Vergunning Surinaamse artsen niet meer levenslang

9

PARAMARIBO, 23 apr – De vergunning die artsen krijgen om hun beroep in Suriname uit te oefenen, wordt onder de loep genomen. Het ministerie van Volksgezondheid wil niet af van de levenslange vergunning.

Wanneer een arts eenmaal een vergunning heeft, is er geen toets meer. Volksgezondheid wil snel verandering. “Het verplicht stellen van nascholing is één van de mogelijkheden om die verandering te brengen. Het moet niet zo zijn dat de artsen niet meer worden getoetst en op hetzelfde niveau blijven, nadat ze hun vergunning eenmaal in handen hebben”, zegt minister Michael Blokland tegenover de Ware Tijd.

Volksgezondheid wil naar een vergunning voor maar drie jaar. “Alle artsen die nu al in het systeem zitten worden meegenomen in het nieuwe traject. Ze hoeven nu niet opnieuw een aanvraag te doen, maar wel wanneer de drie jaren verstreken zijn”, aldus Blokland. Met de maatregel moet de kwaliteit van de dienstverlening beter gegarandeerd worden.


9 REACTIES

 1. Redactie, er staat: ‘Het ministerie van Volksgezondheid wil NIET af van de levenslange vergunning’.

  Terwijl uit het verhaal blijkt dat ze er WEL vanaf willen. Als het een foutje is, kunt u het corrigeren.
  U moet deze bijdrage van mij niet te plaatsen.


  Maak melding

 2. @Henkes!
  Je hebt gelijk hoor.
  Ook http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/04/23/bijscholing-verplicht-voor-verlenging-vergunning-artsen/, heeft het reeds verbeterd.

  Maar ik hoop dat het zelfde ministerie van Volksgezondheid, ook op korte termijn een (verbod) zal uitvaardigen, dat het verplegend personeel van alle ziekenhuizen in Suriname, niet meer in hun werkuniform van huis komen.
  Ook het boodschappen doen buiten het ziekenhuis met hun uniform moet ten strengste verboden worden.
  Vroeger was het gewoon een (status) om met zo’n uniform op straat te lopen.
  Dit kan anno 2015 niet meer.

  Maar men vergeet dat er allerlei bacteriën de ziekenhuizen naar binnen worden gebracht.
  Misschien zijn er meerdere patiënten hiervan in de ziekenhuizen overleden, maar wordt nimmer in de publiciteit gebracht.
  Er zijn legio voorbeelden hiervan op te noemen.
  B.v. over MRSA-bacterie.
  Ze denken helemaal niet aan de patiënten in de ziekenhuizen.

  Want de laatste tijd zijn er diverse berichten in de media verschenen over (hygiëne) in alle ziekenhuizen van SU.
  Dus men dient zich pas op de werkplek in het ziekenhuis om te kleden.


  Maak melding

 3. Dan moet er ook een vergunning voor DNA-leden, ministers, ambtenaren enz. komen. Want ook zij presteren bitter weinig en lopen zwaar achter in kennis.


  Maak melding

 4. Belachelijk, sarwaoedai, wegnaar-zee,en de anderen begraafplaatsen hebben binnenkort een tekort aan (klanten-lijken) hi hi hi hi?
  Die zaka zaka’s doktoren denken alleen aan geld verdienen. Heel goed van de minister en voor de patienten.


  Maak melding

 5. Eindelijk!
  Ook voor deze beroepsgroep een leven lang leren.
  Gekoppeld aan een beroepsvereniging met geregistreerde leden.
  Echter niet alleen beperkt tot cognitieve kennis.
  Van mij mag het ministerie of een beroepsvereniging nog een stapje verder gaan: regelmatige reflectie op het professionele handelen. Zowel in de opleiding als daarna bij de uitoefening v. het beroep. De kwaliteit van en de relatie met patienten en collega’s in de gezondheidszorg zou met sprongen vooruit gaan!
  Geldt trouwens voor alle mens-gerichte beroepen.


  Maak melding

 6. Wie kan doktoren Kompru helpen dat zij ook op een waardige manier haar prijktijk mag uitoefenen in het buitenland.waarze ook gaat en waar ze zich ook bevind. Mijn vraag of de Surinaamse artsen in diaspora ook opgenomen kan worden in de beroepsvereniging.


  Maak melding

 7. M.Kartel niemand is van zakka zakka gemaakt. ik hoopte ook dat er medicatie kon zijn voor een ieder die grof uit de mond praat. Gij zult niet grof uit de mond praten tegen jouw broeders en zusters. Ik wens een ieder een gezond en mondige krachtige fatsoenlijke monduitspraak.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.