Ambtenaar achter geldtekort Surinaamse scholen

24

PARAMARIBO, 24 apr – Dat het technisch onderwijs nu bijna zijn gat ligt, komt door laksheid van een ambtenaar. Dit is de verklaring die het ministerie van Onderwijs & Volksontwikkeling geeft voor de achterstand in subsidies. De scholen zijn ten einde raad.

Al dagen wordt via de media geklaagd over tekort aan werkmateriaal, de levensader van het technisch onderwijs. Sinds de afschaffing van de ouderbijdrage, zijn de scholen voor aanschaf aangewezen op de subsidie. Maar dan is er die ene ambtenaar, die aanvraagformulieren laat liggen. “De verwerking is niet op tijd gebeurd, waardoor de hele keten verstopt is geraakt”, zegt topambtenaar Ashok Rambalie tegenover de Ware Tijd.

De keten is klaarblijkelijk niet zo geavanceerd, dat stagnatie tijdig ontdekt wordt. De ambtenaar zou de formulieren over het hoofd hebben gezien. Nu moet de verwerking in overurendrive om toch nog de scholen te kunnen voorzien. Volgens Rambalie mag het niet al te lang meer duren eer het werkmateriaal kan worden aangeschaft.


24 REACTIES

 1. Die directeur van de school was zeker vergeten regelmatig te checken of z’n aanvraag in behandeling was….dus inderdaad, 2 ambtenaren achter het tekort.


  Maak melding

 2. Dit is symptomatisch voor de werkwijze van vele, vele geaccommodeerde ambtenaren. Het ‘mi no sabi’ is verheven tot credo van het ambtenarenkorps. Achterstanden in verwerking van gegevens komt op vele ministeries voor. En bovendien ben je overgeleverd aan de klantonvriendelijke, onbeschofte benadering van vele ambtenaren. We leven potdorie in het digitale tijdperk!


  Maak melding

 3. omdat ik een beetje dom schijn te zijn (ik begin mijn zin dan ook met “omdat”) vraag ik aan jullie: Wat gebeurt er in suriname? ik kan er niet meer bij, met mijn botte verstand, namelijk!


  Maak melding

 4. Ai boi wahahaha. Vertel dat maar aan al die paarse oliedomme aanhangers. Arme paarse ambtenaren krijgen nu de schuld voor het corrupt mislukte paars beleid olv baas. reshuffeling no jepi moro. Wahahahaha, een vreselijke grote geestelijke en morele afval van land en volk staan voor de deur als dieharde oliedomme paarse stommelingen, hun lijder nog vijf jaren de hel inprijzen soso lobi paarse ka-beleid. hihi,Neks no fout. Het worden jaren van nog meer wetteloosheid,corruptie en een dicatoriaal paars misdadig wanbeleid, olv. de gekozen onberechte moordenaars,drugsbonzen en mensenrechten schenders en co. van ieja…….SURI BABWE. Hihihihi. Allen die tegen paars zijn zullen gedwongen worden paars te kiezen voor gratis ete,drinke en werke. Of als staatsvijand worden uitgemaakt door de geldgierige paarse apostel Stef Anus en paarse profeet Mi Sisoso Ka,hihihi. Misdaadstaat helpen opbouwen, door misdadige en criminele decreten aan het volk, inclusief al die paarse verworden zombies. Hahahaha, back to the eigthies staat nu warempel voor de deur. Wahahahhaha


  Maak melding

 5. partijen: 1. het nederlandse elftal; 2. arjan robben; 3. dick advocaat; 4. de tegenstander.

  nederland staat met 3-0 voor en verliest alsnog de wedstrijd met 4-3.

  dat komt omdat dick advocaat arjan robben heeft gewisseld op het moment supreme.

  net zo heeft 1 ambtenaar de schuld van het niet functioneren van het ministerie van onderwijs en volksontwikkeling, dat straks een andere naam krijgt, waarin het woord wetenschap in voorkomt, maar zal nou dader-wetenschap bedoeld worden?


  Maak melding

 6. En nu zijn het de ambtenaren die het verbruid hebben. We weten allemaal dat de paarse dievengilde hebben toegeslagen en nog steeds gaan de suri’s prat op de sprookjes van Bouterse. Het is allemaal zo doorzichtig. In juni/juli kan de overheid niets meer betalen. Het land is skeer !


  Maak melding

 7. Als de Surinamers in een democratische rechtsstaat willen leven en wonen, dan is er maar één oplossing de beste en dat is massaal stemmen op V7

  De democratische rechtsstaat is:
  Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  de grondwet van de republiek Suriname een totale verzameling van de hoogste nationale wetten, die weer verbonden is met Internationale verdragen, oa mensenrechten, die veel hoger zijn dan de grondwet van de republiek Suriname.

  In landen als Noord-Korea, Rusland, Zimbabwe, Libië, Egypte, Syrië, Equatoriaal Guinee, heel veel moslimlanden, enz gelden deze geen andere soort wetten, vaak bepaald door de dictator/militairen of een groep mensen vaak één familie/ zie moslimlanden of een militair die door middel van een staatsgreep, enz. aan de macht is gekomen.

  Om dichterbij huis te kijken/in de regio moeten het volk van Suriname/ de kiezers jong en oud man en vrouw kijken naar, Haïti, Cuba en Venezuela en zie hoe het daar gesteld is met de welvaart en welzijn van de man/vrouw, jongeren, ouderen, bevolking in het land, mensen rechten, vrijheden, armoede, welvaart en welzijn, hongersnood, geen toiletpapier om je poepgat te vegen als je gepoept hebt, je kan naar believen van de dictator opgepakt worden en niemand die weet waar je gebleven bent, bedreiging via de media/radio, angst, geen medicijnen, lege winkels, geen voedsel en eten, ontwaarding van het geld en geen vreemde valuta, de weinige schaarste goederen onbetaalbaar voor de gewone man/vrouw in het land, geen babyvoeding, kortom een en al ellenden,enz, veel al één sterke persoon aan de macht die geen tegenspraak duldt, het totale volk moet op commando opstaan en applaudisseren en o wee gebleven, die persoon die gewoon blijft zitten. De familie van de dictator, vrienden die stinkend rijk zijn en het totale volk dat in grote armoede en ellende leeft. Precies zoals het na 25 februari 1980/8 december 1982 en tientallen jaren daarna in Suriname was toen DDB en de overige 15 sergeanten een staatsgreep en bloedbad pleegden en vele Surinamers spoorloos verdwenen en niemand tot nu toe niet weet waar ze zijn of om het leven zijn gebracht. Wilt u weer in zo een land leven en wonen, ja of nee? Als u dat niet wilt, Stemt u dan op maandag, 25 mei 2015 voor V7, Stem V7.

  Zie hoe via de radio DDB en de gangsters, media vrienden van hem uw belasting geld nemen en tegenstanders bedreigen en angst aanjagen, als het gaat om geld waarop ze recht hebben voor diensten gedaan voor het land. U bent toch ook één van die personen die nog steeds op zijn/haar geld zit te wachten of beledigd wordt, of uw baan kwijt dreigt te raken, zie hoe overal paarse vlaggen worden geplaatst, terwijl de burgers dat niet willen, dit is gewoon intimidatie en DDB bepaalt, enz, enz, enz. Dit is wat u te wachten staat als u deze man niet weg stemt. Zie Venezuela, zie Cuba, waar er geen burgenrechten zijn, armoede, één en al ellende. Zie hoe DDB de grootste crimineel van Suriname vrij rond loopt, en niet overal in het buitenland vrij en blij kan gaan en in de hele wereld in de nek wordt aangekeken. Zie ook zijn zoon Dino die opgesloten is in de USA. Waarvoor al weer? De overlopers naar DDB denken niet aan uw belang, maar aan hun eigen belang, snel rijk worden. Triest dat ze niet in zien dat ze misbruikt worden en niet hun les geleerd hebben van de NDP-toppers die naar de V7 zijn gelopen en aangeven dat voor DDB iedereen toiletpapier is die hij na het gebruikt weggooit.

  Al de personen die naar de NDP willen: U bent toiletpapier en zal na de verkiezingen worden weg gegooid. Wat denk u te krijgen. Als DD binnen is, denkt u dat u nog recht heeft op iets. Let op wat ik zeg. Waarom zij hij u belonen? Waarom??????

  Totale kiezers als u en uw (klein)kinderen echt wil wonen en leven in een democratische rechtsstaat kiest u dan bewust en massaal voor V7. Dink a torie.

  Laten mijn woorden voor u een waarschuwing zijn en geeft u niemand de schuld na 26 mei 2015.

  Stemt u voor V7 om de democratische rechtsstaat te herstellen.

  U de kiezer, man/vrouw, jong/oud
  Maandag, 25 mei 2015

  Kiest u voor V7
  – Chandrikapersad Santohki – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Salam Somohardjo -PL,
  – Celcius Waterberg – BEP/denk aan uw grondrechten,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91.

  Alle macht berust bij de kiezers, u bepaalt als u in vrijheid willeven, in een democratische rechtsstaat of in een dictatuur, zoals in Cuba of Venezuela. Ik weet wel of ik kiezen mocht waar op zou stemmen. U toch ook??????
  Dink a (s)tori boen, neem het juiste besluit en breng uw stem uit.

  Mijn advies aan u/alle kiezers van Suriname ( oud, jong, man, vrouw: stemt u op V7

  Stree Def Stree, wi no Sa Frede

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 8. Wat een stelletje sukkels. Er zijn, procentueel gezien, meer ambtenaren dan waar ook ter wereld. Lekker simpel om nu één ambtenaar aan te wijzen als schuldige!! Of ligt nu iedereen in zijn hangmat! Wat ben ik toch blij dat ik vroeger de juiste keuze hebt gemaakt. Suriname mijn mooi land, wat doen ze toch met je!


  Maak melding

 9. De minister is altijd verantwoordelijk.
  Met deze benadering maakt de minister heel duidelijk niets van zijn taak te begrijpen, heel laf van de man


  Maak melding

 10. HOERA, de ENE ambtenaar die zaken loopt te verzieken
  en achterhoudt, waardoor betalingsachterstanden
  ontstaan is gevonden !

  Hij heet DDB, weet niet wat een BEGROTING IS, vindt
  de DNA een poppenkast, MEGA-BEGROTINGS-
  TEKORTEN duiden volgens de DDB-doctrine op GROEI !

  Deze ENE ambtenaar, DDB, bepaalt als dictator wie en
  welke rekeningen betaald worden en welke niet !

  Deze ENE ambtenaar heeft een woordenboek en kennis-
  apparaat waarin het woord BEZUINIGEN niet voorkomt !

  Dus : graaien maar in de Monetaire Reserves,
  Neks no fout !

  Leve al onze buitenlandse ambassades, kost ons miljoenen,
  maar zal ons welvaart brengen !

  PS : Brada nanga sa, wij streven ernaar Venezuela te
  overtreffen wat DEVALUATIE betreft, hun devaluatie van
  72 % is kinderspel, tek yu ai luku !


  Maak melding

 11. Bakra Basi ! Bakra Basi !

  weet wat het is?? weet je wat het is waarom surinamers in vele getallen geen geschiedenis besef hebben, omdat Surinamers als Kraboe leven sinds de hele geschiedenis tot de dag van heden.

  Hierbij bedank ik je , dat joe e opo ding ai gie ding


  Maak melding

 12. Als V7 slim is laten ze de failliete boedel voor de eerst komende 4 jaren voor de NDP en consorten. Want bij overname door V7 moeten ze weer een saneringsbeleid gaan doorvoeren. Zo als toen Front de failliete boedel had overgenomen en onze Telting de Surinaamse munteenheid weer in orde kreeg. Land toen leeggeplunderd en leeggezogen door de paarse elite en nu weer. Geschiedenis herhaalt zich.

  Gewoon de boel overlaten aan de NDP. dan wordt het weer bedelwerk en penarie. Jammer voor de arme NDP stemmers. Maar wie niet horen wil moet voelen.


  Maak melding

 13. Komt ervan als je nog in het papieren tijdperk bent blijven steken als overheid ipv te automatiseren!!! Dit geeft aan dat su nog echt een bacovenland is!!


  Maak melding

 14. In Amsterdam waren er jarenlange stagnaties bij de uitvoering van de Bijstandswet van de gemeente. Mensen moesten soms een jaar wachten op een uitkeuring. De clienten kregen om te overleven een voorschot van de gemeente Amsterdam.

  Op een dag werd een nieuwe wethouder, de heer Amhed Aboutaleb aangesteld en hij wist het probleem direct op te lossen. Wat was het geval? De ambtenaren waren niet opgewassen voor hun taak. Alle bijstandsambtenaren met een mbo opleiding werden de wacht aangezegd.

  Ze werden allemaal vervangen door mensen met een HBO opleiding. Vanaf het moment toen de HBO-ers werden aangesteld ging het vlot bij de uitvoering van de werkzaamheden.Achterstanden werden weggewerkt en het programma begon op schema te lopen.

  Ik stel aan de Surinaamse regering voor om alle niet goed geschoolde ambtenaren de wacht aan te zeggen. De ambtenaren die zijn aangesteld om betalingen aan derden voor de overheid te verrichten zijn mijn inziens ongeschoold of onvoldoende geschoold.

  Al deze mensen moeten vervangen worden door mensen met een HBO opleiding. Het werk van de overheid zal zeker vlotten bij de uitvoering als goed kader wordt aangesteld.


  Maak melding

 15. @RobG
  Er is echter een groot verschil in Amsterdam pakt men fouten enigszins transparant aan en werkt men aan een oplossing. In Suriname roept de minister of President maar iets en verwacht iedereen dat het gebeurt is.

  Het ontbreekt deze regering aan de dadenkracht problemen inhoudelijk en gestructureerd aan te pakken.
  De Schulden stapelen zich op, De gecanceld , niet voltooide projectenlijst wordt enorm, De begroting is list en bedrog (leningen worden als inkomsten geboekt).

  Het land leeft in een droom maar is ondertussen Skeer


  Maak melding

 16. Probleem scholen heeft NIETS met ambtenaren te maken,
  de huidige TOP van Sranan, wil niets van begroten weten en
  de president heeft altijd tegen hen gezegd “monnie de” !

  De staatsuitgaven zijn MEGA-overschrijdend, men is bezig
  de Monetaire reserves van het land te VERKWANSELEN !

  Belangrijke bedrijven in Sranan zijn al langer dan een jaar
  NIET Betaald voor hun diensten ! Dus Desi laat ook het
  bedrijfsleven gevaar lopen voor de Onproductieve-Nonsens-
  NDP-uitgaven !

  STOP deze onzin, start met MEGA-bezuinigingen !
  Geef ambtenaren niet de schuld, de TOP, de NDP zit
  compleet fout !

  Financieel gerommel en corruptie leiden rechtsstreeks
  naar het faillissement van Sranan !

  Mensen, die de ONZIN-uitgaven wilden stoppen, zijn
  weggewerkt ! Zie minister Wijnerman en minister Boedhoe !

  Nu zitten wij met Andy-rechterhand-Jules-Bosje als minister
  aan de geldknoppen en de schoonzoon van de president, de babbelaar Gimore, bij de CBvS !
  Een pot nat en GEEN beleid, iedereen bang om Desi te corrigeren !

  Ga maar door met de Maandelijkse-Onzin-Uitgaven, op
  naar de aanstaande Venezuelaanse toestanden in Sranan, kilometerslange rijen voor brood, meel etc !

  M’a wan Gado de !!!


  Maak melding

 17. @jojo, ik geloof niet in de verkiezingenretoriek van de oppositie.de oppositie trekt een encyclopedie open van list en bedrog alleen maar om regeermacht te krijgen. Ik geloof niet in het praatje dat de staatskas leeg is. Suriname wordt geconfronteerd met minder inkomsten uit aardolie, goud en bauxiet.

  Dit fenomeen speelt zich mondiaal af.Ook binnen de Europese Unie zijn er financiële problemen ontstaan als gevolg van een daling van de prijs van olie,gas,minder inkomsten uit de handel met Rusland, enz. Om dit probleem op te lossen heeft de Europese Centrale Bank besloten om 1600 miljard Euro extra in omloop te brengen zodat de economieën aangewakkerd kunnen worden. Deze 1600 miljard gaat men gewoon drukken. De geldpers wordt aangezet.

  M.b.t. Suriname kan gezegd worden dat de regering geparticipeerd heeft op de mondiale ontwikkelingen. De overheid heeft haar uitgaven aangepast als gevolg van de veranderende inkomsten.Geen wonder dat Standard & Poors en Fitch zich positief hebben geuit over het financieelbeleid van de Surinaamse overheid.

  Het enigst wat de oppositie nu aan het doen is proberen de mensen bang te maken. Ook tijdens de regeringen Venetiaan speelde het laat uitbetalen van gelden aan rechthebbenden een verlammende rol. Niets nieuws onder de tropenzon van Suriname.


  Maak melding

 18. Laatst vertelde die schooldirecteur nog die regelmatig in contact staat met het Ministerie van Onderwijs dat alle papieren waren doorgestuurd naar het Ministerie van Financiën en dat daar de betaling niet werd uitgevoerd.

  Dus nu zomaar een ambtenaar de schuld geven is juist het camoufleren van de financiële problemen waarin de staat Suriname zich nu in bevindt.


  Maak melding

 19. Sranan heeft MEER last van de te HOGE ongefundeerde
  NDP-uitgaven aan ONPRODUCTIEVE ZAKEN !

  De vorige maand zijn er WEER honderden nieuwe
  ambtenaren aangesteld om hun stem binnen te halen !
  Het staatsapparaat is al VEEL te Groot !

  De tekorten van Sranan hebben weinig van doen met
  verminderde inkomsten uit bauxiet en olie ! Waarom is
  er nu dan al en HALF MILJARD uit de monetaire reserves
  “gejat” en verkwanseld ???

  Waarom wordt Staatsolie uitgehold, door VOOR-
  SCHOTTEN uit hun kas op te nemen voor
  LOPENDE ONZIN-uitgaven ?

  Waarom worden de rekeningen an het bedrijfsleven
  nu al ruim een jaar NIET BETAALD ??

  Waarom is er een MEGA-nooit-vertoond-in-Sranan-begrotingstekort ???

  De president liegt hierover niet meer en zegt letterlijk
  dat het land SKEER is, alleen de massamoordlovers
  op Waterkant beweren het tegendeel !

  PS : Massamoordenaars-lovers op Waterkant ga na
  aan WIE de bij de DSB-verduisterde miljoenen betaald
  zijn, dan weet u precies wie SKEER is/zijn !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.