maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijLaatste meisjesschool Suriname verandert

Laatste meisjesschool Suriname verandert

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 12 mei – De laatste meisjesschool in Suriname, De St. Louise school in Paramaribo, is eindelijk aan verandering toe. Het gebeurt ruim twintig jaar na het afschaffen van de laatste restjes gescheiden onderwijs voor jongens en meisjes. De knoop is doorgehakt.

Het Bureau voor Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs, RKBO, bepaalt dat voortaan ook jongens ‘Louise’ mogen bezoeken. “De maatschappij verandert en wij moeten hierin meegaan”, zegt RKBO-directeur Ricardo Kensmil tegenover de Ware Tijd. Weliswaar is dat voor sommigen makkelijker gezegd dan gedaan. Het veranderingsproces ging niet bepaald over een leien dakje, vanwege weerstanden.

Nu is het besluit definitief gevallen. Doorslaggevend is geweest de enorme vraag naar plaatsen voor leerlingen. Die vraag keert elk jaar terug bij de inschrijving voor het nieuwe schooljaar. Nagegaan wordt of het typische uniform voor de meisjes komt te vervallen. Dit gebeurt in overleg met de ouders. De St. Louise school is ruim honderd en vijftig jaar geleden opgericht door zusters van de rooms-katholieke missie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
 1. Ja wat veranderd niet in su,deze school heefd in plaats van ramen kippengaas ,de margretha school wordt gestud met palen,en toch beweren heel veel mensen dat het goed gaat in su.Blind of familie of vrienden in het parlement.De kinderen lopen niet op het trottoir,maar op het rijbaan,omdat het trottoir letterlijk bezaait is met auto,s,trouwens dat heb je in heel su.Mensen die beweren dat het uitstekend gaat met su wil ik dit zeggen ,je bent of blind of je spoort totaal niet.Bijna iedereen in het parlement heefd hectaren grond,kanhai advocaat,die heefd op saramacca een niemandsland stukje gekregen,en meneer behoort niet tot een van de armen in su,.Maar ja ,zo is het altijd gegaan in su.


  Maak melding
 2. Gefeliciteerd!!!
  Laten wij niet last minute merken dat er onvoldoende voorzieningen zijn getroffen om de boys op te vangen/begeleiden.


  Maak melding
 3. Sang, die meisjes zijn allemaal van geslacht veranderd? Dus moest die schoolbestuur wel. Wat een nichten daar. Tsja, ze eten wel hoe aan het geld te komen, want Manie Dei.


  Maak melding
 4. ” Doorslaggevend is geweest de enorme vraag naar plaatsen voor leerlingen. ”

  M.a.w. er was juist heel weinig vraag voor plaatsing van meisjes, want anders zou je toch geen ruimte hebben om ook jongens toe te laten? Dus het zal wel zo zijn dat Manie no bing Dei. Deze school weet hoe het geld te bemachtigen. Door nu jongens toe te laten. Ja baja, alles draait om geld in de wereld. Zelfs de aarde draait om geld ipv om de zon en om haar as.


  Maak melding
 5. @Jan Kees de Piet: Onder welke voorwaarden mogen de jongens meedoen?
  ————
  Onder voorwaarde dat ze seksneutraal zijn. Zal dat lukken met de jongens? Ik denk van niet. Die meisjes gaan dinge zien die ze nooit gezien hebben. Voor sommige zal da traumatisch zijn, voor andere weer heel aantrekkelijk..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES