Meeste politieke partijen op tijd met kandidatenlijsten

8

PARAMARIBO, 9 apr – Het grootste deel van de politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen, hebben hun kandidatenlijsten op tijd ingediend. In de verschillende kiesdistricten is er een waar feest van gemaakt. Paramaribo stak de kroon.

Het kiesdistrict dat de meeste zetels oplevert voor het parlement (zeventien) heeft de meeste belangstelling. De Nationale Democratische Partij, NDP, en oppositiecombinatie V7 hebben met veel aanhang en dito vlagvertoon zich aangemeld bij de hoofdstembureaus. Ook de kleinere partijen als Palu en DRS hebben hun lijsten vlot kunnen indienen. Alleen de Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke Kansen, Ping, ondervindt problemen.

De partij van ondernemer Ramsoender Jhauw heeft niet eens genoeg kandidaten kunnen vinden. De Alternatieve Combinatie van Ronnie Brunswijk vergat in Paramaribo een digitale versie mee te nemen. Slechts een papieren versie van de kandidatenlijst is ingediend. De combinatie kreeg enkele uren respijt. De partij Doe had in Wanica een kopie van een machtiging tot indiening die aanvankelijk niet werd geaccepteerd. Later bleek het wel te kunnen.


8 REACTIES

 1. CITAAT
  Slechts een papieren versie van de kandidatenlijst is ingediend. De combinatie kreeg enkele uren respijt
  REACTIE
  Maar dit soort “soeplesse” zou toch uitgesloten worden!! En nu wordt het wel weer toegestaan!!


  Maak melding

 2. -Dit zal en is de opvoeding zijn van de NDP richting de jongeren. Dit betekent dus dat er een nieuwe groep corrupten worden klaar gestoomd en daarom moeten zij voor de NDP kiezen.

  -Een verloren generatie in suriname, maar ik hoop het beste voor een ieder, omdat een schaarste aan olie, rijst, zout en vlees kan leiden tot dood. EERLIJKHEID EN OPRECHTHEID.

  Lees maar:::::::

  = 9 april 2015 – 07:58
  ‘Jeugdparlement verworden tot ordinair politiek orgaan’

  -De jeugdparlementariër van Sipaliwini, Edgar Sampi, is het er niet mee eens dat 75 procent van het Jeugdparlement zich met de politiek bemoeit. “Ze worden allemaal betrokken in politieke activiteiten en dat vind ik niet prettig voor onze jongeren en de samenleving”, zegt Sampi in gesprek met Suriname Herald. De meerderheid van de leden van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) heeft een politieke achtergrond. “Nu ze zien alles als normaal gezien.”

  -Sampi merkt op dat zijn collega’s monddood worden gemaakt door politieke partijen, door het aannemen van waardevolle materialen en financiën. Ook worden ze volgens Sampi beloofd dat al hun projecten, welke ze uit willen voeren, gefinancierd zullen worden. “En dan kiezen zij liever voor het belang van de politieke partij, dan om het belang van de jongeren hoog te houden.”

  -Het imago van het Nationaal Jeugdparlement wordt door deze handelingen geschaad, geeft Sampi aan. En dat moet eens worden gezegd, benadrukt de jeugdparlementariër uit Sipaliwini. “Maar indien je de taal van een politieke organisatie spreekt, zal je de mening van die partij uiten en dat is wat met de jeugdparlementariërs gebeurd. Hierdoor kan je niet vrij en onafhankelijk je mening uiten en opkomen voor de belangen van de jongeren. Op deze manier word je gezien als een verrader en dat moet het niet zijn.”

  -Sampi ziet graag dat er hierin verandering komt. Hij vreest anders voor het voortbestaan van het Nationaal Jeugdparlement. “Als er nu een enquête wordt gehouden, zullen wij merken dat 90 procent van de samenleving niet meer in het NJP geloofd. Dit gezien hun politieke achtergrond.”

  -Sampi geeft aan interesse te hebben in de politiek, maar dat zal niet nu gebeuren. De jeugdparlementariër wil wel zijn bijdrage leveren indien een partij hem capabel genoeg vindt, zegt Sampi.


  Maak melding

 3. Eigenlijk zou Su bestuurd moeten worden door alleen creolen, zoals het nu gaat. Zodra het land bestuurd zou worden door Santhoki, dan gaat het mis.

  Andere etnici dan negers, worden niet erkend door witmangs.

  Banders (apen), en blanken gaan goed samen.

  Hindoestanen en javanen zouden het land moeten verlaten.
  De Nederlandse stagaires kunnen deze dieren zich mee voortplanten.

  Helaas blijven vele hardwerkende javanen en hindoestanen in Su.


  Maak melding

 4. Criminelen, moordenaar, misdadigers enz, proberen hun gevangenisstraf te ontlopen door DNA-leden van hun politieke partijen, coalitiegenoten onder druk te zetten om voor een amnestiewet te stemmen, president van Suriname te worden en zo hun gevangenisstraf te ontlopen.

  Het hele overheidsapparaat, de grondwet van de republiek Suriname, DNA wordt aan de kant gezet, rechters worden door een moordenaar in gezworen,, enz, enz.

  Suriname is gewoon een roversnest.

  Criminelen die de dienst uitmaken in Suriname. schandalig. Wat is er met het Surinaamse volk aan de hand, kunnen ze niet nadenken en inzien wat er met normen en waarden, principes, de grondwet, internationale verdragen gebeurt. Suriname is gewoon een bananenlandje. Grote groepen ongeschoolde Surinamers die bepalen wat erin Suriname gebeurt.

  Schande, schande, schande.

  Ik heb geen enkele repect voor geen enkele dat die figuren die zich president, voorzitter DNA, awarie domrie van een gemeente van mensen noemt en een omstreden amnestiewet indienen, enz, enz, enz. Waardeloze mensen, boeven criminelen, enz, enz. Ook voor de mensen die deze mensen op armen dragen.

  Vroeger schreeuwde men dat Europeanen/kolonisten, Westerse lanen hun uitbuiten, maar velen zien niet wie hen uitbuiten en misbruiken voor een bordje linzensoep. enz, enz, enz.

  Suriname is een roversnest.

  God Zij Met Ons Suriname.


  Maak melding

 5. Bij deze kandidaat stelling is duidelijk geworden wat voor soort jeugdigen de revo voortgebracht heeft.Eerst waren de enkele vroeg gerijpten als Misiekaka en Bouva.
  Maar allemaal die nu naar voren zijn gekomen,piepen zoals opa D vanaf ’80 gezongen heeft.
  En de generatie die na hun komt,is absoluut een verloren volk.Het is opa D gelukt om van een beschaafd en eerlijk volk in 35 jaren te maken tot een bandieten en moordenaars volk.Ze groeien voor galg en rad op.


  Maak melding

 6. Nu is bijna iedereen op tijd, wanneer ze eenmaal gekozen zijn, is het andere koek, dan worden ze allemaal acuut, als bij toverslag, besmet met het Quorumgunja virus en de S.T. bacterie.

  S.T. = Surinaamse Tijd .


  Maak melding

 7. Ik doe een dringend beroep op de Surinaamse gerechtigde kiezers om niet te stemmen voor bruine bonen met zoutvlees politieke partijen. Stem met je verstand kijk naar de inhoud en verkoop je ziel voor dag klem vreten en de dagen daarna honger lijden e angrie e kier mie.


  Maak melding

 8. Ik doe een dringend beroep op de Surinaamse gerechtigde kiezers om niet te stemmen voor roti doksa politieke partijen. Stem met je verstand kijk naar de inhoud en verkoop je ziel voor dag klem vreten en de dagen daarna honger lijden e angrie e kier mie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.