Topman nieuw Surinaams energiebedrijf al benoemd

92

PARAMARIBO, 28 apr – De regering heeft al bepaald wie de leiding krijgt over het nieuwe publieke energiebedrijf. Terwijl de oppositie nog naar verklaringen vraagt, is het al in kannen en kruiken.

Het bedrijf is al opgericht en ook de leiding is al bepaald. Manager wordt Giovanni Ridley, schoonzoon van ex-minister en NDP-bestuurslid Ramon Abrahams. Dat het in de familie gehouden wordt, mag overigens geen naam hebben. “Hij is een kundige Surinamer en ik heb hem niet voorgedragen. Hij is voorgedragen op basis van zijn kennis”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd.

Volgens schoonpa heeft Ridley motortechniek gestudeerd aan de Universiteit van Delft, in Nederland. Ook heeft hij jaren gewerkt bij bauxietbedrijf Suralco en energiebedrijf EBS. Oppositieparlementariër Asiskoemar Gajadien is bezorgd. Ridley zou al van zich hebben doen spreken bij EBS. Volgens Gajadien is het de cultuur van president Desiré Bouterse om mensen te benoemen die corrupt beleid voeren.

92 REACTIES

 1. ik pies in mijn broek van het lachen. De familie van de Paarse Rovers bende moet weer worden geaccommodeerd.

  Wat een farce, wat een schade en heel Suriname doet een plas en alles blijft zoals het was.

  Het is echt bij de beesten af.
  .


  Maak melding

 2. Deze meneer is op verzoek van de vakbonden bij EBS in september 2013 ontheffen van een zijn functie als inkoop manager oid.

  Volgens linkedin is hij nog steeds Procurement Superintendend en iets lid van de Supervisoriy Board van staatsbedrijf Grasshopper Aluminium Company.

  Weg gezet worden voor diefstal en dan gewoon blijven hangen om daarna als junior manager verheven te worden tot directeur geeft zwaar te denken over het beleid van deze regering.


  Maak melding

 3. Ik ken wel mensen die gelet op hun kennis, ervaring en opleiding in deze branche vele malen sterker zijn dan iemand van Universiteit Delf die motortechniek, enz, gestudeerd heeft.

  Die persoon zou de juiste persoon zijn, omdat die ook internationaal sterk is.

  Triest dat DDB en de gangsters zich willen blijven verrijken.
  Een oude vos verliest wel zijn (borselsnor) haar, maar niet zijn streken.

  Als de vos de passie preek, boer let op uw ganzen.

  Volk van Suriname stemt u massaal op V7

  Na 25 mei 2015 moeten al deze zakkenvullers worden weggejaagd. Weg met DDB en de gangsters die alleen hun eigen zak goed vullen en de totale Surinamers, het Surinaamse volk, alle kiezers voor de gek houden met luchtkastelen, oa Gouden Kerst, 18000 woningen, bruggen over de grensrivieren, iedere leerling een laptop, enz, enz

  Alle macht berust bij het volk/de (arme) kiezers van Suriname
  Chan(ge)!, Chan(ge)!, Chan(ge)!
  V7 de kon djie wan betre sranan!
  Stemt u V7, V7, V7, V7, V7, V7, V7!
  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!
  Time4 V7
  Stemt u massaal op V7

  Leve V7!
  Leve Chan!
  Leve Surinamers

  Fri,Fri, Fri!, Sranan Fri!

  God Zij Met Ons Suriname(rs)!


  Maak melding

 4. God, breng verlossing voor Suriname !
  Weer zo’n beste van de besten. Dit keer stelen ze miljarden van het Surinaamse volk. Ze stelen namelijk het enige dat nog waarde heeft van de Suralco om in hun eigen boezem te plaatsen terwijl de inkomsten van de krachtcentrale gaan moeten worden gebruikt om de pensioenen van de mensen die jaren hun bloed en sweet hebben gegeven en om milleu schade te betalen die de Suralco heeft aangericht.
  Deze rovers stelen onder en boven de wet. Ook nog zeker weten dat ze die clown een contract laten tekenen die miljoenen gaat opleveren als heel gauw ook nog gaat blijken dat hij waardeloos is en opgedonderd moet worden.

  Wanneer is genoeg genoeg?
  En ze doen het met droge ogen ook nog.


  Maak melding

 5. Henkie Molenaar, je blijft maar in je broek zeiken. Incontinentie bij dementerende bejaarden is een bekend verschijnsel. Adviseer je een arts te bezoeken. Wellicht zijn er hulpmiddelen verkrijgbaar die het leven aangenamer maken. Jarenlang heeft opa Vene zijn vrienden geaccommodeerd op invloedrijke posten. Het land kwam geen millimeter verder. Nu zit Bouterse aan de knoppen en het gaat goed in Suriname. Uit eindelijk bepaald het volk of het goed gaat in Suriname of niet. Dus blijf rustig met je natte onderbroek op de bank zitten. Met godshulp wordt Bouterse herkozen als president.


  Maak melding

 6. Henkie Molenaar, je blijft maar in je broek zeiken. Incontinentie bij dementerende bejaarden is een bekend verschijnsel. Adviseer je een arts te bezoeken. Wellicht zijn er hulpmiddelen verkrijgbaar die het leven aangenamer maken. Jarenlang heeft opa Vene zijn vrienden geaccommodeerd op invloedrijke posten. Het land kwam geen millimeter verder. Nu zit Bouterse aan de knoppen en het gaat goed in Suriname. Uit eindelijk bepaald het volk of het goed gaat in Suriname of niet. Dus blijf rustig met je natte onderbroek op de bank zitten.. Met godshulp wordt Bouterse herkozen als president.


  Maak melding

 7. De energievoorziening zou worden gesplitst in een energieopwekkingsbedrijf en een energietransportbedrijf. Bij welke hoort die Ridley? Opwekking of transport?


  Maak melding

 8. Gefeliciteerd!

  Wat goed zeg; one big happy family.
  Abrahams wordt trouwens de nieuwe Directeur van Staatsolie en Waaldijk wordt de nieuwe vice president.
  Brunsi wordt minister van Financiën en gorden Touw wordt ere DNA-lid.

  Zoals u kunt lezen, zijn de posten reeds vergeven.

  Next no fout!


  Maak melding

 9. @Esmerald,

  En vergeet niet dat Hoefdraad nog even aan blijft als pres. van de surinaamse bank. Ingrid en revo maatjes Boerenveen, Alibux en Herrenberg worden wederom benoemd worden als adviseur. En overloper Moestadja wordt tzt chef saté van de paarse keuken. Blijft alleen Gangaram Panday nog over. Want ook hij is gepaaid met een broodje bakkeljauw.Deze man neemt geen genoegen met knippa’s. Zelfde geld ook voor Lonnie.


  Maak melding

 10. Deze ridley is best wel academisch gevormd en heeft dus een beter stel hersenen dan de meeste v7 politici.

  De keuze is al gemaakt, wij N’ers gaan het land nu eindelijk duurzaam ontwikkelen, daarvoor horen wij ndp’ers op alle sleutelposities geplaats te worden.

  De rovers van v7 horen wij zoveel mogelijk van de sleutelposities te houden. Ze hebben genoeg geroofd en het is nu afgelopen, punt.

  Jojo maakt overuren met zijn onzin en leugens, wanneer ga je een baan zoeken jojo, ik kan me niet voorstellen dat v7 jou nogsteeds als broodschrijver hanteert.


  Maak melding

 11. Als Ridley inderdaad de juiste man is voor de job, waarom moet hij dan op een achterbakse manier benoemd worden? Als Ridley, believe it or not, een goede job doet, zal het niemand in Suriname, ook de oppositie niet, iets kunnen schelen dat hij een diepgaande relatie heeft met de dochter van Brampie. Waarom hij op een stiekeme manier benoemd moest worden, is niet te begrijpen, tenzij hij van plan is om samen met zijn vrouw en schoonvader de boel te naaien.


  Maak melding

 12. @Koos,

  Dus dat…..
  De crème de la crème van de criminele wereld.
  En de suri’s zijn zoooooo trots, echt wel!

  Oh ja, tjek brunsi zijn afstudeer scriptie:
  ‘Strategieën ter verhoging van het aantal regionale toeristen in Suriname’.
  Iemand die geen poot buiten mag zetten vanwege een Internationaal opsporingsbevel, whahahahahaha, dan hoe dan?
  Op basis van welke onderzoeksresultaten heeft hij een vergelijking gemaakt?

  Correctie, brunsi wordt mini-ster van toerisme., hoeraaa, hoeraaa.
  Aangezien hij zelf niet mag vliegen, zal hij zich hard maken voor goedkope vliegtickets en de attractie om als toerist dosie of ‘ka- de- kra in langatabbetje te kunnen proeven, hihihihi.


  Maak melding

 13. Dus deze inkoper mag directeur worden van het bedrijf dat de stroomvoorziening voor de samenleving moet verzogen. Het wordt steeds gekker. Waarschijnlijk was hij ook medeverantwoordelijk voor de aanschaf van de dure generatoren door Sardjoe. Dus Sardjoe krijgt sowieso een DIKKE vinger in de pap.


  Maak melding

 14. PARBO: “Met godshulp wordt Bouterse herkozen als president.”

  Hij zegt het met droge ogen: God zal een drugsdealer/moordenaar en vander van een drugsdealer en wapenhandelaar zegenen,

  Jij bent echt volkomen gestoord.


  Maak melding

 15. Henk molenaar jullie haatzaaiers en haatdragers zijn geestelijk gestoord. Gods zegen en beschermijng heeft de President al gehad, is het je niet opgevallen dat jullie haatdragers niets klaar krijgen el meer dann30 jaar niet. Jullie duivelaanbidders zijn geboren losers.

  En nug het Surinaams volk gaat massaal op deze President stemmen, als je uit die fles azijn gaat drinken, slokje voor slokje,mniet alles in een, je moet lijden.


  Maak melding

 16. Sabidirie : “. Gods zegen en beschermijng heeft de President al gehad,”

  Het is de duivel die Suriname in de persoon van Bouterse al 30 jaar in zijn macht heeft.


  Maak melding

 17. Openlijk en bloot, zonder enig gevoel van schaamte is wederom gedemonstreerd hoe stinkend rijke paarse poepvliegen hun paars eitjes vol corruptie leggen, om nog meer paarse parasieten binnen hun eigen gelederen te verrijken. Maar laat het dan zo zijn voor het oog van de hele wereld, hoe corrupt de paarse elite is geworden, maar ook door misdaad en duistere praktijken. Gelukkig komt alles vroeg of laat aan het licht. De paarse wijze van regeren ten koste van al die oliedomme paarse stommelingen die onder invloed van de paarse duisternis krijsen a fout a no neks zijn te beklagen. Want hoe meer paars misstanden aan het licht komen, des te harder krijsen deze dom, neks no fout, na Suribabwe stijl foe paars. Want willens en wetens zullen ze als zombies stemmen op dit soort volksverlakkers die sinds 1980 het land de vloek der moord en misdaad hebben gebracht. Alles wat de Nationale Deliquenten Partij doet is gedoemd tot vloek en verdoemenis. Kijk maar naar het doen en laten, de paarse vruchten van verdeel en heers, misdaad,drugshandel en moorden van opgesloten zonen,aanhangers en ook familieleden. Ze zijn vervloekt vanwege het paarse regiem. Deze duistere paarse elite hebben zich verrijkt en denken zo door te gaan voor nog vijf, maar ook daar aan zal een einde komen. Alles moet terug gegeven worden aan de staat. Gelukkig kunnen deze paarse lijders geen ene moer meenemen in hun graf, enne GESTOLEN GOED VAN LAND EN VOLK GEDIJT NIET. Teki kong, oliedomme paarse stommelingen wat komen gaat te we stem bakka tapoe didibri foe Suribabwe. Na letterlijk en figuurlijk soso paarse ka aan misdaad.moord.drugshandel,corruptie. Zevenmalen erger dan in de jaren tachtig. Dan neks no fout te we go bari foe jepi pomdat we ka te we paars. A fout dat na neks, want tjies oeng mooi paars beet.


  Maak melding

 18. Beste Parbo en Sabidirie

  Ik stel voor dat Bouterse de komende week zijn zoon gaat bezoekeen in de gevangenis in de USA.

  Als God hem beschermt kan hij toch gewoon gaan?


  Maak melding

 19. Beste Jona

  Kijk naar de reacties van de Paarse Zombies Parbo en Sabidirie.

  Ze zijn er daadwerkelijk van overtuigd dat God persoonlijk Bouterse als president van Suriname heeft aangesteld.

  Om je dood te schamen.


  Maak melding

 20. Iedereen in Suriname is gelieerd als familie aan zovelen en ook als vriend van zovelen.
  Abrahams zie je lekker in de Casino met Jesserun aan één tafel zitten terwijl Brunsie lekker bij Somo als een vriend op bezoek komt.
  Asiskoemar Gajadien gaat bij Kuldipsingh om verjaardagen en ook naar Dilip Sardjoe.
  Waarom zou deze afgestudeerde jongeman geen goed werk kunnen verrichten? Zover ik weet ben je pas schuldig als je veroordeelt word door de rechter of je maakt jezelf verdacht als je amnestie krijgt maar nog niet bent veroordeelt door de rechter.
  Zoals Arthur Tjin A Tsoi aangeeft, in de waretijd, geef hem een kans om het tegendeel te bewijzen.
  Bij de EBS was hij op non actief gesteld maar is weer aan het werk want zelfs de vakbond erkent, via de rechtbank, dat hem niets te wijten vat noch dat hij mee heeft gewerkt aan de fraude.
  Momenteel is er bij EBS een fraude onderzoek gaande geleid door de CLAD, de directeur word van fraude beticht, terwijl deze directeur nog steeds dagelijks aan het werk verschijnt.
  En dat is vreemd en daar kunnen wij tegen protesteren omdat het m.i niet kan.


  Maak melding

 21. ‘Laat ons onophoudelijk huilen…’

  Het gebeurde vanaf vandaag. Deze dag moest aanbreken… Ik sta op en kijk uit het raam….
  In groten getale trokken seniore burgers, vrouwen, mannen, jongens, meisjes en kinderen naar het plein; ook mensen met een beperking; zelfs gedetineerden en geestelijk geïnterneerden.
  Ook zieken werden aangevoerd waar hun kracht dat nog toeliet; overledenen werden vertegenwoordigd door nabestaanden… Iedereen nam plaats op het plein; elke plek was ingenomen.
  “Wat is hier gaande?” vraag ik aan de mensen, etc etc.
  (Helmut Gezius) woont en werkt in Suriname.

  bron: Starniews
  Goed stuk!


  Maak melding

 22. Dinootje……. (best men for the job), zit nog te wachten op een holmaatje. Mogelijk dat deze “kundige Surinamer” Ridley hiervoor in aanmerking komt. Kwestie van zijn criminele (diefstal) verleden uit te diepen.


  Maak melding

 23. Collega parlementariër van de VHP Asiskumar Gajadien is minder optimistisch hierover. “Heel EBS weet dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan onder leiding van Ridley. Toen de EBS-arbeiders in het geweer kwamen, is hij weggehaald van de afdeling.”

  Asiskumar Gajadien probeert verdeeldheid te zaaien want als DNA lid, die alles weet over fraude etc, weet hij dus ook dat de rechter deze jongeman heeft vrijgesproken en dus weer aan het werk is.
  Ook de vakbond heeft haar beschuldiging moeten intrekken en ook de directie van EBS.
  Zelf heb ik geen relatie noch politieke liefde voor welke politieke partij dan ook want ze zijn allen bezig zichzelf te verrijken, ja zelfs Gajadien en andere V7 topmannen. Dus om alleen de NDP en consorten te beschuldigen is iets te ongenuanceerd V7 had moeten roepen “ja alle fraudeurs en dieven dus ook V7 mensen zullen moetn worden vervolgd.”


  Maak melding

 24. Henk molenaal de trol en drol. elke President is goed als die maar niet uit front of v7 gelederen komt, die narcist en racist tokkie moeten we al helemaal niet.

  Het volk zal voor zorgdragen dat er nooit meer een front of v7 rover aan de macht komt. Berust je maar in jij irrelevante drol.


  Maak melding

 25. Het laat mij denken aan Dino Bouterse. De beste. Papa had hem zelf voorgedragen. De beste die de CTU zou kunnen leiden. Nou krijgen wij weer een deskundige, de beste van paars. In Suriname zal de paarse bende weer in deze sprookje trappen. Wij wachten rustig af. Erger gaat het toch niet kunnen worden.


  Maak melding

 26. Gajadien is een v7 politici, maw onbetrouwbaar tot op het bot, een geboren leugenaar en een dief/rover van staatsmiddelen. Dat deze mensen nog hun zegje mogen doen in de media geeft duidelijk aan hoe moreel corrupt onze media zijn. Dieper dan dit zullen ze niet kunnen zinken.


  Maak melding

 27. Gouden tijden breken aan!

  Als ik goed gelezen heb, dan herhaalt de geschiedenis zich en dan kunnen wij ons straks tegoed doen, aan de goedkope gedwongen ‘openbare verkopen’.
  Huizen en landerijen zullen binnenkort voor een appel en een ei worden verkocht.
  Hou de ’te koop compleet met inboedel’ advertenties in de gaten.
  Ik zie er al een aantal staan.
  Dus everybody stand by for the big sale!

  Tsja, elk nadeel hebt zem voordeel


  Maak melding

 28. Laatste tip!

  Staatsolie geeft weer obligaties uit.
  De aanvangsdatum van deze tweede obligatie-uitgifte valt samen met de einddatum van de obligatie-uitgifte van 2010, namelijk op 14 mei 2015.

  De eerste obligatie-uitgifte heeft USD 55,1 miljoen opgebracht. Dit geld is gebruikt voor het investeringsprogramma 2008-2012, dat is uitgevoerd zoals was voorgenomen. Dankzij FRONT, ja, ja man.

  Er zijn nog enkele obligaties over. Sluitingsdatum 30april.
  zie site.

  Haast je!


  Maak melding

 29. Esmerald gelukkig ik hoop dat het direkt na 25 mei begint,mdie anti-Surinamers mogen wat mij betreft massaal vertrekken, tokkie als eerste. Het LandbSurinamers zullen de waarachtige en vaderlandslievende Surinamers met vereende krachten ontwikkelen, zonder de stoorzenders en obstructieplegers zal het makkelijker zijn.

  Ik zie ze wel verschijnen op waterkant.net.


  Maak melding

 30. @Sabi,

  Jammer dat jij niet terug kunt, nhe- nhe- nenene.

  Ik vroeg je iets.
  Wanneer mag je van Baas Holland naar suri?
  Aboedabie, het ‘nieuwe Eldorado’ w8 op je,jonge 3:) B|


  Maak melding

 31. Wat een jaloezie baja richting paars, laat de heren de job toch te klaren en nog vijf jaren is het helemaal geklaard, richting Zimbabwe!


  Maak melding

 32. @sabi,

  Juistem!
  Zo kennen we je weer.
  Als je het even niet meer weet,
  als je met een mond vol tanden staat,
  dan wordt iedereen gebombardeerd tot zijnde zwakzinnig.

  Moet ik baas Holland voor je bellen?
  Je kunt dan met een oprot-premie, alsnog vervroegd vertrekken.

  Toedels!


  Maak melding

 33. Esmerald en dit bedoel ik, je denkt toch niet dat ik vanuit ga dat je alles op een rijtje heb. Je komt in ieder geval niet over als iemand die alles op een rijtje heeft.

  Inrest my case


  Maak melding

 34. Ik denk, nee ik weet zeker, dat ik ze allemaal op een rij heb!
  Deze bedoel je natuurlijk!!!

  Ik ben de Heer uw God.
  Gij zult geen afgoden vereren, maar Mij alleen aanbidden en boven alles beminnen.

  Eert uw vader en uw moeder.
  Gij zult niet doden.
  Gij zult geen onkuisheid doen.
  Gij zult niet stelen.
  Gij zult tegen uw naaste niet vals getuigen.
  Gij zult geen onkuisheid begeren.
  Gij zult niet onrechtvaardig begeren, wat uw naaste toebehoort.


  Maak melding

 35. Suriname dopen we om in Boutaland.

  Alles en iedereen moer bloeden om deze crimineel uit de gevangenis te houden.

  En het domme Paarse Klootjes volk in hun krotjes met een Paarse vlag in de tuin die betaald met belastinggeld staat te juichen.

  Suribabwe,,,


  Maak melding

 36. Beste Sabidirie

  Als er één volkomen is doorgedraaid dan ben jij het wel die God dank voor een president als Bouterse die het bloed van tientallen vredelievende Surinamers aan zijn handen heeft en het land all 30 jaar in een Paarse wurggreep houdt.


  Maak melding

 37. Leuk hoor de reacties van de minderwaardige pigmentloze henk molenaar die notabene geen Surinamer is, maar woorden als “alles en iedereen, belastinggeld, het land al 30 jaar enz..enz. in zijn hypocriete stinkende pedo bek neemt. Een niet Surinamer die zich de hele dag met Suriname bezighoud, als dit niet het toppunt van knettergek zijn is, mogen ze wat mij betreft als die gestichten sluiten.

  Het bloed van tientallen is trouwens niets vergeleken met het bloed van honderdduizenden, als geboren hypocriet zal je dit niet snappen.


  Maak melding

 38. Als de Paarse Kakkerlakken het niet meer weten te winnen me argumenten dan reageren zoals onze Sabidirie met altijd 3 steekwoorden in hun oerdomme betoog:

  Pedo
  Slavernij
  koloniaal

  Echt te dom om voor de duivel te dansen.

  O ja en deze is helemaal fraai van onze oer kakkerlak:”Het bloed van tientallen is trouwens niets vergeleken met het bloed van honderdduizenden, als geboren hypocriet zal je dit niet snappen.”

  Enige verschil is dat het bloed aan de handen van je eigen president kleeft.


  Maak melding

 39. Als je niet het verstand had van een garnaal,nzou je merken dat men gewoon niet teveel woorden vuil wil maken aan racistische zwijnen als jou. Je bent het gewoon niet waard, jij mensonwaardig ding.


  Maak melding

 40. Beste Barabas:,

  Sabidirie kijktt 8 x per dag Info Act en gelooft werkelijk alles wat Brulaap Limbo de ether in slingert,

  Deze man is niet meer te redden. Hij slaap waarschijnlijk een Paarse Pyjama met foto van Bouterse.

  \\


  Maak melding

 41. Trouwens leuk hoor, hoe de leugens van de veetjes zo makkelijk weerlegbaar zijn, je hoeft maar je hersens te gebruiken.

  Oppositie blind voor realisaties Bouterse 2010 – 2015

  🕔28.apr 2015
  De regering Bouterse/Ameerali heeft op 12 augustus 2010 een situatie overgenomen met een betalingsachterstand van hoger dan SRD 300 miljoen, het leningenplafond was overschreden, het verschil tussen de zwarte marktkoers en de officiële bankkoers was groter dan SRD 1,30, schaarste aan valuta, onbeheersbare prijzen, een lage bijna te verwaarlozen AKB van SRD 3, een AOV om niet over naar huis te schrijven van SRD 225, een voorziening van SRD 37,50 voor de mensen met een beperking en een Staatsschuld van SRD 4 miljard.
  Dat was volgens Amzad Abdoel het beginpunt van deze regering.
  De ontwikkeling 2010 – 2015
  Een belangrijke vraag die wij ons na 5 jaren regering Bouterse kunnen stellen is volgens de volksvertegenwoordiger als er sprake is geweest van ontwikkeling en economische groei.
  Hieronder de uiteenzetting van Abdoel:
  Het BBP
  Het BBP, welke de totale waarde van goederen en diensten in de economie weergeeft, is in de periode van 2010 tot en met 2014 gestaag toegenomen.
  Het BBP nam toe van SRD 11,9 miljard in 2010 tot SRD 18,2 miljard in 2014 en zal naar verwachting SRD 19,5 miljard bedragen. Dit betekent dat de economie bijna tweemaal zoveel waard is.
  We kijken echter naar de reële groei van het BBP: hoeveel meer volume aan goederen en diensten is beschikbaar aan de samenleving? Dat wil zeggen hoeveel is de groei van het BBP als wij het prijseffect buiten beschouwing laten.
  Het reële BBP is jaarlijks met gemiddeld 4% gegroeid. De Surinaamse economie is namelijk veel harder gegroeid dan de wereldeconomie en veel harder dan de meeste landen in de regio.
  Dit is een zeer goede prestatie. Dit betekent allereerst dat we de moeilijke externe omstandigheden hebben weten te overtreffen. Ten tweede betekent het ook dat het fundament voor een beter bestaan voor allen in de samenleving is verstevigd, en niet verzwakt.
  Groei ondanks gedaalde internationale exportprijzen
  De mijnbouw is de kurk waarop de Surinaamse economie, en vooral de export drijft; en vanwege de verslechterde wereldmarkt omstandigheden zijn de inkomsten uit deze sector sterk gedaald. We hebben echter groei bereikt ondanks de gedaalde internationale exportprijzen.
  In de achterliggende periode was er sprake van:
  • sterk afgenomen prijzen van goud en olie op de internationale markten,
  • het tot zeer laag niveau gezakte inkomen uit de bauxiet sector,
  • in 2013 en 2014 heeft de Surinaamse economie ongeveer US$ 288 miljoen minder aan deviezeninkomsten uit de mijnbouw ontvangen,
  • in 2013 en 2014 heeft de Staat SRD 742 miljoen minder op de begroting ontvangen vanuit de mijnbouw.
  Gepleegde aanpassing in moeilijke tijden
  De overheid heeft aanpassingen gepleegd om de tekorten op externe rekeningen en voor de begroting op te vangen. En voorts om eventuele negatieve effecten op de economie minimaal te houden.
  Dit is waar het om gaat. Met beleid streeft de regering een ontwikkelingsvisie na en met beleid stuurt ze ook de beschikbaar middelen in een richting die goed is voor de groei en welvaart voor de gehele bevolking.
  Dit is vaak niet waar de tegenpartij naar kijkt. Men kijkt niet naar hoe doelen worden gehaald met schaarse middelen, want de inspanning is immers harder met minder middelen. En de inspanning is harder als naar alternatieven wordt uitgekeken en de targets toch gehaald worden. Men ziet niet eens die targets, men weigert te zien wat er werkelijk is bereikt en hoe.
  Dit is echter de waarheid achter het teruggedrongen overheidstekort. Dit is de waarheid achter nieuwe leningen en het schuldprofiel, het is de waarheid achter de twee gouddeals, de waarheid achter de lage inflatie. Voorts, de waarheid achter de economische groei van nu en in de toekomst. En tenslotte is het de waarheid van de verbetering van de sociale positie van de huishoudens, arbeiders, gepensioneerden, schoolgaanden, sociaal zwakkeren en personen met een beperking.
  Inflatie
  Inflatie is een belangrijke indicator. Wij zijn een land met een kleine open economie. Ontwikkeling van prijzen van importgoederen spelen een belangrijke rol bij inflatie. Door het beheersen van de wisselkoers is inflatie onder controle gebleven.
  De jaarlijkse gemiddelde inflatie daalde na de unificatie van de wisselkoers van 17,7% in 2011 tot 5% in 2012 tot 1,9% ion 2013 en 3,4% in2014. Het IMF en ook de Ratingbureau ‘s benadrukken dit gunstig resultaat.
  Staatsschuld
  De totale Staatsschuld bedraagt momenteel SRD5900 miljoen. Dat is minder dan 34% van het BBP. Hiervan bedraagt de buitenlandse Staatsschuld 21% van het BBP en de binnenlandsschuld 13% van het BBP. Dit is onder het nationale wettelijk plafond van 60%.
  Japan heeft een Staatsschuld van boven de 200% van het BBP, Guyana van boven de 60%, St Kitts en Nevis van boven 180% van het BBP, Jamaica boven 123% van het BBP, Griekenland boven 140% van het BBP, Nederland boven de 60%.
  Er is geen achterstand bij onze aflossingen en rentebetalingen. Dat gebeurt volgens schema. Geen wonder dat KPMG in hun laatste rapport heeft aangegeven dat Suriname een staatsschuld heeft waarop landen jaloers zijn. Ik heb vertrouwen in de Wet op Staatsschuld en ik vind dat deze wet onze economie voldoende beschermt.
  Verder valt op dat er onder gunstige voorwaarden wordt geleend, waardoor de betaalbaarheid van de schuld gegarandeerd blijft. Dit is gunstig voor onze internationale kredietwaardigheid.
  Sociale indicatoren en ontwikkelingstuwend programma:
  • Aan onderwijs heeft de regering in de afgelopen 4 1/2 jaar een totaal bedrag van circa 2 miljard 783 miljoen uitgegeven. Dat is 30% meer ten opzichte van de 5 jaren daarvoor toen het een bedrag van 1 miljard 894 miljoen vertegenwoordigde.
  • Volksgezondheid heeft de Staat circa 548 miljoen gekost in de afgelopen 4 jaren. Dat is ongeveer 44% meer dan de 5 jaren van daarvoor toen de uitgaven voor volksgezondheid geregistreerd waren voor een bedrag van SRD 380 miljoen.
  • Voor wat het sociaal programma van de Staat betreft, hebben de uitgaven in de achter ons liggende 41/2 jaar een bedrag van 2 miljard 229 miljoen bereikt, terwijl dat in de 5 jaren daarvoor 1 miljard 530 miljoen bedroeg. Een verbetering van maar liefst 46%.
  • Aan de infrastructuur heeft de Staat in de afgelopen 41/2 jaar 1 miljard 844 miljoen besteed, hetgeen neerkomt op 100% meer ten opzichte van de 5 jaren van daarvoor. Toen is een bedrag van 922 miljoen besteed.
  • Hoewel wij daar nog enige verbeteringen in moeten aanbrengen mede vanwege de daling in prijzen van onze meest belangrijke exportproducten, is het toch goed aan te halen dat) aan ondernemers en dienstverleners een bedrag van 4 miljard 487 miljoen is besteed. Dat komt neer op 67% meer gedurende de 5 jaren van daarvoor toen het 2 miljard 687 miljoen bedroeg.
  • Het veraangenamen van de genoemde leer- en leefomstandigheden heeft de Staat in de afgelopen 4 jaren voor wat kinderbijslag betreft circa 92 miljoen srd gekost.
  • Waren de uitgaven voor kinderbijslag in 2010 nog circa 1 miljoen 200 duizend in 2010, na de verhoging in 2011 maakte het een sprong naar bijkans 13 miljoen om vervolgens in 2012 te gaan naar circa 22 miljoen. In 2013 en 2014 waren de AKB uitgaven respectievelijk 27 miljoen en 29 miljoen.
  • Voor wat scholenbouw en het bouwen van lokaliteiten betreft heeft de Staat in de achter ons liggende 4 jaren een bedrag van circa 92 miljoen srd uitgegeven.
  • De uitgaven die door de Staat zijn overgenomen met betrekking tot ouderbijdrage aan scholen en verzekeringen komt neer op een totaal bedrag van circa srd 17 miljoen.
  • In totaal heeft de Regering een totaal bedrag van circa 244 miljoen uitgegeven aan het veraangenamen van leeromgeving van de jongeren in ons land.
  Ten slotte
  Dit is waar de beleidsinspanningen naar toe zijn gegaan en waar middelen aan worden besteed. Dit alles wordt bereikt zonder ontwikkelingshulp, op eigen kracht en met middelen die tegen gunstige voorwaarden worden geleend.
  Volgens rapporten van internationale financiële en ratinginstellingen doen wij het goed. De economische vooruitzichten zijn goed en ons kredietwaardigheid is zeer stabiel. De economie zal vanaf 2016 nog verder aantrekken en het groeitempo zal toenemen.


  Maak melding

 42. De Surinaamse economie is harder gegroeid komt neer op de Surinaamse grondstoffen zijn harder geroofd. Want wat anders dan grondstoffen (goud, bauxiet, hout) exporteert Suriname?
  Daar tegenover staat dat Staatsolie in waarde is gedaald door plundering.
  Men weet gewoon niet hoe de inkomsten goed en duurzaam besteed moeten worden, zonder zakkenvullerij. Dat is het ergste.


  Maak melding

 43. Ik weet zeker dat lieden als Sabidieri, Parbo en alle NDP DWAZEN zullen juichen als blijkt dat de SCHAPPEN IN DE WINKELS leeg zijn na de verkiezingen met DDB als pres. Ze gaan roepen dat DDB weer voor een TOPPRESTATIE heeft gezorgd.

  Dus heeft het totaal geen zin om met deze gasten in discussie te gaan.


  Maak melding

 44. ” De economische vooruitzichten zijn goed en ons kredietwaardigheid is zeer stabiel. De economie zal vanaf 2016 nog verder aantrekken en het groeitempo zal toenemen.”

  Staar je maar niet blind hierop, want de ratings slaan net zo makkelijk om naar negatief als ze naar positief omslaan. Indien al die ratingbureaus het zo goed wisten, dan zouden een hoop landen nooit door een crisis zijn gegeaan.


  Maak melding

 45. Barabas de economie is gegroeid dankzij de hoogwaardige machines die men heeft gefabriceerd en geexporteerd en de kenniseconomie alsook de internationale investeringen in Suriname op verschillende gebieden ondanks de wereld bankencrisis waar de meeste landen nu uit komen. Ik hoop dat je nu tevreden bent. Zijn jullie echt zo dom?


  Maak melding

 46. Zielige henry volgens jullie fronters hoop en wensen zouden de schappeen al lang leeg moeten zijn, gelukkig hebben jullie het steeds aan het verkeerde eind, dwazen zijn jullie soort die volhouden in je eigen stommiteit.


  Maak melding

 47. Sabidirie,

  Jij weet net zo goed als ik dat er nog geen enkele land een fabriek in Suriname heeft neergezet dat voor export van producten moet zorgen.
  Alles wat men aan investering doet is om ’s lands grondstoffen uit de bodem te halen en naar hun eigen land te brengen waar ze het – al dan niet bewerkt – voor een hogere prijs verkopen. Dit omdat Suriname zelf niet de technologie heeft om het op eigen houtje klaar te spelen. Daarnaast kan men ook niet succesvol een markt vinden. Denk maar aan de bananen, waar de Belgen nu zorg over dragen en denk aan hoe moeilijk het is een markt te vinden voor de Surinaamse rijst.


  Maak melding

 48. Barabas, ik weet niet waar die drang van jullie soort vandaan komt, zonheb je ook een jojo die blijft schrijven zonder enig idee te hebben waarover hij het heeft.

  Suriname heeft grondstoffen en daar gaat men in investeren, leg mij en de rest uit waarom dat verkeerd is, neem gerust een paar weken de tijd voor je uitleg, geen domme shit dus, ik zit daar niet op te wachten.

  Je zegt dat Suriname niet de technologie heeft om het klaar te spelen. Leg mij en de rest uit wat je hier met technologie bedoeld, waarom Suriname die technologie zou moeten hebben, waarom hebben wij het niet en waarom zou het verkeerd zijn die technologie in te kopen. Neem ook hier een paar weken de tijd voor.


  Maak melding

 49. Sabidirie,

  Het is heel simpel. Een land kan niet eeuwig teren op z’n grondstoffen. Die grondstoffen moet je heel zuinig benutten om er veel mee te verdienen. Met dat geld moet je een (desnoods kleinschalige) industrie opbouwen. Deze industrie moet op de eerste plaats de behoeftes van de eigen bevolking dekken en het liefst ook voor export zorgen. Zo verdien je geld en krijg je meer kennis en kun je beter groeien, waardoor je minder afhankelijk wordt van de grondstoffen of ze niet onbewerkt hoeft te verkopen.
  Staatsolie was op deze weg ingeslagen maar de dreiging van kaal geplukt te worden hangt boven haar hoofd.
  Aan import van kennis en technologie is niks mis mee, het is zelfs onvermijdelijk in het begin. Maar dit moet gepland gebeuren opdat er een basis wordt gebouwd waar het land verder op kan steunen. Maar de regering en de economische planners moeten wel een helder beeld hebben waar men naar toe wil. Zo niet, dan zal men steeds bezig zijn teniet te doen van het beetje dat is opgebouwd. Dan schiet je dus niks op.


  Maak melding

 50. Volgens schoonpapa, met niet meer dan een mulo diploma, heeft Ridley motortechniek gestudeerd aan de Universiteit van Delft in Nederland, maar schoonpapa zegt niet dat Ridley afgestudeerd is aan de universiteit van Delft. Dat is een groot verschil. Weet iemand of Ridley afgestudeerd is?


  Maak melding

 51. Moet je aan die relnicht jojo vragen, die gaat rondneuzen op linkedn in zaken die voor hem als geboren en getogen Nederlander van geen enkel belang zijn. Als je werkschuw bent en daardoor veels te veel tijd om handen heb kan je je dit allemaal wel permiteren.


  Maak melding

 52. @ Henkes
  Weet iemand of Ridley afgestudeerd is?

  Een terechte vraag dus ben ik even gaan internetten Universiteit Delft.
  Hij is inderdaad afgestudeerd.
  Maar ook een terechte opmerking:
  Niet alle afgestudeerden van universiteiten zijn geschikt voor hun job dat moet de tijd leren.
  Ik hoop voor deze jongeman dat het goed zal komen anders is hij degene die na verloop van tijd geen goedbetaalde baan kan krijgen / vinden.


  Maak melding

 53. Ze proberen deze regering op allerlei manieren te verdedigen, ondertussen geeft de president zelf toe dat de monetaire situatie zeer precair is.
  Is de familie Abrahams wel te vertrouwen: Jacht gekocht tijdens deze regering, percelen Peperpot , helicopters op naam van Abrahams, toiletpot en pimp schandalen en het niet kunnen verantwoorden van 200 miljoen U$.
  Duistere drugspraktijken in het binnenland o dersteund door gewapende machten.


  Maak melding

 54. @Sabidirie,

  De Monetaire Reserves Hebben het Kritische Punt bereikt. Jouw God heeft zelf gezegd dat de Economische Situatie precair is. DDB is niet in staat Het Tij te doen keren.

  Dus als Jouw God de verkiezingen wint, is Suriname Reddeloos Verloren. Nogmaals Sabidirie, Jouw God zal Suriname te gronde richten. That`s a Fact.

  Time Will Tell.


  Maak melding

 55. @Sabidirie,

  Je zit zo diep in DDB`s reet dat je niet eens door heb wat Suriname te wachten staat.
  Suriname is in Economische Danger: Je zit zo diep in DDB`s Kont dat je dat niet door hebt.

  Vandaar mijn eerdere opmerking; Ook Al raken alle Schappen Leeg in de winkels, jij zal het beleid van van jouw God te Vuur en te Zwaard verdedigen.

  Ga je zelf laten nakijken bij een Psychiater!!!


  Maak melding

 56. Desi/NDP leert niet van FOUTEN, nadat Abracadamski
  het BUDGETvan OW heeft VERNIETIGD is het ZEER
  ONWENSELIJK dat IEMAND uit zijn BUURT, familie of aangetrouwd, zich gaat bemoeien met de leiding van een staatsbedrijf.

  Het is vragen om corruptie, diefstal van Onze Eigendomen
  en om het failissemnet van het bedrijf dat energie moet gaan leveren aan de Srananman.

  Er zijn waarschijnlijk MEER DAN TWINTIG afgestu-
  deerde ingenieurs in Sranan met leidimggevende
  ervaring die deze Job kunnen doen.
  Je hoeft zeker niet bij Abracadamski of familie uit
  te komen !

  Alleen een corrupte Desi met de corrupte NDP komt met
  deze domme keuze !

  Un sa tang tekki den verduistering fu un monnie !

  PS : Bij zijn werk voor EBS zijn er ook al vraagtekens
  geweest over funktioneren van de bewuste man.
  Om die reden was hij intern overgeplaatst !
  Dus na bun dong NDP dong !
  A belang fu a volk no de na teri !


  Maak melding

 57. Mijn inziens een weloverwogen keus van de regering om Giovanni Ridley op deze post te plaatsen. Giovanni heeft reeds enkele jaren ervaring opgedaan met de energie branche in Suriname.Hij weet van wanten en de ‘in en outs’ van de energie sector. The right man on the right place.Jammer maar voor de V7 of V6/V5,5 aanhang dat ze de man zijn deskundigheid in twijfel trekken.Natuurlijk zijn het weer de beste stuurlui die aan de wal staan.Dit soort mensen heb ik nog nooit serieus genomen.


  Maak melding

 58. jongens maak je niet druk,nooo spang nog 24 dagen en dan en dan mag je zelf bepalen wie je aan de lijding wil hebben..

  ik hoop dat jou keuze terecht en oprecht is..,,het gaat tenslotte om jou leven jou toekomst in sme..


  Maak melding

 59. De “krabita-anu” van Desi heeft Sranan people en de staat
  weer een slag toegebracht !

  Eerst was zoon Dino, veelpleger, de BESTE kandidaat om
  de Sranan anti-terrorime-Unit, CTU, te leiden !
  De crimineel Dino en ploeg werden zwaar bewapend !

  Nu zit deze veelpleger een zware straf uit in de USA !
  Over de BLUNDER van Desi, die nog steeds wegdokt
  voor de Decembermoorden en de Moiwana-moorden
  wordt door de NDP-gezwegen !

  Nu benoemt Desi ALWEER een geweldige zogenaamd deskundige op een gevoelige post. De man is al besmet
  vanwege een schandaal bij zijn huidige werkgever,
  de EBS !

  Schoonpapa Abracadamski is MEGA0-Bekend als de
  Jaar-Budget-Weggoochelaar van OW !
  Waarom zoekt Desi het wederom bij deze familie,
  terwijl hij weigert de OW onregelmatigheden te
  onderzoeken !

  Maar Desi heeft al besloten, het volk en de staat zullen
  steeds weer worden beduveld en bestolen, het Volk mag creperen !

  Alleen de gevulde zakken van de Kleine-NDP-clan tellen,
  tra sma belang no e teri !

  A volk mus fu njang stong ! Stop a fufuru !

  PS : Er zijn meerdere EKTE Srananman-ingenieurs die
  deze job op een goede en eerlijke manier kunnen invullen !


  Maak melding

 60. Zwaar beneveld, waarschijnlijk door overvloed en misbruik van het verboden witte spul dat sinds jaren 1980 door de paarse drugsbonzen en mislukte revo lijders wordt verhandeld krijsen oliedomme stommelingen beneveld paars, neks no fout. Ma kut, wiens brood men vreet diens taal men spreekt, hihi de taal der misdaad,corruptie en drugshandel.


  Maak melding

 61. @RobG
  De man schijnt deskundig te zijn in het stellen van koperdraad. Althans daar is hij op 18 september 2013 op aangesproken.

  Dat een inkoper de directie van een productie bedrijf in handen krijgt is heel zeldzaam. Van een handelshuis is te begrijpen maar van een waterkrachtcentrale, ik vind het vreemd.

  Sabidieri.
  Ik ben geen relnicht in check de feiten die openbaar toegankelijk zijn en kijk wat voor vlees men in de kuip heeft. Meneer Ridley presenteert zich zelf op de sociale media dus is het openbare informatie voor iedereen.


  Maak melding

 62. Topmannen en topvrouwen van de ndplee krijgen de beste baantjers. De zoon van bouterse was the wright man on the wright spot CTU !!!!!. Kijk waar zijn zoon beland is?
  The wright man in the wright prison.
  Deze mannen hebben het land naar de klote geholpen.
  De slavernij had men noooooooittt moeten afschaffen.


  Maak melding

 63. Zo schoonvader Abrahams zo de schoonzoon. Weer een boef benoemd tot directeur. Afgestudeerd van de universiteit wil niet zeggen dat je kundig genoem bent. Je hebt zoveel maloten die denken dat ze deskunig zijn, nu heb je Brunsie al die straks ook gaat schreeuwen dat hij deskunidg genoeg is omdat hij al 17 jaar op hoog niveau in de Surinaams politiek zit.


  Maak melding

 64. DDB is een laffe bestuurder die oa wegduikt voor
  8 December-massamoord en Moiwana-massamoord !

  Er moet al VEEL LANGER hard worden ingegrepen
  bij de EBS, om politieke redenen gebeurt dat maar niet !

  De PG moet worden gevraagd tezamen met fraude-
  deskundigen HEEL EBS tegen het licht te houden !

  Zelfs het PENSIOENGELD van de werknemers van EBS
  wordt NIET juist geadministreerd en/of gereserveerd !
  Hetgeen de EBS VERPLICHT is te doen !

  Daarom moet er met spoed gekeken worden naar
  STRAFBARE feiten bij dit staatsbedrijf !
  Er moet worden opgetreden !

  Bouta die dit schandaal nu niet kan hebben, ontwijkt
  zijn verantwoordelijkheid en vlucht naar het oprichten
  van een nieuwe NV. voor stroomopwekking via de dam.

  Sranan en inwoners vragen duidelijkheid van de president,
  die voor de zoveelste maal, niet thuis geeft !

  Verantwoording afleggen KENT Desi helaas niet !
  Na a VOLK sa pai ede !!!

  PS : Nieuwe directie en entourage bij de nieuwe NV
  betekenen, WEER hogere kosten voor de energie-
  afnemers, oa de gewone kleine man in Sranan !


  Maak melding

 65. @sabidirie gelooft in sprookjes. De getoonde cijfers geven juist aan dat zoveel geld is uitgegeven en zo weinig is gerealiseerd. Het geld is in zakken van de tarantula’s rond Bouterse verdwenen. A kondre skeer maar Bouta, Abrahams en Sardjoe zijn rijker geworden, en velen in de paarse kliek. De paarse paupers zijn slaafse volgers van de baas en blijven hem verdedigen.

  Ze hebben nu een jojo op de nieuwe energiemaatschappij gezet zodat ze hun njang kunnen maken, met andere woorden corruptie kunnen plegen. Het is vriendjespolitiek en uitgerekend Abraham de Graaier zit hier achter. Het stelen is nu openlijk.

  We verspillen onze tijd hier aan dong kaws en paarse paupers die blind zijn door adoratie van Bouta.

  De energiesector is de ruggegraat van de economie. Het is een strategische sector die goed gerund moet worden. Het gaat over de toekomst en ontwikkeling van Suriname over tientallen jaren. Daar moet je hele ervaren mensen en geen broekie die inkoper was, al heeft jij 5 titels. Inzicht in de toekomst krijg je door ervaring en niet door opleiding.


  Maak melding

 66. Loadshedding van vorig jaar was een voorproefje van wat er gebeuren gaat als deze regering doorgaat.

  Mensen moeten leren vooruitzien en niet wachten tot de schappen leeg zijn zoals in Venezuela.


  Maak melding

 67. Als je van de NDP de opportunisten, corruptelingen, graaiers en dieven weghaalt blijft er weinig over. Ze gaan voor eigen belang in plaats van staatsbelang.


  Maak melding

 68. Suri’s kicken op titels en zijn geneigd een buiging te maken als er Dr, Drs, Ing, etc voor je naam staat.
  Ze geloven ook dat universitair afgestudeerden meteen goede ministers en directeuren zijn. Ik spreek dagelijks ingenieurs maar die zijn echt niet geschikt voor een management of politieke functie, en denk dat ze die niet eens ambiëren. In Suriname waren ze al tot minister of directeur gebombardeerd en moesten elke dag in een pak met eigen chauffeur, en wordt je gezien als toekomstig miljonair……neks no fout toch? :-).
  Hier lopen ze in spijkerbroek, rijden in een onopvallende auto, hebben een mooi huis en gewoon een goed leven. Miljonair worden is alleen mogelijk als ze toevallig de hoofdprijs hebben gewonnen.

  Ik ken deze man niet, noch zijn capaciteiten en kan daar niet over oordelen. Misschien is hij wel geschikt en heeft hij naast zijn technische studie (die ook heel belangrijk is) wel bestuurlijke vaardigheden.

  Maar 1 ding is zeker; Deze benoeming “stinkt” en is gewoon weer een staaltje vriendjes politiek zoals we die kennen in Suriname.


  Maak melding

 69. Suriname het land van zon, lekker eten en gezelligheid, maar ook een luilekkerland van nepotisme, belangenverstrengeling, omkoping en corruptie. De moraal en de ethiek lijken inmiddels zo ver weg dat buitenlandse waarnemers zouden moeten worden gevraagd om in mei extra toezicht te houden op een eerlijk verloop van de verkiezingen.

  Zelden zijn in 5 jaar tijd zoveel bewindslieden uit 1 kabinet in verband gebracht met grootschalige corruptie en nepotisme. Dit alles onder goedkeuring van de zittende president. Triest ….


  Maak melding

 70. Het gaat goed met de Surinaamse economie
  Bouterse heeft veel bereikt de afgelopen 5 jaar
  De staatskas is goed gevuld
  Corruptie is bijna uitgeroeid.
  De trein gaat volgende week rijden
  Butenlandse investeerders staan nog steeds voor de deur van Bouta
  De Gouden Kerst komt er aan.
  The best man for the job op elke topfunctie
  De 18.000 woningen komen er echt
  Alle aannemers gaan betaald worden
  Suriname is een toonbeeld van moraal en recht
  Bouterse wordt alom gerespecteerd in de wereld
  Dina is echt onschuldig
  Bouterse heeft echt eerlijk gewerkt voor zijn 500 miljoen
  God heeft Bouterse benoemd
  8 december heeft nooit plaatsgevonden
  Bouterse staat voor recht en rechtvaardigheid
  Info Act is onpartijdig inforrmatief programma
  De welvaart is flink gegroeid onder Bouterse

  Er zijn marsmannetjes gesignaleerd in de Palmentuin

  Als Parbo, Rob G en Sabidirie


  Maak melding

 71. Opo joe ai!!!!! De kloof tussen arm en rijk wordt alleen maar groter. Laat u niet misbruiken door paars. Familie (en vrienden) gaan boven alles


  Maak melding

 72. V7 aanhang, jullie hebben allemaal lucht in het hoofd zitten.Dit houdt in dat jullie hoofd leeg is en dat er geen hersenmassa in jullie koppen te vinden is. Het is duidelijk. Het monsterverbond V7 zal de verkiezingen glansrijk verliezen.Wat heeft V7 het volk van Suriname te bieden? Uit hebzucht naar macht verspreiden deze lieden alleen maar Leugens en bedrog. Het is triest dat er met jullie niet constructief gediscussieerd kan worden over sociaal-economische vraagstukken in Suriname.


  Maak melding

 73. Robby-No-IQ : De staatskas is leeg !

  Geen goede investeringen dus geen aanstaande
  opbrengsten ! Enkel NDP-uitgavenziekte aan
  zinloze en nutteloze zaken !

  Soc-econ vraagstuk : wannneer zal de NDP-dictator
  inzien dat Sranan FAILLIET is ??

  Robje-No-IQ blijf geloven in de 18.000 kartonnen
  woningen, het spooktreinproject, Gouden kerst,
  Dino komt morgen vrij, de koers van de SRD zal zeer
  hoog stijgen, Ziekenhuis Wanica binnenkort open , Cassavefabriek met grote exporten, afwezigheid van
  criminaliteit in Sranan, Caraibische voedselschuur,
  drinwater-export, straffen van alle moordenaars in
  Sranan !

  PS : Robby-No-IQ , yu tja fantasi !
  Hoe kan Sranan nog meer Yuans leasen ???


  Maak melding

 74. De goede vooruitzichten zijn kenmerkend voor het beleid van de regering Bouterse.De aanhangers van V7/NieuwFront weten bliksemsgoed dat ze nu al verloren hebben.

  Ook Moody’s handhaaft Suriname’s Ba3 credit rating met stabiele outlook

  🕔29.apr 2015

  De credit rating agency Moody’s heeft op 22 april jl. een kredietanalyse gemaakt van Suriname’s credit rating en outlook. In navolging van Fitch en Standard&Poor’s (S&P) heeft ook Moody’s in deze beoordeling, Suriname ’s credit rating gehandhaafd op Ba3 (dit is gelijk aan BB- van Fitch en S&P) met stabiele outlook (vooruitzicht). Moody’s zal Suriname later in het jaar bezoeken.

  Volgens Moody’s is Suriname’s huidige credit rating enerzijds een reflectie van gunstige groeiverwachtingen en relatieve lage overheidsschuld en rentelasten en anderzijds economische en fiscale kwetsbaarheid aan volatiele grondstofprijzen en lage institutionele capaciteit.

  Moody’s ziet een verbetering in Suriname’s credit rating optreden indien begrotingstekorten duurzaam zullen afnemen, waardoor de schulddynamiek wordt verbeterd of als substantiële besparingen worden opgebouwd in een stabilisatiefonds. Ook zal een institutionele verbetering van het budgettair en fiscaal raamwerk de fiscale volatiliteit verminderen en een positieve invloed hebben op de credit rating.


  Maak melding

 75. RobG staat ook op de loonlijst van Paars.

  Zijn job is het om op Waterkant zijn baas tot het einde te verdedigen.

  Een zielig hoopje mens is het.


  Maak melding

 76. Brada nanga sisa un no spang,

  prof Abracadamski gaat zijn schoonzoon steunen,
  net zoals bij OW-jaarbegrotingsgelden gaat hij het
  Jaarbudget van de nieuwe NV beheren !

  Alles komt goed, prof Abracadamski is MEESTER in BUDGETTENBEHEER !

  Un tang tikki ! Moro hebi o doro !


  Maak melding

 77. Hebben jullie de mega uitglijder van Doekhie al gehoort. Hij op het WKN forum Schandalig wat die man nu weer flikt. Simon kan niet anders dan Doekhie en Bouterse opdragen om op de eerst volgende DNA vergadering tekst en uitleg te geven. Maar waarschijnlijk schijt zij alle kleuren, behalve paars.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.