Zondag op RTL7: Business-channel On Tour in Suriname

9

Het RTL7 programma Business-channel vloog onlangs met de SLM naar het bruisende Paramaribo, de hoofdstad van de Republiek Suriname, met als doel het ontdekken van de kansen en mogelijkheden van dit prachtige land. Aanstaande zondag om 11.55uur wordt de eerste aflevering over Suriname op RTL7 uitgezonden waarin verschillende Surinaamse bedrijven zich zullen presenteren.

Host Ron Abdoelhafiezkhan interviewde vele ondernemers en bedrijven waaruit blijkt dat de opportunities in het land steeds duidelijker, maar ook steeds groter worden. Suriname is van alle markten thuis en ‘booming business’! Op de foto Abdoelhafiezkhan in gesprek met drs. Dirk M. R. Currie, CEO van telecommunicatiebedrijf Telesur.

Er zijn twee uitzendingen over Suriname. De eerste is komende zondag 12 april en de tweede op 19 april allebei om 11.55uur op RTL7.


9 REACTIES

 1. Hopelijk kijken ze in het programma ook hoe eenvoudig het is een eigen bedrijf te starten / zaken te doen.

  Hiervoor is een internationale, onafhankelijke lijst samengesteld voor 189 landen.

  http://www.doingbusiness.org/rankings

  Wat zaken doen betreft staat Suriname op plek 169, van de 189.

  Als het aankomt op het starten van je eigen bedrijf staat het zelfs in de top tien van slechtste landen ter wereld; nummer 181 van de 189.


  Maak melding

 2. Laten we eens een keer ophouden met te zeggen dat Suriname “booming” is. Het was nooit booming en het zal het ook niet worden. Behalve dan voor een zeer select gezelschap lokale mensen en multinationals. De lokale startende ondernemer maakt geen schijn van kans om iets groots op te zetten en de Surinamers die in Nederland wonen al helemaal niet.


  Maak melding

 3. Hallo Bakra Basi,

  Een voor Suriname ontluisterende en vernederende ranking.

  Heeft alles te maken met het kankergezwel in Suriname dat corruptie heet. Ik sprak Chinese zakenman die weer een een enorme loods neerzette in een keurige woonstraat in Noord. Ik ze hoe hij in godsnaam een vergunning had gekregen wat die loods verziekt het aangezicht en het woonplezier van alle bewoners die radeloos zijn.

  Hij zei: ik ben naar OW gegaan en de ambtenaar gevraagd wat de vergunning kostte. Ik schoof hem een enveloppe mett 10.000 euro toe, kreeg de vergunning direct mee en begon de volgende dag met bouwen.

  Dit is echt waar!

  De Chinees zei nog dat in Suriname alle en iedereen te koop is.


  Maak melding

 4. Suriname staat weer eens voor shut. Er wordt geschiedenis geschreven op summits Caricom en OAS en Bouterse heeft geen tijd……

  Bouterse door drukke agenda niet naar Caricom en OAS

  President Desi Bouterse was de grote afwezige op de Caricom-VS summit op 9 april op Jamaica. Hij is eveneens niet aanwezig op de zevende ‘Summit of the Amerika’s’ in Panama. Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken die eveneens niet naar de belangrijke bijeenkomsten is geweest, antwoordt op vragen van Starnieuws dat dit komt door de drukte rond de verkiezingen.

  Wat een afgang. Blijkbeer vindt Bouterse een potje dom speechen in Ocer belangrijker dan om Suriname te vertegenwoordigen op 2 belangrijke summits.

  Of is hij bang dat Obama hem de hand schudt en zegt:

  “U bent toch de president van Suriname die op de Interpol lijst staat als veroordeelde drugscrimineel en de vader van Dino die bij ons vastzit voor wapen en drugssmokkel? ”

  Bouterse en Suriname op de wereldkaart.


  Maak melding

 5. @Henk Molenaar: Of is hij bang dat Obama hem de hand schudt

  Beste Molenaar, niet iedereen is als de blanke Nederlander die ongegeneerd elke beroemdheid de hand wil schudden en op de foto wil. Dat is typisch iets van de aso Hollander.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.