Bouterse: tegenstanders negeren sociale doelen

72

PARAMARIBO, 9 mei – De tegenstanders van de regering, de critici, hebben kritiek op de verkeerde zaken. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het is niet waar dat de regering financieel aan de grond zit. En al helemaal niet dat er verspild wordt.

Integendeel, er wordt verantwoord omgesprongen met de schaarse inkomsten. “We richten op de beschikbare middelen in te zetten voor groei en welvaart voor de hele bevolking. Dit is vaak waar de tegenpartij niet naar kijkt. Het is harder als je jouw doel moet halen met minder middelen. Men ziet niet eens de targets”, zei Bouterse tijdens een presentatie voor politici en journalisten. Die targets zijn meest sociaal van aard.

De ‘tegenpartij’ negeert zo de ‘waarheid’ van een verbeterde positie voor onder meer huishoudens en sociaal zwakke groepen. Het wordt allemaal betaald van de afgenomen in komsten uit de export van grondstoffen. Ondanks de malaise is de economie gegroeid. “Dit is te danken aan gericht beleid, waarbij de effecten van de afnemende inkomsten minimaal zijn gehouden”, aldus Bouterse.

72 REACTIES

 1. Dit zegt president Desiré Bouterse. Het is niet waar dat de regering financieel aan de grond zit. En al helemaal niet dat er verspild wordt. Integendeel, er wordt verantwoord omgesprongen met de schaarse inkomsten. “We richten op de beschikbare middelen in te zetten voor groei en welvaart voor de hele bevolking.

  Jaja, “boer pas op je kippen als de vos zijn passie preekt”, is het devies.
  Laat één ding duidelijk zijn. Tussen schijn welvaart en echte welvaart is een hemelsbreed verschil.
  Een verhoging van 10% dat wordt teniet gedaan door een verhoging van de indirecte en directe belastingen die hoger is dan 10% en op de koop toe de verhoging financieren halen bij een groep die de economie moet laten toenemen dan wel ontmoedigen om een beter resultaat te behalen, de ondernemer.

  Hoe kun je dit dan goed ondernemen?


  Maak melding

 2. De inzet zal o.a. moeten zijn op 25 mei strafvervolging tegen diegene die obstructie rechtsgang hebben veroorzaakt 8 december proces.
  Wetgeving maken voor het ontnemen van actief en passief kiesrecht voor degenen die zich verschuilen achter een amnestie wet en internationaal veroordeeld zijn.
  Mooie praatjes uit lijfsbehoud is geen landsbelang.


  Maak melding

 3. De waarheid dja brada (no go iena ka fa mang) zo’n eerlijk mens heb ik tot nu toe niet gekend stem vooral massaal op hem en over een paar jaren zitten jullie allemaal vliegen te meppen!


  Maak melding

 4. Bouterse negeert de sociale doelen niet. Dat wel. Wat een manier overigens om een deel van de bevolking als ‘sociale doelen’ te bestempelen. Dat is zo zielig.
  Maar goed, Bout heeft de middelen niet om z’n sociale vrijgevigheid lang te kunnen financieren. Z’n aanpak is dus een van de korte termijn. Zelfs export kost Suriname geld. De export van Dino naar de VS kostte het land handen vol geld aan advocaten, image enz. Daar is Bout toch voor verantwoordelijk?
  Die Bolle Willem daarentegen wil wel eens een internationale promotie doen voor het bedrijfsleven, maar voor Bout is dat onmogelijk, want dan keert hij niet meer terug.
  Die Bolle heeft ook zeker een miljard Euro aan bezittingen. Hij aast al een tijdje naar een grote villa in Suriname, maar cabinet zit dwars. Ze bestempelen Suriname nog steeds als rovershol.
  Want ze weten dat tal van Hollandse rovers zoals Crijnsen e.a. daar hun hol hadden opgezet. Dus rovershol heeft voor hen de betekenis ‘hol van de VOC rovers’. Ze hebben nog meer holen, zoals Schiphol, Peperhol etc. Suriname noemen ze nog steeds bij de oude naam, VOC-Rovershol.


  Maak melding

 5. Een omvangrijk corruptieschandaal heeft vicepresident Roxana Baldetti van Guatemala de kop gekost. Baldetti kondigde haar vertrek aan nadat was gebleken dat haar persoonlijke secretaris vermoedelijk een van de drijvende krachten is achter een corruptienetwerk.
  De zaak leidt in het Latijns-Amerikaanse land tot grote commotie. Er zijn al 24 mensen opgepakt, onder wie hoge overheidsmedewerkers. De assistent van Baldetti is nog spoorloos. Woedende betogers hadden het aftreden van de vicepresident geëist.
  Het Hooggerechtshof gaf parlementariërs woensdag toestemming om de immuniteit van de vicepresident in te trekken.

  Vraag:
  Is zoiets mogelijk in Suriname???????
  Dan bedoel ik dus dat er mensen worden opgepakt en dat het Hooggerechtshof toestemming om de immuniteit van de President en de vicepresident en ministers in te trekken???????


  Maak melding

 6. VOLGENS BANDRISEIN SITAL LIJDT DDB AAN HOOGMOEDSWAANZIN; DEZE CONSTATERING IS MILJARD % CORRECT.

  DDB IS EEN ZIEK MENS DIE GEEN TEGENSPRAAK DULDT, VANDAAR DAT DEZE MAN SURINAME HET RAVIJN IN ZAL DONDEREN.

  SURINAMERS: LAAT DIT NIET GEBEUREN OP 25 MEI!!!


  Maak melding

 7. Waarom staan de erven van de grootste en goorste krotten van Suriname die worden bewoond door alleenstaande moeders met 12 kinderen vol met Paarse Vlaggen?


  Maak melding

 8. Die Bout is echt een warhoofd. Verschillende keren heeft hij de bevolking gewaarschuwd dat er geen geld meer is en dat er bezuinigd moet worden en nu beweert hij dat er geen tekorten zijn.
  Welke Bout moet je geloven?
  A. Die van een paar maanden geleden
  B. Die van een jaar geleden
  C. Die van nu
  D. Geen van ze


  Maak melding

 9. Henkie, jij koekenbakker,

  Omdat die kinderen graag met vlaggen spelen. Als V7 hen vlaggen had aangereikt zouden er ook V7 vlaggen wapperen, ouwe oelewapper.


  Maak melding

 10. Zelfs mijn kleinkinderen beseffen het ook al over de onbeschaafde handelingen en ruwe serie Moorden dat gepleegd werden in Fort Zee Landia in de vroege ochtend van 8Dec .1982 en niet tijdens vluchten doodgeschoten,wanti ano yu piking tog ofu yu famiri, omu,brada,nefo ala yeye musu kong bundru ini 1 ofu alla kondre mang!Dang de musu fong yu dede nanga 1 doti Kundu!!!De klokken staan ook niet stil en ong. 384 uurtjes nog te gaan! Het Super mooie kondre en niet1irrelevante kaal geplukte land moet verder met Respect en niet op onterechte gronden ongelijk behandelen vn personen en groepen bij het verlenen vn vrijheden en rechten!!!

  V.H.P. soso lobie nanga eenheid!!!


  Maak melding

 11. Wat is er de afgelopen 5 jaar terechtgekomen van zijn sociaal accoord met het volk??? Deze week lees ik dat de brievenbus van meisje Ingrid overloopt van de bedelbrieven voor o.a een kunstgebit en / of bril. Dus de verzekerde zorg is nu reeds een mislukking, zoals alles wat deze bejaarde, megalomane dorpsidioot roeptoetert. Land is skeer…totaal leeggeplundert door deze gevaarlijke gek samen met zijn ranzige familie en criminele matties.


  Maak melding

 12. Het grootste sociale doel waar hij daadkrachtig aan werkt is van het hele volk bedelaars maken, waardoor onze en zijn first lady bedolven wordt onder een lawine van bedelbrieven en zij dan mooi de redder in nood kan gaan spelen met onze belastinggelden, welke hij haar zo gul toestopt als schadeloosstelling/tegemoetkoming, alleen omdat ze met hem getrouwd is.


  Maak melding

 13. =Dit staat geschreven:::::Dit zegt president Desiré Bouterse. Het is niet waar dat de regering financieel aan de grond zit. En al helemaal niet dat er verspild wordt.

  -Het tegenovergestelde is toen door Bouterse en Amerali geroepen op het podium, dus zij houden het volk nu echt voor de gek.
  Volks bedriegerij noemt men dit. Dit is echt verschrikkelijk.

  =Hoe zit het met al die mensen die uitbetaald moeten worden???
  =Waarom wordt er geld geleend om deel van het schuld aan het ziekenhuis uit te betalen???

  Dit alles staat geschreven dus vraag ik mij af wie nou de waarheid spreekt!!!!!!


  Maak melding

 14. DESI is Financieel NIET-Deskundig en lijkt verward.

  Sociale doelen en projecten zijn mooi en die kan een
  regering opzetten, indien deze VOLDOENDE MIDDELEN
  heeft en opzij zet voor NU en de KOMENDE JAREN !

  Inkomsten van Sranan DALEN helaas al enkele JAREN,
  dus is Opa DESI gewoon bezig met een VENEZUELAANS
  scenario ! Veel sociale doelen en thans een FAILLIET LAND!

  Sranan verdient op dit moment te weinig als staat en
  en zijn VEEL TE VEEL WERKLOZEN. Dan is er geen
  basis voor grote sociale projecten !

  DESI geeft zelf aan dat de inkomsten uit bauxietproducten
  0,00 is. En dat blijft voorlopig zo.
  De investeringen met oa de goudbedrijven zullen de
  komende jaren ook nog niets opleveren !

  Dus financieringscapaciteit van Sranan blijft ZEER LAAG !
  Sociale projecten in Sranan zullen, daarom gelet op de
  financiele stand van de staatskas (ZEER NEGATIEF, MILJARDEN) en gelet op de STEEDS DALENDE staatsinkomsten uit de mijnbouwsector, een RAMP
  blijken te zijn ! Net als in VENEZUELA !

  DEVALUATIE Venezuelaanse munt bedroeg is vorige
  maand 73 % (DRIE-EN-ZEVENTIG PROCENT !)

  Dus un kan tang arki a financiele wartaal fu Opa Desi
  nanga NDP !

  PS : Als staat moet je eerst GELD VERDIENEN ,
  voordat je plannen kan uitvoeren en BETALEN !
  Staatsinkomsten DALEN sterk onder DESI,
  dan hoe dang ??

  Al zeg je dat je sociaal hart nog zo groot is,
  yu musu mang PAI den project !


  Maak melding

 15. 09 mei 2015

  Srika citeert uit Henk Molenaar :

  ”Waarom staan de erven van de grootste en goorste krotten van Suriname die worden bewoond door alleenstaande moeders met 12 kinderen vol met Paarse Vlaggen?”

  Antwoord:
  Omdat Henk Molenaar zijn verantwoording niet neemt van wat hij aan kinderen in die achtererven in Paramaribo achtergelaten heeft. Morgen, bij Moederdag, schreeuwen al deze kinderen: ”Oom Henk, wij hebben honger en mama heeft geen geld !! En wanneer laat je mama naar Nederland halen?” Dat beloof je ons toch telkens ?

  Ja Henk Molenaar, yu lob’ fu sribie tapu deng bere fu paars !!!!!!!!
  Srika


  Maak melding

 16. @Srika,

  En toch zullen wij meneer Molenaar in bepaalde opzichten nooit kunnen evenaren.
  Zo heeft meneer Molenaar zich onlangs geheel belangeloos beschikbaar gesteld als bejaarde mannelijke au pair voor de verzorging van kinderen in de leeftijd van 1 t/m 80 jaar in Suriname.


  Maak melding

 17. Aaaaai baja Jos Steeman Shipping staat klaar om Suriname een sociaal gezicht te geven. Over 3 jaar kan er ook gestort worden op giro 555 en oxam novib wordt permanent gehuisvest is Paramaribo naast de paarse politbureau. Dus met z’n allen gewoon op Bouterse stemmen. Alles kome koet tok.


  Maak melding

 18. Deze man d.d.b. is zo slim dat hij het niet door heeft dat hij zelf en consorten de tegenstanders zijn van het land en niet andersom.


  Maak melding

 19. Kraboe
  @Srika,

  En toch zullen wij meneer Molenaar in bepaalde opzichten nooit kunnen evenaren.
  Zo heeft meneer Molenaar zich onlangs geheel belangeloos beschikbaar gesteld als bejaarde mannelijke au pair voor de verzorging van kinderen in de leeftijd van 1 t/m 80 jaar in Suriname.

  Niet nodig Suriname telt duizenden stiefpa’s, ooms , broers, neefjes en opa’s die de kinderen van Suriname massaal misbruiken.

  Moeder heeft 12 kinderen te verzorgen van 6 vaders die natuurlijk nooit naar hun kroost omkijken. Dat is het verschil.

  Had je nog wat?


  Maak melding

 20. Wat een draaikont, oftewel two-mofo-gong.
  Elke dag een verdraaiing van feiten, zet geen zoden aan de dijk.

  @de zwevende kiezers.
  Stelling je bent vandaag een zwevende kiezer als je voorstaander bent van het ‘zweef tekie beleid’ van deze regering.

  Van de 40% zwevers, is 10% de teleurgestelde ex-ndp’er.
  Als je op 25 mei stemt, dan stem voor je zelf, voor je eigen vrijheid.

  Deze pres heeft vijf jaar lang geen aandacht besteedt aan de mensen die suri draaiende houden.
  De werkenden die soms verplicht 2 baantjes hebben om hun hypotheek te betalen, terwijl er de afgelopen maand 1000 gronden gratis zijn afgegeven in Nickerie, 500 in Coronie, in Saramacca, 500 in Para etc. etc.

  Zeg nou zelf die mensen die geen geld hadden voor een stukje grond, krijgen nooit van hun levensdagen een hypotheek om een huis te bouwen, of een lening om een bedrijfje te starten.
  Handiger was om ze van een baan te voorzien, zodat ze zelf hun grond konden betalen.

  Zwevers ik hoef jullie niets wijs te maken, jullie weten exact wie deze mensen zijn.
  Mensen die zelf nooit enig initiatief hebben genomen om hun leven op te bouwen.


  Maak melding

 21. @de zwevende kiezers.
  Stelling je bent vandaag een zwevende kiezer als je voorstaander bent van het
  ‘zweef tekie beleid’ van deze regering.

  De meeste overheidsbedrijven zijn subtiel in handen van de ex-militairen/militie.
  Zoek het maar zelf uit.
  -Ene r. abrahams heeft 23 miljoen aan Staatsolie obligaties gekocht.(bron:nospang)
  -Ene schoonzoon heeft een private onderneming bij de EBS verkregen.(starnieuws)
  -Het koppel dirk is nu de baas bij telesur.(dbsuriname)
  -SWM is een puinhoop.
  -De melkcentrale is een puinzooi. Hoe duur is de babyvoeding?
  -De STVS is een puinzooi.
  -De zorg is een bedriegerij omdat je dik moet bij betalen.
  -Het onderwijs heeft miljoenen verloren vanwege een miskoop

  Maak de balans op en kies.


  Maak melding

 22. @de zwevende kiezers.
  Commewijne, vijf jaar lang is jullie schoon drinkwater beloofd.
  Nul op het rekest.
  Maar… er is wel geld voor de asfaltering van het militair project te Commewijne.
  De ex-militairen en volksmilitie hebben massaal stukken grond gekregen in Commewijne.

  Daarnaast dreigen de dijken het te begeven.
  Kies voor jezelf.


  Maak melding

 23. @de zwevende kiezers.
  Ik kan een boek schrijven over de wantoestanden van deze regering.
  Nickerie bijvoorbeeld, ben je blij met een outsider die pretendeert de ‘pres’ van Nickerie te zijn.
  Die nooit heeft gehoord van normen en waarden.
  Ben je blij met het giftig stukje grond dat je hebt gekregen….

  Wat heeft deze regering voor Paramaribo gedaan?
  Een vernield Onafhankelijkheidplein met wat waardeloze vlaggetjes?
  Een stad waar je s’avond niet veilig bent,met heel veel zwerfvuil.
  En tot overmaat van ramp krijgt iemand een stuk grond om aan de Waterkant een supermarkt te bouwen.
  Nergens ter wereld heb je een super op zo’n prominente plek.

  Kies voor je vrijheid.
  Ik besef dat jullie ‘stil’ zijn vanwege angst voor represailles, omdat alle telefoonverkeer en social media wordt afgeluisterd.

  Kies voor jezelf.


  Maak melding

 24. Voor de gokkers.

  Het is weekend, je hebt nu even tijd om de (online) bladen te lezen.
  Je hebt nog steeds geen idee op wie je moet stemmen.
  Kan gebeuren.

  Maar…………..
  Stem je op de zittende criminele bende, dan kun je ze niet tussentijd wegjagen als het bergafwaarts gaat met de economie, omdat ze simpelweg, hun oude revo-gongs tevoorschijn zullen halen, etc. etc.. Je bent dan een gevangene in je eigen land.

  Stem je op bijvoorbeeld V7,dan kun je ze wel wegjagen als het slechter gaat, omdat het simpelweg democraten zijn die niets van doen hebben met geweld.
  Dat is het verschil.

  Suc6 allen!

  Fijn weekend.


  Maak melding

 25. Maar ondertussen wel een half miljard $ op Zwitserland banken parkeren waarmee niet de toekomst van Suriname en het volk is veilig gesteld, maar die van deze criminele moordenaar en diens familie. En het volk ? Het volk is monddood gemaakt met een verhoging van Kinderbijslag en Pensioen uitkering. Wel even 8 keer op een dag naar een pinautomaat gaan om te kijken of het pensioen overgemaakt is. Zo een triest land is Suriname geworden.


  Maak melding

 26. @pokai tongo,

  In Suriname is dit momenteel onmogelijk, omdat je nu te maken hebt met grondwetrechtenschenders, en mensenrechtenschenders die in dit parlement vertoeven, en het al bewezen hebben door met een amnestiewet te komen die moordenaars op vrije voeten houd, terwijl er een strafproces gaande was.


  Maak melding

 27. De feiten zijn duidelijk.De ratingbureau’s Standard&Poor, Fitch en Moody’s hebben duidelijk aangegeven dat het overheidsbeleid goed is ondanks het verlies van inkomsten door de lage prijzen van grondstoffen op de wereldmarkt. De oppositie vertelt constant leugens om regeermacht te krijgen.Jammer dat deze vlieger niet op zal gaan. De rioolratten verenigd in de oppositie kunnen niet eens met wetenschappelijke onderbouwing de kiezers het bewijs voorleggen. Aan dit soort mensen heb ik een hekel omdat zij ervan uitgaan dat een ieder net zo dom is als hun aanhang. Het dom gebral van de oppositie gaat als koek en ranja in de leeghoofden van bijv. @jojo, Esmerald, Koos,Henk Moolenaar,enz.


  Maak melding

 28. laten we duidelijk zijn ,,, sme is op en top een tof land..

  alles is mogelijk..

  de sme se vrouw doet er alles aan om haar inkomsten te vergroten..,, dus propt ze die cocaïne gewoon in haar vagina i.p.v. een dikke lul om aan geld te komen..

  ding masra no mang sorgo ding moro..

  dus vol die doos..


  Maak melding

 29. ik ben grote voorstander,, om alle middelen die buiten sme liggen die echter gestolen gelden zijn van het land,onmiddellijk door de nieuwe regering wie het ook moge leiden terug gevorderd worden en in het lands kas terug gestort..

  dit moet het algemeen belang dienen van het domme volk,,in het belang van de gezondheid zorg….


  Maak melding

 30. Je moet eerst geld verdienen en daarna kan je kan kijken hoe je het gaat besteden. Om geld te verdienen is eerst onderwijs nodig, daarna productieondernemingen opzetten die export gericht zijn.

  Er moeten doelen worden gesteld, financieel, economisch, sociaal,

  Suriname is een onderontwikkelingsland, maar willen een leven leiden als het rijke westen, USA, Canada, Japan, Australië, Dubai,
  Singapore. Dit kan niet, Er zal beleid gemaakt moeten worden op lange, middellange en korte termijn. De hoofdzakelijke doelen zullen door al deze termijnen moeten lopen en dit heeft te maken met beleid.

  Suriname was een kolonie, wingewest van Europa. Nederland. Sinds de tweede wereldoorlog, de ronde tafelconferentie, het statuut, zelfstandig onderdeel van het Koninkrijk Der Nederlanden, kiesrecht van de Surinamers, was alles niet voldoende geplanned en geregeld door Nederland en de Surinaamse regeringen tot en met voor de onafhankelijkheid. De tienjaren- en vijfjarenplannen en lager onderwijs, voortgezetonderwijs, middelbaaronderwijs was matig en niet toereikend om Suriname te verheffen. Hoger onderwijs en úniversiteitonderwijs stelde ook niet veel voor, Surinaamse productie en exportondernemingen waren en niet of op één hand te tellen. oa rijstbouw, visserij, infrastructuur, elektriciteit opwekking in handen van Alcoa/Suralco, waterleiding met kwaliteitwater was hoofdzakelijk in Paramaribo en enkele districten hadden een eigen waterleiding en elektriciteitsnet. De socaile zaken waren badtjauw, szoutvfees, rijst en spijsolie, wat geld van sociale zaken/Landtigron, vooral voor creolen en armen in de stad, ook had je later de Cis, een soort voedselbank alla Landigrond in Paramaribo, medischegezondheid waren het het landshospitaal, Cenraleziekenhuis/ nu Academischziekenhuis, Landshospitaal, Diakonessenhuis, militairehospitaal en in de districten waren en artsen voor de distriktbewoners, in het oerwoud was het ook samen met het Diakonessenziekenhuis en mensen van de RK een EBG-kerken, Verder was/is de BOG,
  Infrastructuur, wegen, was slecht, de straten van Paramaribo waren geasfalteerd, de treinverbinding van Paramaribo naar Dam of over het stuwmeer met/bij kabel werd afgebroken, waarop een locomotief en draisine reden. Vervoer te water was/is met korjalen, weinig auto’s voor particulieren. lijnbussen in de stad en omgeving en naar de districten, paard en wagen, krofajawagi, Vertier, Enkele bioscopen, voetbal, oeroe Cul voetbalstadion/ Dr Snellenpark, Moengo, Billinton, Paranam, Colakreek, Dierentuin van Pengel met een of twee leeuwen, Buitensociteit het Park, thank DNA-gebouw, Kortom een en al armoede. Vliegveld Zanderij was door de USA aangelegd tijdens de tweede wereld oorlog en is thans Pengel Airportinternational, dat bestemd was voor de welgestelden in die periode na de tweede wereldoorlog, de gouverneur, de minister-president, statenleden, enkele rijke ondernemers en handelaren en voor mensen die uit Nederland kwamen oa het huis van Oranje, de Nederlandse ministers, statenleden en enkele artiesten enz. Surinamers gingen meestal met de boot naar Nederland en Antillen, USA, enz, Later in de jaren 60 en daaran maakten Surinamers veel gebruik om met de KLM naar Nederland te gaan, Bijlmerexpress/kort voor de onafhanelijkheid, en vanaf de onafhankelijkheid kwam de SLM met internationale vluchten naar Nederland en terug.

  Suriname was/is een importecomonie. Veel Surinamers in Nederland gaan regelmatig naar Nederland, waardoor er een drukke verkeer is tussen Suriname en Nederland, heen en terug. Ook doen veel Nederlanders, studenten en families of zij die zich daar gaan vestigen, kopen in Suriname hun eigen huis of hebben een onderneming.

  Suriname was/is een derde wereldland en de situatie is na 25 februari 1980 veel slechter geworden. Door omstandigheden en de tijd is door Eddy Jairap en DDB in die periode met een Amerikaan, die in USA in de olie zat en Eddy ontmoet had met geld van een bank uit Nederland Staatsolie tot stand gekomen.
  De Amerikaanse expert had wel vertrouwen in en Eddy Jairap had ook geloof in, maar verder meer geluk dan echt het wordt wat. Een kwestie van de juiste mensen en de omstandigheden. Want Suriname was toen al skeer geworden. De gelden uit de verdragsmiddelen waren stop gezet, de winkelschappen waren leeg, geen medicijnen, devaluatie van het Surinaamse geld, het was een kwestie taante (Es), oomp Juuljez, papie, skatje, wissel, wissel, wissel, Beatrix, Reagan, schaartste aan valuta, armoede, ellende, zieke mensen, die geen medicijnen hadden, wie een huis had verkocht het, wat spaargeld en snel met de bijlemerexpress naar Nederland, want je was je leven ook niet zeker na 8 december 1982. Er zijn veel Surinamers spoorloos verdwenen, uit Helikopers gegooid in de zee, of doodgewurgd in het water, aan een koortje van zijn zwembroekje opgehangen, in het oerwoud van Suriname vermoord, enz, enz.
  Surinamers worden nog steeds door die man, DDB die hiervoor allemaal verantwoordelijk is getiranniseerd, angst aangejaagd, kleine baby’s worden door hem op zijn arm gehouden, terwijl de moeders geen geld hebben om babyvoeding te kopen, Surinamers krijgen van mensen om hem heen op te staan op commando om op te staan en voor hem te applaudisseren als hij de clown speelt en owee als je blijf zitten, moet je het niet gek vinden dat men je nooit meer terug vindt.

  Time4Change!
  Stemt u massaal op V7
  Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  God Zij Met Ons Surinamer(s)!


  Maak melding

 31. @ Rob G.,

  De kiezers hebben geen boodschap aan wetenschappelijke onderbouwing, daar hebben ze geen verstand van. Wil je ook wetenschappelijk onderbouwen hoe het komt dat de First Lady overspoeld wordt met bedelbrieven? Het gaat sociaal gezien harder bergafwaarts dan aanvankelijk gedacht. Sociaal beleid heeft niets te maken met het periodiek verhogen van de aov of de kinderbijslag. Daar koop je met de huidige inflatie nog niet een pakje boter voor. En ik heb de laatste dagen al genoeg gebral gehoord van de zich mensen noemende Doekhie, Abrahams, Parmessar en Bouterse. De ratings die jij oplepelt zeggen niets. De Amerikaanse investeringsbank Lehmann Bros, kreeg een aantal maanden voor het faillissement nog een AAA+ rating van diezelfde ratingbureaus. En een BB- rating zoals Suriname heeft nauwelijks iets om het lijf. De prijzen van grondstoffen dalen wereldwijd, alleen in Suriname denken ze dat ze stijgen. De stijging van de zeespiegel interesseert de Surinamer geen barst. Hup, schepje zand erop en het is geregeld. Nee, ik kan merken dat je al een hele tijd niet meer in Suriname bent geweest.


  Maak melding

 32. CITAAT door DDB uitgesproken
  Het is harder als je jouw doel moet halen met minder middelen
  REACTIE
  #%#& Deze regering heeft ruim 2 miljard meer aan inkomsten en leningen binnen gehaald dan de voorgaande Veni regering. Bouterse bedoelde zeker:
  Het is voor mij, DDB, beter als ik minder doel moet halen met meer middelen.


  Maak melding

 33. @RobG

  De feiten zijn duidelijk.De ratingbureau’s Standard&Poor, Fitch en Moody’s hebben duidelijk aangegeven dat het overheidsbeleid goed is
  =============================
  Dat hebben ze dus NIET gezegd. Ze hebben gezegd dat de kredietwaardigheid gelijk blijft en dat de regering o.a. de overheidsuitgave moet temperen. En wat doet DDB?? Precies het tegenovergestelde door 10.000 mensen aan te nemen en overheidsbedrijven als EBS gratis weg te geven aan een bedrijf waar natuurlijk een NDP-er de baas is. Etc. de finale opheffingsuitverkoop wegens faillissement


  Maak melding

 34. Ramon Abraham met slippers/dalaila’s aan zijn voeten, verkocht vis op straat tijdens de regering Ronald Venetiaan/Sardjoe. Tijdens de regering DDB/Ali is hij minister geweest van het ministerie van OW. Op dit ministerie is meer dan 110 miljoen us-dollar niet verantwoord geworden door hem, waar het gebleven is.
  Nu hoor ik dat deze straatverkoper, arme jood uit de koloniale periode, wiens familie Afrikaanse slaven had, voor miljoenen US-dollars obligaties heeft gekocht. Maar dan hoe dan?, want van vis verkopen met dalaila’s kan je niet zoveel vermogen opbouwen in zo’n korte periode?

  Na 25 mei 2015 moet hier een grondige onderzoek over gestart worden.

  God Zij Met Ons Suriname(r)s!


  Maak melding

 35. @Pauline,

  Een formele wet is niet bedoeld voor slechts 1 persoon of een groepje personen, maar voor de gehele samenleving. Met andere woorden: regelgeving is op iedereen van toepassing en niet voor iemand waar je een hekel aan hebt. Anders zou je voor elk ongerief dat je met iemand hebt een AMVB (= algemene maatregel van bestuur) kunnen maken, maar dat is niet de bedoeling. Wetten hebben algemene werking en geen selectieve werking.


  Maak melding

 36. @passant,

  Hij heeft geluk gehad, die collega visverkoper. Hij trof een vis aan met een hele grote diamant in de buik. Daarmee is hij multi-miljonair geworden.


  Maak melding

 37. Zoals gewoonlijk ligt RobG op ramkoers. De man heeft een paarse plaat voor zijn hoofd. Zijn liefde voor Bouterse kent geen grenzen. De man is een hardcore Boutist.


  Maak melding

 38. Opa DESI : Ik start sociale projecten, maar GELD voor
  projecten AFMAKEN en CONTINUEREN HEB IK NIET !

  Zie Wanica-Ziekenhuis, Nieuw Hoofdbureau politie,
  91.000 volkswoningen (slechts honderd en nog wat
  gerealiseerd), broodnodige DIJKEN etc !

  FINANCIERING van de door Opa DESI
  beloofde VERHOGING van KB, Ouderdomsvoor-
  zieningen en Ziektekosten voor minder draagkrachtigen
  is NIET GEREGELD !

  Opa DESI heeft GEEN lange termijn visie, laatstaan
  dat lange termijn FINANCIERING van zijn propaganda-
  voorzieningen is geregeld !

  Opa DESi zorgt NIET voor banen, waardoor de
  Srananman ZELF zijn zaken kan regelen ! NEEN, Opa
  DESI wil net als CHAVEZ ALLES GRATIS aan het volk
  schenken ! Hoe dom kun je zijn !

  Opa DESi beweert dat hij ALLE socale projecten, ook
  die al stil liggen wegens GELDGEBREK zal betalen met
  NIEUWE STAATSINKOMSTEN ! Dat zegt een niet
  financieel deskundige Opa, die Ons Land een staats-
  tekort heeft gebracht van ZES MILJARD !

  Een Opa die ongeveer 625 MILJOEN USA-DOLLARS
  heeft gekaapt uit Onze goud- en deviezenreserves,
  zonder dat er 1 (EEN) baan is bijgekomen voor de
  Sranan arbeider !

  Opa DESI, laat het bestiuur van Sranan aub over aan
  JONGEREN, die kennis hebben van economie en
  van financien !

  Jongeren die staan voor democratie, mensenrechten
  en voor stoppen van jouw MEGA-Corruptie !

  Sranan-bevoking JAAG DE CRIMINELE TARANTULA’s
  WEG !

  PS 1 : Opa DESI, ‘met sociaal hart”, hoe staat het met
  uw “geheime” Zwitserse bankrekening, waarop enkele
  honderden miljoenen dollars geparkeerd staan ??

  Ik zie dat u uw hele leven hiervoor zeer hard gewerkt
  en gespaard heeft !!

  PS 2 : De GRATIS CHAVEZ-maatschappij van Venezuela,
  ligt al op zijn GAT !


  Maak melding

 39. @Blaka bakra, jij zit lekker te genieten van de de Hollandse/EU hormoon vleespotten en jij denkt dat een verhoging van de AOV van nul waarde is voor de behoeftigen, ouderen of gepensioneerden in Suriname.. Ga het de mensen/kiezers in Suriname wijsmaken…………..

  …….. Denk je dat de NPS-ers met hun kalende en glimmende voorhoofden de kiezers kunnen overtuigen van hun gelijk………… Laten we eerlijk wezen………. Jij gelooft er zelf ook niet in ondanks het feit dat jij je stoer en bravoure opstelt voor de slinkende NPS.

  Van jouw NPS straalt alleen maar arrogantie en ook domheid uit.De NPS weet beter wat goed is voor de bevolking en zij heeft in haar hele bestaan alleen maar voor armoede gezorgd.


  Maak melding

 40. RobG
  ik zit nu in Cuba en heb voor het eerst echt gezien hoe lege schappen in een supermarkt er uit zien en dat je Hotel de enige plaats met electriciteit en wat internet is.

  Met het wanbeleid van DDB komt Suriname op dat niveau terecht.
  Cuba gaat zich door de inventieve en hardwerkende bevolking, ze ploegen nog met karbouwen en verplaatsen zich veel met paar en wagentje, keihard om hoog werken.

  Suriname gaat met haar handophouden, zelf geen verantwoordelijkheid nemen, zelf overschatting en een BB- rating keihard achteruit.

  BB- stabiel betekend gewoon niet kredietwaardig.


  Maak melding

 41. @jojo wat ga jij als vijand van het Cubaanse volk in Cuba zoeken? Je gaat mij niet wijsmaken dat je daar zit om salsa te dansen terwijl je afgeeft op het systeem in Cuba. Als je de Cubaanse geschiedenis begreep zou je meer respect tonen voor de struggles van de Cuba.

  Het land is van A tot Z totaal geboycot door de USA en de bondgenoten van de USA. De Europese landen mochten geen handel drijven met Cuba. Uncle Sam verbood hen dat te doen. Cuba werd totaal geïsoleerd en toch wist het land zich te handhaven.

  @blaka bakra, als jij in Su woont moet je uit respect voor het Surinaamse volk nooit kiezen voor de naam blaka bakra. Jij praat zeker met een hete aardappel in je keel zodat de mensen in Suriname zou overdreven Hollandse accent met moeite kunnen volgen.Het is me duidelijk dat jij je wil onderscheiden van de gemiddelde Surinamer.Hoogte tijd dat je op cursus gaat bij de NDP om van je Hollandse verslaving af te komen..


  Maak melding

 42. @ROBBYX : laat Opa DESI aanwijzen uit welke
  NIEUWE inkomsten hij de MEGA-staatsschuld van
  ZES MILJARD terug zal brengen tot NUL !

  Laat Opa DESI aangeven uit welke nieuwe staats-
  inkomsten hij het uit de goud- en deviezenreserve
  “weggehaalde” MEGA-bedrag van 625 MILJOEN
  USA-Dollars, terug zal zetten in Onze Reserves !

  ROBBYX geef aan waar DESi gelden heeft
  gereserveerd om oa de VERHOGING van de AOV,
  de komende VIJF JAAR te betalen !

  Dat geldt ook voor andere zogenaamde Soiale
  Projecten van Opa DESI !

  FINANCIERING No De en FINANCIERING NO
  E KONG !

  Tel daarbij op de financiering van het SPOOK-
  treinproject en van het NDP-Spook-huizenproject !

  De enige EKTE sociale projecten van opa DESI zijn het
  werkgelegenheidsproject voor de Familie Abrakadamski,
  (de grootfamilie), het werkgelegenheidsproject voor de
  vrouw van Desi en voor de zogenaamde staatsadviseurs,
  voor de Awari-domri van Desi en het werkgelegenheids-
  project voor Desi’s schoonzoon bij de Centrale Bank van
  Sranan !

  Voor ALLE OVERIGE arbeiders/werkzoekenden in
  Sranan heeft Opa DESI NIETS GEDAAN !

  PS: EERSTE vier jaar motto van DESI : MONNIE DE !
  THANS plotseling : MONNIE NO DE !
  Brada nanga sa, wij gaan de investeringen en grootse
  plannen TEMPO-FROMU-SEREN !!!


  Maak melding

 43. @ Rob G.,

  Doe me een plezier. Ik ondervind meer respect van de Surinaamse bevolking dan jij voor mogelijk zou houden. En dat respect is wederzijds. Maar het woord ‘respect’ komt in jouw NDP-woordenboek niet voor.


  Maak melding

 44. Aldus…….de onberechte mensenrechtenschender. Vervloekt zijn allen die misdadigers verafgoden en aanbidden. De misdaad/moord vloek hangt sinds 1980 boven geheel Suribabwe. Neks no fout. Geen wonder dat vele aanbidders misdadige praktijken op na houden. Leki a boi foe eng. Ma kut ook velen die bezeten zijn van macht-,heb- en geldzucht. Een paarse corrupte boel boeven.


  Maak melding

 45. Na 25 mei 2015 direct iedere publicatie met als doel DDB te criminaliseren over 8 december 1982 strafbaarstellen. Verder moet centraal staan in de schoolboeken dat de jonge soldaten (staatsgreep 1980) de helden van ons land zijn en ons hebben behoedt van iedere vorm van Nederlandse inmenging.


  Maak melding

 46. @ Bio Tex.

  Je bent inderdaad witgewassen. Wat een onvolwassen gezever! Je vergeet dat de coup is gepleegd met medewerking van de Nederlanders. Waarom denk ‘je dat de bewijzen daarvoor de komende zestig jaar in de kluizen liggen en voor die tijd niet openbaar zullen worden gemaakt? En die jonge soldaten van toen hebben nu spijt als haren op hun hoofd over wat ze in die tijd onder immense druk hebben moeten doen. Zelfs jonge militairen waren bijna verplcht hun eigen familie te vermoorden als daar reden voor was. Je kent je geschiedenis niet. dat is het. Ik heb het in mijn eigen familie meegemaakt. Wat jij schrijft is een aperte leugen! Dat verbaast me niet, want de leugen regeert in Suriname.. .


  Maak melding

 47. @BioTex-NDP-Slaafje : SRANAN is geen HITLER-
  fascistenstaat die de geschiedenis VERVALST !

  Opa Desi hoeft niet gecriminalseerd te worden,
  HIJ IS HET !

  Zie zijn definitieve onherroepelijke veroordeling wegens
  HARDDRUGSHANDEL en zijn hoofdverantwoordelijkheid
  voor de Decembermoorden, de Moiwana-moorden en
  de moorden op een aantal individuele landgenoten !

  De Hollandse ZEEUW DESI, met Nederlands paspoort,
  heeft de staatsgreep gepleegd met hulp en advies van
  de Ned. Mil. Inlichtingendienst ! Aksi meneer VALK !

  Het was een Hollandse COUP gevolgd door Surinaams/Nederlands militaire onderdrukking van
  Ons Volk !

  De ZOGENAAMDE nationalist DESI MOET nu de
  Suralco, mede door de DINO-strafdeal, verplicht
  overnemen tegen voor Suralco gunstige voorwaarden !

  Desi is zo in het nauw (wilde geen levenslang voor Dino),
  dat hij de staatsvijanden van de USA heeft gevraagd,
  de komende VIJF JAAR het management van de
  Suralco op zich te nemen !

  Zo een PRUL-nationalist is Desi !

  Desi is opnieuw aan het bewijzen dat militaire regimes CORRUPT zijn en dat MILITAIREN zich niet moeten
  het het BESTUUR van ons Land !
  Sranan bevindt zich dankzij Opa Desi in een
  Zware Financiele CHAOS !

  Opa Desi WIL plotseling de ministeries AFSLANKEN,
  terwijl hij voor stemmenwinst NET enkele honderden
  nieuwe ambtenaren heeft benoemd !

  De de Militaire-COUPPLEGERSKLIEK en Desi zijn
  een ware VLOEK voor het land !

  Opa Desi heeft GEEN strategische investeringen
  gedaan, heeft ruim 625 MILJOEN DOLLARS verspild
  plus 6 MILJARD staatsschuld gecreeerd, en maakt het
  volk nu wijs dat hij met NIEUWE INKOMSTEN de
  schulden zal dekken !

  Desi bedoelt dat hij gewoon NIEUWE BANKBILJETTEN
  zal BIJDRUKKEN !

  Venezuelaanse DEVALUATIE e doro !


  Maak melding

 48. Er valt helemaal niet constructief met de V7 aanhang te discussiëren.Het blijft maar bij verwijten over een grote staatsschuld die er in feite niet is.


  Maak melding

 49. Valt er te discussieren met mensen die moordenaars, mensenrechten schenders en drugshandelaren adoreren????

  Sociale zekerheid is zeer zeker goed voor de bevolking maar nooit ten koste van onze staatskas en om populair over te komen.
  Zie Venezuela en Cuba als de grote voorbeelden, maar dat zal Bouterse natuurlijk niet begrijpen voor hem is zijn Zwitserde bankrekening veel belangrijker.


  Maak melding

 50. Macht werkt verslavend…..en is voor machtlustige mensen vaak moeilijk los te laten.
  Want macht maakt groot… rijk en machtig.

  Vaak heerst er grote angst om de macht weer kwijt te raken, en men heeft er vaak alles voor over….. ook al moeten anderen blijven lijden onder hun vele onrechtvaardige daden,
  die ze zelf niet meer inzien, omdat ze alleen maar gericht zijn op eigen belangen.

  Een echte Leider (volksdienaar) creeert geen superioriteit en geen angst…en weet dat die in dienst van het gehele volk staat.

  De Universele boodschappen voor Bewustwording……Waarheid en Rechtvaardigheid worden uitgedragen…..en gaan zich vanzelf leiden…tot Zuivering.

  Message from the Spirit of Light!


  Maak melding

 51. De verklaringen van de president zijn in strijd met de realiteit.
  De staat word door de meeste leveranciers niet meer gecrediteerd daar zij haar betalingsverplichtingen niet nakomt.De staat is op dit moment de grootste wanbetaler.De banken hebben recentelijk aangeven in problemen te zijn geraakt.Buitenlandse leningen zullen uiteindelijk betaald moeten worden wat de druk op de staatskas verder zal vergroten.De bodem van onze portemonnee is in zicht.
  De tijd voor het brengen van deze offers is nabij hopelijk blijft deze massa dan ook loyaal.De geschiedenis word herhaalt.De jeugd die in grote getallen achter deze president staat en zegt niet naar het verleden te willen kijken zullen de gelegenheid krijgen naar het heden te kijken.Maak je borst nat!


  Maak melding

 52. het is goed,dat de moordenaar al het geld/goud heeft opgemaakt..

  dan kunnen de jongeren zelf de staatskas op-vullen.,,dus werken voor de toekomst en leren sparen om het leven andere invulling te geven..

  dissepliene..


  Maak melding

 53. De beste politieke combinatie voor de verkiezing van 25 mei 2015 is: V7

  Time4Change!
  Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede
  Kiezers stemt u massaal op V7

  Laat Suriname geen Venezuela worden, Cuba, Zimbabwe, Equatoriaal Guinee, Noord,- Korea, Rusland

  Time4Change!
  Stemt u V7

  God Zij Met Ons Surinamer(s)!


  Maak melding

 54. @ROB-De DESI-slaaf : U kan niet met FEITEN omgaan,
  daarom ook bent u fan van MoordDesi !

  U ontkent gewoon het bestaan van de staatsschuld
  terwijl uw Baas zelf zegt dat Sranan door dom
  NDP-handelen in de financiele SHITzit.

  Gaat u aub dit artikel in Dagblad DE WEST opzoeken
  en doorbreek uw Slavenketenen, EN PROBEER te
  DENKEN !

  Kop boven artikel De WEST van 16 januari 2015 :

  Monetaire reserves US$ 622 miljoen en staatsschuld
  SRD 5,6 miljard 16-1-2015″

  zondag 10 mei 2015
  | No Comments » | Lokaal Nieuws

  “Monetaire reserves US$ 622 miljoen en staatsschuld
  SRD 5,6 miljard”

  De monetaire reserves van Suriname, die in november
  naar een dieptepunt van etc ”

  PS : MONNIE NO DE en DESI zal geld moeten creeren,
  NDP zal bankbiljetten bijdrukken en aansturen op een
  MEGA-DEVALUATIE van de SRD !!!


  Maak melding

 55. Het volk heeft geen boodschap aan de leugens van de V7 en staat klaar om de enige echte Surinaamse leider opnieuw te kiezen. Met modder gooien om de vooruitgang te verdoezelen werkt in het geheel niet onder een bevolking die constant wakker is. Oude politiek en oude methoden werken helaas niet meer en de vernieuwing onder de NDP zal zich vootzetten.

  Suriname VOORWAARTS!!!!!!


  Maak melding

 56. @RobG

  De zogenaamde V7-aanhang hier bestaat maar uit vijf personen die zichzelf uit onmacht blijven herhalen. Ze sluiten hun ogen voor de realiteit en leven in een fantasiewereld. Don’t worry about the trash.


  Maak melding

 57. SRANAN met Opa DESI, VOORWAARTS de
  Financiele Afgrond in !

  Naast mijnbouw is niets opgebouwd in enige andere
  bedrijfssector in Sranan.
  Mijnbouw-inkomsten dalen al langer dan twee jaar en
  kabinet Desi/Brunsie slaapt !

  Gevolg MEGA-staatsschuld, alleen nog voldoende
  reserves om drie maanden de noodzakelijke
  IMPORTEN te betalen !

  Er is door funest economisch beleid van Opa Desi,
  GEEN baan bijgekomen !
  De jeugd staat met lege handen !

  Opa DESI belooft NIEUWE INKOMSTEN, kan alleen
  NIET aangeven uit welke sector deze inkomsten
  zouden moeten komen ! Soso djaf nanga takki takki !

  Sranan is blut en skeer door foutief en slordig
  uitgaven- en begrotingsbeleid ! Daar bovenop komt
  nog de MEGA-corruptie onder bevel van Opa Desi !

  PS : Nog effe zo doorgaan met nodeloze uitgaven en
  een Tweede Venezuela (staatsfaillissement) is een
  FEIT ! LEVE SURIZUELA !!


  Maak melding

 58. ik ben een sme er ,maar ziet dagelijks dat het volk niet beter van wordt ondanks die geweldige ontwikkeling en groei..

  de mensen pinaren werkelijk..


  Maak melding

 59. RobG, natuurlijk is er geen staatsschuld als je je kop zo ver in de reet vann DDB steekt zul je hem niet zien, ik herhaal nog maar een ker als 10 mensen tegen je zeggen dat je een (paarse) ezel bent moet je niet volhouden dat je een paard bent, wat een eigenwijs stuk vreten ben jij eigenlijk.


  Maak melding

 60. @hans

  Als meer dan tien mensen zeggen dat jij een gore nazi en een vuile pedo bent dan is dat gewoon waar. En ga vooral niet ontkennen.


  Maak melding

 61. Zeker sociale wetten niet vergeten. Vooral als deze sociale wetten iedere burger een bedrag oplevert van USD dollar 625.000.000,00 dus 625 miljoen Amerikaanse dollars.

  En niet te vergeten Minister van OW met de verdwenen USD110.000.000,00 dollars.

  Werkelijk Sranang is vooruit gegaan. Alleen al met deze 2 landgenoten.

  Alleen al om al die andere spoorloze en verdwenen dollars en goud terug te halen is V7 de enige keuze.


  Maak melding

 62. Beste Koos,

  Paarse Kakkerlakken zoals RobG en Maya geen argumenten meer ‘hebben gaan ze over tot “pedofiel” en “koloniaal”.

  Paarse Kakkerlakken zijn echt het afvoerputje van de Surinaamse samenleving.


  Maak melding

 63. If money no di waarom i wan go sdong dapi wil je mij zegen dat je van het vol hou waarom doe je niet wat goed is voor su . als brugen school sportveld overheidkantoor wegen enz niet goed is wil betekenen dat jij dat niet zou doen dus zou je gewoon door gaan met je belijd snap ik het of niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.