Surinaamse ex-minister Moestadja uit Pertjajah Luhur

28

PARAMARIBO, 22 apr – Ex-minister Soewarto Moestaja is geen lid meer van oppositiepartij Pertjajah Luhur, PL. Moestadja is er niet over te spreken dat hij niet kandidaat is gesteld voor het parlement. Hij neemt ook zijn politieke partij mee.

De partij, Democraten van de 21ste eeuw, was in 2010 opgegaan in PL. Toen PL nog deelnam in de huidige regering was Moestadja minister van Binnenlandse Zaken. Nadat PL uit de coalitie was gezet, toonde hij zich een fel criticus van de regering. Tijdens een persconferentie zei Moestadja loyaliteit centraal te stellen, maar niet ten koste van alles. Het steekt vooral dat hij achteraf is geïnformeerd over zijn afwijzing.

Volgens Moestadja zou hij wel gekandideerd worden op de lijst voor Paramaribo van oppositieblok V7. Achteraf bleek de voorkeur te zijn gegeven aan een ander. De politicus hekelt ook de praatjes die over hem rondgaan. Hij zou hebben toegegeven aan verleidingen van regeringspartij NDP van Desi Bouterse. Over zijn politieke toekomst heeft hij zich niet uitgelaten.


28 REACTIES

 1. Iedereen heeft zijn eigen belang en dat is snel rijk worden. Suriname bestaat uit heel veel eilanden, waardoor het algemeen belang niet gediend wordt.

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 2. tsja “opa” Moestadja hoe bedoel je loyaal? Karma is een bitch 🙂 afz je “kleindochter” Yasmin en de andere uit Nederland die je bent vergeten.


  Maak melding

 3. Democraten van de 21ste eeuw. Wel een mond vol. Hij moet zich nu een echte democraat uit de 21ste eeuw en de de tweede decennia tonen en aanvaarden wat door de combinatie is besloten, net zoals een heleboel anderen dat hebben moeten accepteren.


  Maak melding

 4. Hahahaha ha ha ha haha haha !!! dit is het begin, wach maar af al die mensen die van schelden houden,

  God doet zijn werk, maar dit is maar een onderdeel ervan.
  Tot 25 mei zullen er meer tegenvaller onstaan in de V7, en alle die daarbij betrokken zijn, dus ook partijen in de V7

  De Duivel doet zijn ding tot dat God zegt van en nu stopt het hier.
  klaar!!!!!!!!!!!!!!!
  De partij, Democraten van de 21ste eeuw, was in 2010 opgegaan in PL. Toen PL nog deelnam in de huidige regering was Moestadja minister van Binnenlandse Zaken

  Allen die tegen de goede is zult vernietigd worden.
  alle in de V7 ( duivel verband)verbonden partijen zullen stap voor stap, beetje bij beetje vernietigd worden door de kacht van de here God.
  het was al afgelopen met de Pl, dist is niet het begin, er volgen nog meer.


  Maak melding

 5. Soewarto Moestadja weet het “goed” te brengen met “loyaliteit”. Deze man is 35 jaar lang de levenspartner geweest van Mw.Annie,die in 2010 is overleden.Die hem heeft gesteund en verzorgd tot haar dood.Haar familie heeft hij afgedankt en als oud vuil gedumpt.Zijn eega,volgens mij heet ze mw.Matras, die overal met beveiliging en chauffeurs moet worden gereden,waarvoor de Surinaamse belastingbetaler moet betalen.Wat een circus! Hij keert mensen die loyaal aan hem waren de rug toe,zowel privé als nu ook blijkt zijn voormalig partijgenoten.
  afz. de dochter van Mw.Annie.


  Maak melding

 6. D21 Opportunist Moes heeft zijn ware aard getoond. Een risico voor PL om op de lijst te plaatsen. Zijn ego belet hem een bescheiden rol in landsbelang te nemen, die Moes. Hij gaat naar de NDP dat is duidelijk, meneer wil weer minister worden. Zulke lafbekken horen niet bij V7, opgeruimd staat netjes. Onbetrouwbare…..


  Maak melding

 7. Moestadja is vanwege een beroerte niet goed ter been en is al op vergevorderde leeftijd. Een goede raad aan deze politicus, aan Fouterse, aan Somohardjo en aan alle bejaarden in het cabinet van.de president.
  “Please als.jullie hart hebben voor dit land, neem afscheid van de politiek denk aan jullie kleinkinderen en speciaal voor Somo aan je kleine kinderen. Laat de politiek aub over aan de jongeren, jullie koeien zijn al op het droge.


  Maak melding

 8. ‘ Democratie ‘
  Soewarto heeft oprecht en juist gehandeld .
  V6 is maar een instrument en kan heel nuttig zijn voor de VHP om meer DNA- zetels te vergaren / bezorgen .
  ‘ Verblindt door rancune en haat jegens de NDP ‘ maakt het politiek – zicht van Somo chaotisch , rede waarom hij niet bij machte was / is om het ‘ hoogstaandje van de ‘ VHP -strategie ‘ adekwaat door te lichten / ontleden !!!
  Nationaal Regering is coming : ‘ KABINET NDP – VHP ‘
  Maar , er is een struikelblok en mijn persoon houdt rekening mee dat er een ‘ Tempel -revolutie ‘ zal plaats vinden , vlak na het tellen van de stemmen .
  ‘ Democratie ‘
  Wellicht !!!


  Maak melding

 9. Wat denkt die parasiet nou wel dat hij is. Nooit gewerkt in NL binnengehaald door de KTPI en misbruikt als super mini ster door Bosje. En gefaciliteerd door PL denkt deze krakkemikkige javaan dat hij onvervangbaar is. Laat hij eens gewoon arbeid verrichten want deze lummel kan alleen veel lullen maar zegt in feite niks. Laat hij maar ophoepelen met zijn D21.


  Maak melding

 10. Ach ja weer zo één die aan geld mocht ruiken maar niet mocht meenemen. Hij gaat zich nu waarschijnlijk als een echte democraat aanmelden bij NDP want daar kan hij potjes breken (denkt hij). Hij zal daar als een hond onder de tafel moeten liggen en wachten op een botje die is afgekloven door de etende NDP prominenten.
  Als zelfs Palu is bedankt en ABOP dan moet dit heerschap zich afvragen wat hij te zoeken heeft in de politiek met zijn Democraten van de 21ste eeuw,


  Maak melding

 11. Ik heb het programma “in de branding” mogen aanhoren wat deze man heeft proberen te zeggen.
  Maar als je hem hoort praten dan denk je en hoop je “behoede ons voor deze politicus”. Zelfs de net afgestudeerde Brunswijk heeft een betere en kwalitatieve interview.


  Maak melding

 12. Ik ken Moestadja heel goed, omdat hij in 1990 en 1991 een paar projecten voor onze stichting moest uitvoeren onder Javaanse doelgroepen in Almaar en omgeving. De rapportage bleef heel lang uit en wij moesten steeds achter hem aanzitten, om het project af te kunnen sluiten. Uiteindelijk hebben wij een pover verslag gekregen dat aan alle kanten moest worden bijgewerkt. Hij heeft antropologie gestudeerd, maar een eenvoudig verslag maken kon hij niet.Wij hebben hem toen uitbetaald. In Nederland liep hij er onverzorgd uit met lang haar en een paar jaar later kregen wij het bericht dat hij minister was geworden in Suriname. Wij maakten toen veel grapjes over de capaciteiten van ministers in Suriname.


  Maak melding

 13. Geen van deze beesten zijn te vertrouwen, koekje uit eigen deeg!
  Kies pawiro somo mooi en voel maar wat anderen voelen stomme bek & nek. Dies (paaimang) en geen djompo voetoe.


  Maak melding

 14. Gezien het handelen van deze meneer geheel terecht van de lijst gehouden.
  Stel je voor dat hij met een zetel zou hebben veroverd dan had Bouters hem nog meer moeten betalen en was de kans groot dat hij persoonlijk middels chantage naar de meest biedende zou gaan.

  Nu moet hij maar aantonen dat hij nog achterban en stemmen kan leveren.

  Beste NDPers er is een verschil tussen de overlopers.
  Die naar de NDP toegaan krijgen iets ten koste van loyale NDPers.
  Zij die bij de NDP weg gaan vragen niets.


  Maak melding

 15. Deze Moestadja heeft zich laten omkopen voor een bordje linzensoep van Bouterse Sr. Zoveelste poging van Bouterse om omrust te zaaien binnen de V7. Zo doorzichtig allemaal.

  Hoeveel politieke partijen bestaan er in Suriname ? Wederom komt een splinterpartijtje uit de lijkenkast rollen. Het land telt minder inwoners dan Rotterdam…bizar toch.


  Maak melding

 16. Deze zielepoot,Soewarto Moestadja heeft mijn schoonmoeder Mw.Annie verwaarloosd voor een afgedankte babi panggang.
  Al tijdens oprichting D21 had hij een relatie met deze babi panggang,die toen nog getrouwd was,terwijl zijn toenmalige zieke echtgenote bedlederig was.Hij is niet geschikt voor een publieke functie,hij is de normen en waardes des levens niet machtig,laat staan als iemand die een publieke functie wilt bekleden.Als iemand zijn zieke vrouw al alleen laat en buiten de deur zijn vertier gaat zoeken,zegt het al heel veel over de persoon zelf.
  WEG ERMEE,HIJ IS EEN OPPORTUNIST PUR SANG EN ZEER ONBETROUWBAAR!!!
  afzender Bakra Peter ex schoonzoon.


  Maak melding

 17. 23 april 2015

  Srika had het al eerder gezegd: Oppassen voor die watrapompu (14 duim) van Bouta !!!

  Somo denkt nog met zijn sriba-uku groot vis te kunnen vangen. Neen, die watrapompu van Bouta werkt echt !

  En wat te denken van Ronnie Brunswijk met zijn neku?

  Pas bachelor geworden ziet hij zijn kans schoon om zich officieel te presenteren als presidentskandidaat. Ja, Ronnie is nu hoog geschoold en begrijpt de werking van neku heel goed !

  Wat wordt het steeds spannender ik Suriname !
  Wacht even, Srika krijgt een info binnen.

  Het rommelt nu ook in de VHP en PALU ! Word het watrapompu of neku ?
  Zelf Ray en Roy (omgeving Kasabaholo) hinken nu op twee gedachten. Hoeveel maskers zullen straks nog vallen?
  Srika


  Maak melding

 18. Moestadja je bent onder andere groot gebracht door de Javaanse politiek (PL). Zonder de Javaanse politiek was je geen moer. Ondankbaar. De geschiedenis die nog geschreven moet worden zal hard over je oordelen.


  Maak melding

 19. @pokai tongo, na het tv interview bekeken te hebben moet ik je helemaal gelijk geven. Deze half demente schaamteloze heerschap wilt geen stapje terugdoen nu hij de weelde en privileges gaat missen, bodyguards etc. Deze mislukkeling heeft voor de javanen geen toegevoegde waarde als zodanig en probeert met quasi intellectuele woorden zijn onkunde te verbloemen. Wat je op de beelden zag is alles van zijn totale aanhang. Nu maar naar de vergaarbak NDP.


  Maak melding

 20. Zullen we hem of moeten we hem kwalijk nemen. Hij zal wel minder verminderd toerekeningsvatbaar zijn. Inherent aan dementie. Ego moet ook een weg vinden. Het weg van verraad en lust naar macht. De geschiedenis zal een oordeel vellen. Pas goed bij Baas. Soort zoekt soort. Beiden dement en bejaard zijn.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.