PL-leider Somohardjo: Nooit meer met de NDP

27

PARAMARIBO, 15 apr – De politieke partij Pertjajah Luhur zal nooit meer samenwerken met de Nationale democratische Partij, NDP. Dit zegt Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur. Hij heeft genoeg meegemaakt in de tijd dat een regeercoalitie werd gevormd met de partij van Desi Bouterse.

Een jaar nadat Pertjajah Luhur uit de coalitie werd gezet vond Somohardjo goed genoeg voor een religieuze dankdienst. Pertjajah Luhur is bij elkaar kunnen blijven, ondanks aanslagen vanuit de NDP. Er zijn pogingen ondernomen om vooraanstaande leden om te kopen. Onder hen bevindt zich ex-minister Raymond Sapoen. Er is niet toegegeven en dit getuigt van de standvastigheid waar Pertjajah Luhur voor staat.

In elk geval heeft Somohardjo geen zin meer in enige vorm van samenwerken met de NDP. Van chantage vanwege Pertjajah Luhur, zoals hier en daar wordt beweerd, zou geen sprake zijn. Dat was dus niet de reden voor de breuk. Pertjajah Luhur is uit de coalitie gezet puur en alleen maar omdat de NDP zich wilde laten gelden. Als de regeermacht overgenomen wordt op vijf en twintig mei wordt daar allemaal mee afgerekend.


27 REACTIES

 1. Ik ben geen NDP fan, maar ik vind het echt jammer dat het de NDP niet is gelukt de PL te vernietigen. Nu kan ik slechts hopen dat de dankdienst/Slametan van de PL tot gevolg heeft dat degene voor wie het offermaal bedoeld is, ervoor zorgt dat we voor goed van de PL en de NDP verlost worden.


  Maak melding

 2. Dus hij moet nu geloof bij betrekken, dan moet u ook begrijpen dat die man ziek is in zijn bovenkamer…..Somo.na pae law PL en hij is levensgevaarlijk.


  Maak melding

 3. Dat Soma 40 dagen voor de verkiezingen dit aankondigt, is op zich geen nieuws. Hij had dit ook in 2010 geflikt met de Nieuw Front.
  Hij doet zijn best om te laten zien hoe integer hij kan zijn.
  In feite kan hij het niet helpen dat hij zo is. Zit in de DNA ( ik bedoel genen).
  Other parties of V7 opgelet: zodra hij meer zetels haalt dan VHP of NPS, dan hebben jullie een probleem.
  Verder vind ik hem een aardig man.


  Maak melding

 4. Hallo somo, wie gaat in avond uurtjes stiekem naar BAAS D>D>B. sommo breek me de bek niet open……
  DESS FOR PRESS 2015….着装新闻2015
  i love su woon en werk………………….wij gaan nog voor 5……….


  Maak melding

 5. -Het volgende heb ik gelezen: :Velen in Suriname hebben geen visie vandaar dat het volk verwildert raakt.

  Naarmate de verkiezingen naderen en ik lees wat de NDP partij aan het doen is en hoe Bouterse opdracht geeft voor bepaalde zaken, moet ik zeggen dat Chavez niet dood is.

  Bouterse brengt het land naar de verdoemenis. Mensen onderdruk zetten om een vergadering te houden anders krijgen zij hun geld niet.
  Rekeningen die maar niet betaalt worden en als je teveel klaagt wordt je ook bedreigd.

  Suriname heeft zowel in eigen land als in het buitenland een enorme schuld. Bouterse gebruikt dat geld voor zijn propaganda.

  Chavez heeft toen ook hetzelfde gedaan en zie nu al die schulden die het land heeft. O ja, Amerika is hiervan de schuldige!!!


  Maak melding

 6. Paul kan lullen wat hij wil maar de n.d.p. lust hem ook niet meer en dat weet hij, de enige plaats rust is terug bij de front met zijn staart tussen zijn benen. Mij advies aan de front partners is voorzichtig te zijn met dit soort geesten.


  Maak melding

 7. Aay ya ya.Die Somo is zeker een onbetrouwbaar persoon. Hij legt de nadruk op NDP,maar misshien wil de NDP hem zelf niet meer. A Wittimang zegt “” Een ezel stoot niet 2 keer aan dezelfde steen.””
  Pae Somo is aangesloten bij de V7,maar je zou gek zijn een stem op hem uit te brengen.Straks verlaat hij de V7 voor een andere Politieke Partij waar hij voordelen ziet. ” Pae Somo is een super Wakaman”.


  Maak melding

 8. Wat we nodig hebben is een regering met de financiële zuinigheid van de VHP en de voortvarendheid van de NDP. Dus de ene verzint projecten om uit te voeren en de andere let op de centen daarvoor.
  Nu worden in snel tempo allerlei dingen uitgevoerd zonder echt op te letten wie het dan gaat betalen. De rekening valt hier 26 mei op de stoep.


  Maak melding

 9. Ik lach me rot om die slijmbal Paul Soemohardjo. Deze man is net zo onbetrouwbaar als een luis op een kaalhoofd. Het zit hem in de genen. Hij heeft zichzelf tot de grond vernietigd met zijn ongeloofaardigheid en thans probeert hij zijn gevallen gezicht te redden.


  Maak melding

 10. Na het schofferen van El Vene in DNA door Salam, -ik stond erbij en keek ernaar-, zouden PL en NPS nooit meer door 1 deur gaan. Op dit moment zijn zij tot elkaar veroordeeld in V-6..


  Maak melding

 11. Dit verhaal hebben we eerder gehoord, maar toen was het een andere partij waar PL niet meer mee wilde samenwerken.

  Je moet toch wel heel stom zijn om te gaan voor V7 met zo een verschrikkelijke onbetrouwbare partner.

  We zullen wel zien, van mij mag de NDP winnen zodat zij hun eigen rommels zelf moeten gaan opruimen anders blijft het volk maar geloven in hun bevrijder DDB.


  Maak melding

 12. Mr Somohardjo gaat U maar hengelen in jou vijvertje dan heb je toch wat te beleve d8 ik!Wanti a sari no keba mi mang!

  V.H.P.soso vrede nanga nawerk!!!


  Maak melding

 13. Soewarto Moestadja is uit de Pertjajah Luhur(PL) van Paul Somohardjo gestapt. Dit verneemt de redactie van GFC Nieuws.

  Diverse pogingen om een reactie te krijgen van PL-leider Somohardjo mochten nog niet baten.

  Moestadja is hoofdbestuurslid van PL.

  Na de parlementsverkiezingen van 25 mei 1996 werd Moestadja namens de KTPI de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting onder president Jules Wijdenbosch. In 1999 was er een grote verandering in de samenstelling van het kabinet waarbij hij de functies van minister van Arbeid en van minister van Volksgezondheid erbij kreeg.

  Kort voor de voortijdige verkiezingen van mei 2000 kwam Moestadja met een nieuwe partij: Democraten van de 21ste Eeuw (D21). D21 werkte in die periode nauw samen met de eveneens nieuwe partij van Wijdenbosch: Democratisch Nationaal Platform 2000. Bij de verkiezingen van 2005 was D21 onderdeel van A1 Combinatie die 3 zetels kreeg.

  In 2008 gaf hij aan dat D21 uit de A1 Combinatie was gestapt. In 2010 ging de D21 op in Pertjajah Luhur van Somohardjo en dat pakte goed uit: na de verkiezingen van 2010 werd Moestadja minister van Binnenlandse Zaken.

  In 2014 moest hij opstappen toen PL uit de regering werd gezet.


  Maak melding

 14. ik ben ontzettend blij voor je somo; want je bent en blijft een lozer; want bouta is jou niet vergeten wat jij hebt aangericht in de avro studio bij televizier in 1985.. en nu heeft hij met je afgerekend. bovendien zit jij zo lang in suriname in de politiek. je doet zo weinig voor je eigen achterban in tamandredjo. ik ben dan geen javaan, maar niet gek..ik zie alles…kom vooral geem bijeenkomsten in nederland houden, want de javanen hier hebben andere kopzorgen aan hun hoofd…


  Maak melding

 15. PL heeft geen verkiezingsprogramma. En zal onder leiding van deze grote misleider Paul Somohardjo, nooit naam maken.

  Als het gaat om de ontwikkeling van Suriname heeft deze partijd nooit een duidelijke visie. Corruptie is hunmotto en misleiding. De as van het kwaad in Suriname.


  Maak melding

 16. Somo,het is einde oefening voor jou in de politiek.je zit al sedert de jaren 70 erin…je bent ongeloofwaardig.iedereen in Suriname weet dat.je bent na al die jaren vatbaar voor fraude je moet gaan geef de jeugd een kans…en in de regering hoef je nooit meer te kooooome,pe jo koome kong doe sang !..t is goed dat Bouta jou eruit geschopt heeft chanteur,daar was je op het verkeerde adres op de verkeerde tijd.dus brada ga isnie erg. je mag na de overwinning een biertje koooooome drinken samen met de president,hihihi.!!!!


  Maak melding

 17. Wie weigert te zien dat de staatskas is geplunderd,
  LEEG iS, is ziende blind !

  Wie weigert te zien dat de monetaire reserves nu ook al
  zijn gehalveerd met ca een HALF MILJARD, is ziende blind !

  Er is geen enkele baan bijgekomen voor de jeugd, het geld
  (de HONDERDEN MILJOENEN DOLLARS) is gewoon
  verbrast met ONZIN-uitgaven die NIETS opleveren !

  PS : Komen er ook ambassades in Italie, Engeland, Finland en
  Rusland, Nigeria ?? Monnie de !

  Sorry, Baas heeft gisteren toegegeven dat Monnie No De,
  DINO zal minder zakgeld krijgen ! Bevolking o pai ede !!!


  Maak melding

 18. Somo, binnenkort zal bouterse jou ook op de lijst zetten van de 16 december moorden; d.w.z. dat jij dus ook nu bent gedood. je komt niet meer terug in het parlement…je wordt verbannen uit paramaribo..je mag alleen tussen marienburg en tamandredjo begeven; want daar alleen hoor je thuis….


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.