Rotary Club ondersteunt Schaakclub FFM

0

De Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) heeft op dinsdag 5 mei j.l. aan de Schaakclub Free First Move (FFM) schaakmateriaal geschonken. Het gaat om 50 wedstrijdschaakklokken, een beamer met projector screen. Het materiaal werd tijdens de reguliere meeting van de club door president Rino Tjin Wong Joe overgedragen aan vertegenwoordigers van de Schaakclub FFM in Suriname.

Free First Move is een schaakclub die in 2012 is opgericht en aan voornamelijk jongeren, wekelijks schaaklessen geeft op de Vrije School. De lessen worden verzorgd door 6 jonge top schaakinstructeurs. FFM telt momenteel een 45 tal jonge schakers. Deze schakers participeren in toernooien van de Surinaamse Schaakbond. Binnen deze groep zijn er door de Bond ook enkele zeer talentvolle schakers geïdentificeerd.

FFM is een voortvloeisel uit het First Move project van de RCPC. In het schooljaar 2011/2012 heeft de RCPC een succesvol schaakproject op 6 basisscholen gehouden, waarbij ongeveer 700 kinderen schaakonderwijs hebben genoten verzorgd door hun eigen klassenonderwijzer(es).

In november 2014 heeft de schaakclub FFM in samenwerking met de RCPC onder auspiciën van de SSB de eerste ‘Rotary Business Chess Tournament’ georganiseerd. Hierbij werden bedrijven in de gelegenheid gesteld een speler te “kopen” die het bedrijf vertegenwoordigde in het toernooi. Simultaan werden 100 jonge schakers eveneens in de gelegenheidgesteld het tegen elkaar op te nemen.

De baten uit dit project, welke een fundraising en ‘community’ aspect heeft, zijn nu o.a. gebruikt voor aanschaf van het geschonken schaakmateriaal.

Rotary Club Paramaribo Central is zich ervan bewust dat het schaken een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de hersenen en een positieve invloed heeft op het vormen van sociale vaardigheden van het jonge kind. Vandaar het belang van deze vorm van bijdrage.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.