Business-channel in november weer naar Suriname

35

Het TV programma Business-channel On Tour Suriname, dat afgelopen maand driemaal te zien was op RTL 7, was een groot success. “Omdat Suriname onze verwachtingen enorm heeft overtroffen, keren we dit jaar nogmaals terug naar dit veelbelovende land.” Dat meldt het productieteam.

Business-channel vloog dit seizoen met SLM naar het bruisende Paramaribo, de hoofdstad van de Republiek Suriname, met als doel het ondekken van de kansen en mogelijkheden van dit prachtige land. Host Ron Abdoelhafiezkhan interviewde vele ondernemers en bedrijven waaruit blijkt dat de opportunities in dit land steeds duidelijker, maar ook steeds groter worden. Suriname is van alle markten thuis!

In november zal Business-channel terugkeren naar het bruisende Paramaribo en de zoektocht naar nog meer kansen en mogelijkheden voort zetten.


35 REACTIES

 1. Het productieteam van Business-channel meldt: “Omdat Suriname onze verwachtingen enorm heeft overtroffen, keren we dit jaar nogmaals terug naar dit veelbelovende land.”

  Laten @Henk Molenaar, @Koos, @Henk en soortgenoten jullie niet horen he; anders begint weer het gedonder in de glazen.


  Maak melding

 2. Welke verwachtingen ? Bedoelen ze soms het lekkere eten, drinken en feesten ??? Concreet hoeveel ondernemers willen investeren in deze bodemloze put. Graag een cijfermatige onderbouwing van RTL.


  Maak melding

 3. Jammer dat tijdens de opnames niet duidelijk naar voren komt dat je alleen kunt slagen als je behoorlijk veel zwart geld hebt om omkopingsgeld te betalen aan personen in Suriname.
  Echter, de fiscus staat betaling van omkoop bedragen toe door deze als bedrijfskosten te accepteren.
  Is dus dan de vraag of Business-channel On Tour Suriname dan, zoals het in Nederland gaat, zich distantieert van omkoping of bemoedigd.


  Maak melding

 4. De uitzending van Bussiness Channel On Tour had 40.000 kijkers, en scoorde daarmee een kijkdichtheid van 0.3%

  https://kijkonderzoek.nl/component/com_kijkcijfers/Itemid%2c133/file%2cdp-4-57-0-p

  Het lijkt me dat het dus vooral een succes was voor het productie-team; die werken natuurlijk liever op een warme locatie waar alles en iedereen te koop is, in plaats van in Nederland met als enige hitte de studio-lampen…

  Je kan inderdaad succesvol zaken doen in Suriname, maar je moet wel met de flow mee gaan – en dat houdt in corruptie, afspraken niet nakomen, een ander geen succes gunnen, niemand vertrouwen en vooral voor eigen belang gaan…


  Maak melding

 5. Kan iemand mij ook vertellen, wat business channel heeft opgeleverd voor ons land ?
  Ik koop niets voor kansen en mogelijkheden als er niet bij wordt vermeld, hoe en of die opportunities zijn benut.
  Dit zijn van die nietszeggende artikelen.
  Een hoop bla bla en vooral belangrijk lijken.
  In de echte business wereld worden dergelijke artikelen direct doorgespoeld.
  Kom met zichtbare resultaten !


  Maak melding

 6. Ik heb met kromme tenen gekeken naar de afleveringen.

  Het zijn amateuristische slecht geproduceerde items waar de deelnemende Surinaamse bedrijven veel te veel voor betaald hebben.


  Maak melding

 7. Beste Drajdinkie

  Probleem met Paarse types zoals jij is dat jij nog nooit verder bent geweest dan de Vierde Rijweg. Het programma Business Channel is slecht geproduceerd, de presentator is een joker en de bedrijven moet die meedoen moeten groef geld betalen voor een uitzending die door niemand wordt bekeken in Nederland.

  Maar jij denkt dat Suriname een welvarende economische macht is met een gerespecteerde president .

  Dream on..


  Maak melding

 8. @Henk Molenaar,
  Probleem bij jullie apensoort is dat jullie Suriname niets positiefs gunnen. Bovenal voert bij jullie apensoort het gevoel van superioriteit de boventoon. Dit, terwijl uit de diverse postings kan worden opgemaakt dat jullie tot de plebs en aso’s van de Hollandse bevolking behoren. Zelfs worden jullie niet geaccepteerd binnen jullie eigen gemeenschap en is Suriname en haar bevolking daarom dé gelegenheid om jullie frustraties te uiten.
  Het steekt vooral als anderen die niet op jullie lijken betere scholing hebben genoten en dus over een beter relativeringsvermogen beschikken.
  Ik woon niet in Suriname, maar de Vierde Rijweg ben ik menigmaal voorbij gereden op weg naar mijn vakantieverblijf in Nickerie.
  Dat er in Suriname op politiek/economisch gebied nog heel veel valt te verbeteren, ben ik in grote lijnen met jullie eens.
  E.e.a. neemt niet weg dat ik alle pogingen die worden ondernomen om het land op een hogere level te brengen zal blijven toejuichen (idd niet de projecten van de spooktreinen en fly-overs).

  ff off topic.
  Beste Henk Molenaar ik ben benieuwd naar jouw mening, nadat gister bekend is geworden dat de piano player overste Karremans en zijn superieuren niet worden vervolgd voor hun aandeel op de deportatie en genocide van meer dan 7000 moslimjongens en -mannen in Srebrenica, juli 1995.

  Samen met jou ben ik ook altijd een voorstander geweest voor berechting van de daders van de decembermoorden in Suriname.
  Nadat ik het bericht over Karremans gisteren hoorde, had ik zoiets van; wtf kan het mij nog schelen of de barbaren in Suriname nog berecht zullen worden.


  Maak melding

 9. Drajdinkie : “ff off topic.
  Beste Henk Molenaar ik ben benieuwd naar jouw mening, nadat gister bekend is geworden dat de piano player overste Karremans en zijn superieuren niet worden vervolgd voor hun aandeel op de deportatie en genocide van meer dan 7000 moslimjongens en -mannen in Srebrenica, juli 1995.

  Samen met jou ben ik ook altijd een voorstander geweest voor berechting van de daders van de decembermoorden in Suriname.
  Nadat ik het bericht over Karremans gisteren hoorde, had ik zoiets van; wtf kan het mij nog schelen of de barbaren in Suriname nog berecht zullen worden.”

  Simpele vraag: Wie hebben de trekkers overgehaald in Sevier en wie in Fort Zeelandia?


  Maak melding

 10. @Henk Molenaar,

  Je hebt gelijk.

  Verdere discussie voeren met jou heeft geen zin en is voor mij verspilling van mijn kostbare tijd.

  Yu ede-see n’e wroko bun.


  Maak melding

 11. Drajdinkie

  Ik woon niet in Suriname, maar de Vierde Rijweg ben ik menigmaal voorbij gereden op weg naar mijn vakantieverblijf in Nickerie.

  Tuurlijk jochie….


  Maak melding

 12. Drajdinkie

  Nadat ik het bericht over Karremans gisteren hoorde, had ik zoiets van; wtf kan het mij nog schelen of de barbaren in Suriname nog berecht zullen worden.

  Dat is nu niet het probleem: Het kan Surinamers allemaal niks meer schelen.


  Maak melding

 13. Carte blanche geven door Dutchbat aan de Serviërs voor de deportatie en genocide van meer dan 7000 moslimjongens en -mannen vindt meneer Molenaar geen misdaad.

  Slechts het overhalen van de trekkers in het Fort Zeelandia door Bouta en z’n trawanten op 15 onschuldige burgers, vindt meneer Molenaar een misdaad die rechtsvervolging verdient.

  Hoezo willekeur?


  Maak melding

 14. @Henkie,
  Je stelt teleur; ik had van jou verwacht gelijkwaardig tegenspel te kunnen ontvangen. Helaas blijf je steken bij statements als: “Tuurlijk jochie….”, “Het kan Surinamers allemaal niks meer schelen”, en “Deze apensoort wenst je een fijne dag”.

  @Henkie, voor de rest no hard feelings.
  Tek na weekend.


  Maak melding

 15. @Sabidirie,

  Los van je zwarte tunnel .. .misschien kun je ons vertellen hoe het staat met:

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – aanpak corruptie ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea – aanpak werkloosheid – uitgifte percelen – ambitie suriname WK 2018 – achterstand betalingen leveranciers etc.

  Om maar iets te noemen 🙂 Of zijn deze beloftes ook een complot theorie van de oppositie / Nederland. Wij horen graag van je. 5 jaar heeft je messias DDB de tijd gehad om iets daarvan te realiseren, let wel 5 jaar !!! Intussen zijn de deviezen en goudvoorraden verdampt als sneeuw voor de zon.

  Suriname is skeer.


  Maak melding

 16. Koos,

  Suriname heeft heel veel land beschikbaar (gezien de bevolkingsgrootte) en moet derhalve niet streven om een stedelijke samenleving te worden, maar juist om een plattelandssamenleving te worden. Indien dit laatste gebeurt, zal iedereen het er goed hebben. Het platteland heeft de toekomst, de steden worden een poel van vervuiling, haast, werkloosheid, misdaad en stress.


  Maak melding

 17. ai nu een paar van deze reactie te hebben gelezen zie ik hoeveel mensen tegen investering in suriname zijn . maar ik maak me niet niet druk omdat ik jullie als levenloze mensen zie .domme mensen niemand gaat luister naar jullie . sranang na bana bong ong moro oeng trowe dotie gie ing ong moro ai fatoe .


  Maak melding

 18. Jan Kees de Piet, weg kijken heeft geen zin, suriname moet eerst afrekenen met de open wonden. Er hangt een donkere wolk boven Suriname. Verder is het is een prachtig land en met de juiste integere leiders kunnen de 500.000 inw. als goden leven.

  Je kan nog zoveel investeren in dat land, zonder de juiste leiders is het een bodemloze put.


  Maak melding

 19. A. De aanstaande investeerders kijken naar de stand
  vd MENSENRECHTEN (Rechterlijke Macht in Sranan
  gedwarsboomd door een NEP-amnestiewet )

  B.Investeerders kijken naar de MEGA-staatsschuld van
  ruim ZES MILJARD ! Een ongekend MEGA-bedrag !

  C. Investeerders kijken naar de DALING van de deviezen-
  en goudreserves van RUIM een MILJARD naar nu
  maar 375 Miljoen dollar !

  Deng investeerders LAW fu kong na wan kondre pe
  begroting no de en pe staatsmonnie e gwe lek watra !

  NDPers hebben geen financieel inzicht, daarom zijn
  zelfs de PENSIOENEN van de EBS-werknemers WEG !

  NDP, set our people FREE !! Voorkom TWEEDE zware
  NDP-DEVALUATIE van de SRD !


  Maak melding

 20. Ik heb het programma ook gezien en vond het een keigoed programma. En ja, Suriname heeft inderdaad vele business oportunities. Het lijkt me daarom een goed plan om die opportunities verder uit te zoeken, te benutten en daarmee SME naar een hogere business level te brengen. Suriname voorwaarts!!!


  Maak melding

 21. Smatje
  Ik heb het programma ook gezien en vond het een keigoed programma. En ja, Suriname heeft inderdaad vele business oportunities. Het lijkt me daarom een goed plan om die opportunities verder uit te zoeken, te benutten en daarmee SME naar een hogere business level te brengen. Suriname voorwaarts!!!

  Jij bent ook zeker grote fan van Cliff Limbo.


  Maak melding

 22. Suriname heeft een kleine bevolking dus kan men enkele richtingen op: of iedereen (praktisch 80%) hoog opleiden of veel kleinschalige industrie en vooral gebruik maken van lokale producten of juist grootschalig bepaalde takken ontwikkelen.
  Het is vreemd dat de Centrale Plan Bureau van Suriname niet met een visie komt over welke route het land moet bewandelen voor z’n ontwikkeling. Men rommelt maar wat aan nu.
  Het zou niet moeten uitmaken welke regering aan de macht komt. Elke regering zou die uitgestippelde pad moeten volgen.


  Maak melding

 23. @Henk Molenaar,

  Ik heb geen idee wie Cliff Limbo is. Bedoel je misschien die meneer die een radio- of tv-programma?? Bakkanna of zoiets presenteert? Zijn naam zegt me wel iets, heel vaag. Maar wat is je punt eigenlijk? Misschien had ik het niet eerder laten doorschemeren: ik ben iemand die haar eigen mening vormt en ik bepaal zelf wel van wie ik fan ben. Laat dat duidelijk zijn, Molenaar.


  Maak melding

 24. @Henk Molenaar
  Simpele vraag: Wie hebben de trekkers overgehaald in Sevier en wie in Fort Zeelandia?

  De trekker overhalen aan anderen overlaten en zelf de andere kant op kijken, dát is pas laf!
  Maar deze houding past wel bij jou.


  Maak melding

 25. utupmulut
  @Henk Molenaar
  Simpele vraag: Wie hebben de trekkers overgehaald in Sevier en wie in Fort Zeelandia?

  De trekker overhalen aan anderen overlaten en zelf de andere kant op kijken, dát is pas laf!
  Maar deze houding past wel bij jou.

  Wat laf is om een gewonde militair op een brancard als een hond te laten afschieten.

  Deze houding past weer bij jou……..


  Maak melding

 26. Drajdinkie
  @Henk Molenaar,

  Je hebt gelijk.

  Verdere discussie voeren met jou heeft geen zin en is voor mij verspilling van mijn kostbare tijd.

  Yu ede-see n’e wroko bun.

  *Helemaal eens met Drajdinkie*
  Je bent een acteur met ingebouwde oogkleppen.
  Een discussie met jou heeft geen zin!
  Ga maar verder met pissen in je broek.


  Maak melding

 27. Smatje

  Het feit dat er slechts 40.000 mensen het programma hebben gezien is een bewijs dat het een nietszeggend kritiekloos programma is waarin deelnemende bedrijven zich kunnen inkopen. En dat het dus weggegooid geld is.


  Maak melding

 28. meneer kes kesi ben jij een van de investeerders nee toch ? je praat over donkere wolken die boven suriname hang meen je dat nou Meneer keskesi? niet dat ik jou zou willen beledigen hoor meneer keskesi ? maar ik meen dat u nederlander ben ? wel in uwer kou kikker landtje hangen de wolken ook niet zo prachtig boven uw eigen hoofd , als uw wil kunnen we ermee starten als het nodig is , als eerste begin ik over uw exMinister van justitie die de straat moest ruimen doordat hij met crimineel zaken had geregeld buiten weten van zijn ministerie ? is dat een van de beste wolken die boven jou nl hangt ? is nederland zo een corruptloze land ? de balk in mijn ogen zie je maat die van jou zie je niet toch ?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.