‘Ook Zij’ blij met topplaatsen vrouwelijke kandidaten

6

PARAMARIBO, 16 apr – De ‘Ook Zij’ campagne heeft grotendeels zijn doelen bereikt. Dit zegt campagneleidster Karen Refos. Leiders van de meeste politieke partijen hebben toegegeven. Niet langer worden vrouwen met een politiek kluitje in het politieke riet gestuurd.

Het is zo goed gegaan dat zelfs een historisch record is gevestigd. Dat geeft meteen ook reden tot optimisme. “Een ieder moet toegeven dat er nooit eerder zoveel vrouwen zijn geplaatst op bijvoorbeeld nummer één of twee op de kandidatenlijsten. Men heeft bewust gezocht naar de vrouwen. Ik geloof dat we nooit meer gaan terugvallen”, zegt Refos tegenover de Ware Tijd.

Weliswaar zijn er ook onder grotere wat tegenvallers. Zoals bij de Verenigde Hervormings Partij, VHP en de Surinaamse Partij van de Arbeid, SPA. En dit ondanks de werkelijkheid van een batterij aan capabele vrouwen in die gelederen. “Het is eigenlijk onacceptabel. Hiermee heeft men zich blootgesteld en aangegeven wat men van plan is”, aldus Refos. Zij gelooft stellig dat partijen die geen vrouwen kandideren, zullen verliezen.

6 REACTIES

 1. Dit is een wereld probleem, dus hoop ik dat er meer vrouwen aan de macht komen.

  Nu de verkiezingen eraan komen heeft Bouterse zogenaamd heel veel voor land en volk gedaan. Zelfs de zwervers bedanken Bouterse.::::
  Met de SUPPORT van President Bouterse zijn er in de afgelopen 5 jaar tal van inspirerende projecten opgestart. Veel van deze projecten zijn niet of nauwelijks in de publiciteit gekomen.

  Ik vraag mij af hoe het Leger Des Heils wordt gefinancierd en hoe Bouterse de zwervers heeft geholpen dit, omdat men problemen had met de begroting en het land kampt met enorme schulden. Velen wachten nog steeds op hun geld.

  Zie maar de hielenlikkers van de Grote Combemarkt. Zij klaagden voor hun geld en de hoge prijzen en opeens is Bouterse de beste president.

  Men heeft gelijk om te zeggen::::::als het volk GEEN visie heeft verwildert het. Dit klopt zeker en vind het jammer voor een verloren jeugd. Jammer voor hun kinderen!!!!en hun toekomst.

  Ik wil bijna zeggen, geld geven, leugens verkondigen om voor je te stemmen.

  GOD zegenen land en volk.


  Maak melding

 2. Dat er vrouwen in landen zijn/geweest en nog zullen komen die op politiek een belangrijke rol zullen spelen, is een feit. Ook in de Surinaamse politiek zijn die er geweest, zijn ze er en zullen er nog komen. OP dit moment is het politieke veld in Suriname nog niet zo ver dat die sterke vrouw die de leiding in het land kan hebben er is. De kennis zal er wel zijn, maar de Surinaamse politiek is op dit moment nog niet zo ver. De Surinaamse politiek is nog steeds een zeer sterke mannenwereld. Verder zie ik de Surinaamse politiek nog erg koloniaal, diep amazonedorps, waar mannen met peniskokers rondlopen in hun paradijskostuum. Ook wordt het momenteel gekenmerkt dat er een moordenaar, bankrover, criminelen, geteisem, gespuis, één paarse awariedomrie, tuig, uitschot, tuchthuisboeven enz er vrij in rondlopen.

  Het Surinaamse volk moet goed kijken wat erin Venezuela momenteel aan de hand is. Ook al de personen die momenteel politieke partjes oprichten, die van nul en generlei waarden zijn. Ook zijn er veel personen die op eigen belang uit zijn en voor een bordje linzensoep hun ziel en zaligheid aan de duivel verkopen. Zelf mensen die denken op te komen voor ambtenaren met hun koloniale doodskop en mietje stem. De domme massa is de weg volledig kwijt en weet niet wat het wil hebben en neemt alles voor zoete broodjes aan. Ze zien niet waar het gevaar vandaan komt. Zelf vrouwen, die denken dat zij voor vrouwen moeten gaan spreken, zien niet in waar het gevaar vandaan komt en zich juist zouden moeten gaan bundelen in een groep om dit gevaar voorgoed uit te schakelen. Er ontstaat te veel op eigenbelangen gebaseerde zaken, waardoor de lachende derde alleen maar verdeeldheid ziet en zijn slag gaat slaan. Triest, ze zullen na 25 mei 2015 wel zien hoe de vlag er bij hangt.

  Zie Venezuela. Cuba heeft het licht gezien. Surinamers lopen nog steeds in het duisternis.

  Wat overblijft is de hoop!

  Time4Change!
  Surinaamse volk, oe bondroe
  Stem op V7

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 3. Aanvulling

  als vrouwen vinden dat mannen hen niet de gelegenheid geven om ook stevig hun partituur te blazen in de bestaande politieke partijen, waarom richt die vrouw of vrouwen dan niet hun eigen vrouwenpolitieke partij/en op.

  Kijk, dat is spierballen tonen, niet kletsen maar poetsen.
  Geen woorden, maar daden.


  Maak melding

 4. Ik wacht nu op de promotie van deze sterke vrouwen door Ook Zij.

  Een poster met alle vrouwelijke kandidaten, geplaatst op cruciale lokaties bedoeld om het electoraat aan te sporen om op een vrouw te stemmen. Dus Ook Zij.

  De organisatie heeft een kick off gegeven, nu verder werken zodat de vrouwen ook gekozen worden en geen kandidaat blijven. Ook in DNA zichtbaar worden dus ….


  Maak melding

 5. jimmy

  POORTIEFI,ben jij een beetje dom, of woon je nog in een boom????

  Damkzij Eva is de zonde in deze wereld gekomen. A beng basi Adam foe njang a didibri vrugtu. Het gevolg is wereldwijd bekend. Helaas worden vrouwen overal ter wereld misbruikt, al eeuwenlang het mooiste wezen gemaakt als hulp voor de man, op de potten na. hihihi. Dankzij Eva’s dominate daad. HIER EET OP, oeps Hap deed Adam. Wahahahaha- hihihi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.