‘Regering stuwt hoge kosten padie in Suriname’

8

PARAMARIBO, 14 apr – De regering is er de oorzaak van dat de productie van padie en rijst zo hoog uitvalt. Dit stellen padieboeren van Saramacca. Om het goed te maken is een stevige subsidie nodig. Wat boeren in Nickerie op het punt staan te krijgen, is veel te weinig.

De padieboeren in het ‘rijstdistrict’ zijn een subsidie overeengekomen van onder de vijfhonderd Surinaamse dollar (ongeveer honderd en vijf en twintig euro) per hectare ingezaaid land. Maar volgens Saramacca is dit ver onder de werkelijke kostprijs. De regering zal minstens het dubbele op tafel moeten leggen. “De verdubbeling van de productiekosten van tien naar twintig dollar heeft de overheid veroorzaakt”, stellen de boeren van Saramacca.

Genoemd wordt onder meer de government take op aardolie. Ook is zaaizaad op de markt gebracht die erg gevoelig is voor ziekten. Het laatste brengt weer extra inzaaikosten met zich. En dan is er nog het probleem van de afzet. “Als de regering ervoor heeft gezorgd dat wij boeren meer inzaaien, mogen wij ook gevoeglijk aannemen dat zij ook er voor zorgt dat de productie afgezet kan worden.” Dat het maar niet lukt, wordt gezien als nog een oorzaak.


8 REACTIES

 1. De overheid, de overheid, lanti, lanti moes pai en winti e wai.
  Kijk maar wie de miljonairs zijn, zijn het niet de grote rijst opkopers? O.a.mangli.
  De overheid zorgt voor een spanningsveld binnen dit bedrijfskolom.


  Maak melding

 2. Kan iemand een maand voor de verkiezingen een project van Bouterse noemen dat WEL goed is uitgevoerd,

  Amateurisme en onkunde voeren de boventoon bij deze Paarse Rovers Bende.


  Maak melding

 3. je kunt in ieder geval gratis zwemmen in de houttuin project al waar een ziekenhuis zou komen en die vervolgens door de n d p ers zelf is afgekeurd wegen slecht bouw materiaal gebruik..

  nu ligt alles stil alle machines zijn weer weg gehaald..

  er was groot tam tam geweest bij de storting van de vondering veel bies ge-offers aan wie ..

  zonde van al dat verlies aan geld middelen..


  Maak melding

 4. Henk deze vraag heb ik al 100.000 x aan paars gesteld antwortu noh deh !!! Wij hebben helaas echt te maken met een Paarse Sekte, ik moet wel tot deze conclusie komen, mooie praatjes kleine 5 jaar geleden, ja we zouden voedselschuur worden, het tegendeel, paddieboeren gaan failliet en paars vindt ze zeuren ?????????? Dit is zo om te janken , men zegtze hebben ”veeeel veeel veeel gedaan” maar WAT deze regering heeft gedaan ???????? DAT zeggen ze niet het antwoord blijft maar ”ja ja ze hebben veeel veel gedaan” Het enige verschil dat ik zie is een financieel VERSCHIL ver ver in de MIN, maar ja het credo der onnozelen is ”NEKS NO FOUT NANGA BOUT” We hebben niet te maken met NDPers maar met Boutisten, heel eng in feite… Kijk maar wat Rozenblad heeft onthuld, envan dit soort zaken waren we al opde hoogte toch, maar ach neks noh fout… HELP SURINAME NAAR DE AFGROND VERDER EN STEM MAAR WEER OP PAARS TOCH….


  Maak melding

 5. Henk Molenaar
  Kan iemand een maand voor de verkiezingen een project van Bouterse noemen dat WEL goed is uitgevoerd,

  Amateurisme en onkunde voeren de boventoon bij deze Paarse Rovers Bende.

  ========
  A difoe yu MPP.
  Pleeg anders maar een coup als het niet lukt langs democratische weg, k@ dom dier!


  Maak melding

 6. De regering is dom achterlijk deze ondernemers zijn sluwe oplichters. Waar in Su krijgen landbouwers subsidie. Stop met subsidie er zit meer geld in de visserij.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.