Somohardjo: NDP lijkt vergaarbak van overlopers

36

PARAMARIBO, 23 apr – “De NDP lijkt wel een vergaarbak van overlopers.” Dit zegt voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur, PL. De politieke partij van Desi Bouterse zet zwaar in op splitsing en ontevredenheid. Zoals bij ex-minister Soewarto Moestadja.

Het benaderen van personen die ontevreden zijn in andere politieke partijen heeft uiteraard gevolgen. “Het lijken wel de verkiezingen van de overlopers. De NDP is er op zoek naar, elkeen die een beetje wankelt, wordt aangesproken. Mensen die elders niet geaccommodeerd worden, gaan naar de NDP”, zei Somohardjo tijdens een persconferentie. Moestadja zou geen uitzondering zijn.

Omdat hij niet op de kandidatenlijst van PL werd geplaatst, bedankte hij. Overigens kan Somohardjo begrijpen dat Moestadja de verleiding niet kon weerstaan. Het heeft onder meer te maken met zijn kwallende gezondheid. “Op zich is Moestadja totaal afhankelijk van derden, van zijn vrouw en anderen. Persoonlijk kan ik het hem niet kwalijk nemen. Zijn vrouw heeft bevestigd dat de NDP dagelijks bij hem op bezoek is.”


36 REACTIES

 1. Somo is deze heb je goed gehandeld. van mij krijgt je een 10. Laat Moestadja gaan. Afvalligen en verraders graven hun eigen graf. Van de geschiedenis krijgen ze de rekening nog gepresenteerd. Begrijpelijk dat Baas van de NDP hem alles heeft kunnen aanbieden wat een normale integere politieke partij niet kan doen. Baas heeft een geschat vermogen van meer dan een half miljard Amerikaanse dollar. Heeft iemand in Suriname zich afgevraagd hoe Baas aan zoveel geld/vermogen heeft kunnen komen. Plundering en roof uit de staatskas. NDP is de grootste plunderpartij. Eens stront volk en een volk van hiele likkers die niet zal aankaarten hoe Baas aan zijn vermogen is gekomen. En ook zo Abrahams en de andere consorten zoals Graanoogst.


  Maak melding

 2. Verwachtbaar. Machtsbeluste volkverraders willen hun grillen tot de dood botvieren.
  Taxatie is uitgangspunt dat Baas Bouta de zo verlangde macht zal behouden. Zo ziet het er ook uit.
  De peilingen kunnen ook een tuning point veroorzaken.
  Wat als de jongeren geen miljarden schulden willen dragen op hun schouders.
  Wel dan desnoods stemmen op DRS PING etc


  Maak melding

 3. 23 april 2015

  A watrapompu fu Bouta e soigie bung.

  De visvijver van Somo raakt op van die pataka’s, walapa’s en hei ede soke kwie;

  Bouterse heeft zijn 14 duim waterpomp maar op halve kracht. Volgende week gaat die pomp op 80% vermogen draaien. En dan zullen wij de echte dans macrabre in de politiek zien, om zo ook door die watrapompu opgezogen te worden.

  Maar vergeet bachelor Brunsie niet. Zijn neku komt van de hoge school.
  Srika


  Maak melding

 4. DDB weet precies dat ze de verkiezing grandioos gaat verliezen daarom kan hij niet stoppen met vissen.Als je een grote mond kan hebben dat jouw partij de grootste partij is moet je dan niet gaan vissen in andere hun vijver,misleid het volk niet met overlopers van andere partijen,want Toppers,prominenten,kaderleden enz.zijn ook overgestapt van jouw partij naar andere partijen.Gelukkig geeft hij zelf nu aan dat het land SKEER is geworden,terwijl Abdoel,A een maand terug zei dat Economische het land goed gaat.Wie houdt wie voor de gek.Het volk is niet onverstandig,blind en doof.Het volk ziet en luisterd alles en op 25 MEI 2015 gaan ze dat bewijzen.No Spang,Chan E Kon voor een beter leven.


  Maak melding

 5. als dit ka volk nu achter is gekomen,dat de afgelopen vijf-jaren belazerd zij geworden door de huidige boeven bende,dan weet ik het niet meer..

  dan hebben ze letterlijk stront in hun ka-be-sa..

  laat ze dan in hun eigen waarde


  Maak melding

 6. =Ik heb nog nergens kunnen lezen dat Moestadja naar de NDP is overgegaan. Mocht dit zo zijn zal ik persoonlijk nu al zeggen dat hij van de laagste niveau is, dit omdat hij bepaalde opmerkingen heeft gemaakt die precies tegenovergestelde zijn bij PL.

  =Gunt hij de jongeren niets???? Macht-lust stuk voor stuk


  Maak melding

 7. Somohardjo moet de laatste zijn die het gedrag van overlopers afkeurt, een jaar of twee geleden zei hij nog dat hij voor Bouterse wilde sterven, het enige wat hij van Bouterse verlangde was dat hij voor Somohardjo kon flauwvallen als dat nodig mocht zijn. Er is geen verschil tussen de overlopers en Somohardjo, als Bouterse hem er niet uit had getrapt zat hij nog steeds in deze regering om af te geven op V7 terwijl hij vertelde hoe betrouwbaar hij altijd was en is.


  Maak melding

 8. Het is overduidelijk dat de NDP met heel wat geld personen probeert over te halen om hun partij te verlaten om zich bij de NDP aan te sluiten. Dit is vissen met onze belastingsgeld als aas.
  De NDP wordt dus versterkt met principeloze politici die slechts het eigen belang dienen. Maar dat zal hun een worst wezen want de NDP top bestaat ookal uit soortgelijke personages.


  Maak melding

 9. Ay Paye Somo,wie de schoen past trekke hem aan. Deze Pae is zelf een Super overloper. Als Moestadja toch bij de NDP aansluit,dan weet hij bliksem goed waaraan hij toe is. Die Pae Somo moet naar Asiana met zijn pensioen AOV. Hij is niet meer capabel voor de Suri politiek. Nou een Pinda Toko openen zou ook niet slecht zijn. Pae Somo moele ko.


  Maak melding

 10. Somohardjo is de oudste psychopathische geldzuchtige politieke verschijnsel in Suriname,en hoeft echt niet van een AOV te gaan leven. mits hij van die tjekretekjre verslaving af komt,kan hij riant gaan leven en jongeren de kans geven.


  Maak melding

 11. @Pipa Americana

  “Baas heeft een geschat vermogen van meer dan een half miljard Amerikaanse dollar.”

  Er gaan inderdaad geruchten rond van baas Santokhi van de VHP met een geschat vermogen van meer dan een half miljard Amerikaanse dollar. Deze man die zich sherif noemt zou zich moeten schamen.


  Maak melding

 12. Deng pipel sang e stem gie NDP zegt genoeg over hun psyche.
  Deze mensen leven van dag tot dag, ze verkopen hun ziel voor een portie bruine bonen met zoutvlees en al die ka jaren schreeuwen ze ik heb honger. Me mars noh lijd dan honger.
  Jullie worden gewoon belazerd door deze regering, staatskas is leeg, voor alle projecten leent men geld. Wie moet dit geld terug betalen????

  Het leven bestaat niet uit feesten en beesten !!!
  Elke dag hoor je of lees je geweldadige overval recent nog een taxi chauffeur, heeft de regering geen aandacht aan deze chauffeur en zijn nabestaanden. Wie moet voor het gezin nu zorgen?????. Klote zooi heeft deze regering van het land gemaakt.


  Maak melding

 13. … en zo gaan wij verder richting venezuela. straks gaan wij ook 30 miljard dollar (niet yuan) vragen aan china en gaan er 5 krijgen, want ja, china heeft ons toch in haar macht.

  by the way: gaat brunswijk straks bij een bank werken of gaat hij er een openen? de Brunswijk Bank? net als de Dirk Scheringa Bank?

  en meneer brunswijk, ik probeer nu ook te slagen voor mijn bachelors’, is er een geheim dat ik zou kunnen gebruiken?


  Maak melding

 14. Ik wacht het af, maar vind het jammer dat velen op hun salaris wachten en dat de Bouterse overgaat op zulke rotzooi.

  Aan een ieder zou ik dan zeggen, huur maar lekker een dure woning en stap in de politiek dan is alles geregeld zonder iets te doen.

  lees maar:::::

  =Paramaribo – “Ik heb genoeg informatie dat Soewarto Moestadja die de Pertjah Luhur (PL), heeft verlaten in goed contact is met president, tevens voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), Desire Bouterse”. Dit stelt de PL voorzitter Paul Somohardo donderdag tijdens een persconferentie.

  Somohardjo beweert dat Moestadja, die in het ziekenhuis lag en inmiddels ontslagen is, bezoek kreeg van Bouterse. “Het was niet zomaar een bezoek. De president gaat niet zomaar op ziekenbezoek. Naderhand hoorden wij ook dat Moestadja een tegenbezoek heeft gebracht aan de president bij zijn residentie,” zei de PL voorzitter.

  Volgens hem krijgt Moestadja, verschillende privileges zoals vervoer, bodyguards en huishuur. Naar zijn mening is dat de reden voor het vertrek van Moestadja bij de PL. “U weet dat een gepensioneerde minister niet veel krijgt maar zijn huishuur bedraagt Euro 1.500, =. Hij is totaal afhankelijk van anderen daarom stapt hij over naar de NDP,” aldus de PL topman.


  Maak melding

 15. In mijn ogen zijn de personen die uit andere partijen overstappen naar de NDP geen overlopers maar transferders. Dit verschijnsel zien we ook bij het voetbal of in andere soorten van sporten.

  De goede spelers zoals Moetadja zoeken een betere ploeg om hun geniale kwaliteiten tot bloei te laten komen, terwijl de slechte spelers zoals Rozenblad, Cheung en co door de NDP eruit zijn getrapt. Deze personen hebben geen meerwaarde gehad voor de partij en voor de Surinaamse politiek. In de andere politieke partijen zullen ze dan ook voor gedonder en gekrakeel zorgen.

  Laat het ook duidelijk zijn voor de leken onder jullie. Een man als Soemodihardjo is een man met een laag karakter. Het zit hem in de genen en van deze eigenschappen kan hij geen afstand van nemen.Alleen een genetische manipulatie-ingreep in zijn stamcellen kan Soemo nog redden en betrouwbaar maken. Deze man zal zonder ingreep voor nog meer gedonder en ellende zorgen in V6/V7. Maar neem ook van me aan dat Somo achter de schermen toenadering gaat zoeken tot de NDP.


  Maak melding

 16. Ik vraag mij af of wij binnen de ‘parallelle’ Surinaamse samenleving, niet eens moeten ophouden met de politiek van ‘living apart together’ en terug moeten naar de basis van ‘spang anu makandra’, om ons land samen vorm te geven en te behouden. Dialogen wint men niet met modder gooien, maar met de juiste politieke argumenten.

  ‘Een pot die de ketel verwijt, dat hij zwart ziet’, is geen argument!


  Maak melding

 17. somo die lult gewoon uit zijn nek zijn bek en nek ik kan me niet voor stellen dat mensen op zo iemand gaan stemmen wat is zijn meer waarde dat is mijn vraag alles gronden op pikken hij is en blijf een grote boef


  Maak melding

 18. Jammer van Moestadja. Verminderd toerekeningsvatbaar. Lijdende aan dementie. En niet bewust zijnde van zijn situatie moet zijn ego ook een weg vinden. De weg van de minste weerstand, richting de plunderpartij, de partij met baas aan het roer. Beiden oude mannen en lijdende aan dementie. Soort zoekt soort. Zijn omgeving had hem willen behoeden van deze valkuil. Maar wie niet horen wil moet voelen. De geschiedenis zal een oordeel vellen over deze figuranten van de Surinaamse geschiedenis.


  Maak melding

 19. Aan alles kun je merken dat de anti-Bouterse-hooligans geen argumenten meer hebben. Het Surinaamse volk staat gereed om in mei massaal op de NDP te stemmen en de geluiden uit het natte en drassige moeras aan de noordzee zijn gereduceerd tot kleine piepjes. Het Surinaamse volk geloofd niet meer in leugens en kiest voor vooruitgang en verdere dekolonisatie. Het is prettig om te zien hoe er smalend wordt gedaan over de redimoesoe internethooligans uit Ollanda. Ik lach mee.


  Maak melding

 20. Somo is walgelijk en onbetrouwbaar, loopt al bijna 50 jaar mee en behoort tot de oude boevenbende die het land al een paar decennia in gijzeling heeft genomen.

  Stappenplan voor Su 😉
  1.Hele regeringsapparaat – coalitie en oppositie – opdoeken en met pensioen sturen want ze hebben al genoeg geroofd.
  2. DNA, ministers, topambtenaren, de hele reutemeteut opdoeken. Stuur ze naar huis met een zak geld dan ben je voor altijd van ze af in plaats van nog 30-40 jaar doormodderen.
  3. Oude ambtenaren weg. Zijn zo corrupt als de pest en geven het verkeerde voorbeeld.

  Geef het land aan slimme, goed opgeleide integere jongeren. Ze zullen fouten maken maar slechter kan het niet worden en met de tijd zullen ze slagen.

  De knipoog smiley bij het stappenplan geeft aan dit uiteraard onmogelijk te realiseren is, maar de gedachte kan niemand je ontnemen.


  Maak melding

 21. Zo kun je zien hoe deze figuur onbetrouwbaar is en terecht eruit geschopt is uit de N.d.p. combinatie. Een stinkdier weet nooit wat voor overlast hij met zijn stank kan veroorzaken en dat is Somo die Kromo. Toen het goed ging kon hij de N.d.p. zijn kont likken en nu is het ineens een vergaarbak. Vergeet één ding niet dat deze man de grootste overloper is.


  Maak melding

 22. als er een regime change komt,moet de nieuwe pres. een wet aannemen en alle bezittingen van de huidige pres. afpakken en van alle ministers die zij vergaard hebben tijdens deze periode en aan de nabestaanden van de december moorden 8-12-1982 schenken om de nood enigzinds te verlichten..

  hij moet ook natuurlijk in de gevangenis gaan rusten..

  pas dan komt er gerechtigdheid


  Maak melding

 23. Ik snap niet waar die man aan die leugens komt.Hij is volkomen de weg kwijt en weet het verschil tussen fictie en realiteit niet meer.Blijkbaar is hij vergeten wat hij de Javanen heeft aan gedaan
  tijdens de onafhankelijk toen hij naar Nederland vluchten ze laten stikken van de honger en de kou.Mister back en nek.
  Nou begint hij een zittende president te bekritiseren die op democratische wijze is gekozen en het land zo veel voorspoed heeft gebracht.het is te hopen dat Desi Delano Bouterse zal worden herkozen.
  leo Snel onderzoeksjounalist.


  Maak melding

 24. 25 april 2015

  Beste Barabas,

  In Nederland heb ik kunnen constateren dat zij die in de politiek gaan en al in de politiek zijn, het alleen doen voor eigen financieel gewin. De rest is maar schijn!!

  De politiek in Suriname is niet anders ! Van wie hebben de meeste in politici ooit eens de politieke trucjes geleerd?

  Srika denkt Bouterse zeer goed te kennen en te doorzien. Bouterse is een fanatieke troefcall speler en denkt ook in zulke strategieën.(Srika heeft dit vaker hier op het forum geuit.) Niet slecht, want vele grote politieke leiders van de wereld dachten of denken zo strategisch.Bekend onder het politiek schaken !

  Dus Bouterse offert in zijn troefcall spel zijn schoppen (troef) vrouw, in de hoop dat koning en aas direct meevallen. In zijn hand heeft hij wel nog de boer, 10, 9, 7, 5 en 2 + misschien nog een koning of aas. (Vergeet niet, dat zijn medespeler ook nog wat in de hand heeft)

  Ja, die bedoelde 14 duim watrapompu van Bouta is de kracht van het beziiten van troefs en goede speelkaarten in verhouding en gecalculeerde verwachting dat de tegenspelers geen goede troefs en goede speelkaarten hebben en zich zo afhankelijk maken aan de wijze van spelen van Bouterse.

  In de politieke realiteit van Suriname speelt geld en of het hebben van een positie een belangrijke rol. De vissen, de politieke profiteurs van Suriname laten zich dus zo meezuigen naar de politieke partij waar zij hun voordelen beter zien gelukken. En die 14 duim watrapompu van Bouterse blijkt de beste diameter en zuigkracht te hebben om zulke vissen naar binnen te halen.

  Die sriba uku van Somohardjo en die tjasnet van Santokhi vangen allen van wat kleine vissen: sriba’s, tilapia’s, stong walapa’s, katrina kwiekwie’s, krobia’s. Goed voor de positionering in de RR-raden en DR-raden.

  Het probleem van Brunswijk is, dat Neku een prima middel is om vis te vangen – soms milieu onvriendelijk -, maar werkt alleen goed in het droge seizoen en dus niet in een overvloedige watersituatie.

  Bouterse heeft deze kennis geleerd en begrepen – toen hij nog een piking ingi boi van Kasnika was? – en weet precies hoe hij Brunswijk kan bespelen. En hier komt weer zijn ’troefcall denken’ naar voren.

  Maar Brunswijk is nu bachelor, dus zijn Neku zal navenant ook strategisch ingezet worden.

  Wat blijft de politiek in Suriname interessant !

  Maar Barabas, uiteindelijk bepaalt het volk ! En daar weet jij, volgens het Bijbelse verhaal, wel alles van.
  Srika


  Maak melding

 25. @ Marcel
  Je hebt over Bigi Baas zijn bezittingen afpakken. Welke regering heeft tot nu toe dat gedaan.Regering Venebastiaan en Ramlandh Sradjoe, die konden in de afgelopen tien regeringsjaren in hun broeken schijten en pissen. Die Bouta die verscheen zelf niet in de DNA. Toen heeft die Debiele Pae Somo zijn Salaris stopgezet en Baas de DNA moest verlaten. Zijn jullie dat allemaal vergeten. Nu heeft de Bigi Baas de greep in handen om de Miljarden Dollars in de Pomp te duwen, Wie durft hem af te pakken???? .De greedy Suri people die voor rijst met batjauw achter Baas zitten ,die zien niet verder dan hun Neuspunt langer is!! Hoe dan ook NDP is alles voor hun. Zo is de wereld!!!!


  Maak melding

 26. Moestadja heeft laten zien wie hij is.

  Van Somo wisten we het al. Ik vindt het tekenend dat Somo zo praat over zijn ex-partner.

  Politiek is vies, De Surinaamse politiek geeft wat dat betreft het goede voorbeeld. Zo vies en principeloos als in Suriname komt zelden voor.

  De mop van de lapzwans die niet doet op school doet nog steeds opgeldt:

  Pa tegen zoon die niets doet op school en zuipt en drugs gebruikt:

  “Pas op mi boi, als je zo doorgaat, wordt je nog minister”. 😉 😉


  Maak melding

 27. Degenen,die nog met Somo gaan samen werken zijn echt OLIEDOM, zelf een UILSKUIKEN,heeft hem al door.alleen de domme ganzen van de NPS, zullen weeeeer er in trappen,kijk maar wat ik je zeg.


  Maak melding

 28. @pinta,

  De directe reden waarom Somohardjo uit de NDP-coalitie is gestapt is omdat Bouterse de invloed van de PL verminderde door enkele PL-mensen (min v onderwijs) te vervangen om de eigen macht te verstevigen.
  Het lijkt mij dus in DIT geval niet een mes in de rug geweest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.