zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameSantokhi: geniepige planning rond overname krachtcentrale

Santokhi: geniepige planning rond overname krachtcentrale

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 apr – Rondom de overname van de krachtcentrale van multinational Alcoa doen zich in het geniep allerlei ontwikkelingen voor. Dit stelt voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormings Partij, VHP. De energielevering aan huis en bedrijf moet worden geprivatiseerd.

Dit lijkt althans het voornemen. De levering is voorlopig nog in handen van publiek bedrijf EBS. Niet voor al te lang meer, naar het zich laat uitzien. Volgens de Ware Tijd heeft Santokhi de indruk dat de energielevering in handen komt van naamloze vennootschappen. Daar zal de energiewet voor moeten worden aangepast. Met een ruime meerderheid in het parlement na de verkiezingen, mag het geen probleem heten.

Met de aangepaste wet mogen meer bedrijven afnemen bij de krachtcentrale te Afobakka. Nu is het afnemen voorbehouden aan EBS. Volgens president Desi Bouterse betaalt de regering jaarlijks ongeveer vijftig miljoen dollar voor die afname. Santokhi herinnert eraan dat er nogal geïrriteerd gereageerd is nadat hij het voorgenomen vertrek van Alcoa wereldkundig maakte. Kennelijk ligt het geniep ten grondslag aan die irritatie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

40 REACTIES
 1. Ndp’s zijn geniepige mensen….ik hoop niet dat de meerderheid is in suriname…….En een ieder die NDP stemt….is medeplichtig aan moord..!!!


  Maak melding
 2. Santokhi heeft gelijk. Er is recentelijk een bedrijf opgericht waarvan de Directie en RvC reeds is samengesteld en ingeschreven bij de KvK. Dit bedrijf gaat ook elektriciteit leveren aan de samenleving vanuit afobaka terwijl EBS stroom levert m.b.v. de generatoren.
  Wait and see within some weeks this will be known.


  Maak melding
 3. Chan heeft een hiermee een goed punt. Alles het ze lukt dan controleren Bouterse en zijn partners in crime vrijwel de gehele energiesector van Suriname.
  De overname van Suralco is alleen interessant door de afobakkadam en het energienetwerk. Niet die bauxietactiviteiten. Die willen ze niet omdat die activiteiten verlieslatend zijn.

  In het geniep wordt dus een deal gemaakt waarbij het verlies,de bauxietwinning door de surinaamse overheid wordt gedragen en de winst, de energieactiviteiten, naar Bouterse en trawanten gaat, waaronder Dilip Sardjoe en Waaldijk.
  Het staatsbedrijf is geen lang leven beschoren, een soort van sterfhuisconstructie.

  Transparantie is ver te zoeken , maar de acties van deze dieven maken wel duidelijk wat hun einddoel is.
  De aanpassing van de energiewet is een stap in de snode plannen van Bouterse.


  Maak melding
 4. Aan het personeel van Suralco is inmiddels te kennen gegeven dat zij niet door de Surinaamse overheid zullen worden overgenomen maar door een particulier. Het valt niet moeilijk te raden wie deze particulier is.


  Maak melding
 5. Ik denk dat Santhoki nog steeds denkt dat hij het Surinaamse volk een dienst bewezen heeft door wereldkundig te maken dat Suralco uit Suriname gaat vertrekken. Zijn onthulling bewijst des te meer dat hij met het gevoel leeft dat hij buiten Suriname woont en geen Surinamer is. Een politicus die van zijn land houdt zou zijn regering altijd de kans geven om in stilte met een buitenlands bedrijf te onderhandelen want ten slotte gaat het niet om Bouterse of NDP’s belang maar het belang van Suriname. Zijn onthulling mag zich nu vertalen in de “mooie” zetels die hij bij de komende verkiezing in de wacht gaat slepen. Het volk lacht niet maar het straft onmiddellijk. Na de verkiezing krijgt hij wel de rekening voor het samenspannen met de Amerikanen om Dino in de val te lokken.


  Maak melding
 6. Santokhi: Mysterie rondom EBS en Suralco
  Op een heel drukbezochte VHP-vergadering te Nieuwe-Grond afgelopen zaterdagavond 18 april hield VHP- voorzitter Santokhi, de duizenden aanwezigen voor over betrouwbare informatie te beschikken dat er voorbereidingen worden getroffen dat NV EBS niet de enige leverancier zal zijn van energie.
  Santokhi zegt dat er nu voorbereidingen getroffen worden om dit recht aan diverse ‘loyale spelers” toe te kennen. Hij zei te weten dat de energiewet wordt aangepast. Het baart hem zorgen dat dit alles zo mysterieus aan toe gaat. Toen de VHP-voorzitter ongeveer een maand terug zei dat de Alcoa terug zou trekken uit Suriname, heeft men hem niet in dank afgenomen.
  Hij kan het niet bevatten dat er in “kleine donkere kamers’’ onderhandeld wordt over strategische projecten die het hele volk regarderen. VHP- voorzitter Santokhi eist voor de verkiezingen van 25 mei opheldering van de regering tot de overname van zowel de EBS als Suralco.
  De VHP-voorzitter zegt bezwaar te hebben dat de regering geheimzinnig doet over de EBS en Suralco. Er moet transparantie zijn voor grote strategische projecten die de toekomst van ons land en volk bepalen. Hij is helemaal geen voorstander van dat er duistere zaken worden gedaan door de regering. U als volk, gaat het gelag moeten betalen als er verkeerde besluiten worden genomen in “kleine donkere kamers”. Hij roept het volk op alert te zijn.
  VHP


  Maak melding
 7. Santokhi vertrouwt zijn Eigen schaduw niet laatsaan Bouterse, maar wie vertrouwt hem? Grote delen van de Surinaamse samenleving zitten niet op hem en de zijnen te wachten!!! Laat dat duidelijk zijn!


  Maak melding
 8. Ik ben geen fan van Bouta.
  Maar als de V7 de verkiezingen verliest moeten ze daaruit veel leren.

  Je kan niet vlak voor de verkiezingen 7 partijen samen voegen. Ze zijn er pas over gaan nadenken toen ze zagen dat de NDP te sterk is.
  Werk er de komende jaren aan om het vertrouwen van het volk te winnen.

  Leer van het verleden.
  Je kan niet alleen de schulden van de vorige regering aflossen. Je moet ook innovatief zijn.

  Projecten opzetten.
  Ook voor jongeren. Want ze willen een baan.
  Dat geven ze vaak aan in intervieuws.
  Ze geven aan dat ze dat wel krijgen van de NDP.

  Mensen voor hoge functies op de juiste plekken zetten zonder partij belang.
  Het volk zit dit namelijk en oordeelt jullie daarop.
  Corruptie aanpakken.
  Ook binnen de eigen partij.

  Ik heb nog veel voorbeelden

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 9. Ik weet niet beter, dan dat alle regeringen die Suriname heeft gehad als het zo uitkwam in het geniep hebben onderhandeld.
  Niets nieuws onder de zon.


  Maak melding
 10. @NoTakFosi U bent echt zielig en slapend, DINO is een
  ZWARE Sranan crimineel met vele veroordelingen op zijn
  naam, hij is totaal niet in de val gelokt !
  U zegt : “samenspannen met de Amerikanen om Dino in de
  val te lokken”.
  DINO heeft en had niemand nodig om Crimineel te zijn,
  hij IS het !
  Zijn vader gaf hem moderne CTU-wapens in handen om
  verder te gaan met zijn criminele activiteiten !

  Misschien weet u waarom er geen proces regen DINO
  komt in Sranan vanwege zijn misdaden gepleegd in
  Sranan en tegen Sranan bevolking en tegen het land !

  U bent gewoon een zwakke propagandist en beschermer
  van de massamoordenaar en zijn familie !

  PS : Moro nanga moro den sribi-srafu ini Sranan e kon wiki !!


  Maak melding
 11. HIJ roep weer leugens rond, bij bleerd weer.
  hij probeerd weer paniek te zaaien,
  hij probeerd weer opschudding te maken,
  hij verteld weer leugens zodat hij stemmen kan krjgen, maar hij lieg, de volk van nu is niet meer het volk van voor 1975 en tot 1980.

  het volk van nu kies bewust, je moet eerlijk zijn, nie liegen, dewaarheid spreken. eenheid vormen, gezeammelijk denken en het land proberen op te bouwen en niet denken om anderen te isolleren, buiten te sluiten en niet willen werken met een partij die het volk ogen heeft geopend.

  Hoe meer de VHP leider zich zo agressief gedrag en met deze toon door gaat, des te meer gaat de VHP met zijn front V7 verband kliener worden en de NDP zal alleen maar groter worden.


  Maak melding
 12. Sranan is een klein land met een geringe bevolking en
  heeft geen PARTICULIEREN nodig om de energie-
  voorziening te reguleren en te verzekeren !

  De groei van de energie-behoefte is overzichtelijk en
  de levering is te plannen !

  Wanneer men particuliere maatschappijen hierbij betrekt,
  dan zal dat leiden tot verhoogde kosten voor de Sranaman !

  De partculieren zijn uit op WINST, terwijl energie een
  basisgoed is dat zo goedkoop mogelijk moet blijven voor
  de gewone Srananman !

  De president en adviseurs laten zien dat zij lak hebben aan
  de belangen van de bevolking !

  Ook schijnt Desi belangrijke zaken mbt het volk in het geniep
  te willen afhandelen ! Geen druppel transparantie en keuzemogelijkheden worden niet aan het volk voorgelegd !

  Deze “energie-fromu” is een verdere stap naar algehele
  dictatuur in Sranan !
  Wie dat niet ziet is een Dong-Dong-Ikko !


  Maak melding
 13. Chotkhan NDP —- tegen Santokhi VHP

  wach maar santokie, Chotokan gaat je een lesje leren hahaha!!
  Chotkhan lijstduwer Wanica: NDP komt groots binnen Jurist Vijay Chotkhan is kandidaat voor de NDP in Wanica


  Maak melding
 14. Chandikrapersad Santokhi doet aan politieke stemmingmakerij. Deze man hoopt stemmenwinst te halen met zijn zoveelste losse flodder.Daar trapt het volk van Suriname niet in. De lossen flodders van 10 jaren NieuwFront regering is de bevolking van Suriname beu. Weg met V7.. weg met de bedriegers, weg met de leugenaars.

  Met het staken van de Suralci aluminiumproductie in Suriname ontstond er een overschot aan energie geleverd door de Afobaka stuwdam. Suriname moet per jaar aan de Suralco ruim 50 miljoen US dollars per jaar betalen voor de levering van energie…………………….. In feite subsidieert de staat Suriname de Suralco met deze handelswijze. Deze 50 miljoen US dollar kan men beter investeren in de huizenbouw,…….. het onderwijs,…….. de wegen infrastructuur,………..het internet,………..de medische zorg, enz.

  Ik vind het niet erg vinden als de staat Suriname de energielevering gaat privatiseren.Dit houdt in dat andere bedrijven, andere partijen de 50 miljoen US dollar aan de Suralco betalen en dat zij de leveranciers worden van de energie.

  Sandrikapersad Santokhi moet maar een ander beroep kiezen. Hij moet maar weer bij de politie gaan werken. Als ex politieman weet hij drommels goed hoe pittig het is om de criminaliteit te bestrijden.


  Maak melding
 15. Dhr. Santhoki heeft helemaal gelijk!

  Worst case scenario is dat die ouwe crimineel de grootste aandeelhouder wordt.
  Hij zal dan tot zijn dood het volk bedreigen dat hij de dam opengooit als ze niet op hem stemmen.

  En dit is geen rare gedachte, de ouwe crimineel heeft al eerder zijn eigen volk vermoord, dus een paar meer of minder, maakt niets uit tok….


  Maak melding
 16. jaja,Srafteng doro baka 1863 , is Chotkan VOOR
  de rechtsstaat ?

  Is hij VOOR berechting van alle Massamoordenaars ?

  Is Cotkan TEGEN wetten die strijdig zijn met onze Grondwet,
  zoals de Bouta-NEP-amnestiewet ?

  Is deze Chotkan VOOR overzichtelijke redelijk kleine begrotingstekorten en TEGEN MEGA-begrotingstekorten ?

  Is Chotkan VOOR grote betalingsachterstanden en voor
  de komende MEGA-devaluatie ?

  Is deze Chotkan erVOOR dat onze Monetaire reserves
  worden opgemaakt aan Onproductieve staatsuitgaven,
  zoals dure nutteloze diplomatieke posten in het buitenland ? Terwijl er onvoldoende werkgelegenheid is voor de jeugd !

  Chotkan moet met inhoudelijke beleidspunten komen en
  zorgen dat de rechtsstaat wordt versterkt/hersteld !
  Anders is hij een doodgewone inhoudsloze marionet !

  PS : Of krijgt Chotkan ook enkele van de Kartonnen 18.000
  woningen cadeau ?


  Maak melding
 17. Santokhi heeft zaterdag de voorzitter van Arya Dewaker voor orientatie gestuurd naar de NDP resort vergadering van Domburg.
  Wat heeft de voorzitter daarmee te maken. hij dient tijd en aandacht te besteden waarvoor hij gekozen is en niet overal te graaien om geld te maken.
  Door zijn handeling heeft zelf een ex voorzitter van zijn ressort bedankt als voorzitter. Waarmee is hij bezig want het is beledigend voor Arya Dewaker en leden.


  Maak melding
 18. VHP, van oudsher een grote partij in Suriname is te groot om op zoek te gaan naar zwevende kiezers. Nooit is VHP eerder zo afgegleden onder deze partijleider Santokhi. Ik ben de eerste vhp`er die vind dat Santokhi de olifant laat af slachten door de leeuwen. De strategie van Santokhi is vanaf het begin van de propaganda onder maat geweest. De diaspora en wij bewoners van leiding, kwatta en omgeving willen dat de VHP een partijleider met visie en daadkracht moet kiezen bij de volgende verkiezingen van 2020. Santokhi is totaal niet kundig op de veranderde maatschappij en de jongeren in Suriname en moet het veld ruimen. Ook bij de verkiezingen van 2010 heeft Santokhi teveel overgelaten aan de NPS en Venetiaan en zijn deze dingen ontstaan.


  Maak melding
 19. Alles wat de ndp doet is gedoemd te mislukken vanwege de vele stinkend rijk geworden corrupte paarse pararsieten en poepvliegen. Veel ex-miltairen zijn president commisaris van staatbedrijven. Na soso foefoermang deng baas e poti na a post, leki centrale bank. hihihi srd o devalueer na mei 2010, plus dalla nanga euro o de verboden, leki jaren tachtig. hahahahahahahaahaha, als oliedomme stommelingen in het paarse quadrat wederom krijsend stemmen, neks no fout, baas na lijdsman. love mr I’nasty no ka. hihi. Hahahahahaha, soso paarse ka e wagtie deng alla back to the eighties. Wahahahahahaahahahahahahaha


  Maak melding
 20. Het grappigste bericht van vandaag is dat er een container vol geld vanuit de haven gestolen is.Geen casette maar container.En niemand die het gemerkt heeft.
  V7 heeft twee ex politie commisarissen in haar gelederen en die gaan dit moeten oplossen.Zo ook de gelden die van aacijnzen verdwenen zijn.Die stonden onder beheer van Kamla.


  Maak melding
 21. Volgens John Coblijn staat de DEVIEZENRESERVE van Suriname feitelijk op ZERO (0). Suriname gaat richting een FINANCIËLE CATASTROFE. Wie kan zich Henk Goedschalk (EX-GOVERNOR) herinneren?

  Deze man is met enkele honderden miljoenen er vandoor gegaan nadat DDB niet anders kon om hem de laan uit te sturen.

  DDB, Hoe ga je de SCHULDEN ( 6 MILJARD SRD) TERUGBRENGEN naar normale proportie? Hoe ga je de DEVIEZENRESERVE weer opkrikken?

  DDB, JE BENT HIERTOE NIET INSTAAT, dus Suriname is REDDELOOS VERLOREN als jij het weer aan het ROER staat voor 5 jaar.


  Maak melding
 22. @RobG
  Heeft u gelezen wat de president toegegeven heeft:

  1) Er is in de achterkamertjes een schone energie productie NV in elkaar gesleuteld. Minister Hok was niet eens op de hoogte.
  2) Het geld is OP

  Plannen maken met een lege Bankrekening is een beetje DOM


  Maak melding
 23. @Jojo, ik heb het nieuws vernomen over de NV die belast gaat worden gaat worden met de stroomopwekking. Dit is een logische stap en ook grote sprong voorwaarts voor de eigen energie opwekking van Suriname vanaf de stuwdam te Afobaka.

  Suralco is jaren terug gestopt met de aluminiumsmelterij in Suriname en het land liep hierdoor inkomsten mis. De staat Suriname was notabene genoodzaakt om Suralco 50 mln US dollar te betalen voor de levering van stroom aan EBS.

  Met een NV kan mijn inziens de overname van de energie opwekking geformaliseerd worden. Het is best mogelijk dat de staat Suriname een aandeelhouder wordt in deze NV. Geen slecht idee.

  M.b.t. de staatskas kan ik zeggen dat de overheidskas helemaal niet leeg is.Maar het zou dom van de overheid zijn om de aandelen direct te kopen en te betalen met gelden uit de staatskas.

  Een slimme methode is om leningen aan te gaan en het rendement van je eigen inzet te verhogen. De Rentabiliteit van je Eigen Vermogen kan je verhogen door Vreemd vermogen aan te wenden.
  In formules REV = RTV + (RTV-RVV)* Gem VV/Gem EV.


  Maak melding
 24. Het weggeven van electriciteitsopwekking via ONZE dam
  in particuliere-hosselhanden zal leiden tot een tweede
  slavernij-periode van de Srananbevolking !

  Sranang MOEST Suralco geen 50 miljoen pj betalen voor
  levering energie aan EBS, dat heeft de vorige
  NDP-regeringskliek besloten en heeft ervoor getekend !
  Ook toen is verkeerd of niet geinvesteerd in zaken tbv
  de bevolking !

  Nu, onder Desi, zijn de honderden-miljoenen aan
  monetaire reserves ook opgemaakt door
  ONPRODUCTIEVE NONSENS-uitgaven !

  Er is geen visie en er heerst een financiele chaos in Sranan,
  dankzij Desi en schoonzoon Gilmore van de CBvS !

  PS : Geen verkwanseling van Surinaamse staats-
  eigendommen !
  Energievoorziening/levering is een basis-levensbehoefte
  voor de bevolking ! Particulieren betrekken betekent dat zij
  WINST moeten maken !
  Dat gaat ten koste van de belangen van de gewone
  Srananman ! Zal MEER moeten betalen voor energie !


  Maak melding
 25. @RobG
  Natuurlijk is er niets mis mee als men op een ondernemende wijze zelf energie gaat op wekken.
  Wij hebben deze regering in 2011/2012 een soort gelijk duurzaam plan voor gehouden. Alleen is het gesneuveld op een kip en het ei discussie betaal je de fee’s vooraf of achteraf. Wij betalen pas na geleverde diensten.

  Het idee dat er veel geld gespaard gaat worden hangt van heel veel factoren af:

  1) Hoeveel gaat men voor Afobaka betalen en hoeveel milieuschade komt er voor rekening van Suriname en of Alcoa. Billiton heeft heel veel aan Alcoa betaald om weg te kunnen.
  2) Wat is de staat van onderhoud. Hoeveel achterstalling onderhoud moet er ingehaald worden of is alles in tip top conditie.
  3) Wat is het reguliere onderhoud.
  4) Is er een vervangingsreserve of moet die opgebouwd worden.
  5) Tegen welke rente kan er geleend worden.

  Ons plan kon vanwege een link met de goud ondernemingen in Europa en Japan gefinancierd worden tegen heel lange rentes.
  Suriname zal 7,75% rente moeten genereren op het te lenen geld en dan worden de kosten snel zo hoog dat de energieprijs hoger wordt dan men in Suriname kan betalen. Het gevolg de winst van e opwekkingsonderneming wordt het verlies van de distributeur.

  Een NV uit de mouw toveren kan iedereen. De NV goed laten functioneren is de kunst.


  Maak melding
 26. Het probleem van santoki is dat hij omringt wordt door lichtgewichten zonder visie, asiskumar.randhietsingh jogi .waar zijn de denkers, want met schreeuwers win je geen verkiezing.


  Maak melding
 27. Alles word van Suriname. Dat is de taak die deze president op zich heeft genomen. 15 jaar Venetiaan heeft nooit dergelijke projecten ondernomen. Ik ben blij dat er iemand is die opstaat en het slaafse en onderdanig gedrag van de gemiddelde Suriname langzaam doet verdwijnen. We zijn er nog lang niet. Er is nog een lange weg te gaan. Maar ik ben zeer in mijn nopjes met deze initiatieven. … Bravo Bouta


  Maak melding
 28. @Henry
  Deze man (H. Goedschalk) is met enkele honderden miljoenen er vandoor gegaan nadat DDB niet anders kon om hem de laan uit te sturen.

  Correctie! Goedschalk was niet door Bouterse ontslagen, voor Bouterse was hij de allerbeste.
  Na overname van de regeermacht heeft president Venetiaan had hem ondanks hevige protesten van de toenmalige NDP oppositie ontslagen.


  Maak melding
 29. @Konsensi

  “15 jaar Venetiaan heeft nooit dergelijke projecten ondernomen.”

  gelieve wel eerlijk te zijn.

  1) Het is geen 15 jaar Venetiaan maar 5 plus 10 jaar onderbroken door de destuctie van Wijdenbosch.
  2) De start situatie van Venetiaan was 2 maal nul, nul en schulden en mega inflatie.
  3) De start van Bouterse was een volle kassa, voorbereide projecten en stijgende olie en goud inkomsten.

  Venetiaan heeft prioriteiten stellend het land laten groeien van een BNP van $ 1.500.000.000 naar $ 4.800.000.000 en heeft voorbereide projecten achter gelaten.

  Bouterse heeft ondanks de enorme stijging aan inkomsten door olie en goud kans gezien geen geen van zijn eigenplannen te realiseren en maakt goede sier met Venetiaan projecten.
  De lijst van niet gerealiseerd en zelfs gecanceld begint enorme omvang te krijgen.
  Denk eens aan het ziekenhuis in Wanica, Denk eens aan Ethanolproject, Denk eens aan Casava fabriek, Denk eens aan schoolboeken, Denk eens aan de 18.000 woningen, Denk eens aan de havens en de verbinding met Brazilie en de Spooktrein die nu ook formeel op de lange spoorbaan geschoven is.
  Ook de sociale projecten het contract met de samenleving is een op een stapeling van niet duurzame beloften en stapels onbetaalde rekeningen. Je kunt wel jubelen om een loze belofte edoch wie gaat de rekening betalen.

  Nu na 4,5 jaar beloven van nieuwe projecten en morgen doen we het echt meld zelfs de president dat het een beetje tegenvalt en dat het hosselen is om de rekeningen te betalen.

  Wat hebben al die mensen aan grondbeschikkingen voor Grondhuur als men niet kan voldoen aan de bouwplicht. De grond wordt nimmer eigendom als men er niet doet wat er moet gebeuren.
  Welke Arme Surinamer kan een huisje bouwen voor pakweg SRD 90.000 en daar de hypotheek tegen 7,75% of meer voor betalen. Het zijn wel de mensen die jubelend grond beschikkingen in ontvangst nemen grond waar ze niets mee kunnen doen en die volgens de regels op termijn weer terug gaat naar de staat.

  LIST EN BEDROG is de core business van de politiek. Wordt wakker en stem voor een redelijk alternatief dat niet besmet is.


  Maak melding
 30. @Kruwa,

  Voor DDB was Henk Goedschalk de BESTE, vandaar door deze man de SURINAMERS IN LANGE RIJEN moesten staan voor een rol TOILETPAPIER.

  GA SLAPEN HOR KRUWA, met je MALLE OPMERKING.

  DINO WAS OOK DE ALLERBESTE!!!


  Maak melding
 31. @ jojo,

  Altijd maar, net zoals iedereen hier ben je een ster in het benoemen van feiten en cijfers aangaande de regering Bouterse. Waarin alleen de negatieve punten benoemd worden.

  15 jaar Venetiaan heeft geen moer voor mij nog nog voor de rest van de Surinamers gedaan. Sparen was zijn enige doel. Die man had geen ballen. Leerde het Surinaamse volk de bedel cultuur. Aankloppen bij China of India voor kleine leningen van een paar miljoen. Wachtend op schenkingen van deze regeringen. Te belachelijk voor woorden. Geen strijd aangaan tegen het machtige westen. Altijd maar Ja en amen knikken.

  Wat mij bevalt aan de huidige regering is het voorbeeld geven en het geloof aanwakkeren in het eigen kunnen. Hoe moeilijk dat ook is met de huidige middelen. Op lang termijn zullen sommige van deze projecten hun vruchten gaan afwerpen. Kijk bv maar naar staatsolie, dat uiteindelijk een goed draaiend productief bedrijf is geworden.

  Blijven hameren op vaak persoonlijke wrok gevoelens jegens DDB zullen jou en de rest van het schrijvend volk hier op de site nergens brengen. De deuren van Suriname staan open voor een ieder die het land een warm hart toedraagt en de wil heeft om mee te helpen om het land op te bouwen. Deze uitnodiging heb ik nooit en te nimmer gehad van Venetiaan.

  Wij allen maken fouten en niemand op deze aarde is zonder zonde. Maar gaandeweg krijg je de kans om het beter te doen. Mijn inziens doet deze regering zijn best om het goed te doen…

  odi…


  Maak melding
 32. @Konsensi
  Ik ken geen wrok en zie ook de zwakte van Venetiaan.
  Venetiaan heeft 2 maal de puin hopen van Bouterse en Co op geruimd.
  Om de worden van een vriend in mei 2005 , vlak voor de verkiezingen aan te halen. NU KUNNEN WE WEER SPAREN.

  De Anti houding en het niet faciliteren van Somohardjo heeft Bouterse in 2010 de kans geboden het land te kapen door HEEL SLIM (petje af) gebruik te maken van zijn sterkere positie.
  Voor de goede orde wijs ik er op dat de regeringspartijen in 2010 samen aanzienlijk meer stemmen hadden dan de Mega Combinatie. Ze zijn echter heel slim en volgens Surinaamse gebruiken uit elkaar gespeeld. Dat mag want de politici hebben van het volk hun mandaat gekregen.
  Niets anti wat mij betreft.

  Venetiaan heeft in 10 jaar, na de puinhoop van Wijdenbosch en Goedschalk, het land economisch weer op poten gezet. Een BNP van $ 1.500.000.000 naar $ 4.800.000.000, van 0,0 deviezen naar een deviezen voorraad van $ 680.000.000 en veel reeds gefinancierde plannen zoals asfaltering, oost west, renovatie Pengel International, voorbereide gouddeals die gereed waren (woorden van Hok), sanering en uitbreiding raffinaderij.

  Allereerst claimt deze regering heel veel projecten van haar voorgangers.
  Ten tweede, er wordt geen enkel eigen project naar een stadium van realisatie gebracht of mislukken ze.
  Ten derde, de vermeende bedelcultuur wordt door deze regering vele malen overtroffen en de afhankelijkheid van China wordt wel heel erg groot. De chinezen zijn echt minder aardig dan die vervloekte Hollanders (lees aub Winner takes all van een Afrikaanse econome Dambisa Moyo). De restanten van de verdragsmiddelen etc. verklaren echt niet het succes van Venetiaan en co.
  De bejubelde sociale wetten zijn niet duurzaam en uit eindelijk een sigaar uit eigen doos.
  Ten vierde, er is door deze regering geen echt werkgelegenheid en verdien capaciteit gecreëerd, de schulden zijn geëxplodeerd, de onbetaalde rekeningen stapelen zich op, medicijnen worden schaars.
  Ten vijfde, Ondanks de ongeveer $ 2.000.000 extra olie en goud inkomsten is er op dit moment geen groei over de regeerperiode Bouterse. Deze regering goochelt met groeicijfers door rare dingen te doen in de begroting (Luister naar Henk Ramnanlandal tijdens de begrotingsbehandelingen). De regering neemt giften en leningen op in de begroting als inkomsten. In SRD’s kan men het BNP laten groeien maar in echt geld staat de economie al een poosje in de achteruit.
  Ten Zesde, het is normaal een regering de maat te nemen ten aanzien van de gedane beloften en gemaakte plannen. beloften en plannen waar over nagedacht is en die na ruim een jaar regeren (geen ondoordachte verkiezing retoriek) vastgelegd zijn in het wettelijk verplichte Ontwikkelingsplan 2011-2016.
  U kunt het lezen wat deze regering wel overwogen en met een goed gevulde kassa allemaal belooft heeft en u kunt zien wat er van gerealiseerd is of welke plannen er uberhaupt terhand genomen zijn.

  Voor mij tellen de feiten en het gedrag. U heeft gelijk van de oude politiek mag ook niet al te veel verwacht worden. Maar slechter als deze regering is niet mogelijk.
  Mijn advies is probeer een trent breuk te realiseren en stem op het redelijk alternatief DOE. Wellicht dat die in een toekomstige regering als geweten kan gaan functioneren en voor transparantie kan gaan zorgen.

  Nu staat het land in de achteruit omdat deze regering de economie op pompt met geleend geld dat consumptief verjubeld wordt. Iemand zal de schulden gaan betalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES