Nationale Gebedsdag Voor Kinderen in Suriname

5

Stichting Weid mijn lammeren (WML) heeft afgelopen zaterdag de vierde Nationale Gebedsdag Voor Kinderen gehouden in Ons Huis aan het Kerkplein. Alle tien districten werden hierbij vertegenwoordigd. Conferencier op de gebedsdag waren Jimmy en Natasja Giskus. De Gebedsdag voor kinderen werd met een kort Bijbelverhaal over Jezus en de kinderen geopend door Dominee Ferdinand Lachman, voorzitter van het platform van Christelijke leiders in Suriname.

Tijdens de dag werden de bidders namens de Surinaamse regering toegesproken door de directeur van Jeugdzaken mevrouw Rachel Koningsbloem-Pinas. De directeur van jeugdzaken feliciteerde stichting Weid Mijn Lammeren met de organisatie van de gebedsdag en gaf aan dat de regering staat achter dit initiatief. Koningsbloem vind het positief dat kinderen leren om te bidden en moedigde de kinderen om vooral elke dag zoveel als mogelijk te bidden. Aan het eind van haar toespraak vroeg zij de kinderen om ook te bidden voor de regering en voor het Ministerie van Sport en Jeugdzaken.

wml2

Na het formele gedeelte werden de gebedsworkshops geopend waarbij kinderen onder leiding van vrijwilligers van stg WML een gebedsslinger konden maken van papier of een naam van iemand die ze kennen die gebed nodig heeft mochten schrijven op een papieren lammetje dat werd ingekleurd en symbolisch konden leggen in de handen van God. Met de hulp van een kaart van Suriname konden kinderen bij een andere gebedstafel een district aanwijzen om speciaal voor te bidden. Ook werd er gebeden voor kinderen in oorlogsgebieden en vluchtelingenkampen zoals in Syrië. De kinderen konden hierbij plaatjes knippen uit magazines/kranten en collages maken.

wml3

Er was ook een tafel voor Kinder en tienerpastoraat waar kinderen terecht waren voor persoonlijke problemen. WML directrice Gloria Lie Kwie Sjoe hierover; “ Veel kinderen gaven aan dat zij thuis vaak worden geschreeuwd, sommigen worden daarbij ook geslagen. Kinderen zijn vaak bang voor hun moeder en vader. Ook klaagde een aantal last van enge dromen ’s avonds. Sommige kinderen zijn erg bang voor slangen en dromen vaak daarover. Tot slot kwamen kids ook met gebedsverzoeken omdat ze werden gepest op school of thuis door broertjes en zusjes”.

wml4

De kinderen die alle stations hadden afgerond mochten als beloning een bezoek brengen aan de kralentafel waar ze zelf een ketting mochten rijgen met de letter van hun naam of van hout om als souvenir mee te nemen naar huis.

wml5

De opkomst van bidders was dit jaar kleiner vanwege het feit dat de Congreshal in verband met de verkiezingen niet beschikbaar was. Ondank de lagere opkomst vond st. WML de dag toch succesvol.

“Ik heb vandaag opgemerkt dat de kinderen vrijmoediger zijn geworden om in het openbaar te bidden. Toen we vier jaar geleden begonnen met de gebedsdag baden veel kinderen bijna onhoorbaar zacht en fluisterend, dit jaar ging het stukken beter” stelde Gloria Lie Kwie Sjoe tevreden aan het eind van de Gebedsdag.

5 REACTIES

 1. Oh god ik dank u! En ik bid ook tot u dat ik gauw een ipad krijg en dat ik een blackberry mag krijgen en dat ik heel veel geld mag verdienen zodat ik een mooie auto mag rijden en een mooi huis kan kopen voor mezelf. En ook dat het met su netzo mag blijven zoals het nu is want onze leider doet gigantisch goed. En dat de ons ook zo snel mogelijk een laptop mag geven enz enz . Weet je ik zal een ding zeggen leer deze kinderen maar eerst om een beetje respect tekrijgen voor de maatschappij, dat bidden komt wel!


  Maak melding

 2. Weid mijn lammetjes, tot makke schaapjes, ofte wel kuddedieren.
  Want dat worden ze, als ze specifiek door aanhangers van deze regering worden toegesproken. Brainwashed!

  Geef die kindjes een goed boek, of lees voor.
  Dan zullen ze zelf het verschil tussen kwaad en goed ontdekken.


  Maak melding

 3. Ik dacht dat opa D het land opgedragen had aan God en vergeving had gevraagd voor het volk.Als opper priester zal hij dan ook deze lammetjes weiden.Eerste regel is neks no fout en alles doen wat God verboden heeft.En als je fout bent,zie eerste regel.


  Maak melding

 4. @kolibri
  Ja als na 5 jaar nog geen Laptop van de president hebt gekregen kun je je pijlen beter op een ander richt en Gado om een IPad vragen. Ben je ook gelijk weer bij de tijd. Wat moet je met een ouderwetse laptop.

  o ja. Zijn die 14 kinderen van Dino ook uitgenodigd. Heb echt met ze te doen. Vaderloos alleen.


  Maak melding

 5. RGD-directeur Maaltie Sardjoe om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de achterstallige schuld bij de overheid is opgelopen tot SRD 15 miljoen. De RGD is niet meer in staat de babyvoeding aan te schaffen.
  Ook in het binnenland is er geen gesubsidieerde babyvoeding te krijgen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.