V7 aan de macht, geen amnestie voor Bouterse

42

PARAMARIBO, 25 apr – Zodra V7 aan de macht komt, zal de amnestie voor Desi Bouterse en anderen worden ingetrokken. Chandrikapersad Santokhi, coördinator van het politieke blok, zegt dat de amnestiewet wordt hersteld in zijn oude staat.

Volgens de oude wet geldt amnestie alleen voor wandaden gepleegd tussen 1986 en 1992. De wijziging dekt nu ook de periode sinds 1980, dus inclusief de Decembermoorden van 1982. V7 pikt het niet en zal de wijziging terugdraaien. “Onmiddellijk na ons aantreden zetten we een team samen van nationale en internationale juristen aan het werk om ons het beste advies te geven”, zegt Santokhi tegenover de Times of Suriname.

Met de aanpak moet onder meer afgerekend worden met de stagnatie in de berechting. “Juridisch zijn zaken op dit moment niet helemaal correct, waardoor het strafproces onder andere geen voortgang kan vinden. Dat gaan we dus herstellen”, aldus Santokhi. Bij het intrekken, zal wel omzichtig te werk worden gegaan. “Wij gaan niet dezelfde fout maken als deze regering.”


42 REACTIES

 1. Dus ALLEMAAL en IEDEREEN stemmen op V7……..hoe eerder het monster met bloed aan zijn klauwen DDB vervolgd wordt, hoe beter.
  En anders wachten we gewoon nog ff, want het moment komt zeker dat deze gevaarlijke gek achter de tralies verdwijnt.


  Maak melding

 2. Allemaal mooi en waar.
  Overtuig dan eerst de jongeren van 18 jaar wat de geschiedenis is.
  Deze groep jongeren vertegenwoordigen ruim 45.000 personen.
  Amnestie we of niet is slechts een toetsing .
  Wil je het volk achter je dan een beleisprogramma via SRS en STVS olv Clifton Limburg om nu een keer de waarheid te propageren.

  V-7 dient het beleid eerst te ondersteunen met voorlichting via pers en media


  Maak melding

 3. V7, Draai DDB de DUIMSCHROEVEN aan. DDB zal hier slapeloze nachten van krijgen. Als DDB de verkiezingen verliest, wacht hem niets anders dan de BAJES.

  Mocht deze ELLENDELING ONVERHOOPT toch winnen, dan zal het DOMME VOLK dat voor hem heeft gekozen binnen een HALF JAAR op straat gaan om te DEMONSTREREN vanwege de lege schappen in de WINKELS.

  DDB, je dagen zijn GETELD, ELLENDELING. PROOST!!!!!


  Maak melding

 4. Wat ook het gevolg zal zijn voor alle Surinamers die geen moord-president en bij verstek veroordeelde drugsbons verdienen, die vervloekte manier bij het aannemen van deze wet heft voor heel veel verdeeldheid gezorgd in de samenleving. Maar het is te hopen dat men de durf heft om deze leugenaars,bedriegers op te sluiten.


  Maak melding

 5. Kijk; dat is voor mij dus duidelijke taal.
  Ik weet ook dat het overgrote deel van de Surinamers hierachter staat. Dit deel van de Surinaamse bevolking dat al jaren snakt naar herintrede van RECHT EN WAARHEID.
  Ik denk dat Chantokhi hiermee heel veel zwevers over de streep haalt.
  Mijn advies; Ga vooral door met het verkondigen hiervan tijdens je massa meetings en probeer het electoraat te overtuigen dat e.e.a. ook daadwerkelijk ten uitvoer zal worden gebracht.
  Daarnaast moet je ook die onbetrouwbare Somo die mede verantwoordelijk is voor de totstandkoming van de betreffende wetswijziging uit de V7 wippen.


  Maak melding

 6. Nog beter geef Nederland mandaat om Bouterse op te pakken.
  Desnoods met hulp van de VS. Zelfde geld ook voor Lonnie.
  Deze lui moeten nog brommen in het buitenland. Proces in suriname gaat nog jaren duren. Suriname moet zsm verlost worden van deze prehistorische revo figuren.


  Maak melding

 7. Sinds 1980 een vloek voor velen. Vooral voor alle oliedomme aanhangers die de vloek der misdadigers over zich hebben gebracht. Zegen, no beng na jaren tachtig en nooit sa de, wiens fa baas en co e beloof, Kijk maar naar hun duister paarse werken, wiens sa paarse elite en baas beng takie sinds jare tachtig, na soso lobi pina en moeilijk ting sa e wagtie deng paarse domkoppen. Hoe zou de natie er nu voor staan als er nooit sprake was geweest van een coup, mislukte revo, binnenlandse oorlog, drugshandel, moord en roven door de militaire machthebbers. Suriname zou een gezegend land zijn, niemand zou zijn weggevlucht of voorgoed het land en familie hebben verlaten. Weinig diefijzer,moorden,drugshande,berovingen etc. Misdadigers behoren thuis in het gevang, maar in verworden Suribabwe hebben ze de hoogste plaats in de maatschappij, met dank aan al die paarse oliedomme stommelingen. Mocht deze paarse bende wederom winnen, dan zal de misdaad nog groter worden. Misdadigers zijn een ware vloek, en wee allen van hoog tot lag die misdadigers als leiders verafgoden, Afrikaanse,Venezuelaanse,Noord koreaanse en Cubaanse wantoestanden verdienen al die oliedomme aanhangers tienduizendmalen in het quadraat, want misdaad is dan voor hen lonend en een zegen, de leugen is voor deze oliedommen de waarheid. Wat een Trieste ontwikkeling sinds 1980 tot heden. De toekomst van land en volk ligt in het verleden, als oliedomme aanhangers dat niet willen weten zullen ze het te laat weten. Lol. Monoloog, ma kut om steeds te herhalen zodat het vroeg of laat krijsen..werkelijk oenoe na oliedomme stommelingen foe stem tapoe misdadigers. Wahahahahahahahahahaha


  Maak melding

 8. Ik zou Santokie een baan bieden om de wacht te houden bij Kirpalanie en het liefst met korte broek en een wapenstok zonder pepperspray. Deze meneer komt met niets nieuws trouwens de hele v7 ploeg, alsof er niets anders is in het land om aan te pakken.
  Hij vergeet dat het te laat is en de mensen voor de gek te houden.


  Maak melding

 9. en terecht ook,want niemand kan en zal boven de wet leven in een de-mo-cra-tie als sme..

  dus weg met alle fasieliteiten van enkelingen..,die denken dat zij de afgevardigde zijn van here god..

  ik zou verder willen gaan,,, alles wat ze gestolen hebben van de staat eigendom v/h volk moet terug in de boezem van de staat sme..

  iedereen moet máár één salaris krijgen van de overheid welke functie je ook bekleed..,alle lantie mang/oema moet zijn werk naar behoren doen en voel time in dienst zijn en geen zeven even meer..,,

  liefst uit betaling voor de gewerkte uren dus per uur loon ontvangen..

  ieder arbeider in dienst overheid een 0 uren contract geven,zodat zij per uur betaalt kunnen worden alleen voor de gewerkte uren..

  dat is een veel voorkomend geval in het buitenland..

  dan komen ze elke daag aan het werk,,. en je hebt geen last meer van zieke misselijk wroko-mangs/oema..

  we moeten naar een prestatie maatschappij..

  geen tijd meer voor tjé potiés..


  Maak melding

 10. En dat is de gegronde vrees van DDB die hierdoor dus ten koste van alles, ja zelfs het omkopen en het weggeven van banen ten kosten van een lege staatskas en een financiële huishouding die vele jaren een negatief saldo zal aangeven, zelfs het in de verkoop zetten van Surinaamse schatten zoals intelligente Surinamers de mond snoeren zoals Cambodja en Vietnam en het volk dom houden.
  Maar de amnestie terugdraaien is één ding,
  maar nog belangrijker is dat degene die zichzelf heeft verrijkt door de financiën van de staat te plunderen en heel veel geld hebben verdiend met staatsgronden en gebouwen te vervolgen en gelijktijdig alle rijkdommen hiermee vergaard terugvorderen.
  Al zal je de hulp moeten inroepen van andere landen en bijstand van deskundigen zowel in als buiten Suriname.
  Dus V7 ook in jullie vijver zal het één en ander moeten plaatsvinden en dan bedoel in alle partijen en in het bijzonder de VHP en de KTPI en de PL.


  Maak melding

 11. Ze zijn met dingen te snel eerst wachten wat de uitslag is dan zien wel verder want bouterse is een slimme indiaan er komt nog wat uit de hoge hoed maar ook dat moet men afwachten


  Maak melding

 12. Ay Baya….De Bok is nog niet geslacht en het vlees wordt nu al opgegeten. V7 is wel een beetje vroeg met al die opmerkingen vind ik.Ze moeten toch eerst gaan regeren na de verkiezingen van mei 2015.


  Maak melding

 13. Dat liepen jullie in Front ook te blazen ..nog erbij wij sluiten hem op ! ……..nooit …..!!………oplichten van de arme domme kiezers ja !


  Maak melding

 14. =Paraman, ik zou het fijn vinden als je een keer echt reageert vanuit je hart dan zul je merken wie je echt bent.

  Een ding is een harde feit en dat is dat deze man DDB een moordenaar is en het volk gewoon voor de gek houd.
  Wat denk je van een lege staatskas en een regering die geen beleid kent, maar wel zijn eigen zakken vult????

  -Die groep militairen in inclusief Bouterse, Brunswijk, Boerenveen, Abrahams, Wijdensbosch, Pramesser en nog velen die volgen.
  ga hun geschiedenis na dan zul je gauw erachter komen hoe deze figuren te boek staan.

  Waarde en normen zijn niet te koop.


  Maak melding

 15. @Para(noide)man….

  kwestie van geduld…sukkel.
  Identieke bloedmonsters als Ceaucescu, Saddam Hoessein, Khadaffi waren ook in de veronderstelling dat ze onschendbaar waren. We weten inmiddels hoe het met deze varkens is afgelopen. Maar hersenloze typetjes als jij met het IQ van je eigen penislengte in centimeters, (5 dus), hopen nog een poosje die vette reet van deze mega-crimineel te kunnen likken.


  Maak melding

 16. Jaja Paraman-sribi-srafu, Leve de Massa-Moordenaar

  van het Volk, Leve de Veroordeelde Drugsdealer, Leve de

  Internationaal gezochte Misdadiger, Leve de Plunderaar

  van Onze Staatskas en Onze Monetaire Reserves

  (een HALF MILJARD is al WEG! ), Leve Onze Criminele

  Pres-Zoon Dino met Pamper in USA-Jail, Leve de

  Greep in de Kas van Staatsolie !

  Moro plundering o doro !

  PS: Staatsvijand Obama heeft wel geregeld dat Suralco
  voorlopig het management van ONZE Sranangralco op
  zich neemt !


  Maak melding

 17. Paraman
  V-5,5

  Wie denken deze dagdromers wel dat ze zijn?
  Zij zijn al dertig jaren bezig om DDB op te sluiten en het wil maar niet lukken.

  Dat komt door a-morele Paarse Kakkerlakken zoals jij waardoor moordenaars en drugsdealer niet in de gevangenis belanden maar de leiding van Suriname overnemen.

  Zum Kotzen…


  Maak melding

 18. Hallo Piertifie

  Prima verhaal. Suriname is reddeloos verloren zolang het vokm bljjkbaar ZELF kiest om een misdadiger te kiezen als leider.

  Suriname is 1 grote banenrepubliek die niet kan rekenen op enig respect vanuit het buitenland.

  De economie stort in, de staatskas is leeg, Suriname heeft nog nooit zo veel nutteloze ambtenaren in dienst gehad, de srd persen draaien op volle toeren, goudvoorraad is op, de staatsschild is 6 miljard, alle megaprojecten zijn mislukt…

  En nog is Bouterse razend populair bij het domme ongeletterde deel van de bevolking, en blijkbaar wordt dit deel steeds omvangrijker.


  Maak melding

 19. Weer een luchtballon de lucht in.
  V7, vertel het volk wat je gaat doen om Suriname vooruit te brengen.
  DDB opsluiten levert niets op.Het gaat je geld kosten.

  Hoe ga je regeren. De Kas is leeg, waar ga je het geld vandaan halen.
  Dit soort vragen moet je beantwoorden.
  De toekomstige currupte bende binnen V7 moet je elimineren
  Met modder gooien bereik je niets.

  Geschiedenis:(regeerperiode FRONT/NPS)

  “Het westelijk deel van Suriname moest het tweede centrumgebied in het land worden, waarvoor totaal ruim tweehonderd miljoen gulden werd vrijgemaakt. Daarvan werd ruim 135 miljoen gulden geinvesteerd in een bijna honderd kilometer lange spoorlijn door het oerwoud. ” Een enkelreis naar Brazilie kost 50 SRD.


  Maak melding

 20. trouwens de tijd-perk desie is allang voorbij ,passéé,nieuwe slacht-offers met nieuwe ideeén neiuwe rovers in het het paleis moet nu komen….

  wat erg jammer is,,dat er zóveel geleerden,afgestudeerden, langs de lijn staan en het land bestierd wordt door olie domme rovers,bende lijders,dat de stemmers zelf niets in de gaten hebben,dat zij de leeglopers,mofinas wang al meer dan afgelopen vijf jaren straat arm zijn gebleven..

  hoe komt het dat men niet inziet,dat men zelf arm is gebleven.

  .,maar blijft lopen achter die rovers,moordenaars bende..


  Maak melding

 21. Bouta is slim, slim, slim. Hij heeft via plastische chirurgie 2 dubbelgangers gecreeerd: een van hemzelf en een van Santokhi.
  Mocht Santokhi winnen, dan neemt de plastische Santokhi de plaats in van de echte (die de Amnestiewet uitbreidt en Bouterse volledig boven de wet plaatst) en de plastische Bouta die van de echte. Als er iemand toch mocht worden opgepakt, dan de valse Bouta en niet de echte.
  Indianen zijn slim.


  Maak melding

 22. paraman iedere dictator komt aan de beurt of je het nu leuk vind of niet.saddam,kadhafi,dachten ook dat ze niet aan de beurt zouden komen.is het niet nu dan is het over 5 jaar.


  Maak melding

 23. Paranam,

  Waarom dacht je, dat dat niet lukte ?
  Iedereen, die zo’n poging onderneemt, moet het bekopen met zijn of haar leven.
  Suriname is een angststaat en dictatuur geworden, waarin nepotisme heerst.
  Je kunt toch moeilijk volhouden, dat we in een democratie wonen en leven.


  Maak melding

 24. Het lucht in Suriname is zwanger van penarie. Het wordt straks weer bedelwerk door arme paarse sloebers. Jammer. Terwijl de grote leider een een geschat vermogen van meer dan een half miljard Amerikaanse dollars heeft. Ook zijn andere militaire kompanen hebben zich schaamteloos verrijkt. Jaren 80 gaat weer zijn in trede doen in Suriname. als V7 slim is wachten ze met het overnemen van regeermacht. Effe 4 jaren wachten. Anders moeten ze weer de puinhoop van paars gaan opruimen. Zoals Front met Vene en Telting.


  Maak melding

 25. paraman zat onder een manjaboom een djogo te drinken met zijn oude maties Baiwa en Tjokro en op
  te scheppen over zijn heldendaden te Moiwana. Baiwa ging ff plassen.. achter de boom er waren 2 stralen te zien , o jeee..hoe komt dat vroegen paraman en Tjokro..owww gewoon een verdwaalde kogel door mijn ..tollie zei Baiwa. even later ging Tjokro plassen en er kwamen 4 stralen .mie gado hoe kan dat, gewoon een paar granaat scherven 4 gaten. Even later ging paraman een plasje doen..en er was een heleboel stralen te zien , net een fontein, vol verbazing kijken Baiwa en Tjokro mekaar aan ..pfff dat hij het overleefd heeft..paraman kwam op het bankje zitten en zei shit..ik kon weer mijn RITS niet open krijgen.


  Maak melding

 26. Over die mapima’s die verantwoordelijk zijn voor de moord op meer dan 100 jonge soldaten wordt met geen woord gerept. O suma di wani sa ka ka di bigi moro ding go go!!! Hajakassa!!!


  Maak melding

 27. Santokhi en de bende van zeven kunnen nog geen deuk in een pakje boter slaan, laat staan dat ze wetten ongedaan zullen maken. Bouterse is de held van de Surinaamse bevolking en de Surinaamse bevolking laat zich niet schofferen door een stelletje onbenullen als Santokhi en zijn roversbende. Deze man kan het liefst vertrekken naar Nederland en daar solliciteren voor een baantje als wijkagent want in Suriname neemt niemand deze zelfbenoemde sheriff serieus.


  Maak melding

 28. Weer een losse flodder van deze VHP idioot. De amnestiewet afschaffen zal garant staan voor een burgeroorlog in Suriname en het zou me niet verbazen dat Nederland via Santokhi dit maar al te graag wil.


  Maak melding

 29. Ik ben niet zo positief gestemd dat V7 de Amnestiewet gaat terugdraaien. Waarom? Santokhi heeft als minister van Justitie de macht, middelen en mogelijkheden gehad om werk te maken van de Decembermoorden. En wat heeft hij toen gedaan? NIETS!!! Dus waarom nu wel? Ik herinner mij de woorden van Lachmon aan de vooravond van de eerste vrije verkiezingen na de dictatuur. “Geef ons de meerderheid en wij gaan ervoor zorgen dat de Grondwet wordt gewijzigd”. En toen Front met een overweldigende meerderheid won, zei dezelfde Lachmon: “Het wijzigen van de Grondwet heeft op dit moment geen prioriteit”. En kijk wat het ons heeft gebracht. Een hoofdverdachte in een meervoudig moordproces en veroordeelde drugscrimineel als president. Ik ben er niet gerust op.


  Maak melding

 30. @Henk Molenaar

  Natuurlijk is onze president populair bij het Surinaamse volk. Ik vraag me af wie er trots is op Henk Molenaar. De pedofielenvereniging soms?


  Maak melding

 31. V7 gaat niks kunnen. Ze hebben zo’n slechte campagne gevoerd – eigenlijk moeten ze daar nog mee beginnen – dat mensen van Suriname die Amnestiewet geen ene moer kan schelen. Staatskas is leeg dus willen mensen een partij aan de macht die voor geld zorgt en niet een die zich bezighoudt met Amnestiewet.
  Die kleine Indiaan is slim. Hij weet heel goed dat als je zegt dat het land failliet is, dan gaat die Amnestie de mensen niks schelen, maar mensen gaan kiezen voor een partij die gouden bergen belooft. V7 weet niet eens een koperen heuveltje te beloven, laat staan een gouden berg.


  Maak melding

 32. In elk BESCAAFD land worden massamoordenaars gewoon
  afgestraft !

  Vooral als de dader BIJ HERHALING massamoorden heeft gepleegd !

  Sranan is een rechtsstaat en uiteraard moet de Grondwet
  weer terug in ONGESCHONDEN staat !

  Dus de NEP-amnestiewet gewoon terugdraaien !

  Een gewone NEP-amnestie-DNA-wet (een lagere wet)
  kan een VERBOD in Onze Grondwet niet opzij zetten !

  Het Inter Amerikaanse Hof vd Mensenrechten zal heel
  binnenkort verklaren dat de Nep-amnestiewet NIETIG is !

  Dan kom DESI wederom NEGATIEF in de internationale
  pers !

  Zij zullen er dan ook nog fijntjes bijzetten dat Desi ook op
  de Lijst Gezochte Personen van INTERPOL voorkomt !

  GRAN GADO dji Sranan wan anu !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.