Guyana eist straf Surinaamse politieagenten

14

PARAMARIBO, 4 apr – De Guyanese regering eist sancties tegen twee Surinaamse politieagenten. Dit meldt de Ware Tijd. De twee agenten waren betrokken bij een schermutseling op het terrein van de Guyanese ambassade.

Georgetown heeft een officiële klacht ingediend bij de Surinaamse regering. In een verklaring van het Guyanese ministerie van Buitenlandse Zaken wordt het politieoptreden afgekeurd. Tijdens het incident probeerden de agenten een medewerker van de ambassade te arresteren. Ambassadeur Keith George die tussenbeide wilde komen, hield er een gescheurd hemd aan over.

De hulp van de politie was ingeroepen om een foutparkeerder te verwijderen. Het ambassadepersoneel zelf had contact opgenomen met de politie. Uiteindelijk wilden de politieagenten het personeelslid meenemen. In de verklaring wordt aangegeven dat de nodige maatregelen worden verwacht van Paramaribo. Ook wordt om uitleg gevraagd met het oog op de “uitzonderlijke goede betrekkingen.”


14 REACTIES

 1. De ambassadeur heeft waarschijnlijk nooit gehoord van don’t push this peaceful man too far.Wat hij gaat horen is take your bundle and go home.


  Maak melding

 2. Grappenmaker. NPD- regering loopt aan de leiband van de Guyanese regering. Denk maar aan het gebied dat betwist werd. Is nu Guyanees gebied. Geschonken door Bouterse en Lackin aan Guyana.


  Maak melding

 3. Ik vind dat Suriname toch wel een signaal moet afgeven over dit incident. Bijvoorbeeld overplastsing van de agenten naar het Tigri
  Gebied om daar ook orde op zaken te stellen. I


  Maak melding

 4. @Jacobus
  Die man vol pies schijt in zijn broek. Die kan en doet niets. Hier helpen zelfs de blauwe pilletjes niet.

  Maar ff serieus. De agenten mogen dergelijke gebieden nooit betreden. Ze hadden gewoon officieel om uitlevering moeten vragen dan wel een boete moeten sturen. Zo’n boete wordt door veel landen nooit betaald.


  Maak melding

 5. koos
  En wij eisen het vertrek van de surinaamse staatshoofd.

  ———————–

  Koos, je bent een k@ EZEL!
  Na de staatshoofd no, k@ analfabeet!


  Maak melding

 6. De diplomaat is te ver gegaan door zich in de zaak te mengen.
  Hij had diplomatisch moeten hebben opgetreden.


  Begin te verdwijnen van de post Tigri!!!


  Maak melding

 7. Ik heb al eerder aangegeven dat dhoekie/lackin Guyanezen zijn en geloof mij binnen de kortste tijd zien jullie de betreffende agenten ergens in Paramaribo bakabana op straat staan te verkopen. Realiteit.


  Maak melding

 8. @Neus

  ik ben bang dat opa D meegaat met de eis van de Guyanezen om de betrokken agenten te straffen.Vanaf dat opa D het politiebureau in brand liet schieten,geniet hij van alle vernederingen die de politie ondergaat.Als eerst liet hij na de coup de gehele korps bij Zeelandia in ondergoed op straat liggen.En dan eventjes de zweep over hun laten gaan.
  De moord op Gooding had hij waarschijnlijk kunnen voorkomen maar stak geen vinger uit.Hij heeft meerdere agenten laten ombrengen waar van de gemeenschap geen weet heeft.


  Maak melding

 9. Heeft Guyana “Tigri” al terug gegeven? “Tigri” is toch vele malen meer de AANDACHT waard, dan de AANDACHT voor deze twee agenten.

  Deal or no deal: Als ze “Tigri” teruggeven, krijgt iedere agent tien (10) stokslagen op z’n blote “Ray-t”.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 10. Het personeel van de ambassade was ook behoorlijk aggressief n onvriendelijk naar de Politie toe en die arme foutparkeerder die de bewaker van de ambassade helemaal op straat in mekaar geslagen heeft…hoe dan?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.