woensdag, april 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameV7 wil twijfelende Surinaamse kiezer overhalen

V7 wil twijfelende Surinaamse kiezer overhalen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 20 apr – V7 wil zich in de laatste etappe naar de verkiezingen vooral richten op de zogenaamde zwevende kiezer. Volgens Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van V7 en de Verenigde Hervormde Partij, is het een strategische stap. De benadering zal ook veranderen.

Het is een kwestie van aanpassen, nu de laatste opiniepeiling is geweest. Gebleken is dat de twijfelaars en degenen die helemaal niet willen stemmen bepaalde bezwaren hebben. “De zwevende kiezer wil horen wat wij in regering zullen doen. Dat deze regering corrupt is en geen werkgelegenheid kan scheppen, daar zijn zij het honderd procent mee eens. Dat is de verandering die we in de campagne willen brengen, issuegericht campagne voeren”, zegt Santokhi.

Het issuegericht werken zou precies dat zijn wat de twijfelaars missen. Tot nog toe is de focus meer geweest op het kritiek leveren. “Wij gaan harder werken, wat wil zeggen slimmer werken. Het betekent dat je jouw achterban al hebt, maar door moet gaan om de zwevende kiezers en thuisblijvers mee te krijgen. Met issues concreet naar de mensen gaan”, aldus Santokhi.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Yep, 40% is ‘zwevend’, er valt dus veel te halen.
    Het zijn overwegend de mensen die eerst nadenken en dan doen!

    Mijn advies:
    – geef (zwart-wit) aan, in welke staat de staatskas is overgedragen in 2010
    -uitleg over de inkomsten uit goud en aardolie, waar de inkomsten zijn gebleven.
    – uitleg over de aangenomen sociale wetten (zorg/kinderbijslag en pensioen) die de druk op de werkenden zal vergroten.
    -maak de verdiensten van de vorige regering zichtbaar, dit is nooit gedaan.
    – maak duidelijk dat 99,9% van de nu lopende projecten, gefinancierd en gestart is, door de vorige regering.
    -uitleg over de vele leningen die de afgelopen 5 jaar zijn genomen door de regering.

    Vermijd de corruptie en klachten over de huidige regering, dat beseffen ze heus wel, anders hadden ze al een keuze gemaakt voor de zittende regering.

    suc6


    Maak melding
  2. Dat kan V7 alleen bereiken als ze vastberaden zijn om de kernproblemen van de samenleving met wortel en tak uit te roeien. Dat begint bij strafrechtelijke vervolging van alle politici die zich hebben verrijkt met ongeoorloofde praktijken als corruptie, steekpenning en diefstal. Daarnaast doet V7 het goed om met die chekre checkre paje (somo) niet in zee te gaan. Deze rat heeft laten zien hoe goedkoop hij is. Tot slot is het verstandig om nu al te beginnen met het in kaart brengen van de schade die NDP vanaf 1980 tot heden hebben verricht.


    Maak melding
  3. VHP, van oudsher een grote partij in Suriname is te groot om op zoek te gaan naar zwevende kiezers. Nooit is VHP eerder zo afgegleden onder deze partijleider Santokhi. Ik ben de eerste vhp`er die vind dat Santokhi de olifant laat af slachten door de leeuwen. De strategie van Santokhi is vanaf het begin van de propaganda onder maat geweest. De diaspora en wij bewoners van leiding, kwatta en omgeving willen dat de VHP een partijleider met visie en daadkracht moet kiezen bij de volgende verkiezingen van 2020. Santokhi is totaal niet kundig op de veranderde maatschappij en de jongeren in Suriname en moet het veld ruimen. Ook bij de verkiezingen van 2010 heeft Santokhi teveel overgelaten aan de NPS en Venetiaan en zijn deze dingen ontstaan.


    Maak melding
  4. Doe beloftes en geef een onderbouwing. De mensen hebben genoeg van luchtkastelen en valse beloftes. Geef o.a. eerlijk aan dat het ambtenaren apparaat grondig hervormd gaat worden zodat alle 7-even banen verdwijnen, iedereen een duidelijk taak omschrijving heeft met een meetbare output waaraan hij moet voldoen. Voer het princiepe van het “Persoonlijk Ontwikkelplan, POP” in. Beloof voortzetting van het Low Income Shelter programma ipv onrealistische beloftes over 18.000 woningen die de afgelopen 5 jaar niet gerealiseerd zijn en ook de komende 5 jaar nooit gerealiseerd worden.


    Maak melding
  5. Volk van Suriname/kiezers stemt u op V7

    Hoeveel % zwevende kiezers in de peiling van Maurtice De Hond?

    Op mij komt de uitslag van de peiling niet overtuigend over. Ik moet er hard om lachen. Iemand met een klein beetje verstand, let op geografie van de landkaart, districten van Suriname, etniciteit, hoe de vlag er voor de politieke partijen erbij hangt per district, hoe etniciteiten stemmen, overlopers/omkopers, mensen worden bang gemaakt, enz. kan aan de ene kant de Hondt geloven, maar iemand die deze zaken scherper bekijkt, komt tot een veel duidelijker uitslag en ziet hoe de vlag erbij hangt. Ook als men let op hoe er 5 jaar geleden was gestemd, zij die voor het eerst gaan stemmen.

    You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

    De peiling van De Hond is een lachertje, read my words en zie hoe de vlag erop 26 mei 2015 bij zal hangen.

    V7 De Kon djie wan betre Sranan!
    Sranan Sa Wini,
    Sranansma, oema nanga man, jongoe wan nanga owroe wan Sa Wini
    A rechtsstaat Sa Wini
    Mensenrechten Sa Wini
    Criminaliteitbestrijding Sa winie
    Corruptiebestrijding Sa winie
    Veiligheid Sa Winie
    Welvaart & Welzijn Sa Winie
    productie en exportondernemingen Sa winie
    Onderwijs en Wetenschappen Sa winie
    Gezondheidzorg Sa Winie
    Werkgelegenheid Sa winie
    Rust en Orde Sa Winie
    Libie Boeng, Liebie Boeng Liebie Boeng Djie Alle sranansma Sa Winie in Sranankondre.
    Flogo, flogo, flogo, Stemt u op V7

    Leve V7
    V7 djie wan betre sranan
    V7 de kon djie wan betre sranan
    V7 voor de zwevende kiezers
    Stemt u op V7
    Chan4Pres!

    God Zij Met Ons Suriname/rs!


    Maak melding
  6. Wat een intelligentie:

    Eerst garanderen dat het goed gaat

    En dan verklaren dat de staatskas leeg is

    Vervolgens worden de leveranciers wel betaald, de kleintjes dan.

    De laatste grap kwam van IDCS. NV van PALÙ toppers:

    tal van projecten gereed ad USA Dollars 300.000.000

    Werkgelegenheid 2500 man.

    Welke leugens nog te verwachten tot de verkiezingen


    Maak melding
  7. DDB IS NIET IN STAAT OM: De Binnen en Buitenlandse Schulden terug te brengen.
    DDB IS NIET IN STAAT OM: De Monetaire Reserves op te Krikken naar een aanvaardbaar niveau.
    Deze Reserves staan volgens Van Coblijn op ZERO (0)

    DDB, met jou aan het roer voor nog eens 5 jaar is Suriname REDDELOOS VERLOREN.
    Op dit ogenblik koerst Suriname richting een FINANCIËLE RAMP.

    Sinds 2012 tot heden heeft DDB 1,2 miljard-500 miljoen = 700 MILJOEN (MONETAIRE RESERVE 2012- MONETAIRE RESERVE APRIL 2015) er doorheen gejaagd.

    In 3 jaar tijd heeft DDB 700 miljoen AAN DEVIEZENRESERVE erdoor heen GEJAST. Over de Schulden wil ik het niet eens over hebben!!!

    Chandrika, dit moet je dag in, dag uit aan de mensen duidelijk maken. DDB is een REGELRECHTE RAMP voor Suriname, DIT DIENT KEIHARD WORDEN GEZEGD!!!


    Maak melding
  8. en nu ernstig..

    ik wil nu een debat met de heren santokhi en ddb op radio t.v.

    dus de totale media in het openbaar..liefst met alle goed opgeleide journalisten..

    met als mediator een onafhankelijk persoon..


    Maak melding
  9. V7 jullie hebben 15 jaar de kans gekregen om de twijfelde kiezer aan te trekken, waarom hebben jullie dat toen niet in stand gehouden?? waarom ?? why??

    nu gaan jullie huis aan huis!!
    nu gaan jullie smijten met leugens!!

    het volk is niet dom!
    waarom hebben jullie toen niet gedach aan ontwikkeling?
    waarom hebben jullie toen het volk voor de gek gehouden met de grondrechten en de beschikkingen en bereidsverklaringen??

    hoe zat het toen met naschoolse opvang? met gratis eten en drinken voor de kinderen
    staatsziekenfonds??
    woningbouw?
    AKB, kinderbijslag van 3SRD nu 30SRD en deze klim -50SRD
    AOV van 225 SRD per maan nu 525 SRD per maand
    afschaffing van de ouderbijdrage en verplichte lesgelden van de voj scholen enz.

    zo kan ik door gaan …… noem maar op!! veel te veel wat deze regering gedaan heeft in 4 jaar, want 1 jaar lang hebben ze troep opgeruim en schuilden die V7 achter hadden gelaten .

    ALS WIJ KOMEN!! waar ga je komen en waar wil je komen?
    als wij komen? je bedoeld zeker als je in je broek klaar gaat komen hahahaha


    Maak melding
  10. sommige van ons hier op dit forum, in deze sessie zeiden het al: vertel de mensen het eerlijke verhaal, vertel hen waar zij aan toe zijn. stel dat deze regering terugkomt, terwijl zij niet kunnen plannen alleen pandverbeuren, is suriname verloren: de buitenlandse schulden zullen terugbetaald moeten worden! en ja, je kunt al het geld uit china halen, ten eerst ruineert china het land met haar hoge betonnen monsters in onze binnenstad en ook daarbuiten , de andere rotzooi die zij er loslaten en ten tweede willen zij wel terugbetaald worden.

    laat de mensen hun ogen open gaan, zij leven niet alleen vandaag, morgen zijn zij er ook nog en dan moet er ook nog geleefd worden.

    met andere woorden: nu ome dees heeft verteld dat de schatkist leeg is, vraag jezelf af hoe hij deze opnieuw gaat vullen en wat het de belastingbetalende burger gaat kosten en wat die ervoor in de plaats krijgt.

    p.s. als isis blijft bestaan en de goudprijs blijft hikken, zal ome dees china te hulp inroepen, net als wat ome nicolas uit venezuela doet.

    dan noemen ze het geld voor ontwikkeling en dan vraag je je af of het voor ontwikkeling van boven is of voor ontwikkeling van beneden.

    ontwikkeling van beneden komt vanzelf, namelijk, voor ontwikkeling van boven moet je iets harder werken.


    Maak melding
  11. De vhp heeft zelfs de voorzitter van Arya Dewaker ingeschakeld om de zwevende leden van Arya dewaker te mobiliseren om op de VHP te stemmen.
    Kan politiek en godsdienst niet gescheiden blijven, want het is een belediging voor Arya Dewaker en leden. Door deze handeling heeft een ex- voorzitter van subafdeling moeten bedanken.


    Maak melding
  12. Chandrikapersad santokhi is voor de zoveelste keer aan het misgokken. Deze man zijn hele politieke carrière is een mislukking, een flop van de 21e eeuw.

    De twijfelende kiezers zijn zeker juist die mensen die afstand nemen van de etnische politiek-voering die we kennen van de partijen VHP, Pertjaja Luhoer,enz.

    Deze mensen, de twijfelende kiezers laten zich niet gebruiken als stemvee. Ik adviseer hen om te stemmen op de NDP of hun stem te geven aan de partijen die met de NDP samenwerken.


    Maak melding
  13. V7 zal geen enkele Surinamer kunnen overhalen.

    Het is heel simpel of je stemt etnisch dus voor V7 of je stemt niet etnisch dus voor een andere partijnof combinatie.nandere mogelijkheden zijn er niet. De Surinamers hebben massaal gekozen niet etnisch te stemmen, jullie hebben je langste tijd gehad.

    Komt nog bij dat v7 alleen maar kan schelden zoals het gepeupel hier. Ze denken dat ze met schelden, leugens en laster verkiezingen kan winnen.
    Hihihihi,


    Maak melding
  14. Het is te laat voor de huisnegertjes en de marionetten van de NPS en de VHP. Hun strategie is mislukt en weer op precies de zelfde manier als bij de vorige verkiezingen. Met leugens en dom geleuter win je geen verkiezingen. Niemand in Suriname ziet Bouterse als een boeman en de man heeft daadwerkelijk vooruitgang in Suriname gebracht. Bouterse is de ultieme strijder tegen onrecht en kolonialisme en heeft het Surinaams bewustzijn een nieuw elan gegeven. Nog steeds zijn er Surinamers die blind zijn en dat niet willen zien vanwege hun diep koloniaal geconditioneerde toestand. Suriname heeft alles te winnen met een NDP in het centrum van de macht. Suriname VOORWAARTS!


    Maak melding
  15. De heer Santoki of Sandokan. Deze man gaat de twijfelende kiezers
    overhalen om op de VHP te stemmen.Wel, is het nu niet te laat.Want de Hond heeft de populairste al in de peiling bekend gemaakt,dat DDB is.In plaats,dat deze sandokan met Bouta samen gaat werken dan met al die kleine partijen.Ik denk,dat hij graag met z,n mensen in de oppositie banken van de DNA wil gaan zitten in de volgende regering. CHE!!!!!


    Maak melding
  16. D V7 leiders zijn niet eens in staat om goed te benoemen wat deze regering allemaal verkeerd doet. Daarom kunnen ze ook geen tegenmaatregelen (tegenbeleid) ophoesten.
    De meeste mensen zijn geinteresseerd in vnl enkele dingen: geld, gezondheid, veiligheid, toekomst.

    Geld: kunnen ze aan werk komen? Gaat V7 werkgelegenheid creeren? Lonen en inflatie? Inkomen tbv kinderen en ouderen?

    Gezondheid: wordt het ziekenhuis en de dokter en medicijnen betaalbaar? Wat wordt het beleid hieromtrent? Lokale voedingsmiddelen propageren ipv dure import?

    Veiligheid: aanpak criminaliteit en corruptie. Eerlijk zaken doen. Racisme bestrijden, eengezinsheid stimuleren, bevolkingsgroepen en godsdiensten niet voortrekken. Bezettingen van grond en huizen e.d. aanpakken.

    Toekomst: Hoe kan een stabiele economie gegarandeerd worden voor een zonnige toekomst? Hoe zit het met onderwijs, (buitenlandse) investeringen? Exportbeleid (productie)? Welke speerpunten voor de verdere ontwikkeling van de economie, technologie, wetenschap?

    Laat ze maar eens hameren op deze thema’s en duidelijk maken waarin ze beter zijn dan de NDP.


    Maak melding
  17. Zwevende kieser moet biezonder zijn. Hij moet heel ligt zijn dat hij kan zweve. Misschien hij is ook heel leeg in hoofd.
    Is niet goed voor Surinaam dat is 40% van kieser ligt en leeg in hoofd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES