Ray Neïman zingt titelsong voor Surinaamse film Djakata

2

Ray Neïman is verantwoordelijk voor de ‘Mi lobi Sranan’ titelsong van de Surinaamse film Djakata, die binnenkort te zien is in TBL Cinemas. De Franse topartiest met Surinaamse roots schreef het lied op verzoek van Para’s Media, die de film uitbrengt. In het nummer beschrijft Neïman zijn liefde voor Suriname en roept de multi-etnische samenleving op om meer van elkaar te houden. Djakata vertelt het verhaal over twee boezemvrienden Dayo, een Marron (El Durando Misiedjan) en Rishi, Hindostaan (Reyaaz Permaúl). Zij kampen met etnische vooroordelen vanuit hun thuisfront en raken als venters in financiële problemen. Volgens Neïman komt discriminatie weg te vallen, als personen zich laten leiden door liefde, kennis en respect voor elkaars religie, cultuur, normen en waarden.


2 REACTIES

 1. ” Volgens Neïman komt discriminatie weg te vallen, als personen zich laten leiden door liefde, kennis en respect voor elkaars religie, cultuur, normen en waarden. ”

  Maar dan kom je ’s zondags in de kerk en de priester vertelt je dat alle niet-christenen heidenen zijn en nooit verlost zullen worden. Daarom stellen zij niks voor en moeten zij bekeerd worden. Einde respect en liefde.

  Vrijdags kom je in de moskee en de imam vertelt je dat alle niet-moslims kafirs zijn die bekeerd/vermoord/geplunderd/verkracht moeten worden. Einde respect en liefde.

  En zo gaat het maar door en zal het nooit ophouden.


  Maak melding

 2. Als dat het geval is Mujrim (helaas heb je denk ik grotendeels gelijk) dan zegt dat genoeg over religieuze leiders en worden mensen hopelijk meer bewust en wakker met initiatieven als deze film en muziek. Ik verheug me in ieder geval op de film en het nummer 🙂


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.