woensdag, mei 29, 2024
HomeNieuws uit NederlandEerste Suriprofs oeuvreprijs voor Ronald (Ro) Kolf

Eerste Suriprofs oeuvreprijs voor Ronald (Ro) Kolf

-

Does Travel - naar Suriname

Op woensdag 13 mei vindt de benefietwedstrijd Suriprofs – Jong Ajax op het Sportcomplex De Toekomst in Amsterdam plaats. In de rust zal de Stichting Suriprofs voor het eerst in haar 15-jarig bestaan de SURIPROFS OEUVREPRIJS uitreiken. Deze eerste oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een voetballegende in Suriname: Ro Kolf.

De Stichting Suriprofs is in 1999 opgericht met als doel de betrokkenheid van Suriprofs met Suriname tot uiting te brengen. Vanaf dit jaar zal er jaarlijks een SURIPROFS OEUVREPRIJS worden uitgereikt aan iemand die op een uitzonderlijke wijze heeft bijgedragen aan hetgeen de Stichting Suriprofs nastreeft: het leveren van een substantiële bijdrage aan de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname en/of een belangrijke maatschappelijke rol vervullen voor de Surinaamse gemeenschap in Nederland of Suriname. De SURIPROFS OEUVREPRIJS wordt dit jaar uitgereikt aan Ronald (‘Ro’) Kolf.

Ro Kolf, voetballegende
Ronald Wilfried Kolf (1939) speelt al ruim 40 jaar een doorslaggevende rol bij de ontwikkeling van de voetbalsport in Suriname. Stanley Menzo, voorzitter Stichting Suriprofs: “Als liefhebber, trainer, onderwijzer en vooral als mens heeft Ro Kolf bijgedragen aan de ontwikkeling van voetbal in het algemeen maar ook sport als middel ingezet om jongeren te helpen op sociaal en maatschappelijk vlak. In Suriname is Ro Kolf reeds een voetballegende, op deze wijze willen wij hem eren en ook in Nederland de waardering bieden die hij verdient.”

Uitreiking tijdens Suriprofs – Jong Ajax
De SURIPROFS OEUVREPRIJS wordt op 13 mei aanstaande uitgereikt, in de rust van Suriprofs – Jong Ajax op sportpark de Toekomst. De wedstrijd wordt georganiseerd om fondsen te werven voor projecten in Suriname. Deze dag wordt gekenmerkt door ‘fatoe’ (plezier). Vanuit dit oogpunt worden er rond de wedstrijd meerdere activiteiten georganiseerd, zoals een voetbalclinic voor de jeugd en een entertainmentprogramma rondom de wedstrijd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Ik had liever gezien: Jong Suriprofs tegen Jong Ajax of Suriprofs tegen Ajax. Waarom moeten de volwassen jongens hun krachten meten tegen een stelletje pubers? Zo kinderachtig.


  Maak melding
 2. @ Chu Ha,

  Je weet blijkbaar meer van tjouw minh dan van voetbal. Jong Ajax speelt wel in de Jupiler League en de meeste spelers van de Suriprofs ook, Dus zoveel krachtsverschil is er niet.


  Maak melding
 3. Blaka bakra,

  Dan moeten ze zich niet SuriPROFS noemen. Een prof wil toch niet tegen een tweede elftal spelen? Tenzij hij bang is.

  Overigens, prof of semiprof of amateur, ze vinden allemaal die tjau min lekker.


  Maak melding
 4. @ Chu Ha,

  Iedereen vindt tjauw min lekker. Maar niet iedereen is het gegeven PROFvoetballer te worden. En Jong Ajax bestaat uit PROFvoetballers met een contract. Of dacht jij dat ze tegen de junioren C-3 gingen spelen?


  Maak melding
 5. Blaka Bakra,

  Jong Ajax is de tweede keus van Ajax. Waarom willen de SuriPROFS niet sparren tegen de EERSTE keus van Ajax? Voor het publiek is die tweede keus toch ook niet interessant? Ik neem aan voor die SuriPROFS ook niet? Of is dit bedoeld als een trainingspartijtje van Jong Ajax?


  Maak melding
 6. Een Nederlandse prijs voor een fantastische voetballer en vooral een fantastisch mens.
  Waar blijven wij Surinamers om deze man te onderscheiden ?
  Zijn we weer afhankelijk van dat koude kikkerlandje.
  Eigenlijk is het een bloody shame.


  Maak melding
 7. Het was verstandiger geweest om Humbert Boerleider ook samen met Ro Kolf de oeuvreprijs gelijktijdig toe te kennen. Gelet op wat deze heren voor het Surinaamse voetbal betekend hebben, (inter)nationaal.
  Als men aan Robinhood denkt, kan Transvaal onmogelijk vergeten worden.

  Ik was vroeger een fan van Robinhood toen ik in Su woonde, maar nu ik oud-doelverdediger Edmund Leiles, oud directeur van Minov, bij de NDP, minister van Binnenlandse Zaken zie, wilde ik bijna voorgoed afhaken bij de roodgroenen. Maar bij nader inzien dacht ik, die man doet een job voor het land en volk, dus niet afhaken.
  Ik vond het in de jaren 70 van de vorige eeuw vreselijk als ik voetballer Edwin Schal van S.V. Transvaal hem met een kopbal zag passeren en hem de voetbal in het net liet vissen. Wel een heel mooie foto die toen gemaakt was en in de Ware tijd geplaatst was in die tijd, waar Wiene Schal op de grond lag nadat hij de voetbal gekopt had en met zijn ogen de voetbal richting goal volgde en Edmund met kunst- en vliegwerk, rekken en strekken, cq zweven naar de voetbal, niet meer bij de voetbal kon komen. EL was geklopt. SV Transvaal stond voor en de Roodgroenen op achterstand. Ik wilde toen heel hard gaan huilen, schreeuwen, schoppen, slaan, vechten van woede, verdriet, boosheid en teleurstelling als fan van SV Robinhood, die vernedering van SV Robinhood kon en mocht niet. Er moest een actie van me komen, maar helaas, het bleef bij ingeklopte woede en verdriet, tot nu toe Als het goed was bij die wedstrijd was Humbert Boerleider de trainer van SV Transvaal en Ro(nald) Kolf bij Robinhood. Ik dacht dat Robinhood , Transvaal klop gaf/zie mijn reactie op de teleurstelling, ik ga vanuti dat niemand die eindstand meer weet, dus de roodgroenen hadden gewonnen. Maar dat zal EL beter weten, ja toch?.

  Dat was toen voetballen in die tijd. EL was goed, zijn tegenstander EB oud keeper van Transzaal was ook goed, Reumel, enz en bij de Roodgroenen, Haltman, Oosthuizen, EL, Sion, enz. EL heeft ook nog samen met Pelé in een gelegenheid elftal samen gespeeld en ook gespeeld. Pelé was ook in Suriname. Surinaamse elftallen gaven behoorlijk partij tegen eredivisieploegen in Nederland en in het Caribischgebied in de jaren 70 van de vorige eeuw. Van Braziliaanse voetbalelftallen verloren ze echter altijd.
  Ik weet niet van welke voetbalclub van Suriname ik supporter zou kunnen zijn als ik daar nu in SU zou wonen, want het Surinaamse voetbal bakt er weinig of niets van momenteel internationaal. Zelf Guyana en Curacoa spelen heel eenvoudig het Nationaal Elftal van Suriname van het voetbalveld. Bovendien lijkt de huidige Surinaamse voetbalgeneratie gewoon een stelletje verwende meiden, die wel eisten stellen, maar niet kunnen voetballen, die niet een deuk in een pakje boter kunnen maken.

  Niets mis t.a.v. van de heer Ro Kolf. Ik vind het jammer dat de heer Humbert Boerleider met zijn bewezen diensten nu nog in de wachtkamer zit, evenals Edmund Leiles, Edwin Schal. triest! Er zullen nog meer zijn en ik denk ook niet dat ze op zitten te wachten, gelet op hun leeftijd. De Surinaamse voetballiefhebbers van de jaren 70 van de vorige eeuw kennen ze wel, alleen de herinnering vervaagd en dat is wel triest dat dit niet goed wordt bewaard voor het nageslacht. Wellicht een wijk bouwen en namen van deze sporthelden geven aan de straten.

  De voetballer en Surinaamse Sportjournalist Guno Hoen heeft in zijn Groot Sportfotoboek van hem die ik bij gekocht had geschreven: arm is het volk dat zijn helden niet eert. Deel, lees en kijkgenot, en ondertekend G.Hoen voorzien van datum en plaats in Nederland, aangeboden aan passant.

  Ik wens de huidige coach van het Surinaamsvoetbal het allerbeste toe met het Surinaams voetbalelftal en dat de suriprofs, regering en anderen die het voetbal een warm hart toedragen, supporters, kortom alle Surinamers het alle beste toe in het voetbal.

  Ere Wie Ere Toekomt.

  Geen na trap aan Suriprofs die met deze prijs komen, alleen maar lof!.Liever te laat dan nooit, maar let op de leeftijd van de nog in leven zijnde sporthelden.

  Vrijheid in een democratische rechtsstaat is een groot goed,
  Iedereen mag een mening hebben, ja toch?

  Stree Def Stree Wi No Sa Frede!

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding
 8. @ Passant,

  Niets dan goeds over Ro Kolf, Wiene Schal en nog meer promimenten uit het verleden. Zij hebben hun nek uitgestoken voor het Surinaamse voetbal. Maar kijk anno nu wat het allemaal heeft opgeleverd. Vroeger kreeg je bij Transvaal, Robinhood en zelfs Voorwaarts nog duizenden mensen op de tribunes. Nu nog een handjevol. Jammer dat hun moeite en ‘drive’ voor het voetbal (door uiteenlopende oorzaken) geen resultaat heeft opgeleverd. Op dit moment zijn er geen mensen meer als Kolf en Schal. De SVB-bestuurders zitten daar voor eigenbelang, niet voor het belang van het voetbal. Kijk maar naar de resultaten van Natio.


  Maak melding
 9. Jong Ajax speelt op woensdag 13 mei een benefietwedstrijd tegen de Suriprofs. Tijdens het duel op sportcomplex de Toekomst zullen onder anderen de Ajacieden Ricardo Kishna en Jairo Riedewald in het shirt van de Suriprofs spelen. Ook oude bekenden Clarence Seedorf en Edgar Davids komen in actie.
  Naast de blikvangers Seedorf en Davids en de Ajacieden Kishna en Riedewald hebben inmiddels al meer spelers hun deelname toegezegd. Gianni Zuiverloon, Roland Alberg en Dion Malone (allen ADO Den Haag) zijn net als Calvin Macintosh, Donovan Slijngaard en Mikhail Rosheuvel (allen Cambuur) van de partij. Ook ex-Ajacied Evander Sno maakt zijn opwachting op de Toekomst. De volledige selectie van de Suriprofs wordt op 8 mei bekendgemaakt.

  Het benefietduel Suriprofs – Jong Ajax begint woensdag 13 mei om 19:00 uur op de Toekomst. Er worden rond het duel tal van activiteiten georganiseerd. De volledige opbrengst van de kaartverkoop en overige activiteiten komt ten goede aan verschillende Surinaamse goede doelen.


  Maak melding
 10. De SuriAmateurs laten zich vangen voor een oefenpartijtje van Ajax tweede keus ipv een echte wedstrijd tegen Ajax 1. En ten overstaan van die kneusjes van Ajax wordt dan een bijzondere Surinaamse voetballer ge-eerd. Jammer. Deze man had een betere tegenstander verdiend dan de Ajax kneusjes.


  Maak melding
 11. @ Chu Ha,

  Ik schat de kwaliteiten van Jong Ajax op dit moment hoger in dan Ajax 1. Dat is helemaal niets! Voorronde Champions League: eindstation.


  Maak melding
 12. @ Anitha,

  Het gaat niet om geld verdienen, maar om geld in te zamelen voor sociaal-culturele projecten in Suriname. Maar als ze nog een cornervlag nodig hebben kun je Menzo wel bellen, hoor.


  Maak melding
 13. Blaka bakra,

  Je hebt gelijk hoor. Het niveau van Ajax 1 is heel laag. Zouden ze in de Duitse competitie spelen, dan zouden ze misschien als 14e eindigen. Zowel in de Champions League als in de Europa League werden ze helemaal weggespeeld door clubs van middelmatige voetballanden.
  Die Ajax 2 is ook niks. Ze kunnen zelfs niet in de top 5 eindigen in de zwakke eerste divisie.
  Zoals alle Grieken verkeert ook de Griek Ajax in een crisis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES