Boeren mogen rekenen op meer subsidie onder V7-regering

21

PARAMARIBO, 25 apr – Een regering waar V7 in deelneemt wordt een echte vriend van de padieboer. Er is alle begrip voor de problemen waar de boeren in Nickerie nu mee zitten. De regering Bouterse bakt er niets van.

De ene blunder na de andere wordt begaan. Wat hardnekkig overeind blijft is het eeuwige verschil tussen kostprijs en opkoopprijs. Een regering van V7 zal gericht aanpakken. “Ook garanderen wij de Nickeriaanse rijstboeren de oplossingen, zoals het verhogen van de subsidies en het vergroten van exportmogelijkheden tegen betere prijzen te zullen implementeren na vijf en twintig mei”, heet het in een statement.

De regering heeft subsidie geboden en gratis kunstmest. Zoals ook tijdens andere regeringen, wordt het allemaal bestempeld als onvoldoende. Deze keer mogen de ontevredenen zich verzekerd wten van de steun van V7. ”Vanuit de V7 wordt voorgesteld dat de regering op zeer korte termijn over gaat tot het uitbetalen van de subsidiegelden die gevraagd worden door de rijstboeren en gecalculeerd zijn door verschillende deskundigen.”


21 REACTIES

 1. Waarom zou de rijstboer als ondernemer subsidie moeten krijgen? Whatabout als dienstverleners ook subsidie beginnen te vragen of kort om elke ondernemer?


  Maak melding

 2. V7 gedraagt zich ook als de NDP door geld te beloven er is echter één verschil.
  V7 beloofd aan een bepaalde groep, de rijstboeren, terwijl NDP beloofd aan een ieder, alle kinderen en ouderen.
  Waarom beloofd V7 niet alle boeren dus ook zij die groente planten?
  Ik noch V7 noch NDP nog enig politieke partij. Ik ben voor die partij die streeft naar het maximaal realiseren van tevredenheid en veiligheid zonder enge vorm van corruptie en fraude.


  Maak melding

 3. Ik vind het knuffelen en pamperen van de rijstboeren geen goede of gezonde zaak voor Suriname.
  Er is altijd wel gezeur, gelazer en gedonder met deze groep landbouwers. Ze krijgen subsidie op de aankoop van hun materialen, brandstoffen en ook een gegarandeerde prijs voor hun oogst. Ze krijgen verder ook nog gratis kunstmest dus vraag ik me af waarover deze mensen nog kletsen !

  Als ze dan nog niet uitkomen of geen marge hebben dan moeten ze maar wat anders gaan doen.
  Stel je hebt een business en de zaak loopt helemaal niet, dan kun je ervoor kiezen om te stoppen of jou policy drastisch te wijzigen of iets geheel anders te gaan doen. En dat moeten deze klojo’s doen en stoppen met zeuren !

  Wat is de bijdrage aan inkomstenbelastingen van deze groep aan de staat Suriname ? ik denk 0,0 (of negatief) !

  Stel dat de arbeiders in elke sector van Suriname zich op deze manier gaan opstellen, dan zijn de rapen gaar en is het land gelijk naar de knoppen.

  De V7 groep klaagt dat er geen geld in de staatskas is, maar hoe wil ze dan nog meer subsidie aan deze landbouwers gaan geven ? Hoe wil de VHP de kinderbijslag en AOV gaan verhogen ? Hoe wil Chandrika ‘fly overs’ in Commewijne gaan bouwen ?

  Op dit moment is Chandrika en de overige V7 leiders iedereens vriend ! Maar zal het nog zo blijven na 25 Mei 2015 ?


  Maak melding

 4. hallo domme ezels vergeet niet dat door de boeren van hindustaans afkomst en javanen te eten is in suriname groenten rijst en veel meer deze mensen werken hard in de zon en door deze mensen is er eten in suriname dus denk na voor dat men een opmerking maak natuurlijk zijn er ook heel weinig criools boeren maar die zijn er wel en die kunnen mee denken ik discrimineer niet maar vind kijk voor uit en denk na tjauw


  Maak melding

 5. V7 of 7cilinders zitten te dagdromen, wie en wanneer komen ze aan de macht.
  En mocht de v7 aan de macht komen, wordt het weer de bekende buikriem strakker aantrekken. Wat zij moeten leren is zonder lenen geen vooruitgang voor land en volk en elk land leent om een land tot grote hoogtes te brengen. Dus v7 vergeet het maar!


  Maak melding

 6. Milton, de padieboeren MOGEN hun prijs NIETzelf bepalen, net als de bushouders moeten ze de prijs van hun produkt of dienst laag houden in opdracht van de regering, om te voorkomen dat het volk gaat morren, daarom MOET de regering ze subsidieren, hun prijs wordt namelijk niet door vraag en aanbod bepaald. Het zou zo moeten zijn dat de consument de prijs betaalt waar de boer zijn rijst voor aanbiedt op de markt, als de consument dat niet wil of kan betalen, dan eet de consument maar geen rijst en als de boer te veel vraagt voor zijn rijst dan eet hij het maar zelf op, als de overheid de prijzen liet bepalen door vraag en aanbod, dan hadden we geen gezeur met rijstboeren, bus en boothouders, EBS, SWM, babyvoeding enz. en hoefde de overheid ook niemand te subsidieren.

  Als de klojo’s (zoals je ze noemt) stoppen met rijst te planten, dan gaat Suriname rijst moeten importeren en dan wordt het alleen maar duurder, tenzij de regering de importeurs gaat subsidiëren, het volk wordt dan ontevredener en de zittende regering kan het vergeten dat ze nog vijf jaar erbij krijgt. Daarom beloven alle partijen met ambitie om de regering te vormen, vlak voor de verkiezingen, allemaal dat ze rijstboeren en iedereen die een product of dienst levert dat door grote delen van het volk als onmisbaar wordt gezien, te zullen subsidiëren.

  Milton en Srananman, omdat groenten, kokosnoten en cassave en de diensten die the Backlot of een rijschoolhouder aanbiedt niet als onmisbaar worden gezien in Suriname, zal de overheid de producenten en diensten van deze ondernemers nooit willen subsidiëren, DAT IS HET VERSCHIL, zullen baas en sheriff je vertellen als je ze vraag waarom ze kort voor de verkiezingen zeggen de ene ondernemer wel te gaan subsidiëren en de andere niet. Na de verkiezingen zijn ze niet meer zo gul en dan krijg je natuurlijk gezeur met die “klojo’s” .


  Maak melding

 7. VHP topper tevens Topper van Arya Dewaker heeft een stukje terrein van Arya Dewaker aan een ondernemer voor 40 jaren afgestaan onder de noemer recht van opstal. Hiermee wordt de VHP gesubsidieerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. als je een beroep kiest en ziet dat het niet loopt / werkt / geen middel van bestaan / je kunt er niet uitkomen,,,lul dan niet verder,maar doe wat anders..

  ga desnoods mais planten,obé,maripa,oerdie,kasjoe enz. enz. er zijn zoveel andere mogelijkheden..


  Maak melding

 9. Boeren krijgen ook in europa en amerika subsidie……de reden daarvoor is om de prijs laag te houden anders hebben de mensen die er commentaar op hebben niets te vreten


  Maak melding

 10. Wat kletsen deze mensen als ze niet eens weten waar het over gaat. Denken ze echt dat met een zak gratis kunstmest 1 hectare padie geoogst kan worden? Je hebt minstens 20 zaken nodig. Keer op keer krijgen deze kleine boeren minder uitbetaald dan de kostprijs. Het zou goed zijn als zij zouden stoppen zodat de kippen in de stad die zonder kop kraaien gaan verhongeren. En de export stil komt te liggen. Minder deviezen wil ook zeggen minder importen. En het gevolg is honger. Niet alleen gebrek aan rijst maar ook aan andere eerste levensbehoefte. Dit zal binnenkort zowieso te merken zijn. Het land is door de deviezen heen en heeft momenteel zware schulden. Als strals NDP nog een termijn heeft bijgekocht, krijgen de Hindoestanen die achter de luie zwarten aanhuppelen de soep heet opgediend. Hoe stom kun je wel niet zijn om de jaren 1983-1988 te vergeten. Je kon niets meer kopen. De winkels waren leeg. Families werden met pakketten uit Nederland ondersteund. Dit gebeurt nog steeds. Steeds schreeuwen NDP NDP NDP en ondersteund worden met pakketten en geld uit Nederland. Tenminste 75% van de zwarte bevolking zit aan het eind van de maand te wachten op hulp uit Nederland. Luie zwarten waar zijn jullie ogen. Steek de handen uit de mouw. Het enige waarop jullie zitten te wachten is overheidsbaantjes. Als je met je zwarte ogen goed kijkt zie je alleen maar zwarten werkzaam bij de overheid. De Javaan en Hindoestaan, de harde werkers, is door deze regering ontslagen en plaats heeft moeten maken voor de luie zwarten.


  Maak melding

 11. Als de vos de passie preekt boer pas op je ganzen.Huichelaars zijn niet te vertrouwen. Ik hoop dat de boeren zich de ellende ten tijde van de regering Venetiaan nog kunnen herinneren.

  Er was geen kunstmest, de irrigatievoorzieningen waren gebrekkig, heel veel land stond droog en bovenal HET AANTAL ZELFMOORDEN ONDER DE BOEREN STOND ZEER HOOG. Dit kwam allemaal door de Nieuwfront-regeringen. Nu trekt de vos een ander jasje aan, noemt zich V7 en de vos gaat ervan uit dat de boeren de ellende zijn vergeten.


  Maak melding

 12. Ik blijf erbij dat de Surinaamse ‘berm boeren’ (zoals een VHP’er de landbouwers ooit eens heeft genoemd) moeten stoppen met klagen en zeuren.
  Het zijn net een stel verwende kinderen en krengen die alsmaar blijven zeuren totdat ze hun zin krijgen.

  En als ze willen stoppen met het verbouwen van rijst, so be it ! Dan halen we veel goedkopere rijst vanuit Amerika,Vietnam of Guyana.

  Voor Suriname zou het ’t beste zijn als er nog 3 a 4 grote spelers zoals Imro Manglie zich in de intensieve en gemechaniseerde rijstbouw zouden gaan begeven.

  Weg met al die keuterboeren die het land en de bevolking alleen maar geld kosten met hun gebedel en gezeur !


  Maak melding

 13. Ook domme reacties heeft een kern van waarheid.
  In het algemeen moet er concurrentie zijn. De werking vd markteconomie bepaalt de prijs.
  Afzetmarkt een veel gebruikte taal op politieke podium. Maar nooit gedacht wat er moet gebeuren met overtollige producten.
  Met rijst dealen met Petro Caribe is voer voor corruptie. De boeren worden strategisch afhankelijk gehouden.
  Miljarden projecten worden gepresenteerd . Geen enkele kabinet heeft plannen gepresenteerd om de overtollige producten te verwerken tot eindproducten.

  Afzetmarkt betekent id eerste plaats dat er transport over zee mogelijk moet zijn. Lucht en zeetransport.

  Heeft enige politieke partij een beleid hierop ontwikkeld?


  Maak melding

 14. De nieuwe regering moet de kleine landbouw weer gaan stimuleren. Niet iedere landbouwer heeft geld om flink te investeren en op grote schaal te produceren. Dat is ook hun nekslag geworden.


  Maak melding

 15. Het is verkiezingstijd, dus worden de meest vreemde beloftes gedaan om aan stemmen te komen.
  De V7 krijgt het net zo moeilijk als de huidige regering – zo niet moeilijker met een lege staatskas – om zijn beloftes waar te maken.
  Als het gaat om steun aan de padieboeren geloof ik niets van alle beloftes.
  Eerst zien en dan geloven, maar vooral eerst de verkiezingen maar eens proberen te winnen.


  Maak melding

 16. lastig om zoveel racistishe opmerkingen te lezen,het lijkt erop dat men bij het horen van v7 direct denkt aan vhp en de hindoestanen,voorzichtig hiermee want er zijn mensen die proberen een burgerorlog uit te lokken,racisten dus.stomme ongeschoolde idioten dus,wij zijn een multiculturele samenleving,we moeten leren elkaar te respecteren,v7 heeft beloofd de subsidie te verhogen en niet de hisdustaan,rijst is onmisbaar.dus wees realistisch en denk na.


  Maak melding

 17. Paddie is niet nodig want paddie maakt dik en zwaar. Paddie is dus slecht voor de volksgezondheid. Het eten van groenten is veel gezonder dan rijst. Het Surinaamse volk heeft geen rijst nodig. Er zijn vele alternatieven voor rijst. Paddie is slecht en maakt dik en zwaar. Men heeft geen rijst nodig om te kunnen overleven. Is slecht voedsel.


  Maak melding

 18. @Smatje,

  Rijst maakt helemaal niet zwaar. Wat zwaar maakt is gebrek aan beweging en gebrek aan lichaams- en hersenactiviteit.
  In Vietnam eten mensen allemaal rijst. Zie jij daar dikke vette Vietnamezen? Die mensen zijn de ganse dag bezig met iets (nuttigs) doen.
  Die bananen, cassaven en pom maakt ook zwaar als je niet genoeg beweegt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.