Culturele avond ter ere van schrijver Astrid H. Roemer

0

Stichting Cimaké Foundation organiseert op vrijdag 22 mei een literaire en culturele avond ter ere van schrijver Astrid H. Roemer. Met gesprek, gesproken essays en gezongen gedichten door Karin Amatmoekrim, Izaline Calister, Roël Calister, Sanne Landvreugd , Pablo Nahar, Sabrina Starke en Gloria Wekker.

De Surinaams Nederlandse schrijfster Astrid H. Roemer (1947) treedt na tien jaar van zelfverkozen anonimiteit voor het eerst weer in de openbaarheid en gaat deze avond in gesprek met Arjan Peters, literair redacteur van De Volkskrant, over haar schrijversleven, haar oeuvre en vooral haar nieuwste werk. Haar gedichten uit de bundel NoordZeeBlues zijn speciaal voor deze avond op muziek gezet door Izaline Calister, Pablo Nahar en Sabrina Starke.

Deze avond is een onderdeel van het project ‘Hommage aan Astrid H. Roemer’. Dit project vormt de derde aflevering in een drieluik over Caraïbisch-Nederlandse schrijvers die literair en politiek van betekenis zijn voor hun land van herkomst en hun land van aankomst, Nederland. De vorige projecten waren gewijd aan Edgar Cairo en Frank Martinus Arion.

Vrijdag 22 mei 2015: 20.30 uur – Compagnietheater Amsterdam, Kloveniersburgwal 50
(FOTO: Astrid Roemer/Nicolaas Porter)


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.