Koninklijke onderscheiding voor Jörgen Raymann

9

Jörgen Raymann, televisiepersoonlijkheid, theatermaker, cabaretier krijgt vandaag een Koninklijk lintje opgespeld. Voor als zijn goede werk werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Raymann heeft zich jarenlang op belangeloze en inspirerende wijze ingezet voor de samenleving, nationaal en internationaal.

Hij zet zich niet alleen in voor jongeren in Nederland, Suriname en Curaçao, maar ook wereldwijd. Zo richtte hij in Suriname het PIET-fonds op. Dit staat voor Poor Infant Equality Trust-fund. Verder gaan de opbrengsten van alle shows in Suriname al dertien jaar lang naar verschillende kindertehuizen in Suriname.

Ook is de presentator al tien jaar verbonden aan Unicef , maakt hij jongeren enthousiast om door te leren en maakt hij voor Women Talk by Marchdiverse maatschappelijke taboeonderwerpen bespreekbaar. Daarnaast is hij ambassadeur voor SamenLoop voor Hoop.


9 REACTIES

 1. Het zou deze man sieren als hij zich ook ging inzetten voor de slachttoffers van de decembermoorden. Sinds Bouterse aan de macht is staat de rechtstaat en de democratie onder druk. Ieder kritische geluid wordt in de kiem gesmoord. Journalisten, vakbondleiders en studenten organisaties worden systematisch geintimideerd of met de dood bedreigd. Ook media censuur is orde aan de dag. We hebben het hier over schijn democratie. Waarom hoor ik Raymann daar nooit over ?


  Maak melding

 2. Beste koos kan jij je bek eens een keer niet dichthouden of graag iets zinnigs zeggen .het gaat niet altijd en overal over jouw opsessie voor bouterse maar over iets wat meneer rayman wel doet namelijk mensen met echte nood helpen wereldwijd zou jij ook moeten proberen .opsessieve looser bent u zeg.


  Maak melding

 3. Proficiat heer Raymann; u heeft het verdiend om onderscheiden te worden want u bent van grote betekenis en zeer waardevol voor de Surinaamse gemeenschap hier. Heel mooi en heel fijn deze voor u welverdiende onderscheiding. Mijn oprechte en zeer welgemeende felicitaties heer Raymann.


  Maak melding

 4. @Koos

  Ben jij weleens in Suriname geweest? Ik weet niet onder welke steen je woont maar Suriname is op dit ogenblik democratischer dan jouw stinkende natte polder. Ga je maar sterk maken voor de mensenrechten van de Moslims in Nederland en lul toch niet voortdurend uit je vette rode nek.


  Maak melding

 5. Als je in dit geval niets positiefs op te merken hebt, dan is het beter dat je je mond houdt, Jurgen heeft uit vrije wil anderen willen helpen, hij was/is niet verplicht zijn geld en tijd te besteden aan anderen, Jurgen heeft deze waardering gewoon dik verdiend.

  Jurgen, gefeliciteerd.


  Maak melding

 6. @Dwight, om te beginnen profileert Raymann graag op te komen voor zwakkeren in de samenleving maar ook als het gaat om onrecht. Hij was als de kippen bij om Wilders en de VVD te veroordelen. Wel nu als het gaat om schendingen
  aan gaande de rechtstaat in Suriname is deze man nergens te bekennen. Kennelijk mag er geen satire op Bouterse worden gepleegd.


  Maak melding

 7. Dwight, waar heeft u het in godsnaam over als u stelt dat Raymann mensen in nood (en nog wel wereldwijd !) helpt ? U zegt dit alleen omdat Raymann Surinamer en zwart is maar in werkelijkheid doet hij geen ene moer voor noodlijdenden. Hoe komt u aan die wijsheid ? Uw hobby is vast duimzuigen. Deze man is emotioneel en maakt misbruik van zijn bekendheid. Waarom helpt hij het noodlijdende Kwakoe festival niet ?


  Maak melding

 8. @koos

  Natuurlijk heeft Jörgen Raymann kritiek op de rechtsextremistische VVD en vooral PVV bende in jouw fascistisch land dat in WO2 procentueel de meeste overlopers kende. In Suriname hebben wij Bouterse die orde op zaken stelde door het land te zuiveren van de wormvormige aanhangels van jouw land. Wat is daar nou mis mee? Wij Surinamers hebben geen 150.000 Joden aan de nazis uitgeleverd om vergast te worden. Dus, mondje dicht ouwe redneck!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.