Weekendverlof Surinaamse bajesklant nabij

24

PARAMARIBO, 3 mei – Gedetineerden in Suriname krijgen over niet al te lange tijd ook enkelbandjes om. Volgens Paulus Pinas, topfunctionaris Delinquentenzorg op het ministerie van Justitie & Politie, gebeurt het om praktische redenen.

Nu vereist het verplaatsen van gevangenen nogal wat organisatie. Onder meer is veel gevangenispersoneel nodig. “Voortaan zullen er minder penitentiaire ambtenaren nodig zijn voor de bewaking van de gedetineerden als ze over straat moeten”, zegt Pinas tegenover De West. Volgens het huidige protocol gaat voor elke twee gedetineerde een penitentiair ambtenaar mee. Dat kost uiteraard.

De eerste aanschaf betreft driehonderd enkelbandjes uit de Verenigde Staten van Amerika. “Met de komst van deze enkelbandjes, zal de verhouding één op vijf zijn”, aldus Pinas. Het tekort aan manschappen wordt zo ook beter opgevangen. De enkelband moet ook weekeindverlof voor de gedetineerde mogelijk maken. Bij de selectie van begunstigden zal worden gelet op tijdsduur van de straf, het delict en het gedrag.


24 REACTIES

 1. Ondanks de enkelband zullen sommigen toch het criminele pad opzoeken tenzij er tussen deze bajas gasten geen verslaafden rondlopen.
  Wie spoort ze op als ze verdwijnen?????????
  Bijvoorbeeld richting het achterland van brokopondo.


  Maak melding

 2. Ja baja, je zal een ex van je in de gevangenis hebben en die ook heel erg jaloers is. Stel voor je bent een nieuw leven begonnen en toevallig wordt door een van deze idioten neergestoken of vermoord. Wat dan! Zo zal iedere crimineel un su graag willen zitten. Want je mag in bhet weekend naar huis. Wat is er met deze
  Ka.l. fu.kcionarris pinas.
  Waar gaat het toe in dat land


  Maak melding

 3. De grootste crimineel van geheel Suriname, Desire Delano Bouterse, heeft al sinds 8 december 1982 groot verlof. Zijn eveneens criminele zoontje Dino zit voor minder zware misdaden voor 16 jaar achter de tralies. Waar lullen ze nog over in dit hypocriete narco-staatje.


  Maak melding

 4. DDB kan gerust zijn, wanneer het Inter Amerikaanse
  Hof vd Mensenrechten zijn ongrondwettelijke Zelf-
  amnestiewet heeft VERNIETIGD, neks no fout !

  Na veroordeling kan hij bij goed gedrag misschien
  in aanmerking komen voor WEEKENDVERLOF !!

  PS : KRIJGSRAAD vergeet de opzettelijke BRAND-STICHTINGEN (van andermans eigendommen)
  ONDER LEIDING van DDB NIET !
  (daar is een straf op gesteld van TWINTIG JAAR)


  Maak melding

 5. Srafu , Srafu, Srafu,

  jij bent een van de domme massa,
  jij bent een van de ongeschoolde tuig die maar wat bleerd.

  Over het Inter Amerikaanse
  Hof vd Mensenrechten gesproken.

  zo dom on onwetend reageer jij.
  ga zelf na als deze hof wel of niet alle misdaden de zelf in Amerika gepleed worden door de staat, overheden, in het bijzonder polities ambtenaren tegen bugers die Zwart ijn,

  hoeveel van deze bugers worden jaarlijks gemartled,gedood, en mishandeld tot met het gevold de dood.
  hoeveel, ga zelf na Srafu!!
  dan paar jij over mensen rechten en het Inter Amerikaanse
  Hof vd Mensenrechten!!!

  mensen rechten worden decenia lang geschonden in Amerika maar daar niemand over,, geen elke land druf daar wat over te zeggen.
  kijk maar de Ghetto en bende oorglog die al jaren heerst in Amerika, bewust doen e daar niks mee en proberen de overheden deze oorlog niet in te dammen, maar die van Libie en irak en andere landen willen ze wel indammen en oplossen, maar de bende oorlog die jaren heerst in Amerika zelf kunnen ze niet oplossen en stoppen,

  wie houd wie voor de gek.


  Maak melding

 6. Enkele landen maken al gebruik van de enkelbanden. Werkt dit ding niet met GPS? Als enkelbandgevangene hoef je alleen maar de begeleider om te kopen (grote kans op succes hiermee in Suriname) en je bent zo vrij als een haantje.


  Maak melding

 7. Organisatiekunde is het sleutelwoord om elektronische detentie / controle middels enkelband op efficiënte wijze toe te passen. In Suriname is men over het algemeen voor wat het organiseren betreft daartoe zelf niet goed instaat. Inherent hieraan is het niet nauw nemen met verantwoordelijkheden of anders dat men niet toegerust is met het besef hiervan. Het ontbreekt verder ook aan een gedegen controlemechanisme waardoor afspraken vaak niet worden nagekomen of anderszins de verantwoordelijke ambtenaar op zijn gedrag aan te spreken. Ervaring met overheidsdiensten spreken boekdelen omdat men vaak niet van zijn taak is gekweten. Bovendien vieren corruptie en vriendjespolitiek daarbij nog altijd hoogtij.

  Het streven naar een zorgzame samenleving schijnt nog altijd ver verwijderd te zijn. Wil men hiertoe komen dan valt er in ieder geval op andere terreinen nog veel te doen, dan nu te komen tot een beleid voor elektronische detentie. Ik acht de haalbaarheid van dit fenomeen dan ook gering.


  Maak melding

 8. @Blijven steken in 1863 : Sribi-srafu 1863 het IACHR
  heeft Sranan al VEROORDEELD , helaas is de
  uitspraak door Suriname nog niet volledig uitgevoerd !

  De IACHR heeft ook de vorige Amnestiewet, NIETIG
  verklaard omdat voor zware MENSENRECHTEN-
  SCHENDINGEN zoals MOIWANAMASSAMOORD en 8 DECMBERMASSAMOORD geen AMNESTIE wordt
  geaccepteerd !

  Deze sribi-srafu babbelt over misstanden in andere
  landen, KIJK naar ONS LAND, dombo !

  Lees wat boeken en uitspraken en lees de GRONDWET !

  Sranan is VRIJWILLIG aangesloten bij OAS en bij dit mensenrechtenhof , dus de uitpsraken zijn bindend
  voor Sranang, het is internationaal recht !
  Gaat boven de gewone Sranan-rechtspraak !

  Dus binnenkort is jouw moordvriend Desi zijn Nep-
  amnestiewet kwijt , IACHR zal het nl NIETIG verklaren !

  PS : trouwens Sribi-srafu 1863, wikii ! Begin met
  MoordDesi te assisteren om de Staatsschuld ad
  6 MILJARD en de weggenomen 625 MILJOEN
  USA-DOLLAR uit de Goud- en deviezenreserves ,
  TERUG TE ZETTEN in Onze staatskas !

  Sraf’teng psa ominlanga !!
  No criminals in the government !


  Maak melding

 9. Wat gaat die gevangene doen op Zaterdag? En wat op Zondag? De gevangenis moet wel een aantal activiteiten meegeven om te doen zodat ze weer kunnen wennen aan het dagelijkse leven buiten de gevangenis. Dat zal vast wel gebeuren. Tevens moet men de buurt informeren zodat ze een oogje in het zijl kunnen houden.


  Maak melding

 10. Zelf de gevangenissen hebben geen geld om de ambtenaren(cipiers) uit te betalen.
  Dat er geen voedingsgeld is voor de gedetineerden is alom bekend.
  Het is aan het volk of ze dit ‘verlof’ accepteren.

  @p.ispaal,
  Wat de gevangenen zullen doen met hun vrije tijd:
  Op zaterdag een beetje tuinieren en klussen bij belford.
  En op zondag High Tea bij belly.


  Maak melding

 11. Laat bouterse met rust hoor, wat hij allemaal niet bereikt heeft met zijn criminele achtergrond kan geen één staatshoofd het na doen. Recente voorbeelden; ontvangen door Obama in het Witte huis, de V.N. toegesproken, een jaar lang baas van de O.A.S., buitenlandse reizen noem maar op en als het aan mij ligt verdient deze zeer gerespecteerde staatshoofd een nobel prijs! Wat gadafi niet kon bereiken, is het bouterse gelukt en als je niet oppast is hij binnen de kortste tijd Koning van Zuid-Amerika.


  Maak melding

 12. Ze kunnen deze banden voorzien van een paarse kleur, want al die oliedomme aanhangers van de twee bij verstekveroordeelde drugsbonzen, moordenaars en bankrovers,zware criminelen dus, zijn sinds jaren tachtig de werkelijke oorzaak van de stijgende misdaad en de verwording van misdaadstaat Suribabwe. Ma kut. Wahahahaha, neks no fout, soso lobi paars/gele misdadigers aan de macht. We geve nog vijf. Hahahaha soso lobi baas en lon. Hahahahahha. oftewel..de grootste onberechte misdadigers van Suribabawe. Hahahahaha of niet? Hahahahaha. Suribabwe sa wini nanga misdaadstaat nomeroe wang na Zuid Amerika. Hahahahaha


  Maak melding

 13. @ M. Karrel,

  Alle zaken die je hebt opgenoemd hebben de staat Suriname en het volk helemaal geen moer opgeleverd. Sterker nog, door al die nutteloze reizen en reisjes (een complete Airbus charteren voor een reis naar China met weet ik hoeveel mensen), hebben gezorgd dat de bodem van de schatkist in zicht is. Maar dat heb jij met je beperkte denkraampje nog steeds niet door.


  Maak melding

 14. Zo’n enkelbandje werkt alleen goed als er zo’n stroomstoot vrijkomt als de drager compleet voor de vlakte gaat als hij zich buiten het toegestane gebied begeeft


  Maak melding

 15. De grootste criminelen van dit land zoals die massamoordenaar van Bouterse en die drugsdealer en bankrover van Brunswijk hebben iedere dag verlof, en de kleine crimineeltjes mogen met weekendverlof met een enkelband om, wat een land is dit.


  Maak melding

 16. No spang, sommigen in dit land hebben alvast een
  Amnestie-enkelband met beperkte houdbaarheidsdatum !

  Dus, wang sanni FOUT !

  PS : Wordt binnenkort vervolgd, na vernietiging
  Amnestiewet door IACHR, mensenrechten hof !

  Dus binnenkort wordt ook de VERVOLGING vervolgd !


  Maak melding

 17. De criminelen worden bijgeschoold in Santo Boma door hun meest criminele collega’s. Na één of twee jaar halen ze, zonder inschrijfgeld betaald te hebben met gratis kost en inwoning als extra, hun bachelor graad in de paarse criminologie, het enige wat er nog aan ontbrak was dat er naschoolse opvang voor hen geregeld werd in het weekend, daar wordt nu dus in voorzien. Het sociaal contract van Bouta zorgt van de wieg, via de gevangenis, tot het graf voor het favoriete deel van zijn achterban. Als ze in de toekomst ook nog les krijgen van Professor, Meester, Doctor Desi Delano, kunnen ze voor hun master graad gaan.


  Maak melding

 18. @hans
  Zo’n enkelbandje werkt alleen goed als er zo’n stroomstoot vrijkomt als de drager compleet voor de vlakte gaat als hij zich buiten het toegestane gebied begeeft

  Persoonlijke ervaring?


  Maak melding

 19. @Pindakaas,

  Als je een loden ring rond die enkelband legt, verstuurt het geen signalen meer en kan de gevangene gaan en staan waar hij wil. Reken maar dat er flink ge-experimenteerd zal worden hoe dat ding buiten werking te stellen.


  Maak melding

 20. Ik denk dat ze de enkelbanden voorbereiden voor na 25 mei wanneer een groot deel van de NDP achter tralies moet verdwijnen wegens diefstal, moord, oplichterij, drug handel.
  Dan krijgen ze allemaal een enkelband zodat ze weer buiten het gevang blijven.


  Maak melding

 21. In Nederland dragen alle Surinamers een psychologische enkelband. Ze worden elke dag vernederd maar toch blijven ze. En O wat vinden ze die bakras toch geweldig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.