Santokhi wil ‘corruptievirus’ uitroeien met wortel en tak

41

PARAMARIBO, 8 apr – Het corruptievirus moet worden uitgeroeid met wortel en tak. Dit zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi tijdens een publieke bijeenkomst te Saramaccapolder, in Wanica. Er is een grondige aanpak nodig en die komt ook.

Wanneer de huidige regeerders worden verjaagd, gaat de bezem er doorheen. “Als wij straks aan de macht komen gaat de corruptie zeer zeker aangepakt worden, dat beloof ik u. Het gaat niet lang meer duren. Wij weten dat wij tegenstand gaan krijgen van de mensen die hun tyuku (smeergeld, red.) hebben gehad”, zei Santokhi. Het is ook waarom de steun hard nodig is van de samenleving.

Die zal op verkiezingsdag, vijf en twintig mei, massaal moeten stemmen. Het wordt een totale afwijzing van de corruptie die nu om zich heen grijpt. Santokhi wees erop dat belastinggeld over de balk wordt gesmeten. Veel dat nodig is voor een beter leven en ontwikkeling kan niet worden gedaan. Dat is het verwerpelijke van corruptie. Santokhi wil een instituut opzetten voor bestrijding van corruptie.


41 REACTIES

 1. Dit is de 2e reden waarom het NDP koste wat kost de verkiezing winnen. Ja zelfs al kost het 50 miljoen US$ dit word bijeengebracht door o.a de eigenaar van Cactus, Betonbedrijf aan de highway, en de eigenaar van de softdrink fabriek te Latour.


  Maak melding

 2. ..de..corruptie..virus..moet..met..wortel..en..tak..uit..geroeid..worden..deze..man..wil..een..gigantische..af..slachting..te..weeg..brengen..(..hij..is..hele..maal..de..weg..kwijt)..BIZAR..


  Maak melding

 3. -Over corruptie gesproken en velen die niet verder lezen. Zie maar hoe Bouterse het land aan de Chinezen verkoopt en wat denk je van dat geld????
  Maar een deel van het verhaal::::::::::Voorwaarts NDP, het arme volk zal straks gras eten!!!!

  =Tijdens de recent gehouden algemene vergadering van aandeelhouders (AVA) van Staatsolie kwam naar voren dat het bedrijf de bouw van de ethanolfabriek te Wageningen tot nader order heeft aangehouden. Voorafgaand aan de geplande bouw is in de periode 2010 tot 2013 een aantal miljoenen aan Amerikaanse dollars gestopt in het ethanol pilotproject, hetgeen is geschied in samenwerking met Brazilië. Initieel zou het hele project begroot zijn op $100 miljoen.
  Tijdens de vorige AVA van Staatsolie echter kwam naar voren dat het besluit was genomen om ongeveer US$ 300 miljoen te investeren in het project. Dit zou besloten zijn op basis van de goede resultaten van gedane haalbaarheidsstudies. President Desi Bouterse liet echter reeds in 2011 weten geen heil te zien in het project. Desondanks vond het pilotproject voortgang. Tijdens de begrotingsbehandeling in DNA vorige week gaf minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen aan dat de verdere ontwikkeling van het ethanolproject van Staatsolie op instructie van president Desi Bouterse was geparkeerd. Staatsolie zou gevraagd zijn om bepaalde grote investeringen voorlopig aan te houden.

  Ondertussen is de Chinese ondernemer, Roy Kon Jok Foek, eigenaar van Royal Inn Nickerie, al enige tijd druk bezig met voorbereidingen voor een ethanolfabriek in Nickerie. Kon Jok Foek heeft in dit kader enkele maanden geleden een bezoek gebracht aan LVV-minister Soeresh Algoe.

  Richard Kalloe, ex-minister van Handel en Industrie en Openbare werken, is van mening dat het uitvoeren van een project voor een bedrag ver boven het in eerste instantie begrote bedrag zou getuigen van grootschalige corruptie.


  Maak melding

 4. maandag, 25 mei 2015

  Verkiezingen DNA van de Republiek Suriname
  (jonge) kiezers, kiest u voor de :
  – democratische rechtsstaat,
  – Trias Politica;
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht;
  – de grondwet van de republiek Suriname;
  – internationale verdragen, mensenrechten, vrijheid, eigen mening, enz, enz.

  weg met dictatuur gedrag van DDB, NDP en de gangsters, oa Ramon Abrahams, Jules Wijdenbosch, Errol Alibux, Winston Caldeira, radiomannetje Limbopersad, enz. enz. mensen die zich zelf verrijken, smeergelden oa Ballast Nedam, sommigen zware criminelen zijn die veroordeeld zijn en veroordeeld zijn voor drugscriminaliteit, moordenaar is, een omstreden amnestiewet goed keuren in de DNA ( een zaak dat bij de rechter ligt kan niet gestopt wordden door een amnestiewet, deze wet is ook lager dan de grondwet; voor moord op een mens/mensen hoort de rechtbank/krijgsraad daar een vonnis te geven in een democratische rechtsstaat, internationale wetgeving oa over mensenrechten zijn hoger dan de grondwet van welke land dan ook en daarom heeft deze omstreden amnestiewet van DDB geen enkele waarde. Het is gewoon toiletpapier ( lees sranan).

  Time4Chan(ge)!
  (Jonge) kiezers stem voor V 7

  Stem voor: V7, V7, V7, V7, V7, V7,V7
  – Chandrikapersad Santohki – VHP,
  – Gegory Rusland – NPS,
  – Paul Somohardjo – PL,
  – Celsius Waterberg – BEP,
  – Guno Castelen – SPA,
  – Winston Jesserun – DA91

  Time4Chan(ge)!
  Chan4Pres!

  weg met de criminelen,
  stop corruptke
  stop een kleine groep mensen van de NDP, DDB en de gangsters die zichzelf flink verrijkt hebben, een van verkocht met slippers vis op straat, maar is nu stinkend rijk, er is meer dan 110 miljoen US-dollar verdwenen van het ministerie van Openbare werken, zie de Skalians op de rivieren en het Stuwmeer en zie van wie ze zijn, minthouse, zie het waardeloze contract en zie hoe het Surinaams goud het land wordt weg gebracht, en zie wie er allemaal van stinkend rijk worden, DDB is sinds die kort voor 25 november 1975 in Suriname met zijn Nederlands paspoort aankwam nooit gewerkt. Hij was gewoon sergeant en is nu de rijkste man van Suriname. Hoe kan dat? Hoe is hij aan al die miljoenen gekomen?

  Surinamers oe opo oen ai!
  Sranansma Oe Wiki!
  Zie wie u uitbuiten en voor de gek houden met allerlei praatjes over: voedselschuur, diepzeehaven, zie de schoolmaaltijden en zie wie er allemaal van rijk worden, zie de huizen van lijders van de NDP en zie hoe u woont, zie uw kinderen die knippa’s op straat verkopen, zie meerdere familieleden in een kleine prasie oso, zie hoe uw loontje al in de eerste van de week op is, enz, enz.

  Stree Def Stree, Wi No Sa Frede!
  Chan4Pres!
  De welvaart en welzijn is niet eerlijk verdeeld onder het Surinaamse volk.

  Stem daarom voor verandering,
  Time4Chan(ge)!

  Chan4Pres! ( 3 X)
  Yes We Chan(ge)! (3 X)

  God Zij Met Ons Suriname!


  Maak melding

 5. Als eerste wil ik aanhalen dat zijn regering de ontwikkelingshulp aan zijn eige mensen heeft gegeven , dus satokie moet straks niet raar opkijken wanneer hij en zijn mede daders in de BAK belanden want er komt een onderzoek naar hun malaviede praktijken . er is al een onderzoeks komisie in de maak en ze gaan bij bosjes in de LIK belanden .


  Maak melding

 6. Er zijn een aantal gewichtige redenen waarom Chandrikapersad Santokhi geen president mag en kan worden van de Republiek Suriname. Enkele daarvan zal ik hier aangeven:

  1. Hij is voorzitter van een raciale partij.
  2. Hij is niet in staat de gehele Surinaamse bevolking te vertegenwoordigen.
  3. Hij zit nog vastgeroest aan het “oude politiek denken”.
  4. Hij denkt te rechts en is super-conservatief, hetgeen de vooruitgang van de Republiek Suriname zal tegenhouden.
  5. Hij kan niet vernieuwend denken, hoe kun je mensen als Jogi en Girjasingh op de DNA-kandidatenlijst plaatsen terwijl je vernieuwing proclameert.
  6. Zijn gedrag en houding t.o.v. captains of industries is niet van niveau.
  7. Hij is te gehecht aan Nederland en denkt nog te Hollands, wat een probleem kan opleveren voor de goed opgebouwde relatie met de regio en andere grootmachten zoals China.
  8. Hij onderschat de potentie van de ontwikkelde Surinamers zonder titels.
  9. Hij is te vaak betrapt op onwaarheden.
  10. Hij is niet in staat gebleken zijn partij open te stellen voor alle Surinamers. Zie de DNA-leden en de kandidatenlijst voor de verkiezing van 20 mei 2015.

  Tenslotte:
  Hij proclameert een strijd tegen de corruptie te zullen voeren, maar benoemt zelf een corruptieve en frauderende officier van justitie tot zijn beleidsadviseur.

  Wat is hij van plan te doen om het VHP-blok binnen de rechterlijke macht aan te pakken? Wat is zijn antwoord hierop, zonder te verzaken in allerlei algemeenheden.

  Hij wil een corruptiebestrijdingsinstituut in het leven roepen, terwijl het Burgerlijk Wetboek voldoende mogelijkheden biedt om corruptie te bestraffen, en hij hij heeft het over verspilling van staatsmiddelen.

  Ook heeft hij het erover dat het buitenland Suriname in de gaten houdt vanwege criminaliteit. Dit is natuurlijk je reinste flauwekul en onzin. Ieder respecterend land houdt de ontwikkeling van de criminaliteit all over the world in de gaten. Of bedoelt hij misschien zijn heilig land Nederland, waar corruptie en fraude hoogtij viert. Sla de Nederlandse dagbladen maar open en je valt van je stoel.

  Het moge duidelijk zijn dat hij de Surinaamse gemeenschap nog steeds onderschat en hij misschien denkt dat het internet alleen voor het buitenland beschikbaar is.

  Hij heeft heel veel kritiek op de NDP, maar de leden en kandidatenlijst van deze partij vertegenwoordigen wel de gehele Surinaamse gemeenschap. En bovendien bestaat de DNA- kandidatenlijst van de NDP voor ongeveer 50% uit jongeren en prijken er ook nog eens 14 vrouwen op. Zie daar heer Santohki, wat vernieuwing inhoudt.

  Als je het nou leuk vindt of niet, de Republiek Suriname heeft deze President D.D. Bouterse de komende 5 jaren heel hard nodig.


  Maak melding

 7. Juist ja!Wegjagen die corrupte handel.Ook zij die van de kruimels eten,moeten aangepakt worden.Met gratis kweek alleen maar een roofzuchtig volk.
  Ook de irritante parkeer wachters aanpakken.Laat ze huur betalen voor de plaatsen die zij claimen van hun te zijn.


  Maak melding

 8. Hmm meer gehoord 5 jaar geleden…
  Straks na de verkiezingen business as usual denk ik eerder.
  Of het nu paars is of oranje.
  De leiders zullen het goed bedoelen maar de vele lagen eronder.. daar zit het probleem


  Maak melding

 9. Dat is correct Mr.Santokhi de corruptie kraan moest een 1 keer altijd of voor eeuwig dicht aaneengesmeed worden he he eindelijk!U bent 1 dappere Held maar niet op sokken,dit soort affaires en avontuurtjes gaan nooit iemand radicaal aanpakken omdat ze al goed aangestoken zijn,maar de V.H.P STRIJDERS staan al alert voor contexten als dit!
  V.H.P. soso power anga lobie….


  Maak melding

 10. Meneer santoki ,daar ga ik en teken ik ook voor. Maar luister: dat weet een ieder al dat dat moet gebeuren , al haren dus niet praten maar DOEN! En oweeee dat jou familue hiervan beter wordt! En te vergeten jou vrienden. Ik houd dit in de gaten want ik wil graag in su blijven en ook hier mijn dagen op een rustige manier slijten! Succez!


  Maak melding

 11. Politieke retoriek. Hoe en wanneer wilt u dit realiseren? STARR maken aub. Bouterse, Abrahams en consorten (uw collega’s) die hebben ook heel wat belooft, maar spelen niets klaar. Fabeltjes!!!
  Begin binnen uw gelederen die omstreden figuren eruit te trappen wil u serieus genomen worden. Corruptie bestrijden in Suriname is niet onmogelijk. Daar zou een ministerie voor opgetuigd moeten worden. Bemens met mensen die financieel onafhankelijk, integer zijn. Waar zou u die vandaan moeten halen? PSA lui die iets gepresteerd hebben en die dit willen.


  Maak melding

 12. Beste heer Santokhi,

  Corruptie is nooit uit te roeien, corruptie bestaat sinds de mensheid, in alle culturen bestaat een vorm van corruptie.
  Corruptie zou je wel kunnen reduceren maar helemaal uitroeien bestaat niet.

  Overigens zie ik in u wel een hele goede leider, graag zou ik u als de nieuwe president willen zien die Suriname ook internationaal uitdraagt want wie we nu als president hebben is een schande voor heel Suriname. Vader crimineel, moordenaar, drugsbarron gevonnist in Nederland, zoon zit vast wegen drugs, wapensmokkel in USA.

  Ik wens u heel veel succes mei 2015.
  Er moet een nieuwe wind komen aanwaaien zoals het nu eraan toe gaat, grof gezegd is het een klote zooi.


  Maak melding

 13. Hoe heet die belachelijke politicus van de NPS ook alweer die de NDP met wortel en tak zou uitroeien? Santokhi zou bij zijn eigen VHP kunnen beginnen want die hebben het monopolie op corruptie.


  Maak melding

 14. Eigenaardig.. er staat niets negatief .. ooh, nu pas begrijp ik het. Santoki heeft gesproken en niemand levert commentaar.
  jullie zijn zo doorzichtig hier… ongeloofwaardig.
  tot 26 mei.. te wojo jagie wie sa sie soema serie.
  I rest my case….


  Maak melding

 15. Meneer Santokhi. Ik ben geen fan van Bouta.
  Maar lees het artikel van politicoloog en universiteitsdocent Hans Breeveld maar eerst goed.

  U zit nu te roepen: het corruptievirus moet worden uitgeroeid met wortel en tak.
  De VHP heeft zich in het verleden zich hier ook wel eens aan schuldig gemaakt. Een gedeelte van het volk weet dat nog.

  Dus geef duidelijk aan hoe u de corruptie wil aanpakken en waar.
  Bijvoorbeeld:
  het omvormen van het belastingstelsel
  het aannemen van het anticoruppie artikel
  duidelijk maken dat binnen de partij corruptie aan aangepakt gaat worden.
  Her een statuur bij de VHP van maken. Dat wanneer leden zich daar aan schuldig maken ze strafrechtelijk vervolgd zullen worden.
  Er mag geen belangenverstengeling zijn met hun neven fuckties. ( dit is nog altijd een groot in suriname).
  dit veranderen door een nieuwe wet aan te nemen.

  Alleen wanneer u deze soort maatregelen treft voor de verkiezingen laat u het volk zien dat je serieus bezig bent.
  Maar niet door alleen maar van de daken te schreeuwen meneer Santokhi.

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding

 16. De luchtkastelen van Desi Bouterse:

  bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers zanderij – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – AANPAK CORRUPTIE ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica – export water naar equatorial guinea.

  En dan zijn er nog mensen die hem nog 5 jaar gunnen. Op basis waarvan vraag ik mij af ??? Hoogste tijd dat iemand anders aan de knoppen mag zitten.


  Maak melding

 17. WAAR IS RAY???
  Kan iemand me vertellen of hij/zij Ray gezien heeft?
  Ray is al enkele maanden uit de lucht.
  Hoop weer spoedig signalen van Ray te kunnen ontvangen.


  Maak melding

 18. Een ongeletterde figuur die veelvuldige moorden heeft gepleegd, heeft verkracht, is veroordeeld wegens grootschalige drugshandel tevens zijn zoon mag wel press worden en een ander die WEL geschoold is en GEEN crimineel is mag geen press worden…

  zegt genoeg over mentaliteit van de figuren die voor een veelvuldige moordenaar, drugsdealer kiezen..

  Goed voorbeeld doet goed volgen…normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval.


  Maak melding

 19. La me nie lagge!! 😀

  Dan moet hij 1st zijn partij opdoeken en de harde kern vervolgen.

  Zoals men zegt in NL; daar loopt er voor 1.000 jaar bajes!


  Maak melding

 20. Is de anti-corruptiewet al goedgekeurd?
  Zo niet, wie zijn de personen (DNA leden) die dit tegenhouden?

  Artikel van begin dit jaar:
  “President Bouterse heeft onlangs de herziene versie van de ontwerp anti-corruptiewet ingediend bij DNA”.


  Maak melding

 21. Waarom is Santokhi zo hardleers? Waarom wil deze man niet beseffen dat 90% van de Surinamers corrupt is en dat ook wil blijven? Waarom gooit deze man z’n eigen ruiten in? Legaliseer corruptie, dan ben je van het probleem af!!!


  Maak melding

 22. Corruptieaanpak vereist een mentaliteitsverandering. Dan hoe wil je dat verkrijgen? Begin bij de overheid. Kom met een wet dat de overheid alle betalingen en ontvangsten uitsluitend digitaal doet. Dus niet in contant en in goederen. Dan is de geldstroom beter te controlen en kun je de corrupte ambtenaren makkelijker bestraffen/ontslaan.


  Maak melding

 23. Orlando Samson, je hele post stelt geen ruk voor ook al wil je gewichtig ermee doen, yu oliebol het is niet Chan die mensen kiest maar de meerderheid IN de partij, dus voor wat blame je hem, omdat er binnen de VHP democratisch gekozen wordt… ? Daarbij is V7 de beste combinatie die Su kan hebben omdat alle etniciteit noemenswaardig vertegenwoordigd zijn, V7 de werkelijke afspiegeling van ons Volk en CHAN zou een hele goede voor Su zijn, de Pres die we nu hebben DIE MOET ABSOLUUT WEG hij DDB had geen eens in aanmerking MOGEN komen om pres te worden… 😉


  Maak melding

 24. Ik zal ook ff toelichten ja, want ik sta absoluut niet met een mond vol tanden … o neeee

  Er zijn een aantal gewichtige redenen waarom Chandrikapersad Santokhi geen president mag en kan worden van de Republiek Suriname. Enkele daarvan zal ik hier aangeven:

  1. Hij is voorzitter van een raciale partij.
  Nee dat is hij NIET de basis en de juiste fundering voor het verder doorgroeien naar een nationale partij heeft hij juist gerealiseerd, daarbij is de V7 combinatie de kroon voor het doel waar hij voor gaat, NATIONAAL.
  2. Hij is niet in staat de gehele Surinaamse bevolking te vertegenwoordigen.
  V7 vertegenwoordigt JUIST op noemenswaardige wijze ALLE entniciteiten van Suriname… dus waar komt deze lariekoek vandaan ?
  3. Hij zit nog vastgeroest aan het “oude politiek denken”.
  Huh YEAH right, hij voert vernieuwingen in waarbij de partij een zeer goede nationale basis krijgt en alles democratisch is, de meerderheid beslist immers. Enne dat is ”oude politiek denken” daar heeft hij JUIST afscheid van genoemen, je vertelt echt so so lariekoek zeg….
  4. Hij denkt te rechts en is super conservatief, hetgeen de vooruitgang van de Republiek Suriname zal tegenhouden.
  Jij spoort echt niet, hij is helemaal NIET te rechts en conservatief ?????? Weet je wel wat dat is joh ?
  5. Hij kan niet vernieuwend denken, hoe kun je mensen als Jogi en Girjasingh op de DNA-kandidatenlijst plaatsen, terwijl je vernieuwing proclameert.
  Democratische meerderheid binnen de partij heeft hiervoor gekozen, wat blame je hem ?
  6. Zijn gedrag en houding ten opzichte van de captains of industries is niet van niveau.
  Als er iemand een goed niveau heeft is Chan het wel, of wou je ff babbelen over het niveau van DDB…. 😉
  7. Hij is te gehecht aan Nederland en denkt nog te Hollands, wat een probleem kan opleveren voor de goed opgebouwde relatie met de regio en andere grootmachten zoals China.
  Je kletst, India is ook een grootmacht en in Ned zitten net zoveel diaspora van ONS Suriname als dat er in Su woont, ze willen terug naar Su, maar al s jij liever de Chinezen hebt… [?]
  8. Hij onderschat de potentie van de ontwikkelde Surinamers zonder titels.
  WHAHAHHAHAAH nou dit is vet gelogen hoor, ik ben persoonlijk GETUIGE van dat JUIST een Chan mensen NIET onderschat, kennis is macht [de zin waarmee DDB nu ook INEENS smijt] en Chan kan zorgen voor kennis door mensne de mogelijkheid te geven zich verder te ontwikkelen, onderschat hij ze dan, alles behalve dat lijkt mij
  9. Hij is te vaak betrapt op onwaarheden.
  Nee hij is te vaak beschuldigd dat hij zzou hebebn gejokt maar elke keer bleek hij het bij het RECHTE eind te hebben heh 😉
  10. Hij is niet in staat gebleken zijn partij open te stellen voor alle Surinamers. Zie de DNA-leden en de kandidatenlijst voor de verkiezing van 20 mei 2015. ZIJN partij kiest op democratische manier de kandidaten, don’t blame him…. maar dat JIJ vies bent van Democratie moge duidelijk zijn heh…


  Maak melding

 25. Ongelooflijk wat een naïviteit. Alsof de VHP minder corrupt zou zijn. In Suriname wordt harder gecorrumpeerd dan gewerkt, daarom komt er geen bliksem van het land terecht en verkoopt iedereen loze beloften.


  Maak melding

 26. @Orlando Samson
  Grappig dat je ook hier post. Ik ken je naam van de ingezonden stukken in andere media.

  Het viel mij extra op omdat een aantal Samson’s directe familie van mij zijn. Maar waarschijnlijk behoor jij tot een andere tak want die zijn allemaal wel goed opgeleid en zouden nooit dergelijke onzin posten.
  Uit je plots fanatisme lees ik af dat jij verwacht binenn kort werkeloos te zijn en daarom voor 25 mei nog zo veel mogelijk wilt verdienen als broodschrijver.


  Maak melding

 27. Orlando Samson
  Er zijn een aantal gewichtige redenen waarom Chandrikapersad Santokhi geen president mag en kan worden van de Republiek Suriname. Enkele daarvan zal ik hier aangeven

  Er zijn 8o redenen meer waarom Bouterse geen president van Suriname kan worden. Ik noem er 2

  1) hij is een moordenaar
  2) hij is een drugsdealer


  Maak melding

 28. De dief en rover zeg dat die dieven en rovers gaat uitroeien?? wie houd wie voor de gek, weet je hoeveel VHP, en PL leden hebben suriname bestolen, , hectare gronden, uitbesteding van opdrachten aan VHP, er die bedrijven hebben,
  waar doordeze zonder kontrole hoge bedragen kon indienen bij de ovrheid, NPS noch Bep noch Spa noch DA91 hebben toen opgetreden of hebben toen hun smoel open gemaakt, dan kom je nu praten over het betrijden van corruptie, wie houd wie voor de gek


  Maak melding

 29. Is deze cowboy nooit minister van justitie geweest?
  Deze man weet niet meer wat hij moet bedenken.

  Hij gaat toch ook de dienstplicht afschaffen want is nu al bang dat tegen zijn corruptebende een coup gepleegd zal worden maar zo ver komt het niet want hij wordt geen president.

  Belachelijk voor woorden.


  Maak melding

 30. Er zijn mensen die zeggen dat de VHP raciaal is.Waarschijnlijk hebben zij het van horen zeggen.Ga als blaka mang bij de VHP en zeg dat je lid wil worden en als ze zeggen dat ze geen negers binnen hun gelederen willen,dan heb je alle recht om te zeggen dat ze racistisch zijn.
  Zonder ervaring iets roepen is gelijk aan opruien van de analfabeten en die er bij massa’s in Sur.
  Op een heel subtiele manier wordt het racisme in Sur.aangewakkerd en maar hopen dat het niet tot een uitbarsting komt.Want als er maar één gek uit naam van zijn ras bloed laat vloeien dan is het afgelopen met een ieder in het land.Met stomme leiders als opa D,Misiekaba,Bouva,Panka is het dan history dat een moskee en een synagoge naast elkaar hebben gestaan.


  Maak melding

 31. @Orlando Samson

  als opa D nog eens president wordt,dan hoop ik dat je in Sur,woont en een lange darmkanaal hebt met vier magen om te kunnen herkauwen.Want jullie gaan gras moeten eten.


  Maak melding

 32. Feit is dat velen die de misdaad als beroep hebben massaal zullen stemmen op de paarse of gele partij. Ook velen die deze corrupte regering staande houden zullen met man en macht alles proberen om hun baas in het zadel te houden. Alleen de Rechtvaardigheid kan dit voorkomen, zoals het geval de zoon van de paarse onberechte moordenaar en misleider. Zoniet verdiend het volk de leider der misdadigers.


  Maak melding

 33. Corruptie roei je alleen uit met daden en geen woorden.
  De etnocentrische VHP heeft in Suriname reeds de scepter gezwaaid en hebben altijd deel uitgemaakt zo niet de corruptie zelf aangemoedigd en verankerd in de Surinaamse samenleving!


  Maak melding

 34. Orlando Samson lijkt wel gedrogeerd met al die onzin die hij opsomt.Zelf een blinde kan het zien hoeveel ellende deze regering veroorzaakt heeft.Een complete boeven bende die zijn weerga niet kent.En meneer Samson blijft maar zijn onzin verkondigen.Deze man heeft dringend hulp nodig!


  Maak melding

 35. Vanity!ben jij doofstom en blind??? van Desi tot Santhoki,het is een boevenbende. En dan nog de Surinaamse elite boevenbende die zichzelf verrijken over de rug van de gewone man.Kom mijn geen klote vertellen wie wat doet in Suriname.En verbeter de wereld en begin bij jezelf.


  Maak melding

 36. Vanity.Als je persoonlijk getuige bent geweest dan snap ik dat jij of familie ook bij de boeven bende zit.En wat lul je over India grootmacht!.India is een grootmacht die maar eens voor zijn kinderen en vrouwen moet gaan zorgen, kom niks over India zeggen want ik heb daar met echtgenote een school voor 150 kinderen en onderwijzers opgezet.En kom mij ook niet vertellen wat een hindoestaan is,want ik zeg het jou het is een achter de ellebogen volk.Als een hindoestaan jou kan verraden om hoger op te komen dan zal hij of zij dat doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.