Surinaamse politici laten privé bezit niet graag vastleggen

23

PARAMARIBO, 27 apr – Het registreren van bezittingen van politici is voorlopig niet meer dan een punt van discussie. Geen wet die hen het gebiedt en er is ook nog onwil. Parlementskandidaat Gordon Touw Ngie Tjouw neemt het voortouw.

Hij wil, wet of niet, iedereen laten weten wat hij nu bezit, nog voor hij gekozen is. “Door te meten wat ik nu bezit en dat te vergelijken in 2020 aan het eind van de komende regeerperiode, kan de samenleving een scherper beeld krijgen van mijn integriteit als politicus”, zegt Touw Ngie Tjouw tegenover de Ware Tijd. Niet het vermogen niet mag toenemen. Het mag, maar dan alleen op grond van de parlementaire vergoeding.

Parlementariër Guno Castelen vindt het pas zinvol als Touw Ngie Tjouw zijn bezitting vastlegt in 2020. Dit dan als hij nog eens gekozen wordt. Dat registreren niet bepaald populair is onder de politici ondervond Castelen zelf tijdens de regering van 2000 – 2005. Hij liet als minister zijn bezittingen registreren op aangeven van president Ronald Venetiaan. Andere leden van het kabinet weigerden botweg.


23 REACTIES

 1. 90% van de NDP politici behoren tot de groep die misbruik hebben gemaakt van hun positie en door corruptie stinkend rijke zijn geworden. Niets is nieuws. Baas en co behoren waarschijnlijk tot de zeven boeven die meer dan 700 miljoen aan dollars hebben buitgemaakt door de staatskas leeg te plunderen sinds jaren tachtig en heden. Ondertussen krijsen de arme oliedomme ndpers onder het volk zich paars. Soso lobi baas en co. Wahahahahahaha. A foiut na neks.


  Maak melding

 2. Wie denkt Gordon voor de gek te houden? Bijna alle Surinaamse politici voor hem hebben met hun hand op hun respectieve heilige boek gezworen dat ze niet zullen stelen of misbruik zullen maken van hun positie en toch hebben ze bijna allemaal gestolen en zichzelf en hun familie en vrienden bevoordeeld. Als Gordon zijn bezit van tevoren laat vastleggen, zal dat hem ook niet weerhouden zichzelf te verrijken als hij dat echt wil. Zijn bezit met veel poeha van tevoren laten vastleggen is niet anders dan een publiciteitsstunt. Alleen maar het feit dat Gordon kon overlopen van de NPS naar de ABOP en als smoesje gebruikte dat Somo onbetrouwbaar is en Brunswijk dus niet, maakt hem al zo onbetrouwbaar en ongeloofwaardig als maar mogelijk is.


  Maak melding

 3. @Henk Molenaar

  Jij kunt niet weten hoe rijk of arm Bouterse is. Wij weten wel tot welke soort jij behoort en wij letten extra op onze kinderen wanneer jij in de buurt bent.


  Maak melding

 4. Feit is dat Bouterse miljoenen heeft staan op zijn rekeningen. Hopelijk kunnen de amerikaanse autoriteiten alles in beslag nemen wegens de link met zijn voor drugs veroordeelde zoon. Helaas is hij nog niet opgesloten voor het zelfde delict.
  En aan idioten as bosbivak wil ik meegeven eens goed in de spiegel te kijken.


  Maak melding

 5. bosbivak…

  wij zijn alert op mensen die extra op kleine kindjes letten. Dat zijn namelijk de grootse viezerikken. Alles onder het mom van…


  Maak melding

 6. Welnu mijn beste bosbivak ik denk dat Henk Molenaar groot gelijk heeft want ik weet een ding zeker,Als simpele sergeant sportinstructeur bij het Nederlandse leger in bijv Seedorf (Duitsland)heeft hij al die miljoenen niet bij elkaar gehad en een militaire soldij in Good Old Suri zal hem ook geen miljoenen hebben opgeleverd dus bestaat er maar 1 bron,het witte neusepoeder dus zegt dat U genoeg? Mijnheer Bosbivak?


  Maak melding

 7. bosbivak
  @Henk Molenaar

  Jij kunt niet weten hoe rijk of arm Bouterse is. Wij weten wel tot welke soort jij behoort en wij letten extra op onze kinderen wanneer jij in de buurt bent.

  En je punt is?


  Maak melding

 8. Het verstand van veel aanhagers der onberechte moordenaars/misdadigers en drugsbonzen is demonisch paarse beneveld. Wat paars kut is, is in een normale samenleving waat recht en wet gelden onkut. Geen wonder dat wettelozen,wetverachters en vele oliedomme criminelen baas verafgoden. Zelfs een amoebe is van nature wijzer dan alle paarse zombies samen. Met dank aan sir I’m Nasty de verdeel en heer warlord/komende dictator. O wiep ding oliedomme aanhangers, gwe, of kong wroko dja, gwe het veld in om weed te telen. Soso lobi paarse ka der misdadigers.


  Maak melding

 9. Vreemd. De NDP beweert dat ze een soort milde communisme aanhangen, maar de kopstukken willen niet laten registreren wat ze allemaal bezitten, dus dat ze keihard kapitalistisch zijn. Dat mogen de arme aanhangers niet weten.


  Maak melding

 10. Die fronters hebben het patent op domheid. De psychiatrische instellingen zullen overuren draaien op 25 mei wanneer de NDP als winnaar uit de bus komt.


  Maak melding

 11. NDP en DESI hebben patent op DOMHEID !

  Desi wil NIETS van begroten weten, Monnie De !

  Desi snapt niet wat Monetaire reserves zijn,
  Monnie na Monnie, zegt hij !

  Desi wil 19.000 huizen bouwen maar heeft GEEN budget !

  Desi wil uitkeringen verhogen, maar heeft daarvoor geen
  meerjaren-begroting of inkomsten !

  Desi wil spooktrein laten rijden, maar een eenvoudige
  bedrijfsexploitatie-begroting treinenproject ontbreekt !

  In opdracht van Desi heeft Gilmore, chinese Yuans,
  geleased ! Moet nu terug betalen met rente !
  Is Staatsolie onderpand bij deze TOP-NDP-deal ??

  Strijdleuze Bouta is INEENS veranderd van :

  “MONNIE DE” naar “MONNIE NO DE” ,

  a staatskas LEGI ! Dang suma DONG !

  PS : NDP wil NOG VIJF JAAR MET LEGE STAATSKAS !


  Maak melding

 12. ik hoop van ganse harte,dat de n d p weer wint,dan kunnen ze zelf s r d gebruiken als toilet papier..

  want echte papier is niet te koop meer in sme..


  Maak melding

 13. Iedereen is gek, behalve ik, zei de gek (lees Sabidirie).
  Hebben ze je met proefverlof gestuurd uit de psychiatrische inrichting en weer gelijk aan de coke gegaan gezien je opgefokte geblaat, probeer eens te doen of je een normaal mens bent


  Maak melding

 14. Desi is gestart met RESERVES van ongeveer
  EEN MILJARD dollar !

  De HELFT is nu uitgegeven aan ONPRODUCTIEVE
  ONZIN !

  No wan wroko-presi no kon bij ! Pe a jeugd mus fu go ???

  Ik wil nog 5, heb zeer veel plannen, die veel geld kosten,
  maar de staatskas is al LEEG, no span als het moet
  drukken wij bankbiljetten bij !
  De lange termijn strategie van de NDP–financiele–
  professoren !

  PS : Klein Venezuela o doro, DEVALUATIE drape na
  72 % ! Un tan tekki !
  Leasen van chinese Yuans (onderpand Staatsolie)
  heeft natuurlijk OOK NIET GEHOLPEN !


  Maak melding

 15. konsensi
  Misschien kan jij uitleggen hoe het Nederlandse volk zo stinkend rijk is geworden?
  konsensi Misschien kan jij uitleggen wat het Nederlandse volk hier mee te maken heeft of is Nederland het enigste rijke land op de wereld en kan jij me dan ook uitleggen hoe die andere landen rijk zijn geworden???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.