Verkiezingen Suriname: veel kandidaten in de ban

11

PARAMARIBO, 17 apr – Tientallen kandidaten zullen de algemene verkiezingen vanaf de zijlijn moeten volgen. Door veelal eigen falen, zijn hun namen geschrapt van de officiële kandidatenlijsten voor parlement en ressort- en districtsraden.

Opmerkelijk is dat van nogal wat kandidaten de namen voorkwamen op lijsten van twee politieke partijen. Kennelijk werd er op twee paarden gewed. In het oog springt de uitschakeling van de Alternatieve Combinatie in Coronie. AC zal niet kunnen deelnemen op het parlementsniveau, omdat beide kandidaten zijn afgeschreven. De NDP spant de kroon in Brokopondo. Daar is de partij zestien kandidaten kwijt.

V7 verliest er elf kandidaten, die opgesteld stonden voor de regionale raden. In Saramacca raakt AC ook een kandidaat voor het parlement kwijt. V7 verliest een parlementskandidaat in Sipaliwini. Automatische vervanging is een optie, maar de partijen mogen ook in beroep bij de president. De meeste kiezen voor het laatste. Andere reden voor het afvoeren van namen zijn minderjarigheid en minder dan twee jaar wonen in het kiesdistrict.

11 REACTIES

 1. Wel een merkwaardig verschijnsel dat het beroepsorgaan de president zelf is. Volgens mij juridisch onjuist, omdat hijzelf ook belanghebbende is. Hij neemt deel aan de verkiezingen en is zelf lijsttrekker.
  Het beroepsorgaan moet onafhankelijk zijn. Men zal mij straks vertellen dat dit geheel volgens het Surinaamse recht geschiedt.


  Maak melding

 2. Stuk voor stuk bedriegers, die de politiek als een lotto wilden beschouwen. Hinken op meerdere gedachten geeft ondubbelzinnig weer hoe instabiel sommigen wel zijn en vatbaar voor allerlei onoirbare praktijken. Zij zijn zeer terrecht opgeshodemieterd!!!


  Maak melding

 3. @Para-sribi-srafu de meervoudige Volksmoordenaar
  heeft onlangs Sranan al opgedragen aan de Duivel !

  Sranan rechtsstaat sa wini, verkiezing no e tja monni kong !

  A kas legi, den paiman lai !

  Sribi-srafu un opo un ai ! No criminals in charge !


  Maak melding

 4. De eis dat een DNA kandidaat minstens twee jaar moet wonen in het district is voor zo’n klein land onzin (voor resortsraad en districtsraad kan ik het nog begrijpen). Als je Surinamer bent moet het niets uitmaken in welk district je woonachtig bent om je verkiesbaar te stellen, als ik in Kwamalasamutu woon en ik wil op Jhauw en PING stemmen moet dat gewoon kunnen en als Jhauw verspreid over het hele land meer stemmen krijgt dan Anton Paal in Coronie, moet Jhauw maar in de poppenkast plaatsnemen en mag Paal zijn tijd net als Otis Redding, gaan verdoen, zittend op een dok in de baai.


  Maak melding

 5. =Lees ook het volgende::::::Potentiële grondroofpraktijken naar de verkiezingen toe.
  =Bouterse zet anderen onder druk om zaken voor elkaar te krijgen.

  De redenen van schrapping van enkele kandidaten zijn o.a.:
  – het niet bereiken van de leeftijd van 21 jaar
  – het voorkomen van teveel kandidaten op de lijst
  – het voorkomen van een kandidaat op meerdere lijsten
  -het niet inleveren van bewilligingsverklaring
  – het niet inleveren van CBB verklaring over het voorkomen op de kiezerslijst
  – het niet tekenen van de bewilligingsformulier
  – het niet ingeschreven staan in een ressort waar men is voorgedragen

  Ik hoop het beste voor land en volk


  Maak melding

 6. ++succes NDPérs

  -Lees maar hoe Bouterse het land naar de verdoemenis brengt. Velen gaven Venetiaan de schuld, maar zie nu wat er gebeurt. Een stukje tekst::::::

  ==Slecht nieuws is ook nieuws.’
  ‘Het Nieuw Front (NF) spaarde per augustus 2010 rond de periode van de presidentverkiezingen in augustus 2010 met de MC als winnaar, US$ 662,1 miljoen. Dit bedrag van US$ 662,1 droeg NF over aan MC oftewel: Telting droeg deze spaarpot over aan Hoefdraad. Wat achtergelaten was door het NF is ruim US$ 88 miljoen meer (augustus 2010 minus februari 2015).’ ‘Nu dus bijna 170 miljoen meer, oftewel heeft MC 180 miljoen minder’, stelt Makka.
  ‘Gaan we uit van de maand september 2010, dan was de reserve $ 685,5 miljoen. Dit noem ik een monetaire spanning. We hebben te maken met monetaire depressie. De pot wordt leeg. Als wij geen halt toeroepen, gaan we naar de afgrond.


  Maak melding

 7. Ook al zal bouterse weer president worden Pengel en de nps presidenten zal hij nooit kunnen over treffen want hij heeft nog steeds een naam die naar al die jaren nog niet is geschoond 1980 1982 coup drugs en meer hij doet zeker goede dingen voor het land maar is niet de volks president die zegt te zijn maar goed weekend gaan zien wat het wordt gado bles surinaame


  Maak melding

 8. “Door veelal eigen falen zijn hun namen geschrapt van de officiële kandidatenlijsten…..”
  En dit soort analfabeten, fraudeurs en onwetenden ambiëren een carrière in de politiek? Het is te schandalig voor woorden.


  Maak melding

 9. =Blijkt uit onderzoek dat Maurice de Hond helemaal “geen” peiling heeft gedaan in Suriname.
  Ook is vertelt dat wat in de ware tijd staat geschreven van de LC media afkomstig is en de naam van Durham ook genoemd is.

  Er is mogelijk betaalt aan iemand om Bouterse zijn partij naar voren te laten schuiven en dat Bouterse de populairste president van Suriname is.

  De Hond zijn naam wordt ten onrechte gebruikt. Ik wacht het af:::

  Wie liegt er nu??????


  Maak melding

 10. Pieter
  Wel een merkwaardig verschijnsel dat het beroepsorgaan de president zelf is. Volgens mij juridisch onjuist, omdat hijzelf ook belanghebbende is. Hij neemt deel aan de verkiezingen en is zelf lijsttrekker.
  Het beroepsorgaan moet onafhankelijk zijn. Men zal mij straks vertellen dat dit geheel volgens het Surinaamse recht geschiedt.

  is hij nu pas beroepsorgaan geworden of was de president altijd beroepsorgaan?? waar wil je naar toe. denk aan laat is laat tun was venetiaan beroepsorgaan, was je tun in een winterslaap???


  Maak melding

 11. De NDP spant de kroon in Brokopondo. Daar is de partij zestien kandidaten kwijt. Wahahahahahahaha. Sinds 2010 a kondre tromg wang moordenaars staat. Opmerkelijk dat er vele moorden zijn naast berovingen. Geen wonder, want een moordenaar hebben paarse dommen gekozen als hun lijder. Hihihihi, zelf een wc worm is vele malen wijzer van nature dan alle paars benevelde misdadiger/moordenaar aanhangers samen. Ndp na soso ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.