Kieswetgeving Suriname aan reparatie toe

10

PARAMARIBO, 13 apr – De kieswetgeving is aan reparatie toe. Er schort nogal wat aan, waardoor ontevredenheid ontstaat over de uitvoering. NPS-voorzitter Gergory Ruasland wil snel verandering zien.

Dat moet om verschillen van mening te voorkomen, zoals die zich nu nog voordoen. Het betreft de indiening van de kandidatenlijsten door politieke partijen. Onduidelijk is wie wel of niet bevoegd is de lijsten in te dienen. “Er dient dus eraan gesleuteld te worden, zodat er eenduidigheid komt en zaken niet voor meerdere interpretaties vatbaar zijn”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd.

Volgens artikel negen en dertig van de Kiesregeling moet elke lijst ondertekend worden door “het bestuur van de politieke organisatie.”Volgens het Kiesbesluit moeten bij politieke combinaties personen tekenen die de samenwerkende partijen in en buiten rechte vertegenwoordigen. Bij de NDP van Desi Bouterse heeft slechts het dagelijks bestuur getekend. Rusland ziet deze partij niet uitgesloten worden, ook als ze fout zitten.


10 REACTIES

 1. Het gesjoemel begint nu al.
  Was te verwachten, waardeloze bende daar.

  Niet alleen de kieswetgeving, maar ook de zetelverdeling klopt niet!
  Daarom is een stem op DOE een verloren stem;
  1. Vanwege de onevenredige zetelverdeling. (te weinig stemmen voor inbreng).
  2. Omdat Doe 5 jaar lang geen poging heeft gedaan om de zetelverdeling aan te passen.
  3. Omdat Doe, bewust afwezig was tijdens de stemming voor amnestie.

  @Neus, ik ga met je mee; de bouta-bende moet weg.
  Hoewel ik vermoed dat er meer troep tevoorschijn komt na de verkiezing, de financiële situatie van suri is erbarmelijk.

  Het volk moet in jip en janneke taal worden uitgelegd, dat je niet kunt uitgeven wat je niet in je portemonnee hebt.


  Maak melding

 2. Met meer dan 40 zetels heeft de NPS samen met VHP en anderen niets kunnen veranderen. Om zand in de ogen van het volk te strooien willen ze verandering brengen.

  DNA lid Gajadien heeft zoveel over corruptie binnen de huidige regering maar als ik het programma van Samie Doerga van gisteren heb gevolgd is de VHP -ers de meest corrupte bende te wereld. Gelukkig dat hij bewijs materiaal heeft Mogen tonen.

  Gajadien waarover praat je ???????????????


  Maak melding

 3. Ook de ‘schadeloosstelling’van de assemblee leden moeten nader bekeken worden.Ook ministers ontvangen teveel SRD.
  En de revo ministers en parlement leden moeten niks krijgen.Ze kunnen niet beloond worden voor de huisarrest dat we elke avond hadden en de armoe dat we door hun te doen,leden.


  Maak melding

 4. Niet alleen de kieswetgeving maar ook het hele land en regering is aan reparatie toe.

  De kieswet met dr en rr is de reinste flauwe kul en geldverspilling. Dit kiessysteem is voor de binnenlandbewoners gekozen om hun stem dubbel te laten tellen onzin.
  In elk land heb je minderheden.
  Gewoon landelijke verkiezing houden.


  Maak melding

 5. Heel wat wetten en regelgeving moeten veranderd en aangepast worden, maar verschillen regeringen en dna- leden hebben het nagelaten om politieke- en/of persoonlijke redenen.
  Zelfs de jonge politici zijn tot nu niet in staat verandering te brengen.

  We verliezen te veel tijd en geld.
  Op vele sectoren moet geordend worden, maar er zijn geen beweging in dat ding.


  Maak melding

 6. -In Apoera mogen de indianen zich niet in een bepaalde gebied begeven. Bouterse heeft gronden aan vrienden gegeven en de namen van Lackin en Minranda en nog van velen meer zijn gevallen.

  -De indianen zijn monddood gemaakt en zij mochten niet over dergelijke situaties praten. ’s avond wordt er vuurwerk afgeschoten zodat de vliegtuig kan zien waar er geland kan worden. Wat zit er dan in die vliegtuig????
  Men weet ook niet of het een vliegtuig is die van en naar Guyana gaat.

  -Bouterse noemt zich een man van de samenleving en tijdens de wandelmars zit meneer in een auto met zes andere zwaar beveiligde auto’s. Een auto kost 300,00 Amerikaanse dollars.

  Daarom heeft Bouterse het te druk om niet naar die bijeenkomst te gaan waar hij Rutte en Obama zou ontmoeten. Leugenaar.

  -In Coronie worden jonge meisjes gevraagd seks te hebben met sommige leiders voor werk.
  NDP pronkt met materialen die bekostigd zijn door het buitenland en die bedoeld zijn voor de boeren. Ze doen alsof de NDP de materialen heeft gekocht.
  Als je niet van de NDP bent kun je het vergeten. Er is zoveel beloofd, maar tot heden is niets gedaan in Coronie!!!!!

  v.b de zorgwet:::::een mevr in Coronie met enkel een AOV belt om een zieke man op te halen. Er wordt gezegd dat die mevr gelijk moet betalen anders wordt die man niet opgehaald. Die mevrouw zegt dat zij nu geen geld heeft, maar zodra zij dat geld heeft wordt het bedrag betaald. Nee men gaat niet akkoord en die man is niet opgehaald.
  WELKOM BOUTERSE MET ZIJN CORRUPTE REGERING> WELKOM EN NOGMAALS WELKOM.


  Maak melding

 7. waarvoor heb je r.r. en d.r. leden in het bestuur van sme. wat is de rol van hun..

  wat is de functie van deze organen en de rol van betekenis..

  wat is de rol van al die gramangs,kapiteins,basjas enz enz..

  wat is de rol van ,,het cabienet van de pres..je bezit toch een parlement..

  waarom zoveel ministeries,met zoveel onder ministers,directeuren,onder directeuren..

  praat niet over de duizenden lantiemangs/oemas,die zelf op de grond zitten en een potlood moeten delen om de beurt moeten schrijven..


  Maak melding

 8. Een nicht van mij studeert aan de universiteit en werkt bij een ministerie. Ze heeft een verzoek ingediend om stage te mogen lopen op een ander ministerie. Ze kreeg van haar afdelingshoofd het volgende te horen:
  .” De directeur zal het niet goedkeuren want hij heeft, bij de nieuwe sollicitaties, aangegeven niet te zullen meewerken aan studerend personeel”.
  Hoe wil je het niveau van je personeel hoger op hebben? Wil je hen dom houden, weerhouden om te studeren, omdat de directeur bevreesd is voor zijn functie?
  Ik dacht dat in Suriname het streven is om het land tot verdere bloei en ontwikkeling te brengen door de inwoners de toegang tot studie en ontwikkeling te bemoedigen, woorden van die strekking door DDB, maar de waarheid gebied te zeggen dat dit niet averal wordt gestimuleerd.
  Wat een achterlijk gebeuren hetgeen is achterhaald tenzij Suriname nog steeds in de slaventijd vastgeroest zit.


  Maak melding

 9. -In Apoera mogen de indianen zich niet in een bepaalde gebied begeven. Bouterse heeft gronden aan vrienden gegeven en de namen van Lackin en Minranda en nog van velen meer zijn gevallen.

  -De indianen zijn monddood gemaakt en zij mochten niet over dergelijke situaties praten. ‘s avond wordt er vuurwerk afgeschoten zodat de vliegtuig kan zien waar er geland kan worden. Wat zit er dan in die vliegtuig????
  Men weet ook niet of het een vliegtuig is die van en naar Guyana gaat.

  dus als je de waarheid schrijft dan reageer ik niet m,aar leugens??? moeten wij krachtig ontkrachtigen. ga naar het hypoyheekkanroor en kom met de bewijzen van de gronden die aan vrienden zijn gegevn dan pas ben je geloofwaardig.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.