volgende generatie Chinezen zal van zich laten horen. Ze gaan naar school en leren de mentaliteit van de diverse bevolkingsgroepen kennen en hoe hen af te troeven.


  Maak melding

 20. 5p procent van de beroepsbevolking is ambtenaar en waar zijn dit de domste en de luiste Surinamers die zich heel wat voelen en totaal niks presteren.

  Een land dat niks produceert kan dit financieel niet opbrengen en stoot investeerders af. Suriname staat op de rand van de financiële afgrond en de Bouterse Clan heeft de zakken goed gevuld de afgelopen 5 jaar.

  Lekker blijven zwaaien hoor met die Paarse Vlaggen,.


  Maak melding

 21. Mie doro baka 1863
  ze lullen weer.

  binnekort verkiezing, dus ze moeten weer beginnen,
  maar ding lee. hoe meer jullie lullen over 8 december des te groter de massa tegen deze gezeik wordt.

  Jij bent zeker zo’n nazaat van slaven die blijft zeiken over syndroom en herstelbetalingen terwijl je te lui bent om te werken en hoopt op een baantjes als Paarse Spookambtenaar omdat je te dom bent voor echt werk.


  Maak melding

 22. laat essed me reed komen likken hoor waarom komt hij niet naar nederland en vraag maak de boeken open die tot 2060 gesloten zijn waarom denk die man niet we moeten het land opbouwen land verrader


  Maak melding

 23. @GLENNY Uit DE BOEKEN blijkt dat DESI de
  Nederlandse nationaliteit bezat tijdens de Coup en
  tijdens zijn massamoorden !

  Nederland vertraagt alleen maar de betaling van
  schadevergoeding aan het Sranan Volk !
  (de bakra’s hebben HUN DESI advies en steun
  verleend bij de ONDERDRUKKING van Ons land
  en Volk. Zie de bijdrage van de bakra kolonel Hans Valk
  aan coup en aan de onderdrukking )

  Desi en zijn Coke-soldaten hebben Ons volk
  UITGEMOORD, niet Nederlanders uit Holland
  hebben de UZI’s bediend !

  Er zijn geen Nederlanders, anders dan DESI, te
  bekennen bij de 8 December massamoord en
  ook niet bij de Moiwana massamoord !

  Niet de Nederlanders hebben onze landgenoten
  GEMARTELD, voorafgaand aan de massamoorden,
  maar de ZEEUWSE LANDVERRADER BOUTA !!!

  Leve DESI met zijn grootste MOORDPARTIJEN
  vanaf het bestaan van Sranang !
  Zelfs de Slavenhouders hebben hun slaven niet op
  dergelijke massamoordpartijen getrakteerd !

  Leve de ONGEWAPENDE democratische HELDEN
  die Door DESI in koelen bloede zijn uitgemoord !

  LEVE de 8 Decemberhelden en Leve de
  Moiwanahelden !

  PS : DESI kan, door zijn Ned nationaliteit tijdens de decembermoorden, OMMIDDELLIJK in Nederland
  worden vervolgd voor onder andere de MOORD op
  de NED journalist FRANK WIJNGAARDE !

  Vandaar dat DESI af en toe wordt gechanteerd
  door Nederland ! Om de schadevergoeding
  voorlopig niet te hoeven betalen doen Nederland
  en DESI het voorkomen alsof zij zware ruzies
  hebben ! SOSO KOMEDI !!


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar,

  Idd 5 procent van de beroepsbevolking is ambtenaar, maar wat te denken van de overgrote deel van beroepsbevolking dat op een één of ander manier werkt voor de paarse politbureau.

  Het is algemeen bekend dat Suriname gaat ten onder aan het corrupte fenomeen van family and friends. In iedere bestuurslaag wordt door de paarse politbureau een vriendje of familielid benoemd. Uiteraard moet er regelmatig afdracht worden gedaan aan de politbureau voor deze gunst. Oa. op deze manier heeft Bouterse een vermogen opgebouwd van ruim een half miljard US Dollar.

  Suriname staat niet alleen op de rand van de financiële afgrond, het land wordt in zijn totaliteit gegijzeld door Bouterse en zijn trawanten en de schaamteloze suri’s vinden het prachtig.


  Maak melding

 25. “het land wordt in zijn totaliteit gegijzeld door Bouterse en zijn trawanten en de schaamteloze suri’s vinden het prachtig”

  Dat komt denk ik omdat de meeste Surinamers profiteren van een of andere vorm van corruptie, niet alleen de topbestuurders van het land. Zij het meest natuurlijk, maar ook de gewone man profiteert van corruptie en moedigt het zelfs aan.


  Maak melding

 26. Wat een doffe ellende toch dat alles voor jullie ogen wordt leeggeplunderd, weggehaald en gestolen en dat jullie moeten leven zonder ook maar iets wat van jullie is. Het lijkt wel of jullie al blij zijn als jullie je bezittingen, familie en leven mogen houden. En toch wordt al die ellende jullie niet aangedaan door een groep vijanden maar door één vijand alleen. Diegene namelijk die jullie zo machtig hebben gemaakt als hij nu is. Al heeft hij ook maar twee ogen, twee handen en één lichaam. Hij heeft niet meer dan al de rest, behalve dan het voorrecht dat hij van de anderen heeft gekregen om hun beul te zijn. Hoe zou hij aan al die ogen komen om jullie te bespieden en van waar denk je dat hij al die handen haalt om jullie te slaan en de voeten om jullie mee te vertrappelen? Hoe kan hij macht hebben tenzij jullie die hem hebben gegeven. Hoe durft hij jullie aan te vallen tenzij hij weet dat jullie aan zijn kant staan? Wat zou hij jullie nog kunnen aandoen als jullie hem niet meer beschermden, als jullie geen medeplichtige zouden zijn van jullie eigen moordenaar en als jullie jezelf niet zouden verraden? Jullie zaaien en hij oogst. Jullie zorgen voor de rijkdom en hij gaat er mee lopen. Jullie maken jezelf zwakker zodat hij sterker uitkomt en jullie beter onder de knoet kan houden. Zelfs een beest zou dit niet verdragen. Maar jullie kunnen een einde maken aan al die miserie en jullie hoeven het niet eens te proberen. Er gewoon vanaf willen zijn is al genoeg. Beslis dus gewoon om niet meer onderdanig te zijn, en je bent vrij. En ik vraag niet om een dictator te verjagen of omver te werpen. Hem gewoon niet meer steunen is al voldoende om hem als een enorme kolos zonder voetstuk onder zijn eigen gewicht te zien neerstorten en stukslaan.


  Maak melding

 27. @Boni,

  Mooie poging, maar tevergeefs. De Surinamer, van hoog tot laag, is zo corrupt als wat. Vaak denkt men dat alleen de politici, ambtenaren en bestuurders corrupt zijn, maar het gewone volk kan er ook wat van. Misschien zijn zij zelfs erger! In ieder geval verdient men alles wat hen overkomt. Geen medelijden!


  Maak melding

 28. Het moreel vervallen bevolking van Surinamers die achter hun leeghoofdige regering aansluiten. Solidair met de slachtoffers en niet met de daders.


  Maak melding

 29. In ieder elk ander land zou het volk dat in ellende en armoede leeft, de straten opgaan om tegen dictatuur te demonstreren. Maar niet het Surinaams volk dat monddood gemaakt is, nooit voor haar vrijheid heeft moeten vechten want de onafhankelijkheid verkreeg men zonder te grote offers te brengen. De racistische honden Bruma en Aaron konden zo hun zakken vullen en waren blij dat Suriname gescheiden was van Nederland. De enige man die hart voor Suriname had, was Lachman. Dankzij hem kwam het Verdrag tot stand met daarin opgenomen het overgangsrecht. Ondanks de onafhankelijkheid in 1975 mochten Surinamers tot en met 1980 hun Surinaamse nationaliteit behouden en naar Nederland emigreren. Van die optie hebben heel wat Surinamers gebruik gemaakt dankzij Lachman. Nadat het land onder controle van een massamoordenaar kwam, is het bergafwaarts gegaan. Ja, Nederland gaf nog miljarden guldens aan ontwikkelingsgelden om het land in ontwikkelen te brengen. Zolang de enorme geldstromen uit Nederland kwamen, kon massamoordenaar en dictator Bouterse het volk paaien door megaprojecten aan te leggen. Zo werd een spoorlijn en daarna een cokelijn aangelegd. Soso takroe sani.
  Het Surinaamse volk moet nu het hef in handen nemen en op 25 mei een duidelijk NEE verkopen. Maar ach, dat zal wel een utopie blijven want Surinamers zijn bang en hebben geen eergevoel.


  Maak melding

 30. @Piertifie,

  Wat zijn de koersen van de bookies over de uitslag? Hoeveel krijg je uitbetaald per ingelegde Srd als de NDP wint? En als V7 wint? Ik denk dat hun voorspelling accurater is dan die van de media.


  Maak melding

 31. @Jan Willem,

  Het gaat goed met de Surinamers, heel goed zelfs. Als het goed gaat wil je toch geen andere regering? Ik hoor ook weinig geklaag over de regering. Iedereen die ik hoor zegt dat het geweldig gaat. Velen zeggen dat Bouterse heel veel goeds gedaan heeft voor het land en Front zowat niks heeft gedaan.

  Waar of niet waar, propaganda of niet, mensen praten elkaar na en beginnen het te geloven. Dus ik maak mij geen illusies over het stemgedrag van de mensen. Ze kiezen maar wat ze willen. Straks gaan zij pijn lijden of geluk beproeven en komen ze er wel achter of ze wijs geweest waren of niet.

  Maar het doet me wel afvragen waarom mensen op iemand willen stemmen die bloed aan z’n handen heeft. Ik denk dat dat velen weinig uitmaakt en ik kan het begrijpen ook. Immers, iedereen vergeeft de slager, die genadeloos onschuldige dieren doodt en in stukjes snijdt. Net zo wordt ook een dictator met mensenbloed aan z’n hand vergeven. Mensen zijn van nature vergevingsgezind en hebben een selectief geheugen en vallen voor gladde praatjes.
  Sommigen vinden het zelfs stoer dat de dictator mensen vermoord heeft. Misschien dat Santokhi moet pochen dat hij ook een paar dozijn mensen heeft omgelegd. Zal hem een paar stemmen extra opleveren.


  Maak melding

 32. Mie doro baka 1863
  ze lullen weer.

  binnekort verkiezing, dus ze moeten weer beginnen,
  maar ding lee. hoe meer jullie lullen over 8 december des te groter de massa tegen deze gezeik wordt.

  denk dat die doden zelf ook zo iets hebben, sang we lul nanga oewroe torie.

  waarom komt er geen onderzoek naar de werkelijke doodsoorzaak van Pengel??

  waarom komt er geen onderzoek naar de werkelijke doodsoorzaak van Pengel?? dat is ouroe torie 1863 is ouroe torie je geboorte datum is ouroe torie en de slavernij ook domme kloothommel je spreekt je eigen tegen hou je snuit zielloze zieke dwaas
  laat me


  Maak melding

 33. Opa DESI takki : Tra inkomsten o kome !
  Ma Opa DESI no prani no wang inkri monnie Bong,
  dang fa DESI wang OOGSTE ???

  Opa DESI meki wan nomo Werkgelegenheidsproject,
  di fu prof Abrakadamski (OW-Budget() nanga ing
  Gran Famiri ! Tra wrokoman no de na teri !!!

  Opa DESI, Sranansma no law moro,

  POT’ DENG MONNIE BAKA NA INI A KAS!

  PS : OPA, betre i go MELDE na Sranan Krijgsraad
  fu yere yu MEGA-STRAFU !!!


  Maak melding

 34. Laat me, vertel eens, wat is de werkelijke doodsoorzaak van Pengel geweest? Ik weet het niet maar jij vast wel. Ga hier geen owroe Mojo papa torie vertellen maar de harde werkelijkheid en dat betekent dat ik van jou bewijzen wil zien. Kom maar op met de bewijzen over de dood van Pengel. Kan je het bewijzen ? Ja of nee ? Weet je wat, Laat maar !


  Maak melding

 35. Bikasie,

  Ik ben het met Jan Willem eens.
  Tussen wat Surinamers zeggen en wat Surinamers doen, ligt een wereld van verschil.
  Dat is volgens mij de essentie van zijn posting.
  En wat betreft de Chinezen ga ik nog een stapje verder, dan hem.
  Ik denk, dat de Chinezen nu al voor een groot deel de dienst uitmaken in ons land.
  Dan heb ik het niet over de nieuwe generatie Chinezen, die hier naar toe komen, want dat zijn alleen maar voorposten, maar over de voorwaarden, die verbonden zijn aan alle leningen, die de Surinaamse regering heeft afgesloten bij China.
  Net als veel landen in Afrika worden wij straks in een (financiele) wurggreep gehouden door China.


  Maak melding

 36. Nou mevrouw, deze verkiezing hebben wij ons rustig gehouden, hoewel wij zeer matig vertegenwoordigd zijn, we hebben niet voor een opstand gezorgd mevrouw, maar de volgende verkiezing wel. U hoort dan wel van ons.


  Maak melding

 37. @Cochise,

  China houdt niemand in de wurggreep. Uw regering houdt haar burgers in een wurggreep. Wie verplichtingen aangaat moet die ook nakomen. Het geld groeit ook niet aan bomen in China. Heel veel Chinese werknemers gaan vroegtijdig dood door de slechte werkomstandigheden daar om het geld bij elkaar te brengen en o.a. aan Suriname te lenen. Dan mogen wij heyt wel terugeisen volgens de afspraken!! Noemt i dit een wurggreep of gewoon afspraak is afspraak?


  Maak melding

 38. @Jan Willem

  Volg je landgenoten en bemoei dan niet meer met Suriname. Suriname is inderdaad onafhankelijk en kiest haar eigen toekomst. Wat doe je eigenlijk op een site voor surinamers? Ben je soms een masochist? Wat kunnen Nederlanders toch oeverloos zeuren.


  Maak melding

 39. Frans de Wit wat is er mis mee als Nederlanders zich om welke reden dan ook belangstelling hebben en een mening geven over aangelegenheden die zich in Suriname afspelen, of is dat alleen voorbehouden aan Surineds, of ligt het er gewoon aan dat de Surinamers in het algemeen gewoon slecht tegen de confrontatie kunnen
  Ik was toch in de veronderstelling dat dit in site is vanuit Nederland, een democratie, met vrijheid van meningsuiting of wil je dat het hier ook al op het huidige Suriname gaat lijken, wat op het moment meer op een diktatuur lijkt, jij hebt toch plannen om je in Suriname te vestigen, ik zou zeggen ga zo snel mogelijk, hoef jij je ook niet meer te ergeren aan het gezeur hier van de Nederlanders en kun je lekker gaan genieten van de in Nederland verdiende centen en verworvenheden, in dat laatste kan ik je trouwens geen ongelijk geven


  Maak melding

 40. @Mac ik begrijp wel dat je zo agressief en gefrustreerd reageert. Hoort nu eenmaal bij de mentaliteit van het Surinaamse volk. Probleem met jouw soort gefrustreerde mensen is dat zij amper in staat zijn om verder te denken dan hun neus lang is en direct zich aangevallen voelt. Daarom komt Suriname ook geen f**k vooruit en is het afhankelijk van Aziatische landen en van Nederland. Uit Nederland gaan maandelijks duizenden voedselpakketten richting Suriname om maar over de enorme geldstromen die de pensionarissen opstrijken maar te zwijgen. Je weet toch hoe de Surinamer in elkaar steekt ? Je weet toch dat na de vliegramp in Bijlmer opeens heel wat Surinamers een familielid had verloren en graag voor een gratis ticket in aanmerking wilden komen. Ja, ja wij kaaskoppen zijn niet plotsklaps in jouw land geïnteresseerd wel omdat onze belastingcentjes daarheen gaan. Gaan jullie eens werken en stop met onzinnige discussies over racisme, Zwarte Piet en slavernij.


  Maak melding

 41. @Jan Willem

  Is Henk Molenaar soms familie van je? We kennen jullie mentaliteit dus we blijven jullie in de gaten houden. En de paketten die uit Nederland komen leveren we netjes af bij de stagiares uit jouw land. Meestal zitten ze vol met condooms en dropjes.


  Maak melding

 42. @ Ko en Mac, wat denken jullie nu werkelijk ? In jouw ogen ben ik een strontvlieg maar deze strontvlieg kan goed voor zichzelf zorgen. Jullie Surinamers zijn parasieten van het laagste soort. In bepaalde delen van Suriname gebruikt men koeienmest als brandstof en als zeep. Raad jij eens wie dan de strontvlieg is. En de condooms worden gebruikt om te voorkomen dat de jonge zwarte meisjes in de binnenlanden zwanger raken van vader, broer, neef, oom en of opa. In Congo zijn 200 vrouwen door onderontwikkelde apen verkracht. Voor jullie zwarten is dat de gewoonte.


  Maak melding

 43. Wat willen jullie, een Suriname die met de rug vooruit gaat of een
  opbouwende Suriname. De wettelijke dertig jaren waarna het Dossier decembermoorden uit de kluis in Den haag zou worden gehaald is door de huidige premier Rutte met nog eens dertig jaren verlengd. Dat betekend dat wanneeer dit Dossier openbaar wordt,
  zij die zeuren over de decembermoorden en ook ik de inhoud van
  nooit zullen weten en daar is maar een reden voor nl. de betrokkenheid van Ned. bij dit heel gedoe.
  PS. ik ben ook een familielid en een goede vriend kwijt geraakt, het
  deed pijn maar het leven gaat door en ik kijk vooruit.
  De veroorzaker van dit alles neem ik kwalijk en niet de pionnen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.