Surinaamse ex-parlementariër wil Bouterse noch Santokhi

23

PARAMARIBO, 9 apr – Desi Bouterse noch Chandrikapersad Santokhi is geschikt voor het presidentschap. Dit stelt voormalig parlementariër en partijgenoot van Santokhi, Liakat Mahawatkhan. Hij verlaat de VHP voor het pas opgerichte Mega Front.

Daar zijn grondige redenen voor. Die hebben alles te maken met partijvoorzitter Santokhi zelf. Die mag beslist geen president worden. “Een militair ziet iedereen als vijand en een politieman ziet iedereen als een schurk. Daarom wil ik dat Santokhi noch Bouterse president wordt”, zegt Mahawatkhan tegenover de Ware Tijd. Bij het Mega Front mag hij lijsttrekker zijn in het district Nickerie. Overigens ambieerde hij nog een parlementaire termijn voor de VHP.

Het was Mahawatkhan zelf die dit wereldkundig maakte. Santokhi was toen al lang voorzitter. De VHP heeft voor andere kandidaten gekozen in Nickerie. Mahawatkhan verdenkt Santokhi er nu van dat die een politiestaat wil stichten. Maar dat wordt ontkend. “Wij willen veiligheid voor iedere burger, omdat iedereen daar recht op heeft. Als je daarvoor meer agenten nodig hebt, is dat geen politiestaat, maar een garantie voor veiligheid”, zegt Santokhi.


23 REACTIES

 1. Ja de grote ego’s moeten in de picture blijven he. Dan maar bij een protestpartijtje met een grote naam Mega Front. Origineler kan het niet.


  Maak melding

 2. Kan toch niet waar zijn dat zij stuk voor stuk besmet raken met het paarse virus. Om eerlijk te zijn begrijp ik het niet meer Of is het voodoo.
  Je weet het nooit met al de Haïtianen.


  Maak melding

 3. Hahahaha, alweer een “vedette”!! Tja je moet wat als je jezelf op een onverkiesbare plaats, geplaatst ziet. Dan schop je links en rechts om je heen ter eer en meerdere glorie voor jezelf! Wat een trieste figuur deze Mahawatkhan.


  Maak melding

 4. De positie van moslims in Suriname is nog nooit zo florissant geweest als tijdens het NDP bewind. Vreemd dan ook dat deze Mahawatkhan niet naar de NDP is overgestapt. De Surinaamse moslims vormen de ruggegraat van de NDP.


  Maak melding

 5. Dit verhaal in de Ware Tijd is weer heel anders dan het citaat dat Smatje op het discussie forum plaatste. Vreemd.

  Liakat Mahawatkhan lijkt vooral boos dat hij niet verkiesbaar werd gesteld en heeft toen maar vlug gezocht naar een mogelijkheid om elders op het fluweel te komen. De rest van het verhaal komt nogal zwak over. Meer politie is niet perse gelijk een politie staat. Sterker nog een politiestaat kun je zelfs met minder agenten regelen. Bv zoals nu het geval is door de gehele media naar je hand te zetten. Gelukkig is er internet en WKN. 😉


  Maak melding

 6. Is dit het denk niveau van een assemblee lid in Suriname mijn inschatting. Want staat er “Colombia intrek bij het bedrijfsleven in Nederland” en ziet dit Zuid-Amerikaans land als een volwaardige zaken partner. Want schrijft dit artikel het Land wordt veilig.
  Ik denk dat wij de kracht van het westen niet moeten onderschatten als economische macht. Want ook China kan niet om het Westen heen. Dan nog roepen sympathisanten van paars in koor, “Chan is niet geschikt om president te worden”. Het is juist goed voor een land ,als het gaat om politieke stabiliteit , rust ,journalisten kunnen weer aan het werk zonder druk ,corruptie tot de kiem gesmoord. Daar is wel een stevige politie korps voor nodig. Pas dan durft men het weer aan om in Suriname te investeren. Dat trekt de economie aan.


  Maak melding

 7. Neus
  Dit verhaal in de Ware Tijd is weer heel anders dan het citaat dat Smatje op het discussie forum plaatste. Vreemd.

  Liakat Mahawatkhan lijkt vooral boos dat hij niet verkiesbaar werd gesteld en heeft toen maar vlug gezocht naar een mogelijkheid om elders op het fluweel te komen. De rest van het verhaal komt nogal zwak over. Meer politie is niet perse gelijk een politie staat. Sterker nog een politiestaat kun je zelfs met minder agenten regelen. Bv zoals nu het geval is door de gehele media naar je hand te zetten. Gelukkig is er internet en WKN.
  beste neus, je laat laat je vaak bij de NEUS pakken door WKN. WKN is geen ANP of telegraaf die journalisten ter plaatsden hebben en een artikel schrijven naar hun waarneming. WKN pleegt plagiaat. sorry dat ik het zo stel. WKN vat samen wat andern schrijven. het is schrijven en her-schrijven en her-schrijven.


  Maak melding

 8. Dat Santokhi iedereen als een schurk ziet heeft Mahawatkhan wel een beetje gelijk, kijk alleen maar naar de huidige regering.
  en Suriname een politiestaat?, zou voor een poosje geen slecht idee zijn, met al die overvallen en geweldsdelicten, misschien dat dat na een aantal jaren het aantal diefijzers sterk afgenomen is, alleen vrees ik dat Santo Boma te klein is en het daar letterlijk en figuurlijk zwart ziet van de mensen


  Maak melding

 9. Door o.a. zulke figuren en dan direkt geplaatst worden als kandidaat in een andere partij, krijgen de kiezers meer apathie van verkiezingen in Suri.
  Zelfs mensen op hogere politieke niveaus hebben geen principes.
  Moeten wij op deze mensen straks gaan stemmen, die maandelijks Srd. 15.000,= zullen verdienen.


  Maak melding

 10. liakat,je bent een diep teleurgestelde figuur,die nergens zijn ei kwijt kan raken..

  in wezen ben je een verloren zoon,al jaren loop je van hier naar daar over en kan nergens je plek vinden ook nu niet..

  m.a.w je bent een onkundig niets nuttig figuur..

  jou tijd is voorbij..

  doe je zaken en leef goed verder je mond houden..


  Maak melding

 11. =Mahawatkhan, liever een politiestaat dan onveilig over straat te lopen en te slapen. Wat denk je dan van een eigen bedrijf hebben en anderen het komen roven en vernietigen?????

  -Mahawatkhan, je begint als een bedrieger dus kom je echt niet goed over!!!


  Maak melding

 12. @alleen
  …..
  beste neus, je laat laat je vaak bij de NEUS pakken door WKN. WKN is geen ANP of telegraaf die journalisten ter plaatsden hebben en een artikel schrijven naar hun waarneming. WKN pleegt plagiaat. sorry dat ik het zo stel. WKN vat samen wat andern schrijven. het is schrijven en her-schrijven en her-schrijven.
  ==================
  Vertel mij niet wat ik al weet en wat niet relevant is. De essentie is en blijft.
  – dat hij in andere media een ander verhaal verkondigde.
  – dat het hem er duidelijk slechts om een DNA zetel te doen is. De journalisten zouden eigenlijk eens moeten kijken wat hij allemaal gedaan heeft voor zijn geld.


  Maak melding

 13. Ay mi Goedoe.Mahawatkhan for President.Suri geen Politie- en Militaire staat. Meer een Democratische Staat als de grote welvaartstaten zoals de VS, China, India, Braziie, Canada etc. In de Politie- en Militaire staat heb je graaiers en boeven bendes,die het geliefde Suri naar de knoppen brengen. ”Hup “


  Maak melding

 14. Mahawatkhan vergelijkt appels met peren, zuurzak met
  birambi !
  Voorlopig is Santokhi geen massamoordverdachte of
  veroordeelde drugshandelaar !
  Santokhi is niet een internationaal gezochte veroordeelde !
  Santokhi is niet bang om voor een rechter te verschijnen !
  Santokhi heeft nooit gezorgd voor een lege staatskas !
  Santokhi is ook niet verdacht van moord op individuen tijdens
  de zogenaamde revolutionaire periode (onderdrukking van Srananman )
  Santokhi is lid geweest van de Inter Amerikaanse commissie
  voor drugsbestrijding ! (Cicad)
  Santokhi heeft nooit de Grondwet of de mensnerechten van
  het surinaamse Volk verkracht !
  Santokhi is realist en belooft het volk niet 18.000 huizen,
  terwijl deze in geen tien jaar kunnen worden gebouwd !

  De politiestaat waarover Mahawatkhan spreekt is deels
  al in Sranan, zie het feit dat er GEEN onderzoek is naar
  de misdaden van het vm Hoofd CTU, recidivist DINO,
  gepleegd tegen de staat Sranan en tegen het Volk van
  Sranan !
  Weet Mahawatkhan wie de diplomatieke paspoorten aan
  DINO heeft vertstrekt ?
  Weet Mahawatkhan wie de eigenaren zijn van de talloze SCALIANS die ons goud openlijk STELEN (gratis) ???

  Mahawatkhan is boos en doet onzinnige uitspraken !


  Maak melding

 15. Jinnah voerde samen met Gandhi verzet jegens de Britten en eiste de onafhankelijkheid. Als puntje bij paaltje komt dan zie dat Jinnah een eigen IS-staat eiste voor moslims, huidige pakistan.
  Dit gedrag zie je ook bij mahawatkhan en andere overstappers.


  Maak melding

 16. In Suriname zijn die mensen die op de NDP stemmen niet weten waarmee ze bezig zijn.Met Bouterse de afgelopen jaren is het een ramp geweest voor het land en de bevolking.Hij heeft met zijn achtervolgers alleen maar hun zakken gevuld ten kosten van alles.Wie een beetje economische kennis heeft stemt anders.Dat is mijn advies.


  Maak melding

 17. Laat er een eerlijk en onafhankelijk onderzoek komen naar het vermogen van alle assembleeleden. Dan zult u zien dat de meeste leden niet op een eerlijke wijze vermogend is geworden. Een soldaat kan niet met zijn normale salaris uitgroeien tot miljonair. Zo zijn er een heleboel in de assemblee. Dan heb ik het zowel over de oppositie als de coalitie. Dan praat ik nog niet over de mensen die strafbare feiten hebben gepleegd en toch in de assemblee zitten om de het land te vertegenwoordigen……..
  Recht en Wet gelden alleen voor de doorsnee bevolking en niet voor deze rijke zakkenvullers. Verandering komt pas als de doorsnee bevolking dat inziet en niet meewerkt aan corrupte handelingen van wie dan ook en eist dat er capabele, eerlijke en smetteloze mensen aan de macht komt.


  Maak melding

 18. @hans,………………………de valse polder orakel heeft gesproken.Telkens weet deze V7 propagandist een grote muil op te zetten om zich vervolgens op een laffe manier achter de dijken weer terug te trekken…………….. Hans je hoofd en geest zijn vervuild door de ideologie van V7. Jij snapt het verhaal van Mahawatkan niet omdat je opgesloten zit in een V7 cocon.

  Mahawatkan maakte bekend, en dat heeft Waterkant met opzet achterwege gelaten, dat als hij Mahawatkan toch moet kiezen tussen Bouterse en Santokhi, dan kiest hij voor president Bouterse.

  Het zal me niet verwonderen als de groep van Mahawatkan na de verkiezingen zich aansluit bij een regering waarin de NDP participeert.


  Maak melding

 19. @Anitha
  Volkomen met je eens hoor.De domme massa die geen enkel benul heeft van de slimme Bouta,die rennen als een gek achter hem aan om weer voor 5 jaren in het zadel te krijgen . Voordat deze mensen gaan stemmen moeten ze 10 keer nadenken op wie ze gaan stemmen.Als er weer een regering van de Paarse Bende en Abop komt , gaat ons geliefd Suri naar de Knoppen. Want er zullen meer Graaiers en Zakkenvullers bij komen. Deze worden dan door niemand gecontroleerd. Ay Baya.


  Maak melding

 20. RobG, jij mag mij overal van betichten, ook mag jij de conclusie trekken dat ik een V7 propagandist zou zijn,alleen om het feit dat ik ageer tegen een regering voor een groot gedeelte bestaand uit opportunisten, graaiers, oplichters etc, onder leiding van een massamoordenaar en drugscrimineel, met assisentie van een andere moordenaar scheidsrechterbelager, bankrover enz., dat jij hun aanhangt en hun wandaden verdedigt zegt ook wel genoeg over jou, wat er werkelijk van jou betichtingen naar mij toe klopt, laat ik over aan mensen die wel over een portie gezond verstand beschikken, en niet de wereld door een paarse bril zien


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.