Surinaamse ‘volkswinkel’ Combé Markt prijst Bouterse

36

PARAMARIBO, 15 apr – President Desiré Bouterse is even de hemel in geprezen. Het gebeurde bij zijn woning te Leonsberg, in Noord Paramaribo. Honderden werknemers van ‘volkswinkel’ Combé Markt waren er heen getogen, gestoken in paarse kledij.

Volgens eigenaar Kries Kalipdewsingh symboliseert de optocht in paars de ‘waardering’ voor Bouterse en zijn politieke partij NDP. “Daarom gaan we ook voor nog vijf”, zei Kalipdewsingh. Van hem mag de NDP blijven regeren omdat Suriname daar voordeel aan heeft. Het was de moeite waard om zijn zaak te sluiten en het personeel te dirigeren richting Leonsberg. “Op deze manier wil de volkswinkel haar loyaliteit tonen aan de partij.”

“De partij heeft een immens grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname door altijd in volksbelang te denken en te handelen. De voortzetting hiervan zal bepalend zijn voor de toekomst van Suriname. Vandaar dat ook wij zeggen: we gaan voor nog vijf.” Bouterse toonde zich ingenomen met het bezoek en sprak van een ‘historisch moment.’


36 REACTIES

 1. één van de vele maties van DDB die goed boeren zolamg hij aan de macht is.Vraag het aan Sardjoe en Chin A sen (eigenaar cactus NV) Kuldipsing etc.


  Maak melding

 2. Methode Combé Markt , Kries Kalipdewsing. Eerst de mensen die rondom de Combémarkt wonen hun leven verzieken door zware vrachtwagens voor hun deur te parkeren en containers te lossen, notabene in een woonwijk.. Resultaat, de wijk wordt onleefbaar en de huizenprijzen dalen. Klagen bij de overheid helpt niet. Daarna stuurt hij een stroman erop af om de huizen te kopen en kan hij op die manier goedkoop grond verwerven. En geen enkele overheidsinstantie die optreedt en deze man een halt toeroept.


  Maak melding

 3. En zo is het!!!!!! De Surinamers in Suriname geloven in president Bouterse en de NDP. Dat is de realiteit in Suriname en daarom zal de NDP de verkiezingen winnen. Ik vind het overigens geweldig te zien dat het overgrote deel van het Surinaamse volk in eenheid achter president Bouterse staat. Een echte president van het volk.


  Maak melding

 4. Nu heeft Combe Markt al de grootste problemen om het geld dat deze regering hen verschuldigd is binnen te krijgen. Als ze kritiek durven hebben op Bouta/NDP kunnen ze het helemaal vergeten dat ze ooit nog 1 cent uitbetaald krijgen.


  Maak melding

 5. Tuurlijk, wij moeten voetstoots aannemen dat het voltallige personeel op vrijwillige basis hier aan meegewerkt hebben!
  Is Kalipdewsingh ” een politieke carriere” in het vooruitzicht gesteld? Domme indoctrinatie en nog dommer om hier gevolg aan te geven. Combé is in elk geval een klant armer door deze actie!


  Maak melding

 6. Ik pies weer in mijn broek van het lachen……

  ““De partij heeft een immens grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van Suriname door altijd in volksbelang te denken en te handelen.”, aldus de volkswinkel.

  Vast een spontane actie…

  Hoe krijg je het uit je strot…….


  Maak melding

 7. Er spelen andere belangrijke zaken met een zeer duister achtergrond voor nog vijf paarse jaren. Men moet niet vergeten dat stinkend rijke paarse parasieten en corrupte poepvliegn in de jaren tachtig overnight multimiljonair zijn geworden. Ook in de jaren negentig en tweeduizend zijn diverse auto-,handelszaken en casino zo maar uit het niets als paddestoelen verrezen. Het hoeft geen nader uitleg om wat voor sort duistere paarse belangrijke zaken het gaat. Zo zoon zo vader, zo paarse parasite en paarse poepvlieg, zo ook hun baas. Soort zoekt soort. Alles zal aan het licht komen rot woede en ergernis van de paarse elite en co. Neks no fout, krijsen vele paars verworden oliedomme stommelingen. Baas kaat nog voo vijf jare……….a fout na neks.


  Maak melding

 8. Euh… dezelfde Combé Markt als die vandaag met dit artikel in het nieuws kwam?

  ———————————————————————————–

  De directie van Combé Markt schrijft dat leveranciers geen goederen meer willen leveren omdat ze niet uitbetaald kunnen worden.

  De onderneming heeft geen geld om haar verplichtingen na te komen. Dit komt omdat de overheid haar schulden niet voldoet. “We zitten echt in financiële problemen en kunnen u niet op rekening voorzien. Zelfs arbeiders van Combé Markt kunnen niet uitbetaald worden vanwege onze liquide positie”, schrijft de directie.

  In het schrijven wordt opgemerkt dat Combé Markt nooit een slechte naam heeft gehad, maar nu is de onderneming een wanbetaler geworden omdat leveranciers niet betaald kunnen worden. Aan de overheid is te kennen gegeven dat alleen contante verkopen door kunnen gaan.

  Gajadien zegt dat deze brief en de ondersteuning in schril contrast met elkaar staan.

  ———————————————————————————–

  O ja, Walter Bouterse (de zoon van …) is benoemd tot tot MDG-jeugdambassadeur om zo de jeugd het goede voorbeeld te geven!


  Maak melding

 9. Aanvullend (en sorry voor de dikke letters)

  Volgens Gajadien is de steunbetuiging vanuit de Combé Markt nodig om de achterstallige betaling te ontvangen en verder volledig in scène gezet.


  Maak melding

 10. Gelukkig heeft familie, vrienden en kennissen in sur. besloten GEEN boodschappen meer te halen bij COMBE-MARKT.
  Immers een ondernemer/Supermarkt houder behoord neutraal te blijven naar de klanten toe.
  Meneer Kalipdew voelt zich de koning en vergeet dat de klant immer de koning behoord te zijn.
  De vervallen producten in de koeling ,zoals garnalen ,vis en vlees uit brazil kan hij op zijn gemak verkopen aan zijn partijleden ,de NDP zorgt er voor dat de BOG ver wegblijft.
  Lekker ziek worden terwijl de medicamenten op de klapper afneemt,
  tel uit je winst !!!!!


  Maak melding

 11. Onze huisnegertjes hebben weer moeite met de realiteit en kunnen het niet verdragen dat het volk kiest voor Bouterse. Beste housenegro’s, jullie tijd is echt voorbij. Wees gelukkig in je land Holland en blijf vooral met je handen af van Suriname.


  Maak melding

 12. Nog 5 jaar door regeren om zijn geld terug te kunnen krijgen.

  Feestje daar bij Leonsberg, zal vast wel gehouden zijn met de eigen middelen van Combémarkt.

  Misschien toch wel een slimme manier van die Kalipdewsingh om te laten zien dat hij wel uitbetaald moet worden voor zijn op rekening geleverde diensten.


  Maak melding

 13. Bouterse, Suriname en ontwikkeling ?

  En de kerstman bestaat ook echt.

  Deze Kries Kalipdewsingh moet zich vandaag nog laten opnemen
  bij een GGZ instelling.


  Maak melding

 14. Forummers, odi odi.

  @John Lal & @Bakra Basi, ik heb weinig hieraan toe te voegen.
  En als ik naar de afgebeelde foto van het artikel kijk, dan vraag ik mij ook af of dit een afspiegeling is van de Surinaamse samenleving bij zo’n ‘volkswinkel’.

  Lezen jullie ook het artikel over Drugssmokkel via ‘containers’ uit de haven van Suriname.
  Binnenkort worden de volledige namen van de 2 opgepakte opa’s in Nederland bekend gemaakt.
  Het is reeds geruime tijd bekend met de georganiseerde cocaïne ‘Siroop’ (Stroop) criminelen.
  En ze blijven of proberen zich op zo’n manier verrijken.


  Maak melding

 15. Deze geldschieter komt er binnenkort wel achter hoe ‘belangrijk’ hij is.
  Velen zijn hem voor gegaan.

  Je vraagt je af wie blijft er nog over voor de ndp?
  – niet de, vanwege gewijzigde beleidsinzichten, ontslagen ministers en ambtenaren.
  – ook niet de nog niet uitbetaalde ondernemers.
  – niet de werkeloze afgestudeerden.
  – ook niet de werkeloze ‘niet paarsen’.
  – vooral niet de buschauffeurs en naschoolse opvang medewerkers.
  – ook niet de net ontslagen Multinational- werknemers
  – ook niet het ziekenhuis personeel en de politie.
  – of het onderwijspersoneel en landbouwers.
  – vooral niet de slachtoffers van criminelen.
  – zeker niet de ndp’ers die niet hebben gekregen wat was beloofd in 2010.
  – Vooral niet de ex-ndp’ers.

  Wie blijft over?
  Een kleine groep, hard brullende ouwe padvinders en militie-bejaarden, de gemanipuleerde binnenlandbewoners, gevluchte criminelen en enkele ex-surineds uit de jaren 70.


  Maak melding

 16. Meneer combe markt is heel sluw en misbruikt zijn personeel om zijn openstaande rekening betaald te krijgen. Wat Combe markt zegt klopt niet want als het zo fantastisch gaat waarom kan hij zijn geld niet krijgen? Net als Sardjoe verdient deze lafaard groot geld aan de regering. Terwijl het gewone volk en de landbouwers met moeite de eindjes aan elkaar knopen.


  Maak melding

 17. Beste house-negro’s start met het voleinden van de
  decembermoorden-rechtszaak !

  Daarna aanpak daders Moiwana-massamoord etc !

  Vervolgens aanname Screeningswet en anti-corruptiewet en
  wijziging Grondwet, waarna ministers en president
  verantwoording MOETEN afleggen aan de DNA !

  Ten slotte, geef uitvoering aan/lever de daders uit met
  vonnissen voor zware internationale strafbare feiten !

  House-negro’zijn sribi-srafu !
  Wiki, pot’a Grondwet baka lek fa a ben de !

  Stop the criminals !


  Maak melding

 18. Wat een gênante en doorzichtige vertoning….

  Te ziek voor woorden.

  En de surinaamse staatstelevisie zendt dit gewoon 20 minuten uitzonder kritisch commentaar.

  Suriname = Noord Korea


  Maak melding

 19. Koos
  Henk Molenaar en alle andere vijanden van het Surivolk.

  Een wijze raad: laat je behandelen voor de Bouterse syndroom waarmee jullie te kampen hebben ipv Multi achterban van de NDP als domme massa te beschouwen. Het electoraat is nu wijs genoeg om zelf te beslissen.


  Maak melding

 20. En Dee Plee 1000 man krijsten zich schor op weg naar baas. En Dee Plee, stree de foe stree , baas na oenoe fisimang. Soso lobi. Neks no fout. Kondre klari, didibri e bari. Komt mijn kinderkinds in mijn klauwen. Komt ete,drinke en spele vo vijf jare, die zullen worden zolang gij mij belijdt. Neks no fout, na soso lobi. Wiens we ka, na baas na mang. Whahahahahaha


  Maak melding

 21. Bouta-Lover :

  Het volk kiest voor lege staatskas !

  Het volk kiest voor een criminele president !

  Het volk kiest voor een criminele Ronnie !

  Het volk kiest voor MEGA-devaluatie vd SRD !

  Het volk kiest voor scalians zonder eigenaar,
  die ons goud wegroven

  Het volk kiest voor een spooktreinproject

  Het volk kiest voor torenhoge staatsschuld

  Het volk kiest voor 18.000 kartonnen chinese huizen !

  Het volk kiest voor broodje chinese Yuan !

  Het volk kiest voor lange rijen bij de lege winkels,
  net zoals dat al in broederland Venezuela het geval is !

  Het volk kiest voor onvervolgde massamoordenaars van
  8 december !

  Het volk kiest voor niet-vervolging moordenaars bewoners
  dorp Moiwana !

  DUSSS …..Het volk en de gekozen criminelen houden van Sranan, beweert Astrando !


  Maak melding

 22. en die zelfde combé markt moet dan 60 miljoen srd nog krijgen van deze bende regering die niemand uit betaald ook niet voor de gaar keuken en daarom ligt alle voeding op scholen stil;..

  wat een tering ..

  dit is zuiver propaganda voor de n d p..


  Maak melding

 23. Astrando
  Koos
  Henk Molenaar en alle andere vijanden van het Surivolk.

  Je bedoelt landverraders…

  Critici van Bouterse zijn GEEN vijanden van het Surivolk.

  Het is om misselijk van te worden dat types zoals jij andersdenkende bestempelen als vijanden van het volk.

  .


  Maak melding

 24. De eigenaar van Combe Markt, de heer Kries Kalipdewsingh, lijdt aan een variant van het Stockholm Syndroom.

  Het stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gegijzelde sympathie voor de gijzelnemer krijgt.
  De benaming komt van de Norrmalmstorg-overval op de Kreditbanken aan het Norrmalmstorg in Stockholm en de daaropvolgende gijzeling van 23 tot 28 augustus 1973. De gegijzelden namen het voor hun gijzelnemers op, zelfs nog ná de zesdaagse gijzeling. Tijdens de verhoren hielden ze zich in ten voordele van de gijzelnemers. De criminoloog en psycholoog Nils Bejerot, die de politie toen bijstond, gaf uiteindelijk de naam aan dit verschijnsel.
  Aangenomen wordt dat het stockholmsyndroom tot ontwikkeling kan komen in een omstandigheid waar de gijzelnemer absolute controle over de gijzelaar(s) kan uitoefenen en binnen die absolute controle voorziet in de basisbehoeften van het slachtoffer, bijvoorbeeld door het geven van voedsel of beschutting. Voor buitenstaanders is dit een paradoxale situatie, omdat het ook bij de gegijzelde bekend is dat hij zich slechts in een afhankelijke situatie bevindt als gevolg van de acties van de gijzelnemer.

  Omdat de regering Bouterse zoveel geld verschuldigd is aan Combe Markt houdt ze Kries Kalipdewsingh als het ware in gijzeling, als de regering niet betaalt zijn Kries en Combe Markt als het ware dood, ze zijn als het ware overgeleverd aan de grillen van de ‘gijzelnemer’ Bouterse. Daarom is Kries bij elk lief woordje van Bouterse dankbaar dat hij hem nog niet de nek heeft omgedraaid. Daarom gaat Kries in het voordeel van Bouterse pleiten. Ik stel voor dat we deze Surinaamse variant van het Stockholmsyndroom het Ocersyndroom noemen.


  Maak melding

 25. Kalipsingh wordt bij zijn ballen geknepen door zijn “beste vriend”.
  De regering heeft hem een aantal voedings contracten gegeven waarvoor nu blijkt dat ze doodleuk niet betaalt hebben.
  Dus wordt Kries gevraagd nog meer van het brouwsel te drinken dit keer hebben ze wat gramaxone erin gezet.
  Want om werknemers te dwingen om met een NDP tenue te gaan marcheren is te gek voor woorden. Als er 1 werknemer was die op zichzelf dacht voor de NDP te stemmen is ook die ene stem verloren gegaan door de geforceerde mars in de velle surinaamse zon.
  Mensen, laten jullie je niet bedonderen door de zogenaamde opinie peilingen.
  De NDP zal het nooit halen met eerlijke verkiezingen.


  Maak melding

 26. Ongelofelijk….

  Dit is fucking zielig ..deze mensen gaan een killer bedanken?????

  Waarvoor??? Voor het feit dat hij jullie geld geroofd heeft …

  Ik snap echt niet waar jullie trots is jullie principes…

  Zolang jullie de duivel aanbidden …zullen jullie pinaren en nooit weten wat vooruitgang betekend.

  Zo zonde want al 40 jaar is men achter ….en 40 jaar lang is men letterlijk en figuurlijk bestolen door deze seniele idioot.

  Ik heb echt geen goed woord over voor deze flikker….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.