Surinaamse minister bespreekt samenwerking met Indonesië

5

PARAMARIBO, 15 apr – Minister Ismanto Adna van Sport & Jeugdzaken voert in Indonesië besprekingen over de bilatere samenwerking. Met onder meer zijn collega Imam Nahrawi.
is afgesproken de ‘nauwe samenwerking’ te versterken wat betreft sport- en jeugdontwikkeling.

Het voornemen is nu de samenwerking op het gebied van jeugd en sport te intensiveren op basis van wederzijds begrip. Volgens een bericht van Sport & Jeugdzaken zijn de twee collega’s het er over eens dat sport een geschikt vehikel is om jongeren te versterken en hun sporttalent verder te ontwikkelen. “Hierdoor kan ook een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van problemen binnen de jeugdontwikkeling.”

Indonesië wil Suriname vooral bijstaan bij de ontwikkeling pencak silat, badminton en martial arts. Ook kan jong ondernemerschap worden ondersteund. Adna heeft ookr de Javaanse cultuur in Suriname besproken. Er is een Letter of Intent getekend als basis voor verdere samenwerking op een hoger niveau. Adna bezoekt ook enkele sportaccommodaties, sportscholen en jeugdcentra.

5 REACTIES

 1. We hebben niet eens het geld om onze (jeugd)sporters naar Indonesie te sturen.
  Dit is opnieuw zo’n lul-overeenkomst, die in de praktijk helemaal niets voorstelt.
  Een paar mensen hebben een mooi uitje gehad, maar als Indonesie niet betaald, zullen onze (jeugd)sporters dat land van zijn levensdagen nooit zien.


  Maak melding

 2. Goedemorgen Henk M.

  Begrijp je niet pencak silat, badminton en martial arts levert straks 18.000 huizen op, worden er meer meer wegen en bruggen gebouwd en van tekorten in de schatkist is geen sprake meer. 🙂

  Ach de paarse kamp probeert hiermee de jonge kiezers paaien terwijl de ouderen getrakteerd worden op een een broodje pom met een flesje Parbo. Als Bouterse schimmel tussen zijn tenen heeft wordt dat ook gebracht als zijnde een positieve ontwikkeling voor Suriname. Ik zweer het je, het wordt met de dag gekker in Suriname.


  Maak melding

 3. Deze minister is mijn overbuurman geweest; hij is de zoon van adna; die presentator was op de javaanse zender in de jaren 70. hij heet mantoh. hij is opgegroeid in de skyport straat( 2e rijweg e.o)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.