Brailleleesregel voor Nationale Stichting Blindenzorg

3

De Nationale Stichting Blindenzorg Suriname, heeft donderdag een nieuwe braille leesregel in gebruik genomen. Deze is van het merk ALVA en geschonken door Kosmos Energy Suriname ten behoeve van de ICT –unit van de stichting. Een brailleleesregel wordt door blinden en slechtzienden gebruikt om digitale informatie zoals websites te kunnen lezen. Het apparaat is een van de modernste brailleleesregels en zal worden gebruikt bij de computerlessen voor kinderen met een visuele beperking.

3 REACTIES

 1. @Joseph Grootgeschapen

  Je mag je dan voordoen als iemand die groot geschapen is, feit is dat je herseninhoud minimaal is gezien jouw domme reactie!
  Dit soort voorzieningen zouden gefaciliteerd moeten worden door de overheid. Maar ja die hebben het te druk om zichzelf te voorzien.
  Wees blij dat er nog bedrijven/organisaties zijn die dit soort voorzieningen als gebaar van goodwill schenken.
  Kosmos, toppie!


  Maak melding

 2. hoeveel blinden zijn er in Suriname en is de Nationale Blindenzorg in staat al deze kinderen, mensen braille te leren lezen en schrijven. Het zou goed zijn dat er een interview in to the point komt, waardoor dit probleem in Suriname ook zichtbaar wordt.

  Deze materie is volgens mij niet bekend in de Surinaamse maatschappij, hoeveel kinderen komen jaarlijks van school? vinden ze werk? vinden ze werk? Zijn/is er een bekende persoon van deze school die bekend was/is in Suriname? Hoe vergaat het deze mensen? Wat doet Minov voor deze kinderen? enz, enz.

  Hopelijk dat er duidelijk komt over blinden en slechtzienden in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.