Sea Adventurer Cruiseschip doet Suriname wederom aan

6

PARAMARIBO, 18 apr – Vorige week meerde het cruiseschip Sea Adventurer weer aan in Paramaribo, drie jaar na hun eerdere aankomst in 2012. De Sea Adventurer voer tijdens deze reis langs Brazilië, Frans Guyana, Suriname, Guyana en Trinidad & Tobago. Het schip bleef maar één dag in Suriname, waarbij Waterproof Tours Suriname de organisator was voor de tours aan land voor de 72 gasten. In deze enkele dagtrip wilde het bedrijf ze een zo goed mogelijke indruk van Suriname geven.

Naast de Citytour door Paramaribo gecombineerd met een bezoek aan Peperpot waarbij zoveel mogelijk de diversiteit en geschiedenis van Suriname werd belicht, stond er ook een Birdwatching Tour op het programma. Nieuw dit jaar was dat de Moengo Cultural Experience aan het programma was toegevoegd, waar bijna de helft van de groep aan deelnam. Tijdens deze dagtrip naar Marowijne maakten de gasten kennis met de Aucaanse leefwijze in Krabu Olo, een van de dorpjes aan de Cottica rivier, en beleefden een enthousiaste Aucaanse dansdemonstratie. Ook kwamen ze in contact met de inspirerende kunstontwikkelingen tijdens het bezoek aan het Contemporary Art Museum in Moengo.

Met uitspraken als “It’s great how they create industry through art and tourism” en “I appreciate this more than anything” gingen de gasten erg onder de indruk van deze ervaring terug aan boord om hun reis voort te zetten.

6 REACTIES

  1. Na zo een enthousiasme zou men verwachten dat de bezoekers gelijk een verblijf vergunning zouden aanvragen.Ook de bevlieging van de djoeka’s hebben hun niet tot die gedachten doen overgaan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.