Oppositie eist parlementair debat Surinam Aluminum Co.

17

PARAMARIBO, 28 apr – De oppositie eist een parlementair debat rond de overname van bauxietmaatschappij Suralco. Parlementariërs hebben een brief gericht aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Of er ook echt een debat komt, valt te betwijfelen.

Het parlement is al op verkiezingsreces. Dit komt de regering goed uit op een moment dat de overname nabij is. Desondanks wordt aangedrongen op het debat. “Het is van eminent belang het parlement en de samenleving tijdig en afdoend te informeren over het beleid dat e regering voert en de vervolgstappen met betrekking tot de inzet van de natuurlijke hulpbron bauxiet voor onze nationale ontwikkeling”, staat in de brief.

De opstellers willen een diepgaand debat. Alle aspecten van de overname moeten aan de orde komen. Daar vallen ook de reeds gemaakte afspraken onder. Intussen staat al vast dat Suriname per 1 juli overneemt van multinational Alcoa. Het ziet er niet naar uit dat de regering been ziet in een openbaar debat in het parlement. De oppositie vreest voor een complete teloorgang van de bauxietindustrie.


17 REACTIES

 1. De oppositie heeft geen klap meer te vertellen. De regering Bouterse/Ameerali heeft bij aantreden een situatie overgenomen met een betalingsachterstand van hoger dan SRD 300 miljoen.
  Er was ook geen ruimte meer om te lenen + er waren grote verschillen tussen de zwarte marktkoers en de officiële bankkoers.
  Schaarste aan valuta, onbeheersbare prijzen, waardeloze AOV en mensen die voor hun zorg onverzekerd rondliepen. Die pyama dragende opa Vene heeft geen moer voor Suriname gedaan.
  Bouterse heeft puin moeten ruimen en natuurlijk kan hij niet al zijn plannen binnen 5 jaar realiseren. Ook voor stabiliteit zou het goed zijn als Bouterse weer aan de macht komt. De overname van Alcoa is een zegen voor Suriname. Het wordt de hoogste tijd dat wij zelf onze zaken gaan regelen. Zo zal het ook geschieden met olie en goud. Bouterse is the best men for the job. God bless deze man. Helaas voor de redimusus maar Bouterse gaat voor nog 5 jaar.

  I love su woon en werk


  Maak melding

 2. the best men for the job ?????????????????????

  Was dat het criminele zoontje van deze verwekker dat ook niet volgens zijn bejaarde, infantiele, drugsveroordeelde, meervoudig moordenaar ???


  Maak melding

 3. Parbo
  De president treed de wet met de voet. De Brokopondo overeenkomst is een Wet en die moet door de wetgevende macht behandeld worden.

  De President staat niet boven de wet.


  Maak melding

 4. NDP staat toch voor No Debate Please! Alles gebeurt dictatoriaal en alles wordt gedaan om debatten te voorkomen, want men weet dat de genomen beslissingen dan niet rationeel zullen blijken te zijn.
  De president zelf is vaak te zien in de plee maar nooit in het parlement, waar de debatten gevoerd worden. Aan enige debat heeft hij zich nog nooit gewaagd. Hij is de superburger die wel bevelen kan geven aan de gewone burgers maar nooit met hen in discussie zal gaan want de gewone burger moet zich gedwee opstellen tov de superburger.


  Maak melding

 5. Beste oppositie!

  Na 25 mei, wordt die ex-pres toch ontoerekeningsvatbaar verklaard.
  Op grond daarvan, kunnen alle contracten ontbonden worden.

  Hij zal namens zijn advocaat verklaren dat hij al 30 lange jaren lijd aan een psychose, om zo zijn straf te ontlopen, omdat de amnestie regeling op 25052015 00.01 uur ontbonden wordt.

  Laat gaan.


  Maak melding

 6. Brokopondo overeenkomst is een wet volgens jojo, ja een wet alleen in jullie frontbdrugskoppen. Jojo weet niet eens wat een wet is maar zit fulltime op waterkant met zijn onzin, kunnen we iets zinnigs verwachten van deze v7 adept.

  Oppositie heeft niets meer te eisen, deze dna weglopers hebben hun kansen verspeeld, er komt geen enkele vergadering en nu. Toen jullie moesten vergaderen speelden jullie obstructie nu is het de beurt aan de coalitie.


  Maak melding

 7. @ Parbo,

  Als Bouterse op je kop schijt dan zeg je nog: Dank u voor de warme muts! Volgens mij heb jij helemaal niets geleerd van het verleden. Wat is er gebeurd met Bruynzeel, SML, Mariënburg, Surland enz.? Allemaal naar de filistijnen. En dat gaat ook gebeuren met Suralco, mark my words! Ik heb alleen medelijden met de grootste sponsor van de staatskas, Staatsolie. Wat dat wordt ook leeggestolen. Suriname is skeer, jongen, dank zij de de door jou zo bejubelde dictatuur.


  Maak melding

 8. Blaka bakra als jij je hoofd uit tokkie zijn kont zou trekken, die stront van jenogennhadvgeveegd zou je merken datval die bedrijven die je daar noemt naar de fillistijnen zijn geholpen door je maatjes van front en dit gajes wil weer regeermacht, never again v7, front of hoe ze zichzelf noemen deze dagen.


  Maak melding

 9. De oppositie verliet bijna alle debatten van het parlement en nu ineens aandringen op een debat! Hmmmmm kan toch niet en een beetje aan de late kant. Een tip richting oppositie, Anansie is aan het werk en a kies oeng mooi en probeer de pijn anders te verlichten.


  Maak melding

 10. @M.karrel.,

  Zou jij ook niet willen weten hoe het precies zit met de overname van Suralco? Of vertrouw je blindelings op de blauwe ogen van Bouterse en Ameerali? Stel, je had familie die daar werkzaam is, zou je dan niet willen dat eea ook voor hen duidelijk wordt? Want nu is echt niks bekend.


  Maak melding

 11. -NDPérs, volgens mij luisteren jullie niet naar de radio wat de armen te zeggen hebben. Ouderen die huilen om te vertellen dat de AOV verhoogd is, maar als zij inkopen gaan doen huilen zij om te zien wat ze moeten betalen.
  Een vrouw huilt elke dag om geld uit te geven, maar doet dit, omdat haar kinderen moeten eten.

  Geld zal bij de bevriende en familieleden blijven, wat heeft de aanhang gekregen:::::::
  Giovanni Ridley wordt directeur bij de nieuwe naamloze vennootschap van de EBS, Energy Producers Suriname (EPS). Dit bevestigt zijn schoonvader, Ramon Abrahams aan de Ware Tijd.

  Dit zegt Belfort dan vraag ik mij af van waar dat geld zal komen terwijl deze man het gebouw al heel lang had af kunnen bouwen.::::
  Wij hebben plannen om het hoofdbureau van politie te bouwen. Niet gewoon, maar voorzien van 2 platforms voor helikopters. Wij hebben al een calculatie van wat een helikopter kost. Wij willen 2 voor Paramaribo, 1 voor Brokopondo en 1 voor Marowijne. Dat is voor wanneer wij terugkomen”, zei Belfort. =is dit GEEN misleiding==?

  Zie het gedrag van sommige NDPérs::
  Enkele billboards van de VHP te Helena Christina zijn het afgelopen weekend door kwaadwilligen vernietigd. Een week geleden maakte parlementariër Sheilendra Girjasing ook al melding van het feit dat één van zijn vijftig billboards met opzet was beschadigd. Volgens Girjasing zou het in dat geval gaan om een buurtbewoner, die ook lid is van de paarse partij.

  Het taalgebruik van sommige NDPér is zo grof dat ik mij af vraag in welke buurt zij wonen en welke opvoeding zij gekregen hebben. Het zijn deze mensen die later aan de macht willen komen. Kijk naar je zelfs in de spiegel!!!!!!!


  Maak melding

 12. ira je bent ons die weldoordachte reactie nogsteeds schuldig, het wil maar niet lukken en dat komt weer omdat je verls te dom bent.

  De oudjes en radio, het zullen enkele nps en vhp mensen zijn die toneel zaten te spele,bwaarschijnlijknzelfsbrusland en tokkie.

  De billboards zullen ook door vhpers vernietigd zijn, niets verbaasd mij meer van vhpers ze zijn zo onbetrouwbaar als de neten, en zullen alles doen om de NDP Vals te beschuldigen, als een echte vhper doe je lekker mee met deze laster en haatzaaiende beschuldiging.

  Trouwens op facebook zijn er berlden van vhpers die ndp vlaggen in commewijne verscheurden en verbranden om daarna vhp vlaggen op te hangen. Hoe vind je dat

  Trouwens wanneer was de laatste keer dat je in de spiegel keek, je kan je dat vast niet meer herinneren.


  Maak melding

 13. @Sabidirie, ik ben niemand iets schuldig, omdat lezen en begrijpen twee verschillende zaken zijn. waarom praat je over “ons” wie zijn die????

  =Mijn familie in Suriname en zowel in het buitenland hebben hun eigen geld en kunnen gaan en staan waar ze willen. Ook hebben allen goed gestudeerd en tillen hun handjes voor niemand op. Het belangrijkste is dat ze allen ook weten wat waarde en normen zijn.
  Bouterse hoeft ze NIET te helpen en vallen lieder flauw voor hun gezin dan voor Bouterse.
  Trouwens ze wonen ook niet in achter uurten waar de massa van de NDP is, terwijl ze pinaren.

  -Vele Surinamers kunnen niet tegen kritiek en houden van schelden. Zie hoe ver ze komen en hebben altijd last van gedragsproblemen.

  =Zie wat de president on Brazilië heeft gedaan met het olie bedrijf, dit doet jou baas Bouterse ook.


  Maak melding

 14. @ sabidieri
  gelieve kennis te nemen van de ingevoegde link.

  http://www.vsbstia.org/wp-content/uploads/2014/06/brokopondo_overeenkomst.pdf

  hier instaat op pagina 2 einde 1ste kolom/ begin 2de kolom het volgende:

  “Door de parlementaire goedkeuring van de machtigingswet, waarmee de regering gemachtigd werd om de BO aan te gaan, heeft de inhoud van de BO een wettelijk karakter gekregen.”

  Ga aub uw feiten checken voor dat u iets roept of vraag het aan Lothar Boksteen of professor Meheirjan als u mij niet wil geloven.

  By The Way V7 mag mij gestolen worden. Ik vind dat DOE het enige redelijke altenatief is.


  Maak melding

 15. jimmy
  Whaaaaahahaha. Voorwaarts Suriname,import nog een paar chinezen dan gaat het weer goed neem ook nog wat leningen.

  Hihihihihi,

  Ook al komen al onze economische- en politieke vluchtelingen van oversee hier wonen, dan nog zullen wij onvoldoende in staat zijn om die 164.000 vierkante kilometers grond oppervlak te vullen.


  Maak melding

 16. NieuwFront of V7/V6/V5,5 krijgt een koekje van eigen deeg om te eten. Boontje komt om zijn loontje. Deze gasten wilden geen medewerking verlenen bij de beraadslagingen over veel belangrijke onderwerpen in het land.Zij wilden niet vergaderen, traineerden het politiek proces en nu schreeuwen zij hoog van de wolken dat ze willen vergaderen over de overname van Suralco. De regering moet deze gasten gewoon negeren.


  Maak melding

 17. Eindelijk een koe met goede ogen, en de rest van de koeien hebben een unieke Rayban bril van de paarse ratten op vandaar zij alles groen zien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.