Surinaamse politicus voorziet verlies NDP

37

PARAMARIBO, 24 apr – Als de tekenen niet bedriegen, verliest de Nationale Democratische Partij, NDP, de verkiezingen grandioos. Dit zegt Ronald Grünberg, secretaris van de partij voor Duurzaam & Rechtvaardig Samenleven, DRS. Dat de opiniepeilingen anders voorspellen, maakt weinig uit.

Waar Suriname nu gebukt onder gaat, is een klimaat van angst en intimidatie. Het is een déjà vu als het ware, een sfeer die sterk doet denken aan de dictatuur van de jaren tachtig. “Het hele land zag paars (de kleur van de NDP op onder meer vlaggen en T-shirts, red.)”, zegt Grünberg tegenover de Ware Tijd. Toch haalde de NDP tijdens de verkiezingen van 1987 niet meer dan drie parlementszetels. Nu wapperen de paarse vlaggen weer overal in het land.

Het hoeft nog niets te betekenen. En dat zoveel respondenten in de peilingen de voorkeur geven aan de NDP, mag evenmin een naam hebben. De partij van Desi Bouterse zou er goed aan doen de jaren tachtig niet te vergeten. “Ik voorzie iets dergelijks bij deze verkiezingen”, aldus Grünberg. Mensen zouden bang zijn zich uit te spreken voor een andere politieke partij. DRS zelf komt er bekaaid van af. De partij haalt nog niet één zetel.


37 REACTIES

 1. Laten we hopen dat Grunberg bij het rechte eind heeft. Het zou triest voor Suriname zijn als Bouterse de verkiezingen gaat winnen. Zelfs Bouterse gaf onlangs toe dat het land een puinhoop is. Dat zegt toch al genoeg.

  In dit tempo kunnen de ambtenaren in juni/juli niet meer uitbetaald worden. Suriname is dan door haar reserves heen. Met andere woorden de bodem van de schatkist is dan bereikt. Ik voorzie chaos in het land. Bouterse houd zich krampachtig vast aan zijn oude revo recept. Laten we hopen dat de Suri’s het niet zullen slikken voor zoete koek.


  Maak melding

 2. de underground van DDB is groter dan men denkt. Overal lopen er aanhangers die gehuld zijn in schaapsvachten. Denk erom you are being watch


  Maak melding

 3. Meneer Ronald Groenberg ga maar lekker door met je dagdromen, hallucinaties en fatamorgana’s. Je leeft niet meer in de realiteit. Het enigste wat Groenberg naar verlangt is gekozen worden tot DNA lid. Helaas zullen zijn dromen niet uitkomen.Read my words.Meneer Groenberg is een eendaagse vlieg.


  Maak melding

 4. Meneer Grunberg van de niets betekenende PSV o sorry DRS steekt zijn kop in het zand net als Santokhi voor hij de resultaten had van hun eigen enquête van de Hond en LC media. Mensen halen alleen de jaren 80 aan als ze niets te zeggen hebben, geen issue hebben. Dat verhaal van intimidatie geloofd alleen Grunberg en een aantal struisvogels. Dat verhaal hebben wij elke verkiezing gehad en elke verkiezing werd de NDP alleen maar groter. FEIT. Straks als de NDP de verkiezing wint gaan ze ook zeggen, de mensen zijn bang. Hoe belachelijk kan je je maken als politicus anno 2015 om met zulke achterhaalde propaganda aan de slag te gaan. In de jaren 80 had de NDP niet eens genoeg geld om vlaggen te kopen, dus welke vlaggen. Je zag juist veel vlaggen van het front, toen. Dat NDP nu gewoon overheerst komt doordat ze gewoon groter zijn. Grunberg is jaloers en zoekt publiciteit van zijn zieltogende clubje grappenmakers.


  Maak melding

 5. Mensen in Suriname zijn niet dom. Ze laten wel graag hun fraaie achterste zien in jeans, maar niet de achterste van hun tong. Pas na de verkiezingsuitslag binnen is zullen we weten of ze een pokerface opgezet haddenbij de opiniepeilingen.


  Maak melding

 6. DRS heeft nachtmeries.
  De DRS heeft 24 leden geinstalleerd en voor de gek gehouden, want de partij haalt niet eens een zetel. Uit informatie blijk dat alle mensen die een rode trui t/shirt hebben ontvangen van de DRS om zicht vervolgens mee te kleden op 25 mei zicht zullen omkleden tot de paarse trui van de NDP en in het hokje paars en nog voor 5 zullen kleuren en stemmen.


  Maak melding

 7. De realiteit aanvaarden blijft moeilijk voor sommige lieden. De NDP is meer dan een paarse vlag. De NDP is de ideologie van totale dekolonisatie en sommigen hebben daar nogal wat moeite mee.


  Maak melding

 8. Het klopt dat deze bejaarde partij niet van deze tijd is.
  De leden lezen geen krant of ze zijn analphabeet!

  Voorspelling april 2015
  Paramaribo Wanica Nickerie Coronie Saramacca Commewijne
  NDP (10 4 3 2 2 2) = 23
  V7 (6 3 2 1 2) = 14
  AC = 0
  DOE 1
  OVERIG 0


  Maak melding

 9. waar zijn de shows van misikaba panka parmissar doekhie mevrouw simons ddb en al die geweldige leden van de corruptie partij gebleven..

  ze zijn nu stil geworden en wachten in het donker af hoe nu verder..

  de kas is leeg geroofd..wat is de indruk van amzad nu ,wat heeft hij nu te vertellen ,,ook hij dokt in het land en je hoort niks meer..


  Maak melding

 10. Dus Dillip Sardjoe en Bouta zullen Electriciteit opwekken middels de Afobaka dam welke gratis is overgedragen aan suriname door Suralco.
  Vervolgens zullen deze viezerikken via een N.V. die reeds Door Bouta is opgericht de stroom doorverkopen aan da EBS en deze verkoopt de stroom door aan het Surinaamse volk .
  De VOLKSPRESIDENT VERKOOPT STROOM aan het VOLK.
  SO, SO amerkaan dalla ,en het VOLK ………..Geef ze tot de verkiezing eten en dansen , daarom zingt de president en het volk begrijpt dit niet, NA de verkiezing mie e broko mie US DALLA NANGA EURO.

  MIE o LAFU te VOLK BARI, ma a latie


  Maak melding

 11. Hoop dat het allemaal uit mocht komen, maar de meeste creolen die op deze massamoordenaar en drugsdealer stemmen, hebben toch geen principes, laat staan hersencellen.


  Maak melding

 12. Zoals de Surinaamse Politicus het verlies voorziet van de N.D.P. pronostikeren ook de V.H.P. volgelingen! Geen bangmakerij of het aanjagen van schrik en het hele leven tot de de dood alles gejaagd doen!1 Bigin bin de ooit ma a einde aai doro keba of auw doro ooti! Wel kromme aangelegenheden dat recht moeten getrokken worden of zullen wel natuurlijk ff tijd en energie kosten d8 ik! Ma neks no fout!

  V.H.P. soso lobi en no stress!!!


  Maak melding

 13. Als de Surinamers in een democratische rechtsstaat willen leven en wonen, dan is er maar één oplossing de beste en dat is massaal stemmen op V7

  De democratische rechtsstaat is:
  Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  de grondwet van de republiek Suriname een totale verzameling van de hoogste nationale wetten, die weer verbonden is met Internationale verdragen, oa mensenrechten, die veel hoger zijn dan de grondwet van de republiek Suriname.

  In landen als Noord-Korea, Rusland, Zimbabwe, Libië, Egypte, Syrië, Equatoriaal Guinee, heel veel moslimlanden, enz gelden deze geen andere soort wetten, vaak bepaald door de dictator/militairen of een groep mensen vaak één familie/ zie moslimlanden of een militair die door middel van een staatsgreep, enz. aan de macht is gekomen.

  Om dichterbij huis te kijken/in de regio moeten het volk van Suriname/ de kiezers jong en oud man en vrouw kijken naar, Haïti, Cuba en Venezuela en zie hoe het daar gesteld is met de welvaart en welzijn van de man/vrouw, jongeren, ouderen, bevolking in het land, mensen rechten, vrijheden, armoede, welvaart en welzijn, hongersnood, geen toiletpapier om je poepgat te vegen als je gepoept hebt, je kan naar believen van de dictator opgepakt worden en niemand die weet waar je gebleven bent, bedreiging via de media/radio, angst, geen medicijnen, lege winkels, geen voedsel en eten, ontwaarding van het geld en geen vreemde valuta, de weinige schaarste goederen onbetaalbaar voor de gewone man/vrouw in het land, geen babyvoeding, kortom een en al ellenden,enz, veel al één sterke persoon aan de macht die geen tegenspraak duldt, het totale volk moet op commando opstaan en applaudisseren en o wee gebleven, die persoon die gewoon blijft zitten. De familie van de dictator, vrienden die stinkend rijk zijn en het totale volk dat in grote armoede en ellende leeft. Precies zoals het na 25 februari 1980/8 december 1982 en tientallen jaren daarna in Suriname was toen DDB en de overige 15 sergeanten een staatsgreep en bloedbad pleegden en vele Surinamers spoorloos verdwenen en niemand tot nu toe niet weet waar ze zijn of om het leven zijn gebracht. Wilt u weer in zo een land leven en wonen, ja of nee? Als u dat niet wilt, Stemt u dan op maandag, 25 mei 2015 voor V7, Stem V7.

  Zie hoe via de radio DDB en de gangsters, media vrienden van hem uw belasting geld nemen en tegenstanders bedreigen en angst aanjagen, als het gaat om geld waarop ze recht hebben voor diensten gedaan voor het land. U bent toch ook één van die personen die nog steeds op zijn/haar geld zit te wachten of beledigd wordt, of uw baan kwijt dreigt te raken, zie hoe overal paarse vlaggen worden geplaatst, terwijl de burgers dat niet willen, dit is gewoon intimidatie en DDB bepaalt, enz, enz, enz. Dit is wat u te wachten staat als u deze man niet weg stemt. Zie Venezuela, zie Cuba, waar er geen burgenrechten zijn, armoede, één en al ellende. Zie hoe DDB de grootste crimineel van Suriname vrij rond loopt, en niet overal in het buitenland vrij en blij kan gaan en in de hele wereld in de nek wordt aangekeken. Zie ook zijn zoon Dino die opgesloten is in de USA. Waarvoor al weer? De overlopers naar DDB denken niet aan uw belang, maar aan hun eigen belang, snel rijk worden. Triest dat ze niet in zien dat ze misbruikt worden en niet hun les geleerd hebben van de NDP-toppers die naar de V7 zijn gelopen en aangeven dat voor DDB iedereen toiletpapier is die hij na het gebruikt weggooit.

  Al de personen die naar de NDP willen: U bent toiletpapier en zal na de verkiezingen worden weg gegooid. Wat denk u te krijgen. Als DD binnen is, denkt u dat u nog recht heeft op iets. Let op wat ik zeg. Waarom zij hij u belonen? Waarom??????

  Totale kiezers als u en uw (klein)kinderen echt wil wonen en leven in een democratische rechtsstaat kiest u dan bewust en massaal voor V7. Dink a torie.

  Laten mijn woorden voor u een waarschuwing zijn en geeft u niemand de schuld na 26 mei 2015.

  Stemt u voor V7 om de democratische rechtsstaat te herstellen.

  U de kiezer, man/vrouw, jong/oud
  Maandag, 25 mei 2015

  Kiest u voor V7
  – Chandrikapersad Santohki – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Salam Somohardjo -PL,
  – Celcius Waterberg – BEP/denk aan uw grondrechten,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91.

  Alle macht berust bij de kiezers, u bepaalt als u in vrijheid willeven, in een democratische rechtsstaat of in een dictatuur, zoals in Cuba of Venezuela. Ik weet wel of ik kiezen mocht waar op zou stemmen. U toch ook??????
  Dink a (s)tori boen, neem het juiste besluit en breng uw stem uit.

  Mijn advies aan u/alle kiezers van Suriname ( oud, jong, man, vrouw: stemt u op V7

  Stree Def Stree, wi no Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 14. De naam V7 is een heel goede naam van de 6 politieke partijen, omdat deze partijen in één politieke combinatie zitten en elkaar nodig hebben.

  Er zijn plaatsen en distrikten in Suriname, waar een van deze 6 politieke partijen veel sterker zijn dan de andere en deze afzonderlijke partijen zullen dan aan hun achterban het advies geven om op een bepaalde kandidaat te stemmen van een andere partij die daarmee wel een zetel in het destreffende distrikt kan halen. Zie daar waarom de naam V7 een goede naam is.

  Voorbeeld in Coronie is VHP zwak, maar daar heeft ze aanhang.De VHP kan dan aan haar leden in Coronie het advies geven om op de kandidaat van NPS te stemmen en dat zouden ook andere partijen van V7 die in Coronie zwak zijn aan hun leden kunnen geven. In andere distriken zou daar de leden van een andere partijen het advies van hun afzonderlijke partij om op een andere partij die daar sterker is te stemmen en daardoor binnen te komen.

  Zie het voordeel van de V7 politieke combinatie.

  Stree Def Stree, Wi no Sa Frede!

  Stemt u massaal op V7

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 15. Laten wij hopen dat (en ik kan mij ook niets anders voorstellen)
  de heer Grünberg het juist ziet.
  Bij deze doop ik de ndp tot NBP=Nieuwe Beloften Partij

  De tekortkomingen worden niet uitgelegd en vervolgd met,
  sorry wij kunnen het niet en konden het nooit.
  Inplaats daarvan komt men nog vijf jaar.
  Nog vijf jaar?! Voor meer roven en nogmaals 10 extra mini-sters.


  Maak melding

 16. Dat zulke uitspraken nog de krant halen, dat begrijp ik niet.
  Wat een larie en nonsense, Een mening gefundeerd op vlaggetjes. Waar is de ideologie van DRS, wat is hun beleid. Wat kunnen zij, en denken zij op de lange termijn voor Su te gaan betekenen.

  De peilingen zijn duidelijk en dat wordt het.

  Een drietal punten.

  Alereerst het feit dat het volk continuering van het huidige regeringbeleid wil. Dat blijkt uit de peilingen. Je kan het ook van de burgers op straat duidelijk horen.
  Er is heel veel gedaan de laatste vijf jaren voor het volk, en er volgt meer. Wat heeft front gedaan toen zij al die jaren aan de macht waren. Alleen maar dingen voor hun zogenaamde elite groep. Continuering van het huidige beleid is vanwege een gebrek aan alternatief ook noodzakelijk.

  De houding van V7 is star en biedt weinig perspectief voor het volk, One liners en veel plannen, leiden toch tot niets. Het volk heeft dat door. Toch ondanks alle signalen is er bij de leiding van de VHP, alsmede bij de NPS geen beweging richting de wil van het volk. Er is de misopvatting bij hen dat mensen toch etnisch gaan stemmen. En dat is zeer dom. Het getuigt ook van een gebrek aan inzicht in het vermogen van de burger in Su om toch weloverwogen een keuze te kunnen maken. Ongeschoold of niet, Surinamers zijn niet dom.

  Mijn derde punt is dat van het ondemocratische karakter van met name de VHP en de NPS. Binnen de VHP is er een leiding, totaal star en blind. Exponent is de starre en weing charismatische Santhoki. Zijn verleden zal hem deze verkiezingen ook de nekslag gaan geven. Wie kiest er nou voor zo een leiding, als je een land wil vooruitbrengen. Dito geldt ook voor de NPS, en dan heb ik het over Rusland. Goed het is jammer voor deze twee partijen want zij hadden, met de nadruk op hadden, wel nog wat voor Su kunnen betekenen.

  De uitslag staat al bij voorbaat vast, hopelijk gaan wij dan nu het eerste niet etnische kabinet in Su krijgen.
  Namelijk de NDP, eventueel nog in combinatie met een of twee niet etnische partijen.

  Mvrg.
  Mr. Roy Siwpersad


  Maak melding

 17. Een deel van de commentatoren gaat voorbij aan het feit
  dat de staat Sranan als het ware failliet is ! Ook na de
  komende verkiezingen IS er geen geld, er zijn alleen maar
  tekorten.
  Alleen door bezuinigingen en kappen in ONZIN-uitgaven
  kan er een financieel evenwicht komen.

  Politici die grote zaken beloven voor de komende jaren,
  spreken niet de waarheid ! Het land is financieel ziek en
  deze ziekte zal verergeren omdat de regering weigert
  orde op zaken te stellen !

  De financiele crisis in Sranan is niet op te lossen met
  politiek gebabbel over niet-etnisch of etnisch, de
  negatieve financiele cijfers spreken boekdelen.
  Tezamen met de grote corruptie zal dat tot internationale
  effecten leiden, waarop politici niet of nauwelijks greep
  hebben.
  De USA heeft Sranan op dit punt al gewaarschuwd !

  PS : In elk geval heeft de leider van het land de boel
  bedonderd. Hij komt een maand voor verkiezingen
  via een baka-prasi-persco, de bevolking meedelen
  dat de staatskas LEEG is !

  DUS : MONNIE NO DE, ook niet voor de nieuwe LUCHTKASTELEN van DDB !


  Maak melding

 18. Tijdens de colleges statistiek vertelde de Hond dat je Nederlanders nooit rechtstreeks moest vragen hoeveel ze verdienen (met ‘strikvragen’ moest je dat zien te achterhalen), omdat ze je toch geen eerlijk antwoord zullen geven. De Hond wist niet dat je Surinamers niet op de man af mag vragen op welke partij ze zullen stemmen, je krijgt ook in dat geval geen eerlijk antwoord. Als je b.v. vraagt of NDP/Bouterse het goed doet, zullen de meeste Surinamers het bevestigend beantwoorden, vraag je direct daarop of je vindt dat NDP/Bouterse corrupt is dan zeggen ze ook volmondig ja. Als ze daarna zeggen dat ze op de NDP gaan stemmen, moet je dat op z’n minst met een zeer grote korrel zout nemen.

  Bij mij in de buurt zag ik dat een paar mensen spontaan een vlag van een politieke partij voor hun deur plaatsten. Een vrachtwagen vol NDP vlaggen kwam vorige week de straat in rijden en men vroeg huis aan huis of men ook een NDP vlag wilde hebben, wij waren de enigen in de straat die zonder meer zeiden dat we daar niet van gediend waren (we zijn niet afhankelijk van deze regering), de andere buurtbewoners lieten toe dat er een NDP vlag werd geplaatst zelfs als er al een ‘eigen’ vlag stond, nu, na een week zie ik dat een paar de NDP vlag hebben verwijderd en achter op hun erf hebben geplaatst (ze durven het waarschijnlijk niet weg te gooien), de ‘eigen’ vlag, die plotseling verdwenen was, staat er nu weer.

  De Hond zou daarom best ongelijk kunnen hebben en Grunberg zou het bij het rechte eind kunnen hebben. Na 25 mei zien we wel wie er gelijk heeft.


  Maak melding

 19. Ik zou gek zijn op v7 te stemmen dan maar doe.en wel om de volgende redenen . 1 hoe kan ik op iemand stemmen die zijn eigen landgenoten verkoopt aan buitenlandse machten (zou een Amerikaan noooooit doen) (chaam,somo) 2 jo kan ik op iemand stemmen die zijn eigen volk oplicht door ze naar Nederland te laten komen en ze aam hun ziel hebben overgelaten in de winter en per kop ook nog eens 500 gulden gekregen heb. (Somo) 3hoe kan ik op iemand stemmen die mij keer op keer belachelijk gemaakt heeft en Elf mij. President te kijk heeft gezet in de nationale assemblee . (somo) 4 hoe ia het mogelijk dat men praat over diaspora maar nog nooit de Bijlmer laat staan kruiskade gezien heeft (chaan). 5 hoe ia het mogelijk dat men praat over corruptie maar faf partijgenoot djawalapersat dang en aomo niet te vergeten.
  Ik zou blij zijn als de NPS weer de waardige capabele partij word die zij in se jaren 70:em 80 waren .Surinamers stem nooit v7 is een handtje ophoud combi niet u nooit en te nimmer zullen leren geloven en te vertrouwen op eigen kunnen maar steeds weer se hand ophouden aan se Noordzee .zelfs daar lijden ze honger AnD trust me i know.


  Maak melding

 20. Met tot 60 proces minder belasting inkomsten ,geen ontwikkelingsgeld het zogenaamde isolement van Suriname hahahahah lachwekkend en dan nog zoveel realiseren in slecht 4,5 jaar tijd .klagen over bruggen en van alles en nog wat,nee we moesten nog steeds aan meerzorg staan en. Met bootjes naar de overkant net als aan de Ganges nietwaar dat is ontwikkeling je hand ophouden voor een afgedankte 1 gulden brug nee datvis vooruitgang nietwaar. Please koos ,passant en aanhang hier mark my words Ndp 26 zetels


  Maak melding

 21. Een reactie van een landgenoot.
  Lees below:
  “Voorbeeld in Coronie is VHP zwak, maar daar heeft ze aanhang.De VHP kan dan aan haar leden in Coronie het advies geven om op de kandidaat van NPS te stemmen en dat zouden ook andere partijen van V7 die in Coronie zwak zijn aan hun leden kunnen geven. In andere distriken zou daar de leden van een andere partijen het advies van hun afzonderlijke partij om op een andere partij die daar sterker is te stemmen en daardoor binnen te komen”

  Het bovenstaande politieke zet doet mij denken aan het tijdperk van (onze dierbare wijlen) Lachmon (VHP) en NPS Joop Pengel. In die periode liet VHP Joop Dhoti dragen om (waarnodig) de stemmen van de Hindoestanen binnen te halen.

  “Eerst negeren ze je,
  dan lachen ze om je,
  dan vechten ze tegen je en dan win je”
  (Gandhi droeg ook Dhoti)


  Maak melding

 22. Een regeercombinatie van NDP, PALU en DOE lijkt mij het meest voor de hand liggend voor SU want qua partijpolitieke standpunten staan deze partijen nagenoeg op één lijn met elkaar. Deze regeercombinatie zal voor meer evenwicht zorgen in de Surinaamse politiek omdat zij dezelfde toekomstvisie hebben voor SU en daaraan hoge prioriteit geven, namelijk de voorwaartse ontwikkeling van Suriname. Tevens zorgt een door deze partijen gevormde regering voor meer stabiliteit, evenwicht en rust in SME.


  Maak melding

 23. AHA….De heer Grunberg droomt denk ik.Uit de recente peiling van de Hond bleek,dat NDP de grootste uit de bus zou komen. Wel, we kunnen niet in de toekomst kijken.Afwachten maar hoor!!


  Maak melding

 24. Beste regeercombinatie, is de combinatie die de overheidsfinancien met harde hand SANEERT !

  Failissement van Sranan moet worden afgewend !

  De NDP-uitgavenziekte moet worden gestopt !

  Invoering Anti-corruptiewet en Screeningswet voor
  hoge politieke ambten !

  Onmiddellijke verkleining ambtenarenapparaat,
  sanering aantal ambassades in het buitenland,
  wegsnijden corruptie, start echte reeele inning belastingen,
  afstraffing allen die criminele handelingen plegen of
  hebben gepleegd !

  Rechtsstaat moet weer funktioneren !

  Onafhankelijk OM moet ALLE criminele daden
  onderzoeken en daders voor het gerecht slepen !

  Stop de politieke bemoeienis van POLITICI in zaken van
  OM en Rechterlijke Macht !

  STOP partij-politiek-gesjoemel bij de staatsbedrijven !
  De bedrijven zijn van Het Volk !


  Maak melding

 25. Hoogste tijd dat de VHP de hebi’s van zich gaat afschudden en actie onderneemt om samen te werken met de NDP en ABOP. Mijn inziens zijn deze hebi’s de; NPS, Pertjaja Luhur, SPA, DRS, enz.

  Daarnaast zijn er in de gelederen van de VHP ook interne hebi’s die geneutraliseerd moeten worden. Ik denk hierbij aan de grote schreeuwers, de holle vaten, en de uitgeblusten.

  Een voorwaarde voor samenwerking zal moeten zijn het continueren van het huidige positieve beleid van de regering Bouterse.Zie de benijdenswaardige ratings Standard & Poors en Fitch.Suriname doet het economisch goed en vele landen kunnen een voorbeeld aan Su nemen.


  Maak melding

 26. Is deze vent vervroegt ontslagen van de ’s Lands Psychiatrische Inrichting (LPI). Wat een verhaal, heeft hij soms Jezus gezien in zijn dromen?


  Maak melding

 27. Nationale Drugs Pooier Bouterse liet een week geleden blijken dat de situatie uiterst penibel is. Behalve voor deze meervoudig moordenaar, zijn familie en ranzige matties. Die hebben gezamenlijk de staatskas tot de bodem toe leeggeroofd.

  Maar de hersenloze, ongeschoolde, criminele creolenkliek gaan voor een lauwe soft en een bak oud vreten deze bejaarde drank-en drugsverslaafde dorpsidioot zijn vette reet likken.


  Maak melding

 28. je moet letterlijk stront in je kop hebben,om nog in deze huidige boeven bende te geloven..

  als je nu geen klonklusie kan trekken over de afgelopen 5 jaren,dan weet je het zelf ook niet meer..


  Maak melding

 29. Kiest u voor het nieuwe nieuwe Front.
  – Chandrikapersad Santohki – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Salam Somohardjo -PL,
  – Celcius Waterberg – BEP/denk aan uw grondrechten,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91.

  Na a srefi k@ naga ding sfefi free free.


  Maak melding

 30. Jack Menke, die samen met John Krishnadath een pionier is in het houden van opiniepeilingen, plaatst enkele kanttekeningen bij het onderzoek van LC Media/Maurice de Hond. De methodologie van de 30 maart – 4 april gehouden enquête is onduidelijk en geeft onvoldoende verantwoording van de wijze waarop de peiling is gedaan”, antwoordt Menke op een vraag van Starnieuws.
  In de peiling van LC Media/De Hond is de random walk methode gebruikt. Degenen die deze methode gebruiken, maken met een random nummer (toevalsgetal) een selectie van een woning; daarna wordt er een persoon gekozen met behulp van een random tabel voor huishoudleden waaruit een huishoudlid wordt geselecteerd. De random walk methode is doorgaans niet ideaal omdat deze vaak niet of onvoldoende garandeert dat elke kiezer een gelijke en bekende kans heeft om geselecteerd en geënquêteerd te worden. Het toevalsmechanisme, de basis van kansststeekproeven die het mogelijk maakt conclusies te trekken over de populatie, komt dan in gevaar. De peiling van LC Media/De Hond is onduidelijk over hoe deze methode is toegepast, en welke de veldinstructies waren voor de enquêteur.

  Hij had in opdracht van de Nationale Deliquenten Partij om via via Abrabroki style te enqueteren. Dus waar het gros van de paarse oliedomme aanhangers wonen. Alleen in die wijken. Hihihi. Natuurlijk na soso lobi, neks no fout nangi mi lobi didibri president krijsten velen paarse beneveld, we gaan weer vo vijf hoor mr……..de Hond.


  Maak melding

 31. aah…. de politieke partijen zullen allen een blaka bal slaan als de zwevende kiezers niet de juiste keus maken. Mocht de clanleider winnen dan zijn we terug in een dictatoriale structuur met een mantel van pseudo democratie. De Amerikanen zullen dit niet leuk vinden. En zelf de zg ministers niet.
  De afgelopen jaren zijn de ministers niets anders dan nietszeggende marionetten in het grote spel geweest. Palu heeft zelf geen beleid kunnen maken want die zg adviseurs op het kabinet stuurden de ministers aan. Die lieten je een poepie ruiken… u wordt op LBO nivo gecommandeerd. doen wat er wordt beveelt, dus slikken maar.
  Maar.. ja wie durft zijn mond open te doen? Het geld is goed..en je zegt geen nee tegen een man die een aardige trackrecord heeft in het geven van wisselgeld.


  Maak melding

 32. aah.. over trackcrecord gesproken… de afgelopen jaren zijn voor het eerst in de historie van Suriname veel figuren met allen een veroordeling aan hun broek, in het centrum van de macht gekomen.
  Soh.. hoe zal dat worden in de komende jaren..


  Maak melding

 33. het is goed dat je anno 2015 je eigen mening mag geven in sme..,

  dat weten de jongeren wel-lis waar niet,wat er in de jaren 80 is gebeurt..

  gelukkig zijn de jongeren olie dom geweest van de afgelopen tijdperk,en een waardeloze bull of te wel cumlaude geslaagd zijn voor een papier dat niks voorstelt en aan de kantlijn staan..

  als je bedrijfs economie afstudeerd aan de hoge school aan de noord-zee,dan kan je zelfstandig een bedrijfs-plan schrijven op minstens één a4 bij zijden,maar in sme niets eens op een vloeitje van een sigaret..

  die meneer wil dol graag pres. worden,mijn zegen heeft hij,maar dan in het tigrie gebied..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.