Santokhi: Suriname ten onder aan family & friends

74

PARAMARIBO, 11 mei – Suriname gaat ten onder aan het corrupte fenomeen van family and friends. Dit zegt VHP en V7-leider Chandrikapersad Santokhi. De regering voert een beleid dat alleen maar voordeel oplevert voor zijn naasten.

De rest van de samenleving komt er bekaaid vanaf. Erger nog, het is de burger die het gelag zal betalen op den duur. “De kans is groot dat mensen straks geen stroom kunnen betalen door het beleid van family and friends. De president komt vertellen dat we zullen verdienen aan Kaloti (goudraffinaderij uit Dubai, red.), aan cassaveverwerking, maar het gaat naar family and friends”, zei Santokhi tijdens een massabijeenkomst in Para.

Ook de productie van elektrische energie lijkt opgeofferd te worden aan nepotisme. Daar houdt het niet bij op. “Ze zijn nu bezig bij SAIL (publiek garnalenbedrijf, red.). Mensen hebben geen hoop meer”, aldus Santokhi. Winston Jessurun van partner DA91 noemde de verslechterende economie als ‘teken aan de wand’. Wisselkoersen en de rentevoet stijgen. “De president zegt dat het goed gaat, maar voor wie”, aldus Jessurun.

74 REACTIES

 1. Dat zijn mijn denkwijze en dat weet een ieder! Maar wat gaat u doen meneer chan. Als ik nu al hoor van heyyy dat is mijn oom, enik kan dat/ dit voor je regele, dan zijn wij toch nog steeds met hetzelfde bezig. Ik ben benieuwd. En niet alleeen dat , ik hoop dat er een sociale structuur komt waar wij/ de surinamers niet steeds een beroep moeten doen op een ander. Ik kan op dit moment niets in su beginnen ondanks ik dat zo graag wil.


  Maak melding

 2. Het gaat inderdaad alleen goed in Suriname voor de Paarse Roversbende.
  Maar zolang de apathische en laffe bevolking van Suriname alles maar goed vindt, zal het land worden verdeeld onder de leden van de Bouterse maffia.


  Maak melding

 3. Maar ,Santo,dat is iets dat sinds jaar en dag bekend is,ook jou VHP deed/doet er aan mee.Dus no kong takie wan loh mars jere,hypocriete klojo.


  Maak melding

 4. Ik heb veel respect voor politici, maar de standaard klaagzang van Chantokhi en in zijn start V7, maken echt geen indruk meer.De stereotype beeldvorming die de oppositie hanteert om het kabinet Bouterse zwart te maken zijn de kiezers op een gegeven moment beu.Alle V7(amateur politici) hanteren uitputtende opsommingen van beschuldigen die ze niet hard kunnen maken.

  De politiek is Chantokhi teveel geworden en dit is het juiste moment voor hem om afscheid te nemen van de politiek. Chantokhi kan zich een schandelijke nederlaag besparen bij de komende verkiezingen.Hoogste tijd voor hem en velen in de oppositie om een carrière switch te maken.


  Maak melding

 5. Santokhi: Suriname ten onder aan family & friends?
  ——————————————————————-
  Op de schoen zou de president hebben gezegd.
  Nepotisme is precies de werkwijze van met name de NPS/VHP.
  Hun kinderen hebben stuk voor stuk op staatskosten buiten Suriname gestudeerd, waarvan sommigen nooit meer terug zijn gekeerd om hun MORELE plicht jegens Suriname na te komen.
  Naar wie gingen alle gunningen van onder andere het ministerie van Opembare Werken? De Lhermitage weg is nog steeds een aanfluiting. V-5,5 spelt paniek voetbal en Toktoki maakt zich onsterfelijk belachlijk!


  Maak melding

 6. In Suriname is het altijd zo geweest.Vriendjes politiek en zelfverrijking is ge gewoonste zaak.Ook Bouterse heeft eraan meegedaan.Hij heeft een staatsgreep gepleegd maar het land is nooit beter geworden integendeel is het slechter geworden.Ook hij is onbetrouwbaar.Dit land komt nooit vooruit.Corruptie en drugs is de gewoonste zaak geworden.


  Maak melding

 7. Dit doen alle politici die aan de macht komen. Zelfs een byside / buitenvrouw krijgt haar deel letterlijk en figuurlijk dus waarom teeds klagen over de andere partijen terwijl binnen de V7 dit tijdens hun deelname schering en inslag is geweest. Als voorbeeld Somo.
  In de coaitie is het bekend dat Brunsie e.a. zich verrijkt hebben en familie en vrienden hebben geaccommodeerd.
  Ik ben noch V7 noch NDP nog AC ik zeg alleen dit is gebruikelijk in Suriname. Net zoals een buitenvrouw gebruikelijk is in Suriname en buitenechtelijke kinderen en éénouder gezinnen.


  Maak melding

 8. Eigen schuld dikke bult als de front regering niet laks was geweest zou dit nooit gebeurd zijn en meneer santotoki is vooral niet geschikt voor de politiek. Men heeft de N.D.P altijd onderschat,tek dja now!


  Maak melding

 9. Santokie jij was de gene met je vhp die alle ontwikkelingsgelden naar jou famillie in nederland stuurde , en nu wil je awarie domrie komen spelen .
  maar de waarheid zal boven water komen , met je zogenaamde surichange jij bent groot aandeelhouder van de wisselkantoren in suriname .
  maar na de verkiesing zullen we zien wie het land zal ontvluchten .
  en als je gaat vergeet je vloek niet mee te nemen …………..


  Maak melding

 10. Suribabwe op zijn best. Deze paarse bloedhonden gaan letterlijk tot gaatje op Suriname leeg te roven. Op alle cruciale posities worden stromannen benoemd alleen enkel om de revo koppen van dienst te zijn. Het is toch te bizar voor woorden dat alleen Bouterse al meer dan een half miljard dollar op zijn bankrekening heeft staan. Ken geen één president die zoveel geld heeft. Daar hoor ik RobG en Paraman nooit over over. Bouterse kan onmogelijk met eerlijk werken zoveel geld hebben verdiend.


  Maak melding

 11. Psalm
  7 Maar zo is het niet, HERE! Stel Uw toorn tegenover de woede van mijn vijanden. Kom erbij, HERE, en eis het recht voor mij op!

  8-9 Laat alle mensen voor U aantreden; verhef U boven hen en spreek recht. Laat het recht openlijk over mij zegevieren! Geef mij eerherstel ten overstaan van allen.

  10 Zorg toch dat er een einde komt aan al die slechtheid, HERE; zegen allen die U oprecht liefhebben. U, de rechtvaardige God, bent de Enige die alles doorziet in elk mensenhart. U beoordeelt motieven en gedachten.

  11 God is mijn schild en mijn verdediging. Hij redt wie eerlijk en oprecht is.

  12 God is een rechter, die altijd eerlijk vonnist. Dag in, dag uit wordt Zijn toorn opgewekt door slechte mensen.

  13 Hij zal Zijn zwaard scherpen en hen verslaan, tenzij zij zich bekeren. Hij spant Zijn boog en legt aan.

  14 Er liggen dodelijke pijlen op, die uit vuur bestaan.

  15 De zondaar beraamt een slecht plan, werkt het uit tot in alle duistere details en zo ontstaan leugen en bedrog.

  16 Hij valt zelf in de kuil, die hij voor een ander groef.

  17 Het geweld dat hij tegen anderen beraamde, zal als een boemerang op hem terugslaan; zijn boosheid komt op zijn eigen hoofd neer.


  Maak melding

 12. RobG,

  Ik heb al jaren geen respect meer voor politici in Suriname.
  Het is allemaal 1 pot nat, welke regering er ook aan de macht is.
  Alleen is Bouta en zijn club de grootste graai-regering, die ons land ooit heeft gekend.
  Dat is het enige verschil met eerdere regeringen.
  Als Bouta weer tot president wordt verkozen, denk ik, dat Suriname echt failliet gaat en dat het Surinaamse volk het kind van de rekening wordt.
  Dan gaat Suriname op dezelfde voet door als de afgelopen 5 jaar en leidt dat tot een geweldige economische malaise.
  Maar nogmaals onze politici zijn geen fair players, nooit geweest en om die reden heb ik ook absoluut geen respect meer voor deze figuren.


  Maak melding

 13. Alle paarse idioten zijn er weer heel snel bij.

  Kolibri maandag 11 mei 2015 om 07:21 uur
  SonnyBoy maandag 11 mei 2015 om 08:45 uur
  Ai Baja maandag 11 mei 2015 om 08:53 uur
  RobG maandag 11 mei 2015 om 09:09 uur
  Paraman maandag 11 mei 2015 om 09:28 uur
  Anitha maandag 11 mei 2015 om 10:48 uur
  M.karrel maandag 11 mei 2015 om 10:59 uur
  Seng-Sang maandag 11 mei 2015 om 12:01 uur

  Maar liefst 8 postings zonder inhoud. Hoog uit wat onzinnige verwijten. Triest dan er zoveel idioten en opportunisten in SU rondlopen.


  Maak melding

 14. Wie gisteren avond het programma heeft mogen bekijken op Apintie betreffende moederdagspecial, waarbij paketten werden uitgedeeld aan 30 moeders van de 800 aanvragen, moet constateren dat de nood en armoede alleen maar is toegenomen onder deze corrupte paarse bende, die al het geld roven wat de bevolking toekomt.


  Maak melding

 15. Die paarse dna-ratten beloven het volk van alles en nog wat.
  Bekijk maar eens voor de grap het gespuis, dat heilig geloofd dat ze gekozen worden. Allen vriendjes en familie van de ndp.

  Frappant is de dagelijkse beschuldigingen aan de oude politiek, waarvan hun bouta deel uitmaakt .
  Ze gaan het anders doen, ze hebben het anders gedaan. Weg met corruptie van die oude politiek, whahahahahaha..

  Maar…………….binnen 1 week na de vorige verkiezing heeft die criminele bende zich, met hun vieze vuile klauwen, te goed gedaan aan de staatskas.
  Een abrahams die in de zuiverloonstraat woonde, zit nu binnen 5jr in een kasteel, een crimineel van de bovenste plank.
  En die bouterse, niet voor jan met de korte achternaam wordt de coup, internationaal ‘de sergeantencoup’ genoemd. Deze vieze blaadjesverkoper, is gestart met huizen op Domburg, heeft brokobaka geconfisceerd, nu leonsberg, Ford Apoera, bigi pan en raleighvallen. En nu hoor ik doekoe in Zwitserland.
  Deze criminelen doen alsof suri van hun is.

  En die achterlijke oerstomme paarse ratten maar brullen, ete vijf jaar.
  Whahahahahahahahahahaha, wat heb je in de afgelopen vijf jaar ontvangen van desie delano bouterse a djie ye djomp so,
  Wat?


  Maak melding

 16. Aaai je wil nog vijf jaar noh!

  Aboeng dan.
  Je baas heeft gezegd dat hij minder Ministeries wil.
  In jip en janneke taal betekend wil dit zeggen; minder ministeries is minder ambtenaren, whahahahaha

  Jij die op een Ministerie bent geplaatst omdat je behoort tot de elastieken- familie wordt per 1 juni ontslagen.
  Of is dat deel van zijn ‘bergrede’ jou ontgaan….


  Maak melding

 17. En bij de meesten van ze wapperde er ook nog een paarse vlag, alsof die paarse partij hun voorspoed hadden gegeven, en ze zijn zo achterlijk om op 25 mei weer op die paarse rotzooi te gaan stemmen, hoe zal hun situatie er in 2020 er wel niet uit zien.
  Daarom kan ik geen enkele medelijden hebben met dit soort volk, ze hebben het zelf gezocht, doordat ze zo impulsief zijn, en geen principes hebben.


  Maak melding

 18. @Santhoki,

  Hierbij het dringend verzoek, om gelijk na de verkiezingen een taskforce op te richten voor de ontwikkeling van dit volk.
  Onkunde brengt onmacht en misbruik.
  Dit volk wordt van alle kanten misbruikt .
  Ze zijn zodanig gebrainwasht dat ze hun vrijheid opgegeven voor een vijftienvoudige criminele bejaarde rover.

  They need help and common sense.


  Maak melding

 19. die gasten hebben zoveel gestolen ,geroofd,gelogen,bedriegen,maar ze blijven eeuwig arm..

  ze blijven stelen,alles nemen ze mee voor je deur weg en toch en toch komen ze niet vooruit..

  zie maar waar ze wonen,in een prasie oso maar op straat voor de deur staat een dikke auto..

  ze lopen een winkel binnen met een jurk,waarin je drie keer zou passen vullen deze onder de rok vol met stolen dingen,meestal zijn het van die zwarte mensen..,,tegelijkertijd hebben ze minstens 14 kinderen van 20 vaders..

  het ergste is,,dat de vrouw niet weet wie die vaders zijn, tot diep in de nacht zie vele van deze zwarte kinderen op straat lopen..


  Maak melding

 20. Die bejaarde moiwana killer hierboven, zit te zeiken over studenten in het buitenland.
  Maar hij verteld niet over de kinderen van bouta en doekhie en het hele dna-team die nu in het buitenland zitten of zaten, op kosten van de belasting betaler.
  Op dit moment zijn ze bezig om de studiebeurzen te verhogen, ten voordele van die paarselingen.

  Waarom moet de Regering aandacht besteden aan de Hermitage, omdat jij daar af en toe woont, whahahahahahahaha..
  Welk deel van dat je een foetoeboi bent van bouta begrijp je niet?
  Je bent gewoon een gebruiksvoorwerp die elk moment weggegooid kan worden.
  Dat heeft hij de afgelopen vijf jr geflikt met diverse ministers, politieke partijen en bloodbrothers zoals Sital en Palhad.
  Ik vermoed, nee ik weet zeker dat jij onder aan de paarse ladder staat.
  Gaat lekker genieten van je Hollandse pensioen en hou je Hollandse kop gedeisd.


  Maak melding

 21. ZO…ZO….De leiders van V7 zien de verarming van de Suri People al. Wel,dat is toch erg, dat de Pres beweert dat de economie goed gaat. Dus volgens de Pres niks no fout,ala sani boeng. Switi Sranang People watch out, als de NDP weer aan de macht komt met zijn mati Lonnie dan is Suribabwe opkomst.Ay mi Gran Gado laat Switi Suri niet een vriendje van Dictator Mugabe worden !!!!


  Maak melding

 22. Sinds 1980 hangt er een moord/misdaadvloek over het geheel land. En wanneer oliedomme paars/gele stommelingen wederom stemmen op al degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn geweest, de twee bij verstek veroordeelde drugsbonzen en onberechte mensenrechten schenders, staat het al die oliedomme paarse/gele stommelingen ook te wachten. Een herleving van jaren tachtig, zevenmalen erger ligt vrijwel zeker in het verschiet als les. Alleen zal er een heel groot verschil zijn. NIEMAND zal helpen, geen Surineds,ook de Rechtvaardigheid niet, want………..HET IS HUN BEWUSTE KEUZE GEWEEST OM WILLENS EN WETENS ONDANKS WAARSCHUWINGEN EN TEKENEN KRIJSEND TE STEMMEN op het kwade….soso lobi paarse didibri en zijn geelzwarte knecht lonnee. Hahahahahha. Wie helpen Afrikanen die rommel waarop ze bewust, willens en wetens hebben gestemd op despoten,opruimen, NIEMAND. Welkom back commander. Hihi welkom back in state crime Suribabwe. Hahahaha


  Maak melding

 23. Wat een beschuldigingen naar het adres van Chan zeg,nee aan verificatie doet men niet, ze willen graag roeptoeteren, la me je stellen,Chan zou een zeer goede Pres voor Su zijn,je kan hem niet vergelijken met de oude VHP die hij notabene zelf hervormd heeft de afgelopen jaren en een zeer goede basis heeft gelegd om verder door te groeien tot een Nationale partij.

  STEM V7 DE BESTE COMBINATIE VOOR SU WAARIN ALLE ETNICITEITEN NOEMENSWAARDIG VERTEGENWOORDIGD ZIJN, DE WERKELIJKE AFSPIEGELIJK VAN SURINAME !

  V7 voor een welvarend leven !!!! 🙂


  Maak melding

 24. Alarm:V7777777. Verontrustend is dat family van FRONT (V7) kandidaten op de NDP gaan stemmen. Als V7 lijsstrekkers zoals Somo, Santokhi, Rusland hun eigen bloedverwanten niet kunnen overtuigen hoe willen zij dan niet familymembers overtuigen? Onderzoek wijst uit dat zelfs Family & Friends van deze corrupte bende en rassenhaters niet op V7 gaan stemmen dan is de uitkomst al meer dan bekend die Mauric de Hond heeft onthuld met zijn peiling in het voordeel van de NDP.


  Maak melding

 25. Nogmaals: In de goorste krotten van Paramaribo wapperen de meeste Paarse vlaggen. Blijkbaar zijn deze oerdomme paarse volgens er de afgelopen 5 jaar niet op vooruit gegaan.

  En toch trappen ze weer massaal in de nietszeggende loze beloftes van Bouterse die zegt dat het snel beter wordt.

  Hoe dom kan je als volk zijn?????


  Maak melding

 26. Een prima column van Theo Para in DWT

  Met de wind van kapitaal, staatspropaganda en opiniepeilingen in de zeilen droomt de NDP nu hardop over een tweederde meerderheid in De Nationale Assemblee. Suriname zou daarmee niet alleen de hoofdverdachte van de Decembermoorden, die ook een drugsveroordeling op zak heeft, als president behouden. Met de tweederde meerderheid kan ook de hele Grondwet worden gewijzigd, opdat niet ‘nog vijf’, maar de president-tot-de-dood in het verschiet komt te liggen.

  De zelfamnestiewet maakte een eind aan de onafhankelijke rechtsspraak. De NDP ontdeed zich van alle partners. De combinatie van 1 partij hegemonie en het ontbreken van de Trias Politica, maakt een 1-partij-staat.

  Suriname is een pluriforme samenleving met grote diversiteit. Samenwerking in coalities is daarvan de weerspiegeling. Het is soms langdradig en bewerkelijk, maar overheersing door 1 partij of groep wordt zoveel mogelijk voorkomen. Coalities impliceren ook de onderlinge controle en dus meer checks & balances. Bij 1-partij-staten zoals in de voorbeelden van Bouterse, China en Venezuela, gaat ‘orde’ ten koste van vrijheid. Loyaliteit aan de heersende partij(elite) wordt voorwaarde voor opwaartse mobiliteit. De gok van de NDP met het machtswellustige concept van de 1-partij-staat zou weleens stuk kunnen lopen op de vrijheidszin van de Surinamers.


  Maak melding

 27. De NDP past de naastenliefde wel heel letterlijk toe. Aan de naaste familieleden mag het aan niets ontbreken. De rest van de bevolking moet het maar zelf uitzoeken!!
  De here Stevie Meije zal wel in z’n oor gefluisterd hebben: zorg goed voor je naaste, want dat is een gebod van God.


  Maak melding

 28. Het blijft maar bij valse beschuldigingen aan het adres van de Surinaamse regering terwijl ik met mijn kennis/inzichten m.b.t. sociaal-economische vraagstukken niet wijs kan worden van de visie van V7. Het ontbreekt hen aan een visie en aan goed doorberekende plannen als tegenwicht voor de plannen en voornemens van de regering Bouterse. Ik wil weten hoeveel ze gaan investeren in de werkgelegenheid scheppende industrie, verhoging van de productie, de volkswoningbouw, het onderwijs, de zorg,de infrastructuur,enz.

  Het is duidelijk dat je het land niet kan toevertrouwen aan de kleine geesten van V7.Ze stellen in mijn ogen niets voor omdat ze tot niets goeds in staat zijn.Het blijft maar bij verdachtmakingen. Al deze verdachtmakingen lopen spaak omdat men tot heden niet met harde feiten voor de dag kan komen.


  Maak melding

 29. RobG : “Het ontbreekt hen aan een visie en aan goed doorberekende plannen als tegenwicht voor de plannen en voornemens van de regering Bouterse.”

  Ik pies in mijn broek van het lachen.

  Doorberekende plannen van Bouterse op een rij:

  Gouden Deal ( Staatsolie moeten betalen)
  18.000 woningen ( Gebouwd 800)
  Fly Overs ( Uitgesteld)
  Trein naar Para ( Afgeblazen)
  etc.

  Zo goed doorberekend dat Suriname 2 weken voor verkiezingen bankroet is.


  Maak melding

 30. Inderdaad is dit niet een nieuw verschijnsel maar nu wordt het openlijk gedaan alsof het normaal is. En niet voor een studiebeurs of 1 ha grond of een gratis schoonmaak van een huis.
  Bij deze rovers gaan ze voor miljoenen, honderden ha grond. En worden ze ook nog gedecoreert. Dat is het verschil. Mensen reken er mee af op 25 Mei.


  Maak melding

 31. ROBX, met een NDP-plaat voor uw Hoofd, hier zijn de
  officiele cijfers : Staatstekort is door Bouta 600 MILJARD !

  Daarbij komt nog dat BOUTA & co ook nog 625 MILJOEN
  USA dollars hebben weggehaald uit de goud- en
  deviezenreserves !

  No wan inkri wroko-presi kon bij ! Dang pe a monnie go ?

  PS : De ONZIN-Mega-uitgaven van Desi lopen gewoon
  door, onlangs zijn er ivm stemmen vergaren, enkele
  honderden nieuwe ambtenaren in dienst genomen !

  DESI belooft volgend jaar het aantal ministeries te
  minimaliseren ! Desi had dat bij zijn aantreden ook
  al beloofd !

  Iedereen weet dat het ambtanaren-apparaat met
  ongeveer een derde dient te worden verminderd !
  Desi had ook deze afslanking beloofd,
  helaas heeft hij ook hier niets van gebakken !


  Maak melding

 32. RobG wat zeg jij me nu daar alles wat je opnoemt is door V7 juist aangesneden en zeer goed onderbouwd ga jij ff eerst je huiswerk doen wat is dit nou weer zeg, hoe gek kan het nog worden. Deze huidige regering heeft geen wel overwogen visie zal je bedoelen… nou ik moet jou gewoon eigenlijk geen eens serieus nemen joh…. kijk naar V7 Talk elke zondag 19 uur al jouw vragen worden erin behandeld,begrijp nu ook waar om ze het herhalen op de zondagen. Voor mensen als jij die het ontgaan was. Volg ook Pierknan elke dag ma t/m vr 16/18 u wordt je tenminste goed ingelicht.


  Maak melding

 33. @Vanity, jij begrijpt de politiek niet.Wie luistert nou elke zondag naar Talk? Het is een zeer beperkte groep van enkele tientallen luisteraars, terwijl er in Suriname tienduizenden stemgerechtigden zijn.Statistisch gezien stelt het luisterend publiek naar de Talk weinig voor. Op hetzelfde moment als de Talk wordt uitgezonden, zijn er honderdduizenden andere potentiële luisteraars met andere dingen bezig. Deze groep bereikt men niet met Talk of de amateuristische cabaret. Ik weet alleen dat V7 heel veel wil afbouwen wat er in 5 jaren in Suriname is opgebouwd.Verder weet ik echt niet wat die gasten van V7 in de koker hebben,

  De situatie is anders met BT (Bakana Torie). In dit programma komt er veel aan bod m.b.t. de plannen en realisaties van de regering. Dit programma wordt zeer druk beluisterd dat zelf de bandbreedte van de SRS het niet verwerken. Ook als het programma simultaan wordt uitgezonden met Radio Ramasha merk je direct dat de bandbreedte van Ramasha het niet voldoende kan verwerken. In mijn ogen en volgens velen stelt V7 niets voor.


  Maak melding

 34. @Vanity,

  Let maar niet op die verbitterde ouwe robg.
  Net als vele andere pensionado die hier dagelijks hun liefde verklaren aan grandfather desi, durft hij de stap niet te nemen om een handje te helpen in suri.
  Niets houd hem tegen, want hij is nu 100% werkeloos, dat zie je aan zijn 7×24 bezoek hiero. Hij geeft zelf aan dat hij dagelijks, ondanks het tijdsverschil, gekluisterd zit aan de suri-radio.
  Zielighh hoor.

  Dit zijn de ergste soort; suri’s vanaf de Noordzee ophitsen, terwijl ze heel goed beseffen dat het de verkeerde kant uit gaat met de economie en de vrijheid in het land.
  Als de rapen gaar zijn zitten ze veilig aan de andere kant.

  Ik heb meer respect voor mensen die inderdaad remigreren en hun bijdrage leveren, je weet wie ik bedoel.
  gr.


  Maak melding

 35. is het ooit anders geweest….ten tijde van de VHP waren het ook the friends and family’s die profiteerden van ‘studiebeurzen’, etc…..
  Dus Santokhi je gaat het heus niet anders doen…je staat ook in het krijt bij je achterban die jou campagnes e.d. bekostigen…ook de meetings in Nederland!


  Maak melding

 36. In het Mart radio programma kruderi van zondag 10 mei stelt drs. Ernest Grep( foto: rechts), zorgondernemer tijdens een live radio debat dat de politieke combinatie V7 kiezersbedrog pleegt.

  Na het lezen van het verkiezingsprogramma van de politieke combinatie V7 “de sleutel voor een duurzame ontwikkeling”, is Grep erg teleurgesteld en zelfs diep geschokt. Hij had op zijn minst verwacht dat V7, na al hun grote woorden over de huidige Surinaamse regering, uitgewerkt en gedetailleerd zou aangeven hoe en op welke wijze ze Suriname zullen regeren na het verkrijgen van politieke winst. Het verkiezingsprogramma van V7 is niets meer en niets minder dan een verlang c.q. wenselijk lijstje. Grep vraagt zich af hoe men al die wenselijkheden gaat betalen.

  Bij het lezen van de 70 tellende pagina’s is nergens een begrotingsoverzicht te vinden. Grep zegt: “zelf wanneer je van plan bent een kippenhok te bouwen, het eerste wat je doet is een begroting te maken”.

  Bij een verkiezingsprogramma hoort een financieel plan, vooral als je als V7 zoveel opmerkingen hebt gemaakt over het regeringsbeleid. Men vraagt het Surinaamse volk wel politiek mandaat en het beheer over hun belastinggelden, maar men zegt niet vooraf hoe men dat gaat uitgeven. In Nederland zou het verkiezingsprogramma van V7 direct in de prullenmand van het CPB verdwijnen, meent hij.

  “V7 geeft feitelijk met zo een verkiezingsprogramma aan geen rekening te willen en te zullen houden met de eisen van deze tijd nl transparantie van beleid : de kiezers vooraf precies aan te geven wat ze zullen doen en hoe ze aan het geld zullen komen om het verkiezingsprogramma uit te voeren. En niet de werkwijze van oude tijd namelijk beloftes zonder een uitgewerkte begrotingsoverzicht: “ kiezers vertrouw op ons. We zullen het financieel beter doen dan de huidige regering”.

  Het Surinaamse kiezersvolk moet volgens Grep eisen dat V7 (en alle andere partijen) vooraf precies aangeeft hoe alle beloftes en wenselijkheden financieel betaald zullen. Alleen op deze wijze zal het kiezersvolk zich geen zand in de ogen laten strooien


  Maak melding

 37. Rob is echt knettergestoord. Volgens mij slaapt hij in een Bouterse pyjama.

  Als zegt Bouterse dat water droog is en dat stront lekker smaakt, dan nog gelooft RobG hem en zal zijn grote Baas tot in het graf verdedigen.
  Hoe zielig kan je zijn?


  Maak melding

 38. ROBBYX : Hier wat NDP-Bouta voorstelt :

  MEGA-staatstekort van ZES MILJARD (Devaluatie komt
  binnenkort) !

  Massamoorden op ons Volk, en trachten verantwoor-
  delijkheid af te wenden via NEP-amnestiewet !

  Graaien uit Onze Goud- en Deviezenvoorraad voor een totaalbedrag van 625 MILJOEN USA-Dollar !

  Zowat NIETS geinvesteerd in rendabele bedrijven of
  andere economische sectoren, buiten de mijnbouw !

  Dalende mijnbouwinkomsten genegeerd door Desi,
  ’s lands inkomsten blijven de komende JAREN LAAG !

  Kans op Venezuelaanse Devaluatie levensgroot door
  massief PRUL-uitgavenbeleid Desi en zijn NDP !

  Desi zegt de komende tijd, aantal ministeries te gaan
  verminderen.Heeft alvast VOORSCHOT genomen
  door onlangs enkele honderden aanhangers in dienst
  te nemen bij LANTI ! Dang suma law ???

  PS : Zie de nieuwe jonge aanwinsten van Desi-NDP
  Adhin : Ik weet niets van de gevraagde familie-concessie !!!
  Bouva : wij NDP, gaan de RECHTERS Stoppen !!!

  DAT is het NIEUWE RECHTELOZE SRANAN dat de
  NDP wil realiseren !!!


  Maak melding

 39. @ Bosje bribiman ; Suriname heeft onder DESI GEEN
  enkele begroting ! Dus babbel niet over andere partijen !
  Als gevolg van dit BEGROTINGSLOZE-BELEID van
  DESI is de staatsschuld ruim ZES MILJARD !

  Uit de reserves van het land is ook nog 625 MILJOEN USA DOLLARS gegraaid !

  Er is GEEN begroting of financieel bedrijfsplan voor het
  Spooktreinproject !

  MILJOENENschuld aan het bedrijfsleven is ook
  nergens begroot, uw betaling is ONDERWEG !

  Er zijn GEEN meerjarenbegrotingen voor de
  verhogingen AOV, kinderbijslag en of voor
  Ziektekostenregeling !
  Ook zijn daar geen FONDSEN voor gereserveerd of
  aangelegd !
  Het zijn allemaal NDP-luchtballonnen zonder financiele
  onderbouwingen.

  DESI vertelt dat er extra inomsten aankomen, waar zijn
  de begrotingen hiervan en uit welke sectoren zullen deze inkomsten komen ?? Desi en NDP zwijgen !

  Er is zware PANIEK bij de NDP, men is bang dat de
  Financiele EXPLOSIE nog voor de verkiezingen
  plaatsvindt !

  Uit nood zijn er nog chinese YUANS geleased door
  Desi ! (Yu mus fu pai baka nanga RENTE)

  Hoe STOM kun je zijn ???

  PS : Binnenkort zal Srananbevolking kreunen onder de
  HOGE DILIP-Energieprijzen !
  Tel daarbij op de verwachte DEVALUATIE van de SRD
  van ongeveer 50 % !!!


  Maak melding

 40. @Henk Molenaar
  ik moet je voor de eerste keer van repliek dienen. Het Surinaamse volk is niet laf maar komt wel op voor haar rechten. Er zijn genoeg mensen die strijden tegen het wanbeleid. De grote wordt misleid door de Ndp top, maar dat moet doorbroken worden. Dat het volk doorgaans apatisch is wil ik je wel meegeven. Er kan van Nederland ook gezegd worden dat ze op bepaalde momenten uiterst laf optreden. Maar ik wil niet zover gaan dat ik het Nederlands volk laf noem, dat is onjuist.


  Maak melding

 41. @Esmerald, het is voor mij duidelijk dat jij het product bent van de oude VHP/NPS opvoeding. Laat toch varen al die haat,wrok nijd,jaloezie,bitterheid,frustraties,woede explosies,innerlijke onrust,enz. Naar Surinaamse maatstaven is de NDP een jonge partij met frisse ideeën die mij sterk beïnvloed hebben, terwijl jouw (politieke)opvoeding er een is van conservatieve koloniale perioden. Hoogste tijd dat men jouw verstand en intellect gaat repareren.

  @Srafu, jij moet evenals Esmerald,Hans,Henry,enz opnieuw politiek opgevoed worden. Jullie staan aan de kant van de verliezers en dat is mijn inziens moeilijk te verwerken.Het is jullie eigen keus en geef de NDP niet de schuld.


  Maak melding

 42. sme is het beste land op deze aarde,waar je vrij kunt roven,stelen,moorden,verkrachten,liegen,bedriegen,voor-liegen,bank-roven,drugs-dealen, en je je wordt door het domme volk ook nog op handen gedragen aanbeden..

  hoe meer je dit soort dingen kunt doen,des te meer ze in de rij staan om je de hemel in te prijzen,vergeet de persoons-verheerlijking niet..

  maar de natuur neemt alles van je over en je vertrekt met lege handen,naar je eeuwige rust-plaats..

  voorgoed….


  Maak melding

 43. @ Srafu

  Je weet heel goed wat de Paarse Bende aan het flikken is. Ik hoef niet te weten van wie je de belangrijke info hebt. Als dat zo is Srafu dan a Switi Sranang gha Olo. Is Bouta van plan Suri een BIAFRA (hongerdood te creeren in Switi Suri.) Die stomme Suri,s die voor rijst en batjauw zitten om op NDP te stemmen, musu opo deng aai. Want straks gaan ze huilen. Dan is het te laat in Suribabwe!!!!


  Maak melding

 44. Aan de commentaren van de paarse sekteleden zoals Robg en Paraman te zien is de NDP bezig aan zijn laatste stuiptrekking. Ze blijven het corruptief en wanbeleid verdedigen ondanks het volk nu inziet dat het echt slechter gaat. Bouterse met zijn 70 jaar moet echt bedanken tesamen met zijn revo bende Abrahams, Alibux, Wijdenbosch, Boerenveen etc etc. Ze laten het land weer berooid achter. Door de NDP is patronage tot een hoger niveau gebracht, meer dan ooit in Suriname gezien. Schaamte voorbij. En dat je Bakana Tori, de wekelijkse roddelpraat informeren kan noemen. Het is NDP propaganda op kosten van de staat. Men moet Limburg bij aantreden van de nieuwe regering direct uit de staatsomroep verwijderen. Laat hij zijn propagande gaan maken op een door NDP betaalde zender. The Talk praat wekelijks meer waarheid dan de regering in vijf jaar. Vooral zijn interview met Badrisein Sital was INDRUKWEKKEND. Ik geniet van zijn sranang sowsoe en humor, voor als hij roept dat Desi weer `daaeeeer` was.


  Maak melding

 45. @robg,

  Sorry maar ik vind je dom.
  Jij pretendeert veel te weten van Suriname, maar je weet helemaal niets, alleen maar van horen zeggen/lezen.
  FYI, die bouterse van je is reeds achtentwintig jaar lang hoofd van de ndp en nota bene 85jr oud. Al die lui in de top v/d ndp zijn bejaarden. Hoe zo ndp is jong en fris.

  “haat,wrok nijd,jaloezie,bitterheid,frustraties,woede explosies,innerlijke onrust,enz.” look in the mirror, zou ik zeggen.

  Iedereen kan lezen hoe jij bent verandert.
  Ik heb vandaag dag 1 op wkn mijn eigen stijl behouden.
  Jij bent totaal verandert, en in je nadeel, een verbitterd oud manneke. Triest hoor.

  Knoop dit goed in je oren.
  Ik ben niet van VHP of NPS of V7.
  Maar ..ik ben absoluut tegen die vijftienvoudige moordenaar en crimineel, bouta.
  Waarom?
  Opvoeding opvoeding opvoeding!


  Maak melding

 46. Henk Molenaar: Citaat: Maar zolang de apathische en laffe bevolking van Suriname alles maar goed vindt, zal het land worden verdeeld onder de leden van de Bouterse maffia.

  Met deze haatmail laat deze NPS en V7 idool blijken dat hij een vijand van het suri-volk is wat al eerder door mij werd geconcludeerd en nu als een vaststaand feit bij deze surinamerhater kan worden geimpliceerd. Henk ga je boerenkool verorberen en laat de suri`s met rust.


  Maak melding

 47. Henk Molenaar: Vijand van het surivolk behoort tot de gefrustreerde en syndroom van Bouterse clan.

  Henk Molenaar ( Schoorsteenbakra), Theo Parra (Lafaard en ex-NPS en Arron idool), Wilfred lionarons en vele andere gefrustreerde en gevluchte verraders van Suriname hebben nu het nakijken en bevredigen zichzelf nu met haatmails.


  Maak melding

 48. Beste Henk Molenaar,
  het was niet als persoonlijke aanval bedoeld. Het is duidelijk dat de massa in Suriname dom gehouden wordt door de Bouterse clan. En het zijn de paarse paupers hier die hun baasje in alles verdedigen die ik bestrijd.
  Ik wil verder niet terzake doende zaken die ik eerder noemde buiten beschouwing laten en te blijven bij het onderwerp. Het spreken van de waarheid wordt bij de NDP gezien als verraad omdat men niet achter Bouterse aanloopt.


  Maak melding

 49. je kunt zelf concluderen,wat het gemiddelde niveau van de suri. is..

  ver beneden het cijfer 0,1,de algemene ontwikkeling is niet te omschrijven..

  kranten lezen ze nooit

  het nieuws op t.v is wat ze voorgeschoteld krijgen van de ex.kolonisator,daarmee moeten ze het doen,,,zelf iets ontwikkelen,daar hebben ze nooit iets van gehoord..

  alles wordt uit het buitenland gehaald,ook al is het stront,, vinden ze helemaal goed..

  iets exporteren,,wat is dat..,zo zijn wij suris..

  een stront volk..,met een poep lijder..


  Maak melding

 50. Waar wij de hollanders van verweten doen wij nu ook zelf.
  Het land verdelen en leegroven.
  Bakra basi a keba now sranang mang e mik un ka.


  Maak melding

 51. Ah ja, corruptie is er altijd geweest in Su, maar daar wordt je echt niet rijk van. De ene hand wast de andere, weet je wel? Zeker niet goed te praten maar wat wil je in ontwikkelingslanden?

  Maar van fraude kun je wel multi miljonair worden, want dat is roven en op grote schaal stelen van je werkgever of de staat. Hetzij op een nette manier door met cijfertjes of informatie te rommelen, of gewoon op de botte manier door misbruik te maken van een machtspositie en opzichtelijk te stelen.

  Dus een ieder die beweert dat er altijd “family & friends” heeft bestaan in Su heeft gewoon gelijk.


  Maak melding

 52. Ik lees hier : Corruptie heeft altijd bestaan in Sranan !
  Inderdaad, in diverse soorten en maten, DAAROM moet
  ELKE nieuwe regering van Sranan ONMIDDELLIJK
  een stevige Anti-corruptiewet invoeren !

  Sranan kan namelijk ALLEEN ALS RECHTSSTAAT
  vooruitgang boeken !

  Dat vergeten sommige dombo’s !

  Dus veeg de corruptie-TRAP van bovenaf schoon :

  1. Laat GEEN criminelen toe in het Bestuur van het land !
  Vooral de crimi’s niet toestaan president te worden !

  2. Screen alle leidinggevenden via een sterke
  Screeningswet en schakel zo de criminelen uit !

  3. Herstel de Grondwet en zet zware straffen het
  vernietigen, manipuleren, schenden of beschadigen
  van de Grondwet !

  4. Herstel alle in een rechtsstaat benodigde controle-
  mechanismen zoals een ONAFHANKELIJKE
  Rekenkamer, een ONAFHANKELIJKE Centrale Bank,
  een goed beschermde ONAFHANKELIJKE
  Rechterlijke Macht en OM, een stevige begrotingswet,
  die het onmogelijk maakt dat een Regering/President
  in onze kleine staat ZEER GROTE schulden maakt !

  Leg goed vast in Grondwet en Wet hoe en wanneer een regering/president verantwoording MOET afleggen
  in de DNA !

  Dus, leg u niet neer bij MEGA-corruptie, schakel de
  boeven systematisch uit !

  PS : Scherp uiteraard ook de strafwet aan zodat
  corruptie makkelijk kan worden aangepakt via het OM.
  De straffen voor corruptie moeten aanzienlijk worden
  VERHOOGD !


  Maak melding

 53. R Dagoebalsingh
  @Esmerald

  En weer zit je te liegen. Geef gewoon toe dat je een NPS en VHP hoer bent domkop.

  Het niveau van ene typische Paarse Kakkerlak…


  Maak melding

 54. @Dagoebalsingh Kom met de MEGA-cijfers van de
  staatsschuld en met de verdwenen bedragen uit de
  goud- en deviezenvoorraad , met bronvermelding !!

  Ga anders DESI helpen met het DRUKKEN van NOG
  MEER Bankbiljetten ! MONNIE DE !!!

  Maarrrrrr, maak anderen niet uit voor HOER !

  PS : Na wan MA mek yu tu, dong dong IKKO !


  Maak melding

 55. Het probleem van Suriname (en een heleboel andere landen) is dat het een regering heeft. Regeringen voeren bijna altijd de agenda van de ene groep uit en negeren de andere groepen.


  Maak melding

 56. aah…. . De sheriff is mild in zijn analyse.
  ik zeg: Su is een Al Capone staat geworden. De opbouw v.d. machtsstructuur is analoog aan die van dit soort syndicaten.


  Maak melding

 57. @R Dagoebalsingh
  Ga je mond met zeep en peper wassen , jammer dat je geen fatsoenlijke opvoeding heb gekregen.Nu ben je een waardeloze hersenloze schreeuwer.


  Maak melding

 58. Houdt de diefje spelen kennen/kunnen wij allemaal wel. Zo er in dit land mensen zijn, die maar niet kunnen afblijven van staatsmiddelen, dan zitten die voor wel 90% bij de VHP. Namen noemen?
  Waar is al dat zwaar materieel uit India gebleven?


  Maak melding

 59. Er is geld genoeg in Suriname. Manie De. Je moet alleen weten waar het zit en hoe het te bemachtigen. Dat is het grote universele geheim.


  Maak melding

 60. @Esmerald, je zit opgesloten in de een VHP/NPS/NIEUWFRONT/V7 pantser, een soort van boerka waarin jij je benauwd voelt. Tot heden snap ik nog steeds niet waarom je heb gekozen voor de verkeerde blok aan de verkeerde kant van de lijn.

  Het verschil tussen het oude NieuwFront en V7 is niets anders dan een beerput met een zware deksel erop en een open beerput waarin men aan het roeren is.Alle stront boven komt naar boven.Ontdoe je van de s t r o n t en sluit je aan bij de NDP, de partij met een frisse en veelbelovende toekomst voor Suriname……………..

  De aanhangers van V7 draag ik een warm hart toe als ze deze partij verlaten en zich aansluiten bij de NDP, de partij met een grote jeugdige aanhang en je weet, de jeugd is de toekomst van morgen.Ontken dit niet.Laat deze informatie goed tot je doorwerken.

  In een andere posting haal je uit naar me en je noemt mij een gepensioneerde. Ik ben helaas nog niet vroeg gepensioneerd en ik geniet met volle teugen van mijn baan en de daarbij behorende vakanties.Ik noem jou toch ook geen ” oude taart “, die is vast blijven haken aan een koloniale conservatieve partij of blok. Let dus op je woorden.Voordat je denkt gaan deze woorden een eigen leven leiden, en dan is het lijden voor jou.Dat gun ik je echt niet.Ik zie nog altijd een goede toekomst voor je in de NDP.

  Neem dan de onwetenden Hans, Srafu,Jojo,enz.enz. mee. Onwetendheid kan men nog genezen, maar domheid zoals het denken van Henk Molenaar daar is niets tegen opgewassen. Jullie zijn dus nog te redden met kennis en wijsheid van de NDP, maar Henk Molenaar is verloren voor de mensheid met zijn domheid.


  Maak melding

 61. @robg,

  Kun je mij effe uitleggen hoe een surined überhaupt lid kan zijn van een Suri-partij, want dat is mij ontgaan. Ik ben hier niet eens lid van een politieke partij, het boeit me niet, zeker geen ndp.
  Ik heb een iets andere mindset.

  Ik kan niet tegen onrecht, het stoort mij enorm dat die suri’s wel een grote bek durven geven aan de surineds, maar zich laten gijzelen door 1 persoon. Dat snap ik met mijn gezonde verstand niet.

  De kritiek van de andere wkn’ers kun je liever ter harte nemen, uitgaande van het feit dat ‘mensen geen dingen zomaar doen’. De waarschuwingen hebben een oorzaak en gegronde reden.

  Daarnaast, jij volgt mij op de site en ik volg jou, het is iets van de laatste maanden dat je van ’morgens vroeg tot in de late ochtenduurtjes hier vertoefd, profiel van een pensionaat. Zoveel verlof heb je echt niet.

  Kwetsende woorden gericht aan mijn nickname doen mij niets. Ik ben zelf behoorlijk kritisch en kan best wel tegen een stootje. Het zegt niets over mij maar alles over hun.


  Maak melding

 62. @Esmerald – Proficiat en hartstikke goed dat je nog reageert op een verloren ziel want die hebben soms hulp nodig.

  Maar mijn oprechte waardering als je helemaal niet reageert op iemand met nickname “R Dagoebalsingh” die volgens mij uit de laagste regionen komt. Dat noemen ze in de volksmond een sloot.

  Het eerste gedeelte van de naam geeft al aan met welk dier je zoiets kan associëren.


  Maak melding

 63. @Srafu,

  In ontwikkelingslanden is corruptie schering en inslag. Als je het nou leuk vind of niet maar daar doe je weinig tegen.
  Corruptie is moeilijk uit te roeien, te kleinschalig en moeilijk te controleren.

  Fraude moet hard aangepakt worden want dat is stelen en roven op grote schaal, en in Suriname kun je er blijkbaar multi miljonair van worden. Als je dat bedoelt ben ik het met je eens.

  Er is een groot verschil tussen corruptie en fraude.

  Dus de mensen die zeggen dat dit altijd al heeft plaatsgevonden hebben gelijk, omdat ze eigenlijk de corruptie bedoelen, maar sommigen weten het niet eens.

  Dat was mijn boodschap zonder enige poging te wagen om corruptie goed te praten.

  Goed lezen maar ook begrijpen a.u.b.


  Maak melding

 64. @AHE,

  In geldbedrag uitgedrukt is de corruptie in Westerse landen het grootst. In het Westen gaat het er stevig aan toe. Corruptie gaat niet om een paar duizend Euro’s, nee over miljarden Euro’s.


  Maak melding

 65. @Jesse,

  Ga ik zeker niet ontkennen. Maar dan praat je nog steeds over miljoenen mensen die hun buurman – die computer problemen voor ze oplost – zo af en toe verassen met een pak printpapier. Of de schoonmaker die een professioneel schoonmaakmiddel mee naar huis neemt voor eigen gebruik, of de Mac Donalds medewerker die zijn vrienden uitnodigt om te komen eten en later voor de helft betaald krijgt. Want over die gevalletjes praten we en alle varianten die daar tussen zitten. Inderdaad, in geld uitgedrukt loopt het aardig op.

  In Suriname zullen dit soort gevalletjes ook zeker geld kosten maar het betreft wel een veel kleinere gemeenschap en andere cultuur.

  In ieder geval niets vergeleken met mensen die in de positie verkeren om miljoenen achterover te drukken, en het ook nog zonder enige schaamte doen.

  In ieder geval worden ze in het Westen geëlimineerd zodra er enig vermoeden bestaat. Dat is ook een verschil.

  Ik snap je punt zeker, maar hoop dat jij ook begrijpt dat ik door mijn mening zeker geen corruptie aanmoedig of normaal vind. Integendeel!


  Maak melding

 66. @AHE,

  Het hele probleem van ongelijkheid, corruptie e.d. is veroorzaakt door de vader van Jezus. De vader van Jezus heeft mensen te verschillend gemaakt. De een is een superintellectueel, de ander verstandelijk gehandicapt, de een kan 200 kg optillen, de ander nog geen 2 kg, de een kan in 9 sec 100 m hollen, de ander slechts 2 m enz. Wanneer mensen gaan bemerken dat ze meer kunnen dan een ander, dan gaan ze beginnen dingen te eisen en de baas te spelen en de macht over te nemen. Worden ze niet afgeremd of tegengesproken, dan denken ze al gauw dat ze zelf de vader van Jezus zijn. Zo gedragen ze zich ook. Ze vinden ook heel snel een hele hoop volgelingen. Mensen die alle hoop op hen gericht hebben. Mensen die hopen dat ze het e.e.a. krijgen van deze machthebbers. in ruil voor hun aanbidding.
  De vader van Jezus deed dat ook. Herhaaldelijk heeft hij verklaard dat wie hem aaanbidt, door hem beschermd zal worden en hij zal diens vijanden vermorzelen. Dus die vader van Jezus moet eigenlijk elke schuld krijgen voor de imperfecte wereld en mens die hij gemaakt heeft. Hij moet ook nog eens gestraft worden dat hij zijn zoon Jezus niet kon redden uit de handen van de Romeinen. Wat een slechte vader. Ik vraag me af waarom Jezus teruggekeerd is naar deze vader die niets om hem gaf. Hij had beter bij z’n moeder kunnen blijven. Zij hield tenminste van hem. Maar die Jezus heeft ook haar in de steek gelaten. Wat bezielde hem? Hield hij zoveel van z’n vader – die hij nooit gezien had – dat hij iedereen in de steek liet? Men zegt dat hij nog eens terugkeert. Met welk gezicht?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.