Meeste Surinaamse kiezers al opgeroepen voor verkiezingen

9

PARAMARIBO, 8 mei – De meeste kiezers zijn al formeel opgeroepen om hun stem uit te brengen op vijf en twintig mei. Volgens de Ware Tijd heeft al bijna tachtig procent van de kiezers een oproepingskaart op naam ontvangen. De laatste fase kan beginnen.

Met het bezorgen van de oproepingskaarten is een groot deel van de aanloop voltooid. Dat een deel niet afgegeven kon worden, ligt aan persoonlijke omstandigheden van kiezers. Veelal wonen betreffende burgers niet meer op het opgegeven adres. Kiezers kunnen hun kaarten nog ophalen bij het districtscommissariaat van het district waar ze staan ingeschreven. Op verkiezingsdag zelf kan het bij hun stembureau.

Tot de laatste voorbereidingen behoort het gereedmaken van stembiljetten. In totaal moeten ruim achthonderdduizend exemplaren gebruiksklaar zijn. De overheid heeft daar ruim driehonderd burgers aangetrokken voor het vouwen. De stembiljetten moeten dan afgeleverd worden bij de districtscommissariaten en uiteindelijk de stembureaus. Intussen draaien de propagandamachines van de hoofdrolspelers op volle toeren.


9 REACTIES

 1. Hoeveel baby’s hebben abusievelijk een oproep gekregen om te stemmen? Dit gebeurt vaak in een heleboel landen. Wel geinig, want die baby moet alleen het stemhokje in (in NL althans)!


  Maak melding

 2. Volk van Surinamers, kiezers jongeren en ouderen, stemt u massaal voor V7

  Wan Tra Wintie, Moes Kon Wai Baka 25 mei 2015 in Sranan, Sranansma, jongoesma nanga oewroesma no mag pina, Mofinasma no afoe pina! Sranan Skeer momenteel en daarom wan tra wintie moes kon wai in Sranan. Stemt u op V7!

  Aan alle kiezers in heel Suriname
  Flogo, Flogo, Flogo!, Stemt u massaal op V7!
  Wiens Na Nickerie, Wiens Na Coronie, Wiens Na Saramacca, Wiens Na Wanica, Wiens Na Paramaribo, Wiens Na Commewijne, Wiens Na Marowijne, Wiens Na Para, Wiens Na Brokopondo, Wiens Na Sipaliwini, Wi Na Sranansma!
  Stemt u allen massaal op V7 in het hele land

  V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7!

  Sranansma flogo, flogo, Flogo, djie/stemt u op: V7!

  De leiders van V7 en de politieke partijen van V7
  – Chandrikapersad Shantokhi – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Salam Somohardjo – PL,
  – Celsius Waterberg – BEP,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91

  Fri, Fri, Fri!, Sranankondre, Sranansma Fri!
  Free At Last, Thank God Mighty We Are Free At Last
  YesWe C(h)an(ge)!, YesWe C(h)an(ge)!, YesWe C(h)an(ge)!
  Chan4Pres!, Chan4Pres!, Chan4Pres!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Surinamer(s)!


  Maak melding

 3. Velen houden vol spanning en stress die dag nauwgezet in het oog.. Vooral de elite paarsen en hun lijder die alles zullen doen om de macht te behouden. Zimbabwaanse wantoestanden blijven hopelijk uit. Naarmate die dag nadert kloppen de paars boze harten van baas en stinkend rijk geworden corrupte parasieten en poepvliegen steeds sneller. A sani sa wi doe ini a vijf jare enne a stijl foe propaganda nanga beïnvloeding publieke opinie met omgekochte valse steekproeve sa lukt? Eeh ndp na mang, ndp na moro bigi partij, na numero wang tog, ai boi, sisa, soso lobi paarse ka der misdadigers of niet? hihi, baas en co soso dong sma leki aanhanger. Ma soso valse ka belofte deng meki. A sani sa wroko foe manipulier a verkiezingsuitslag noh. Geld is geen probleem voor de paarse partij om de uitslag van deze komende verkiezingen zodanig te beinvloeden, dat op het nippertje deng wini. Foeroe sma e denki dat efoe paars winie, na corruptie en omkoperij en valse dubbele stembiljet prei a rol, want a propagandamaker…foe ndp ex OW@V minister………..a mang de berucht leli a moro bigi paarse CORRUPTE stinkende rijk geworden poepvlieg. Soso lobi paarsa ka der onberechte moordenaars,drugsbonzen en corruptelingen krijsen arme oliedomme stommelingen zich paars. We gaan nog voor vijf jare gratis ete,drinke en prisiri soso paarse ka. hihi


  Maak melding

 4. Stem ook voor V7, voor Suriname de beste regeer combinatie, de werkelijke afspiegelijk van het volk, alle etniciteiten zijn er noemenswaardig in vertegenwoordigd,leiders met veel ervaring,leiders die al eerder bewezen hebben Suriname van een financiele ondergang te redden.

  STEM V7 VOOREEN WELVAREND LEVEN ! 🙂


  Maak melding

 5. Zijn het allemaal n.d.p. kiezers, vandaar de de onverwachte vertrek van de Amerikaanse ambassadeur Jay anania. Is er soms storm op komst?
  Dino komt zeker vrij en dit gaan wij groots vieren! Mijn onschuldige dinoontje.


  Maak melding

 6. Ay Kondremang van Suri. Ga eens na, dat de stemkaarten 80% aan huis bezorgd zijn. De hele Paarse Bende is super actief dit te doen.Want er is zeker fraude opkomst. Als de stembussen voor de telling kwijt raken dan is er veel gebeurd. Wie zit allemaal in de verkiezingscommisie????? Alleen de Paarse en de consorten soms. Dus de Jackpot is in hun handen, Zijn er Internationale waarnemers bij de a.s.mei verkiezingen?? Het is te hopen voor de controle. CHE!! mi switi Sranang.Mi Goedoe laat Lekker Suri straks geen Suribabwe worden. 10 keer nadenken op wie je stemt!!!!


  Maak melding

 7. Ik hoop dat ze genoeg potloden hebben. Anders moet er een klapper gemaakt worden met het invoeren van potloden. Wat doen ze met die potloden na de verkiezing? Opslaan voor de volgende stemming of verkopen of doneren aan de scholen of slijpen?
  Hebben ze ook potloden waarvan de kleur na een uur verdwijnt, dus het gekleurde vakje ineens geen kleur meer heeft en de stem als ongeldig wordt verklaard? Zou handig zijn in een kiesplaats waar de oppositie sterk staat.


  Maak melding

 8. Ik ken niemand die V7 stemt. Iedereen stemt NDP en men is er vol van. De propaganda uit Nederland werkt niet en de mensen worden ongeduldig om te stemmen op de NDP. Mijn hele buurt is paars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.