maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePadieboeren voeren actie bij ministerie

Padieboeren voeren actie bij ministerie

-

Does Travel - naar Suriname

Ontevreden padieboeren dreigden begin deze week het kantoor van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Nickerie, te bestormen. Op het moment van de demonstratie waren de ministers Soeresh Algoe (LVV) en Winston Lackin (Buitenlandse Zaken) binnen in beraad met de volksvertegenwoordigers Rashied Doekhie en Premdew Lachman. De boeren waren niet tevreden met de veels te lage opkoopprijzen van SRD 45 tot SRD 50 per baal padie.

De rust onder de boeren leek teruggekeerd nadat de regering had ingestemd dat zij per ingezaaide hectare land, mogen rekenen op een compensatie van US$ 60 per ingezaaide hectare, een zak NPK en een zak ureum.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Het is nu slechts een kwestie van tijd dat de boeren, met het moeizaam verkregen geld, bussen gaan inhuren om van Nickerie naar Leonsberg te rijden om Bouterse persoonlijk te bedanken en te vertellen hoe geweldig hij het gedaan heeft de afgelopen vijf jaar en dat ook zij gaan voor nog vijf jaar Bouterse.


  Maak melding
 2. Henkes
  Het is nu slechts een kwestie van tijd dat de boeren, met het moeizaam verkregen geld, bussen gaan inhuren om van Nickerie naar Leonsberg te rijden om Bouterse persoonlijk te bedanken en te vertellen hoe geweldig hij het gedaan heeft de afgelopen vijf jaar en dat ook zij gaan voor nog vijf jaar Bouterse.

  ==================================
  Henkes, het wordt hoog tijd dat jij nu jouw dome bek dicht houdt!
  Driekwart van deze zelfde arme rijstboeren zijn bij de overheid in dienst en verzaken stelselmatig hun ambtelijke plicht om rijst te gaan telen. Wat voor shit is dat? Zij zitten bij vrijwel alle ministeries, die in dat district vertegenwoordigd zijn. Stelletje kakkerlakken zijn het! Moeten wij met zulke gasten nou de oorlog winnen?


  Maak melding
 3. Ik vind dat mini-ster Bil-goe de billijke eisen van de landbouwers terstond moet inwilligen.Heeft deze minister nog tijd voor de gewone landbouwer? Wat gaan 3 ministers doen bij de asfaltering van een 2 km lange weg? (Adhinweg) .Het is net alsof ze niets te doen hebben.Wat heeft het optreden van deze ministers en 2 veehoeders uit het parlement ons gekost? Heren de staatskas is bijna leeg.Waarom gaan jullie op deze geldverspillende manier door? Wilde opa Theo nog snel even genieten van zijn positie?


  Maak melding
 4. Wie de boer nu laat stikken heeft morgen niks te bikken !!

  Maar dat die boeren de prijs niet krijgen die ze nodig hebben
  zit hem ook in het feit dat het LVV zijn werk niet doet ,
  het verkrijgen van info op productie in de zuid ameriaanse regio is hun taak , daaruit kan je zien waar er te veel van is ( overproductie) ,Het blijkt toch nog steeds dat het ministerie
  daar nog geen koek van heb gegeten, teelt veranderen ed

  maaar wat een boer niet ken teelt hij niet???


  Maak melding
 5. het is heel gek aan het worden. Als ondernemer ben je bereid om tegen een zeker (bedrijfs) risico te nemen en als het muntje goed valt maak je goede winsten.
  Suriname staat bekend als een land waar arbeid heel heel duur is in vergelijking met andere Zuid Amerikaanse landen.
  De rijstboeren kunnen niet concurreren met andere landen waar de rijst teelt vele malen grote is dan Suriname (Indonesië, China, Maleisië, Vietnam, etc) mede omdat er sprake is van een hoge kostprijs waardoor de boeren ook veel minder krijgen dan gehoopt. Alleen de eigenaars van de rijstmolens maken grote winsten (Mangli etc)


  Maak melding
 6. @Sabi, ik heb liever vis met rijst. De meeste Suri’s wel.

  Een beetje respect voor de boeren kan geen kwaad toch. Voor listige schurken en uitbuiters moet je bij de paarse kamp zijn. Wedden dat je uitgekleed het kamp verlaat ? Ach Sabi toch …


  Maak melding
 7. Is het soms mogenlijk dat (psuedo Sabi) ook eens normaal antwoord geef ( bij inschrijving word gevraagd ¨¨geen scheld worden ed ed¨¨ ) het is niet makelijk om het een ieder naar zijn zin te maken , SABI ik heb het idee dat je niet eens weet wat het leven is van een boer , dus ik vraag alleen een beetje respect voor deze groep ( schelden helpt niet, kom met oplossingen en dan komen we er uit maar niet zoo)


  Maak melding
 8. Mike van Berkel doe niet als een kind. Je komt echt als lummel over Een boer is een zelfstandige ondernemer stuur hem om te vissen daar zit geld in, meer dan slim verkregen zogenaamde politieke subsidie geld, onder de neuzen van anderen weggrijpen..(er zijn meer districten en meer zelfstandige ondernemers. dan gezeur padie boer)


  Maak melding
 9. Paraman
  je onbeschofte barbaarse taal naar Henkes toe weet ik waar jij vandaan komt en uit welke partij je komt uit de 11 reacties ben jij de enigste zo asociaal als een varken tekeer gaat.en het geld oon voor de kortzichtige nagemaakte sabi

  dus laat me.


  Maak melding
 10. hallo padie boeren,,vooral de hindoestaanse boeren..

  stop met het geleuter nu en ga wat anders doen verdoem je tijd niet met het zeuren..

  die iets anders,waar je meer plezier hebt in het leven,dan eeuwig maar klagen..

  no lul moro..


  Maak melding
 11. Typetjes als para(noide)man en sabi….delen samen de hersencel van 1 diepvriesgarnaal. Dus deze ongeschoolde, onopgevoede kontlikkers van een veroordeelde drugsdealer en meervoudig moordenaar verkopen hun ziel en zaligheid in ruil voor een bak oud vreten en een lauwe soft straks op het onafhankelijkheidsplein. How low can u go!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES