NDP-voorzitter Bouterse mist oude partner Palu

12

PARAMARIBO, 8 apr – Voorzitter Desi Bouterse van de Nationale Democratische Partij, NDP, mist zijn oude strijdmakkers. De Palu, de Progressieve Arbeiders & Landbouwers Unie, heeft voor een ander politiek pad gekozen.

Palu gaat alleen de verkiezingen in van vijf en twintig mei. Deze gang markeerde het voorlopig eind van een langdurige politieke as. Het blijkt niet zijn wat de NDP-voorzitter had gewenst. “Ik had graag gezien at we samenwerkten bij deze verkiezingen en ik zocht nog naar een manier om het te redden. Maar het heeft niet zo mogen gebeuren. We hebben ze een goede plek aangeboden op de lijst in Paramaribo”, zei Bouterse tijdens een bijeenkomst in partijcentrum Ocer.

Palu weigerde het aanbod en koos aanvankelijk voor een partnerschap met Abop. Maar ook de partij van Ronnie Brunswijk kon niet voldoen en Palu besloot alleen de verkiezingen in te gaan. Sommigen voorspellen het einde van de actieve deelname van deze parlement en nationale politiek. Tijdens de bijeenkomst in Ocer zijn de kandidaten gepresenteerd van de NDP. Bouterse neemt de eerste plaats in op de lijst voor Paramaribo.


12 REACTIES

 1. Wat is er met opa D?

  PALU,PALU,waarom hebt gij mij verlaten?Met je Hok en je Paal?

  Gewoon,de PALU wil niet bij de sekte horen en opgedragen worden aan de Heer.


  Maak melding

 2. Palu is morsdood. Lang leve palu, bouta gaat zijn amnestie partners missen want als krolis gaat zingen over de decembermoorden is amnestie desie de eerste die ook naar ptata wordt geexporteerd.


  Maak melding

 3. Bouterse is echt een grote grappenmaker, eerst dreef hij jarenlang de spot met Vene’s lekke emmer en groene pyama, daarna had hij samen met zijn aanhang in OCER grote lol ten koste van de visieloze Brunswijk en Somohardjo. Recent nog nam hij zijn kiek op Ping ( http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2015/04/05/bouterse-drijft-de-spot-met-ping/ ), het volk wordt ook niet voor vol aangezien, ons worden steeds lachwekkender luchtkastelen voorgespiegeld en nu wordt zelfs zijn trouwste coalitiegenoot PALU openlijk voor paal gezet en door de mega-poppenkastspeler als een spot pop, gemaakt van gebruikt toiletpapier, behandeld.


  Maak melding

 4. Desi doet overkomen alsof het aan de Palu heeft gelegen dat de samenwerking is verbroken, niets is minder waar. Indien hij de Palu had willen behouden had niets en niemand hem kunnen tegenhouden.
  Feit is dat de Palu met hun 2 DNA zetels overgewaardeerd is geworden in deze regering. De Palu die in moeilijke perioden altijd achter Desi stond is nu niet meer van belang. De Palu, Abob en PL zijn levende voorbeelden van Phalad”s roemruchtre toiletpapier.


  Maak melding

 5. Tidé Tamara joe sa ka moro fara.
  Palu heeft geen ruggengraat, zoals AC (lees Brunsie) die openlijk aangeeft waar de schoen wrijft.
  Palu stikt in haar eigen braaksel met nog wat aangeroerde van DDB.


  Maak melding

 6. De oude vriendschap is schijnbaar niets waard voor DDB.
  Ik heb eerder het idee dat aangestuurd is op een afscheid van Palu.
  De paarse partij heeft echt de illusie straks alleen te kunnen regeren
  Een, verplichte, vlag voor de deur wil nog niet zeggen dat het juiste hokje wordt aangekruist in het stem lokaal…


  Maak melding

 7. Hoop dat deze imbeciel op 25 mei op zijn bek gaat.
  Anderen uitlachen en zelfs de braafste van de klas willen spelen. Rechtszaak aanspannen tegen tegenstander als hij zich beledigd voelt. Door dezelfde rechtspraak is hij teruggefloten.

  Als hij een algemeen rechtsgevoel heeft, waaarom is hij nooit verschenen op de rechtszitting te Boxel?

  Ik hoop dat het electoraat zich niet zal omkopen door een portie bruine bonen met verotte zoutvlees, immers er heerst nu schaarste aan bruine bonen en zoutvlees.


  Maak melding

 8. De NDP kan de verkiezingen op eigen kracht winnen en dat weet iedereen in Suriname. Het hele land is paars en de mensen hebben er zin in.
  Leve Suriname!


  Maak melding

 9. De vraag is wat gebeurt er straks als de NDP de verkiezingen wint.

  Als ABOP en Palu niet over de brug komen dan heeft Bouterse een groot probleem. Van de V7 hoeft hij niets te verwachten. Een absolute meerderheid zit er voor de NDP niet in. En laten we eerlijk zijn, de NDP heeft de ABOP en Palu geschoffeerd. Ze zijn kinderlijk aan de kant gezet. Bouterse weet dat ook vandaar deze noodkreet.


  Maak melding

 10. De NDP is DOM bezig, het Landsbelang staat helaas niet
  op de eerste plaats, maar het “uit het GEVANG blijven” van
  hun leider Desi !

  Dan maak je strategische fouten ! Bouta en NDP zullen
  VOLLEDIG aan de zware eisen van al hun aanstaande
  partners moeten voldoen, om steun te verkrijgen voor het
  eventuele presidentschap van Desi !
  NDP maakt zichzelf MEGA-chantabel !

  De eenzijdigheid van de NDP, compleet gericht zijn op EEN
  persoon en op PERSOONLIJK belang van EEN man,
  is op termijn funest voor de NDP !

  PS : De NDP-problemen worden binnenkort al VERGROOT wanneer de zogenoemde Amnestiewet, NIETIG wordt
  verklaard door het Inter Amerikaanse Hof voor de
  Mensenrechten !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.