Politie ziet misdaad in Suriname afnemen

27

PARAMARIBO, 21 apr – De misdaad is aan het afnemen. Dit stelt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie van Het Korps Politie Suriname, KPS. Zeker wat bepaalde soorten misdaad betreft, is er sprake van een redelijke daling.

Diefstallen middels geweld en diefstallen door middel van inbraak zijn op de terug. Tjin Liep Shie vergeleek de cijfers met die over het eerste kwartaal van vorig jaar. Tijdens een persconferentie zei de politiechef dat diefstallen middels geweld in het eerste kwartaal van 2015 zijn gedaald met ongeveer vijftien procent. Diefstallen middels inbraak is nog sterker genomen.

De daling is daar bijna twintig procent. Het aantal levensberovingen is ongeveer gelijk gebleven. Volgens Tjin Liep Shie wordt er alles aangedaan om de criminaliteit “beheersbaar te houden.” Het korps blijft zich inzetten voor beter cijfers. Vooral de oppositie in het parlement heeft vaker de criminaliteit in het land aan de kaak gesteld. De regering wordt verantwoordelijk gehouden voor wat vaker omschreven is als ‘toenemende onveiligheid.’


27 REACTIES

 1. Tijdens een persconferentie zei de politiechef dat diefstallen middels geweld in het eerste kwartaal van 2015 zijn gedaald met ongeveer vijftien procent. Diefstallen middels inbraak is nog sterker genomen.

  En de wetenschap zegt dat dit niet komt door acties van Bellie en consorten maar eerder doordat er nagenoeg nergens meer wat te halen valt.
  Vraag het aan minister Rusland, vraag het aan de vele armen en de alsmaar armer wordende bevolking.
  Monie skeer, minie no dé a kebá
  Dang pe deng foefoeroe mang moes go foeroe???????


  Maak melding

 2. korpschef Humphrey Tjin Liep Shie weet dat de cijfers een vertekend beeld geven hetgeen bewust is gecreerd…

  Hou het volk voor de gek en u wordt rijkelijk beloond…


  Maak melding

 3. Hahahaha, leipe Liep kan op 24 juli zo in het voorprogramma van Roué Verveer!!! Dit miskent talent kan beter op humoristische podia dan op de serieuze podia. salarisopslag in het vooruitzicht gesteld zo medio eind mei?


  Maak melding

 4. Banaba,

  Laat me je uit je droom helpen: in het gehele Caribische gebied zijn de (betere) woningen voorzien van diefijzer. Niet alleen in Suriname dus. Sterker nog, hier in NL hebben de huizen geen diefijzer, maar dat betekent niet dat er hier geen inbraken plaatsvinden hoor. Inbrekers weten niet hoeveel schade en ellende ze hun slachtoffers berokkenen. En ook al zouden ze het weten, het interesseert ze niet. Het is een kwestie van mentaliteitsverandering en een hardere maar rechtvaardigere aanpak door de politie.


  Maak melding

 5. “Politie ziet misdaad in Suriname afnemen”

  Goed nieuwes voor de Surinaamse Hoogovens.
  Alle burgers van Suriname kunnen nu volgens Rob(debiele)G,
  Para( debiele supletie)man, en overige ProBo’s hun huizen
  van dievenijzer ontdoend!!!


  Maak melding

 6. Vlak voor de verkiezing kan/mag Tjin Liep Shie ook niet het tegenovergestelde beweren, anders hangt het fenomeen “ontheffing vanwege gewijzigde beleidsinzichten” in de lucht.
  Is hij daartoe niet door gedwongen door zijn baas, denk maar aan de directeur/eigenaar van Combe Markt?


  Maak melding

 7. Moord, doodslag, berovingen, inbraken en diefstal elke dag! En chin beweert het tegenovergestelde, chin doet aan propaganda voor amnestie desie en zijn nationale drugs partij.


  Maak melding

 8. Diefstal met geweld is afgenomen omdat men nu openlijk aan het stelen is. Zie regering met hun diefstal van energie. Ze proberen de stuwdam ( het enige dat waarde heeft van de SURALCO ) over te dragen aan een NV waar zij dan controle op hebben. Dat noem ik openlijke grote misdadige roof met droge ogen. Erger kan het niet. God, wanneer is het 25 Mei en alstublief laat deze abangies niet terug komen.


  Maak melding

 9. Diefstal met en zonder geweld is gedaald. Maar is het aantal dieven minder geworden? Misschien hebben ze de laatste tijd grote slagen gemaakt en ‘genieten’ ze nu van hun buit. Doodslag is nog steeds gelijk. De moordlust is niet minder geworden.


  Maak melding

 10. Ziende blind en horende doof, begint nu epidemische vormen aan te nemen bij de huidige regering en overheid,
  Zandsstorm verwacht in Suriname, mogelijk veroorzaakt door de vele struisvogels die straks het zand uit ogen en oren (moeten) schudden


  Maak melding

 11. MILJOENENFRAUDE BIJ DSB….4 miljoen US$……….. enkele personen bij de bank inmiddels naar huis gestuurd.

  En dan lullen ze over afname van de criminaliteit, maar dat geldt niet voor de witteboordencriminaliteit van het corrupte paarse roversnest.


  Maak melding

 12. Pas geleden een chinese winkelier doodgeschoten. Onveiligheid en angst alom. Diefstal en beroving aan de orde van de dag. Mag het volk nu rustig gaan slapen omdat de cijfers van leipe Tjin gunstig zijn? Is deze daling het gevolg van prudent beleid? Dit heeft meer weg van een politieke boodschap.


  Maak melding

 13. Vergeleken met de Front jaren van 2000 t/m 2010 is Suriname een Oase van rust en veiligheid.

  Niet vergeten Santokie als minister die wekelijks met zijn hand in het haar op de stoep stond te schreeuwen, zonder iets aan de veiligheid te hebben gedaan, dit terwijl hij hulp had van Nederlandse en Amerikaanse agenten. De roep om doodstraf en bewapening van het volk was dan ook luidkeels. Mocht V7 winnen dan is dit de toekomst.

  De Surinamers willen dit blijkbaar niet meer, dus V7 wordt van de kaart geveegd, NOOIT MEER front of v7 of hoe ze zich noemen.


  Maak melding

 14. Fransen over toegenomen drugshandel onder Bouterse, Hihihi, Maar ook in verworden misdaadstaat ook moord,roof,mishandeling,bedreiging etc. Degenen die baas en zijn elite politiekorps geloven zijn oliedomme stommelingen. Sinds 2010 zijn vele agenten in het korps besmet met het paarse misdaad virus, ook vele aanhangers began onder de moordvloek zware misdrijven en moorden. Nog meer misdaad/moord en onderdrukking staat hen te wachten die oliedom krijsen…..soso lobi paars. Neks no fout met misdadigers,moordenaars,rovers en bij verstek veroordeelde drugsbonzen aan de macht. Loeking zoon na wang bigi misdadiger leki eng pa.


  Maak melding

 15. Fransen over toegenomen drugshandel onder Bouterse
  Written by: De West
  Blijkens een enkele weken geleden gepubliceerde breedvoerige analyse in het webmagazine van Radio France Internationale (RFI), staan de Fransen erg wantrouwend tegenover de toegenomen betrokkenheid van Suriname in de drugshandel tijdens het regiem van president Desiré Bouterse. Onomwonden wordt aangegeven, dat Suriname een transcontinentaal platform voor cocaïnehandel is, in dit kader wordt een uiteenzetting gegeven over de revolutieperiode (1980-1986), de Binnenlandse Oorlog (1986-1992), het Suri-kartel (1993-2009) en het Kabinet Bouterse (2010-2015). Voor wat betreft het laatste tijdsvak, blijken kwesties die boven water zijn gekomen na de arrestatie van de presidentszoon alsook ontmantelingen van diverse internationale megadrugslijnen, een doorn in het oog van de Fransen. Erg verdacht is onder meer de uitschakeling in 2014 van een criminele organisatie die banden had met de in 1993 overleden drugsbaron Pablo Escobar. Deze internationale bende was voornemens een onderzeeër in te zetten, waarbij Suriname als belangrijke hub zou worden gebruikt bij drugstransport naar Afrika en Europa. Tijdens de grootschalige charge ‘Operação Águas Pro-fundas’ in Brazilië, kwam duidelijk naar voren dat ons land als belangrijke uitvalsbasis moest dienen bij drugstransport tussen Zuid-Amerika, Afrika en Europa. Met schepen zou het drugstransport geschieden naar Venezuela en vervolgens naar Suriname, en in ons land zou de contrabande worden verpakt en geladen op kleine bootjes. Op zee zou de lading worden overgeheveld naar de onderzeeër die ongehinderd het Afrikaanse continent zou moeten bereiken, alwaar uiteindelijk met behulp van schepen of kleine bootjes, het drugstranport naar Europa zou worden voortgezet. In het lijvig artikel wordt er voorts opgewezen dat de US State Department met betrekking tot drugshandel in Suriname, de kantekening heeft geplaatst dat ons land weinig weerstand biedt tegen mensenhandelaars en drugstransporten over land, zee, rivier en in de lucht. De praktische mogelijkheden van Suriname met betrekking tot het arresteren en vervolgen van drugshandelaren, wordt nog steeds belemmerd door de drugsgerelateerde corruptie, bureaucratische hindernissen en onvoldoende wetgeving. Het artikel belicht onder meer de connectie tussen Boutserse en Shaheed Roger Khan, die door de Amerikanen ‘de Pablo Escobar van het Caribisch gebied’ werd genoemd, de twist tussen Bouterse en oud-minister van Justitie, Santokhi, de internationale veroordelingen van Bouterse en Brunswijk, alsook de banden van presidentszoon Dino Bouterse met de FARC.

  Zeg het zijn oliedomme aanhangers niet. Neks no fout.


  Maak melding

 16. Wahahahahahahahahaha leve de misdaad/narco verworden staat Suribabwe olv baas en co.

  PARAMARIBO – Criminelen hebben 356 kilogram marihuana, ook jami genoemd, verstopt in een container van Fernandes. Tot deze conclusie komtzowel Prem Jethoe, hoofd van de Narcoticabridage, als korpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Dit maakten zij maandag bekend bij een persbriefing.

  De drugs zijn medio mei gevonden in de haven van Paramaribo. Jethoe zei dat de drugs vanuit Jamaica afkomstig zijn. Volgens de korpschef zijn criminelen schijnbaar in staat verzegelde containers te openen en opnieuw te verzegelen.

  Fernandes heeft volgens de autoriteiten niets met de drugs te maken. “Maar iemand die bewust drugs wil vervoeren gaat die niet helemaal aan de voorzijde van een container plaatsen. Als je de deur opendoet, zie je de drugs vlak voor je staan. Kennelijk zijn bij de overlading van de container de drugs erin geplaatst.”

  De drugs zijn ontdekt in de container nadat er vanuit het buitenland een tip was gegeven, zei de inspecteur in gesprek met de Ware Tijd. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. Aan Jamaica is een verzoek gedaan voor rechtshulp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.