Paaswake in de Sint Petrus & Paulus Baselica Minore

4

Een non beschermt de vlam van haar kaars tijdens de Paaswake in de de Sint Petrus & Paulus Baselica Minore in Suriname. De liturgie van de Paaswake begint bij zonsondergang en eindigt bij zonsopgang tijdens de nacht van paaszaterdag op Pasen. Herdacht wordt dat Jezus in deze nacht opstaat. De paasweek is het feest van het licht, het feest van het water en het feest van de vreugde; om Jezus’ verrijzenis.

Misdienaren maken elkanders kaarsen aan tijdens de voorbereiding voor de Paaswake in de Sint Petrus & Paulus Baselica Minore in Paramaribo:
Misdinarrissen

Christenen tijdens de nachtwake in de Rajpur Kerk in het noorden van Paramaribo:
RajpurKerk

4 REACTIES

 1. de zoveelste belofte die wordt aan gekondigd en nog persoonlijk ook niet doorgaat..

  wat een joker is die man toch en dan nog blijven de mensen achter de bedrieger bedrogen aanlopen..

  over de trein wordt al niet meer gesproken,,z.g.n. uit gesteld tot nooit meer..

  die ziekenhuis in wanica,die had allang klaar moeten zijn voor de verkiezing zou de opening plaats vinden is wel een vondering gestort,maar inmiddels onder water ligt net een zwembad ,waarbij de vondering is afgekeurd door de minister van o-w ..zeer slecht materiaal gebruikt,,maar de middelen zijn wel door de aannemer éne sardjoe dilip die dikke meneer opgestreken..


  Maak melding

 2. Wat mijn interesse opwekt is waarom Jezus gevlucht is? Na z’n herrijzenis (aannemende dat de Romeinse spijkers inderdaad z’n dood tot gevolg hadden) vluchtte hij weg naar de hemel ipv te blijven proberen de spirituele omwenteling die zo gewenst was te bewerkstelligen. Waarom koos hij voor de (zaligheid) van de hemel en niet voor de zwakkeren en onderdrukten op aarde? Waarom vluchtte hij weg van de aarde?


  Maak melding

 3. @Pindakaas,

  Jezus is nooit gevlucht. Na z’n kruisiging en opbaring in de dodengrot kwam hij bij bewustzijn en door enkele klappen die had opgelopen op z’n hypofyse ontwaakten z’n paranormale vermogens. Zijn lichaam werd toen gevuld met licht en helium waardoor hij letterlijk steeg naar de wolken. Hij had geen keus. De wolken voerden hem naar India en daar daalde hij uit de lucht naar beneden (het helium was voor een groot deel weer ontsnapt). De lokalen verzorgden en accepteerden hem en Jezus leefde nog heel lang in India. Hij werd 99 jaar. Z’n graf is nog steeds goed onderhouden in Noord-India, in Kashmir.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.