Maurice de Hond in Suriname voor peiling i.v.m. verkiezingen

61

De bekende Nederlandse opiniepeiler Maurice de Hond is momenteel in Suriname op uitnodiging van het bedrijf LC Media. Het bedrijf wil garant staan voor objectieve en eerlijke politieke peilingen en heeft De Hond daarom gevraagd om deze week een opiniepeiling uit te voeren. Zij hoopt dat Suriname hiermee afkomt van de eeuwige discussie over de objectiviteit van Surinaamse opiniepeilingen.

Tegen dagblad de Ware Tijd zei Carlos Durham, consultant bij het LC Media, dat er vaak twijfels zijn over de objectiviteit en juistheid van peilingen die door Surinaamse bureaus zoals Idos of Nikos worden uitgevoerd. “Bureau Interview van De Hond is zo goed bekend dat niemand in Suriname zal twijfelen over de objectiviteit en juistheid van zijn onderzoek” aldus Durham tegen de krant.

De Hond bevestigt dat hij deze week een onderzoek zal uitvoeren in Suriname. Hij zei geen enkele affiniteit te hebben te hebben met de Surinaamse politiek en ook geen reden te hebben om te twijfelen aan een objectieve werkwijze van de Surinaamse bureaus.


61 REACTIES

 1. Objectiviteit in een onderzoek heeft niet alleen met een betrouwbare enquêteur te maken, maar ook met betrouwbare antwoorden. Zelfs als je een afwijkingspercentage op loslaat weet je het niet zeker.

  Opiniepeiling werkt het best in marketing, want niemand is bang om te vertellen welke producten hij/zij koopt, waarom en hoe vaak.


  Maak melding

 2. Suriname kiest nu wel voor openheid, eerlijkheid, kennis en objectiviteit van de Noordzee. Ze kennen inmiddels hun eigen onkunde en gebrek aan objectiviteit.


  Maak melding

 3. Zijn er geen dagoes genoeg in dit land? Zijn onze eike eigen statistici niet goed genoeg of moet het perse uit een witte koker komen om door te gaan voor waarheid?


  Maak melding

 4. Wat wil deze man in Suriname eigenlijk.
  Suriname is een onafhankelijk land men moet dit zelf doen in dat land geloven of niet.
  Ik wil nog zien dat een Surinamer uit Suriname een opinie peiling in Nederland komt houden.!

  Als Surinamer maken wij ons gewoon belachelijk.
  Wat wil Carlos Durham, hij werkt toch bij omroep Brabant.


  Maak melding

 5. hierbij wordt duidelijk ge-demonstreerd,dat onze journalisten,opinie peilers waardeloze figuranten zijn totaal onbetrouwbaar ook door onze eigen mensen..

  zelf de huidige hoofd verdachte moordenaar december 1982 kan zijn eigen woorden toezeggingen niet waar maken,loopt hard weg als het eraan komt, zijn eigen lezing voor te houden aan die mofinas,die hij vandaag 3 april zou voorhouden aan het straat volk..

  wordt tijd,dat op 25 mei a.s. radicaal wordt afgerekend aan deze leugenaars,bedriegers,bedrogen ende..

  wie wil anno 3 april 2015 nog geleidt worden door onkundige misleiders,ongeletterde figuren,die bang zijn om met anderen te praten,laat staan een dialoog aangaan in het openbaar..

  je hoeft niets meer te zeggen wat er belooft is de afgelopen 5 jaren,niks is gerealiceert..

  maar ze willen nog 5 jaar erbij,dan is sme geland in een hel,erger dan afrikanse landen..


  Maak melding

 6. AMEN !

  Flinke tegenvaller voor Bouterse en Co. Het is algemeen bekend dat Idos en Nikos aan de leiband lopen van de NDP. Een vos verliest zijn haren maar niet zijn streken, met andere woorden Bouterse gaat weer vieze spelletjes spelen. Ongetwijfeld wordt de oppositie beschuldigd dat men hulp ingeroepen heeft van de oud kolonisator.


  Maak melding

 7. PARAMANG,SJANG.Zelfs dit kan men niet in Su.Nog steeds niet onafhankelijk en zeker dat het belacheljik is.Jullie zullen altijd afhankelijk zijn van de blanken.hahaha.


  Maak melding

 8. @Paraman

  Bouterse was ook als de kippen erbij om het contract met Strukton te effectueren. Ook dit kwam uit een witte koker 🙂 Los van het feit dat die spoorlijn ergens in 2050 aangelegd gaat worden, maar dat geheel ter zijde.

  @Sjang, Surinamers hebben zich al belachelijk gemaakt door Bouterse aan te stellen als president. De man heeft een aardige trackrecord op gebied massa moord, drugs smokkelen, fraude, en andere criminele activiteiten. In een fatsoenlijke rechtstaat zou deze man nooit aan de bak zijn gekomen enkel alleen als borden wasser, vuil ophaler of hamburgers bakken bij een fastfood restaurant. Schaamteloze volk.


  Maak melding

 9. Ik ben benieuwd . De Hond zit er in het algemeen ook best naast.

  De methode zal veel beter zijn.

  Er kleeft echter een grote maar aan hoe kan de Hond een goede en representatieve doorsnede van de Surinaamse kiezers samenstellen zonder goede lokale kennis en zonder jaren ervaring in SU.

  ten tweede zit er naar mijn mening een dilemma aan de wijze van onderzoek. Er worden 130 enqueteurs op de mensen afgestuurd.
  Er kan dus een gat ontstaan bij de enqueteurs (hun voorkeuren) maar ook bij de geenqueteerde die naar goed Surinaams gebruik vaak geen eenduidig antwoord geven. De mensen voelen zich vaak niet vrij openkaart te spelen.


  Maak melding

 10. @koos,
  Beste koos ben het eens met jou maar vergeet niet; money is talking
  in Suriname of het, Ned. Juristen politici of journalisten zijn everything is possible in surinam.


  Maak melding

 11. Mensen die tegen de NDP zijn worden bedreigt met hun werk. Hen wordt het leven moeilijk gemaakt.
  Dus welk goedzinnig mens gaat openlijk aangeven tegen die corruptelingen te zijn?
  Dat zou ik de heer Maurice de Hond willen meegeven.
  Ten tweede welke afiniteit heeft LC Media? Is het een undercover NDP bedrijf of een bedrijf met NDP sympatisanten? Want achteraf, wiens brood men eet diens taal men spreekt.


  Maak melding

 12. Laat Maurice zich liever bezighouden met de IS, die in opmars is in zijn richting. Laten zij daar alvast een antwoord op zien te formuleren.


  Maak melding

 13. De Hondt zal ook de mentaliteit van de Surinamers moeten kennen. De Surinaamse politieke geschiedenis van de afgelopen 50 jaar en sinds 25 februari 1980, 8 december 1982 tot heden. Ook een goed beeld van de persoon Bouterse en de gangsters om zich heen. omkoping, smeergelden tjoekoes, overlopers, de koloniale geschiedenis, samenstelling van de Surinaamse etnische bevolking, bewustwording van deze groepen. Overheidsbannen, regelen, Iedereen die bij de overheid wil werken. Een overvolle overheidsapparaat, mensen die niets presteren, gekwalificeerde ambtenaren die thuis zitten omdat ze een andere politieke kleur hebben en tot worden doorbetaald. Zeven even mentaliteit. Mensen die meer dan één baan hebben om te kunnen overleven, hosselen, Grote delen van de Surinaamse bevolking jong is en ongeschoold zijn, Hoe politieke partijen geen politieke programma’s goed kunnen presenteren aan de massa. De massa niet naar echte leiders kijkt, maar naar een ongeschoolde clown, misdadigers, criminelen. Het gaat de domme massa om domeingrond, bang voor de paarse partij, die vergunningen intrekt van je winkel, busonderneming, enz, je geen domeingrond geeft, maar aan mensen die paars zijn en lid zijn van die partij. Valse beloften. Geld van de overheid dat gebruikt wordt door de staatszender om paarse politieke praatjes te verkopen, tegenstanders te beledigen,

  De marronpartijen zijn momenteel sterk in opkomst. De komende verkiezingen gaat om twee groepen die gaan bepalen wie de grootste wordt. NDP of V7. Een middengroep die het verschil gaat maken wie van deze 2 groepen de regering gaat worden of een ruime aantal zetels heeft in de DNA is de ABOP.

  Als ABOP kiest voor V7 na de verkiezingen kan DDB zijn bundel pakken en is hij heel snel in Equatoriaal Guinee en die zien we nooit meer terug.

  Kiezers/Surinamers!
  kiest u voor V7
  stemt u op V7
  voor een beter suriname, waar gezamenlijk gewerkt wordt in rust harmonie, eenheid, verdraagzaamheid, vrede, respect naar een ieder toe.

  Stemt u voor V7

  God Zij Met Ons Surinamers!


  Maak melding

 14. wanneer de markt leeg is . zullen wij zien wie verkocht heeft !!
  tang tierie a no dong !!!!!
  sommige reactie hier zijn precies het zelfde reactie van de de V7 sinds het aantreden van de nieuwe regering!!

  niks wat de regering doet is goed, alles wordt afgekeurd, V7 weet het beter, , V7 weten het beter, V7 heeft het 15jaren lang beter geweten,vandaar dat de NDP, met zijn MegaCombinatie zo groot zijn geworden en dat zij de verkiezingen van 2010 hebben gewonnen.

  wel die mensen die betaald hebben voor de peiling, is zonde voor dat geld,
  beter hadden zij mij dat geld geven had ik niet zo veel gevraagd had ik die peiling gedaan voor een appel en een ei.
  1° iedereen die in 2010 op de NDP heeft gestemd zal dat weet doen.
  2° Door wat deze regering in 5jaar heeft bereik en gedaan voor Suriname en de Surinamse bevolking`
  +huizenbouw
  +gronduitgifte van beschikkingen en bereidsverklaringen
  +ziekenhuizen buw nikerie en saramaca
  +bruggen bouw staat deze regering aan top, 4 bruggen in 5jaar tijd
  + staatolie financiering voor uitbreiding tbv levering stroom
  +staatolie financiering tbv capaciteit
  +wegen bouw, ziekenfonds, AOW verhoging.
  +kinderbijslag verhoging van 3 SRD naar 30 SRD, en nu weer naar 50SRD
  +na schoolse opvang, waarbij kinderen ook een maatijd, fruit en drinken aangeboden krijgen.
  +afschaffing van de schoolbijdrage en lesgeld.
  +grais boeken voor de VOJ scholen
  +scholen bouw over heel Suriname, van stad tot binnenland zijn er nieuwe scholen gebouwd.
  + rijst sectoren subsidies geven
  + casave fabriek en nu ook de woningbouw fabriek in PARA
  + districht Para helemaal mooi gemaakt
  mensen, die dingen ijn te veel om op te noemen.
  dit is de beste peiling die men kan onderzoeken en dat zal je zien dat er meer mensen nu op de NDP zullen stemmen dat de NDP groter is geworden.
  de NDP krijg minimaal die 18 zetels die ze nu al in bezit hebben + nog minimaal 5 zetels erbij. De NDP alleen krijg op de verkiezing van 25 mei 2015 ± 27 zetels, er is geen peiling meer nodig, op die dag word heel Suriname paars- geel
  want de ABOP zal zeker ook groter worden.
  de ABOP krijg de betaande 3 zetels en die krijgen op 25 mei 2015 ± 6 zetels .
  DOE van breevled gaat van 1 zetel naar ± 3 zetels
  Palu krijg ± 2 zetels
  +


  Maak melding

 15. Paraman
  Zijn er geen dagoes genoeg in dit land? Zijn onze eike eigen statistici niet goed genoeg of moet het perse uit een witte koker komen om door te gaan voor waarheid?

  Paraman raakt u echt in paniek en laat zijn ware racistischer kant zien


  Maak melding

 16. Wij Surinamers zijn niet te peilen: we geven bewust antwoorden die niet waar zijn,daar velen van ons bang zijn voor eventuele gevolgen.
  Ook de vlaggen van de politieke partijen moet men niet serieus nemen.De Hond met al zijn ervaring in Holland zal daar niets aan kunnen doen.


  Maak melding

 17. Xenofobe Paraman,

  Jij moet toch als geen ander weten dat er zowel voor het Idos als Nikos gesjoemeld wordt met cijfers? De juistheid van hun enquetes wordt altijd in twijfel getrokken. Om die twijfel weg te nemen gaat Maurice de Hond op verzoek een eigen enquete houden. Met enige reserves zullen deze enquetes naast elkaar worden gehouden. Mocht het zo zijn dat er nauwelijks verschillen zijn tussen de diverse enquetes, pas dan hoef je niet meer te twijfelen aan de juistheid van de Idos- en Nikos-peilingen. Daar gaat het om.


  Maak melding

 18. Ik snap niet dat sommigen hun boosheid afreageren op De Hond.
  Die man is hier op uitnodiging van LC Media. In NL staat de man bekend als bekwaam en betrouwbaar. Dat kunnen wij niet zeggen van IDOS en NIKOS!
  Het is jammer dat wij niet kunnen vertrouwen op onze eigen instituten! De corruptie zit overal zelfs in de kleinste hoeken. Dus liever een onafhankelijk bureau. Prima zaak!
  Dan hebben wij zekerheid!


  Maak melding

 19. @ Mi doro baka 1863,

  Wat jij schetst zijn alleen de fysieke veranderingen die hebben plaatsgevonden. Leuk, zo’n vette worst voorhouden. Als je naar de gebrekkige infrastructuur in bepaalde wijken kijkt, schieten de tranen in je ogen. Een staatsschuld van ruim 5,1 miljard (is 31,1% van het BBP), een binnenlandse schuld van bijna 2000 miljoen, een buitenlandse schuld van 3329 miljoen, ach, waar praten we over nietwaar? Maak je ook even een lijstje van de gigantische mislukkingen en niet-uitgevoerde beloftes van deze regering?


  Maak melding

 20. @Mie doro baka 1863
  Laten we even wat dieper kijken naar de successen die geboekt zijn.

  1) Bruggen. Die over het Saramacca kanaal was reeds opgedragen door de vorige regering. Deze regering heeft er door het veranderen en slecht betalen 4 jaar overgedaan. De aannemer heeft beslag moeten leggen om betaling zeker te stellen.
  2) Brug Carolina. Deze brug is een standaard brug die per meter 50% te duur is als je hem vergelijkt met die over het Saramacca kanaal. De Claims van Ballast Nedam zijn in de te hoge prijs verstopt.
  3) Cassave fabriek. Werkt niet en leveranciers van Cassave zijn slecht behandeld. veel gedoe maar geen werkende oplossing. Gift is in de zak van de partner van Lackin verdwenen.
  4) Afschaffing schoolgeld en ouderbijdrage. Onzin de scholen zijn nooit door de regering betaald en hebben nu geld problemen en leveren nu minder en vragen de ouders als nog om geld. bedrog.
  5) Schoolboeken. verspilling van euro 25.000.000 voor boeken waar het onderwijs niets aan heeft maar die wel geleverd en betaald zijn. Containers met oud papier.
  6) Staatsolie. zowel energie als uitbreiding en vernieuwing waren voorbereid en gefinancierd door de vorige regering. Deze regering heeft gezien de goede conditie die Staatsolie had misbruik gemaakt van de kredietwaardigheid en haar $ 400.000.000 extra laten lenen en zelf een greep in de kassa gedaan ter grote van $ 400.000.000 waarover Staatsolie nu jaarlijks $ 30.000.000 rente moet betalen.
  7) Ziekenhuizen. Nickerie is niet meer dan een renovatie en een kliniek. Ondanks dat Frankrijk betaalt is het nog niet gelukt het ziekenhuis in Albina gereed te maken. Sarramacca zegt mij niets. Terwijl Wanica niet meer is dan een enorm drama . van een ontwerp (van den Berggroep) voor een academisch ziekenhuis met 300 bedden (verspilling van $ 1.500.000 via een ziekenhuis consultant voor wat plaatjes) naar een door China te financiering kliniekje en een door Suriname gegraven modderbad.
  8) woningbouw en woningbouwfabriek. Groot spook verhaal dat geen enkele realiteitszin heeft. Er is een show franchise fabriek geopend (zie website Broad Homes) die door Suriname betaald is en Broad Homes een kans moet bieden zich in Zuid Amerika te ontplooien. Er ontbreken essentiële en kostbare delen aan de fabriek.
  9) Sociale paragraaf. Deze consumptieve delen van de begroting zijn gedekt met leningen en niet met inkomsten uit uitbreiding van de verdiencapaciteit. Luister aub naar de toelichting bij de begroting van Henk Ramnanlandal. Luister ook naar de toelichting van Amafo die vertelt dat projecten van haar agenda niet door gegaan zijn omdat er niet voldaan kon worden aan de voorwaarden van de financiers.
  10) luister eens naar de lijst van stel gezette projecten zoals het ethnolproject ($ 37.000.000 vernietigd) of het trein project dat niet door kan gaan omdat er niet aan de voorwaarden van ING voldaan kan worden.
  11) Denk eens aan de dijk voor weg aan zee die gefinancierd moet worden met middelen die er niet zijn.

  Beste Mie doro baka 1863. Dit zijn kanttekeningen die ik spontaan kan maken na wat surfen op het internet en omdat ik wat kennis heb van bouwen, civiele techniek, olie industrie en projectmanagement.

  Check aub de feiten en u zult zien dat alle prestaties van deze regering berusten op gebakken lucht


  Maak melding

 21. Uit bovenstaande bijdragen is duidelijk geworden dat de doorsnee Surinamer/Waterkanter geen flauw benul heft van een dergelijke peiling. Men spreekt zelfs van persoonlijke voorkeur van enqueteurs.
  Stel u gerust : iedere enqueteur gaat met dezelfde vragen op zijn laptop gegevens verzamelen. Iedere ondervraagde krijgt dezelfde vragen. Een vraag overslaan is niet mogelijk en een eraan toevoegen gaat ook niet.
  Van alle laptops gaan de gegevens naar de hoofdcomputer, die de benodigde uitkomsten van de enquete zal berekenen.
  Of die uitkomsten ook zullen kloppen met de werkelijke uitslag hangt geheel en al af van de eerlijkheid waarmee de ondervraagden hebben geantwoord. Het van inzien veranderen van een enkeling na de enquete, heeft normaal geen invloed.


  Maak melding

 22. Maurice de Hond is anti Bouterse, dus wij weten al wat de peiling zal zijn.

  Niks anders dan stemmingmakerij. Net alsof er niet genoeg onrust is in het land.


  Maak melding

 23. Beste Passant,

  Prima onderbouwd verhaald en elk woord is waar.

  Ambtenaren worden door hun chef gedwongen om een paarse vlag in hun tuin te zetten anders loopt hun baan gevaar.

  Het is te smerig voor woorden.


  Maak melding

 24. 03 april 2015

  Interessant van die Maurice de Hond!!

  Maar Suriname heeft toch ook capabele mensen op dat gebied? Of vindt dat onderzoeksinstituut in Suriname zich niet competent genoeg zelf onderzoek te doen?

  Hoe vaardig zij de 130 enquêteurs om bijvoorbeeld ”biasvorming” te voorkomen?
  Zullen de gebieden, straten, wijken, burgers en tijden a-selectief gekozen worden? Maurice de Hond gooit zich in Suriname zo in een wespennest! Of heeft zijn vrouw hem aangemoedigd te gaan? Jullie kennen toch de vrouw van Maurice de Hond? Dan kan je de objectiviteit van zo een meeting wel in twijfel trekken.

  Beste Maurice de Hond, houd je toch liever bezig met het voorspellen van het succes van jouw IPAD-SCHOOL !!!
  Srika


  Maak melding

 25. Mi wani mi money na mi sani pe mi gowtu de nanga mi vrouw mi no lobing a fas fa we do no mik me wraak tap e
  Dames en heren groeten in suriname aan me familie en vrienden verspreid over de hele wereld Doei loves


  Maak melding

 26. W.Whome
  Paraman uit welke koker kwam de suppletie?
  Je weet wel de premie voor je staatsgreep!

  =
  Klaarblijkelijk uit de zakken van jou PA en jou MA!


  Maak melding

 27. De zg toegevoegde waarde van Maurice de Hond,is mij volstrekt onduidelijk.Maurice zit in Ned.vaak genoeg naast met zijn peilingen.En buitendien gaat de Hond niet persoonlijk langs bij de mensen.Vanwege het feit,dat de mensen angstig zijn om hun mening te geven uit vrees voor represailles zal het resultaat niet veel anders zijn dan nu.


  Maak melding

 28. Sjang
  Wat wil deze man in Suriname eigenlijk.
  Suriname is een onafhankelijk land men moet dit zelf doen in dat land geloven of niet.
  Ik wil nog zien dat een Surinamer uit Suriname een opinie peiling in Nederland komt houden.!

  Als Surinamer maken wij ons gewoon belachelijk.
  Wat wil Carlos Durham, hij werkt toch bij omroep Brabant.

  Sjjaaaaaaanngggg!

  Ik zou wat hier en nu aan de orde is niet beter kunnen verwoorden! Maurice zou geen slecht figuur slaan in een ander/willekeurig Zuid Amerikaanse land. Wanneer gaat deze k@ een keer ophouden?


  Maak melding

 29. @Paraman, wat een taalgebruik van een Surinamer en dit is ook een teken dat Surinamers niet tegen hun verlies kunnen en ook niet weten te discussiëren.

  De wiite man uitschelden,maar Surinamers hebben ze toch nog steeds nodig voor hun kennis, ervaring en geld.
  wanneer houd het nou eens op om tegen elkaar uit te schelden???

  @Mie doro baka 1863, ik wens de NDP heel veel succes met alles.
  Wat ik aan jou wil vragen is even een onderzoek te doen en niet zomaar alles over te nemen. Je schrijft wel alle leuke zaken op, maar het ergste laat je achterwegen.

  -Er gebeurt niets met de kinderen tijdens de na schoolseopvang en Brunswijk en velen worden hiervan rijk.
  -Die 50SRD verhoging AKB wordt een jaar uitgesteld, omdat met geen berekening heeft gemaakt of het kan.

  -Gratis school voor een ieder, ga maar eens kijken wie haast niet eens pen en een schrift heeft om te schrijven, het zijn de armen die op school in de steek gelaten worden.

  -Dankzij Venetiaan pronkt de NDP met die bruggen die afgebouwd moesten worden. Weet je dat de NDP vele andere bruggen niet heeft afgerond en dat geld in eigen zakken heeft gedaan en ook andere zaken mee heeft gedaan?????

  -Die cassave fabriek stond er al en was van een Hindoestaan. Bouterse heeft het overgenomen, maar tot heden is er niets mee gebeurd. mensen zijn zelfs in grote problemen gekomen dankzij Bouterse zijn beloftes.

  -Het belangrijkste: na de verkiezing is het nog de vraag of de gezondheidszorg voor een groep gratis zal zijn, dit omdat men nu niet meer over praat, maar de hel zal nog los breken.
  Hooghart heeft een NV laten oprichten en wordt straks rijk op de hoofden van anderen.

  -Het ziekenhuis in Wanica is een zwembad geworden. Geen geld en geen contract. Ruzie wat het worden moet.

  ==De trein==????

  ==Er is nog heel veel waar deze regering leugens heeft verkocht aan het volk.===


  Maak melding

 30. Alle opiniepeilingen ten spijt, het enige dat van belang is, zijn de uitslagen van de stemming op 25 mei aanstaande. Alle soesa die daaraan vooraf gaat, is een verspilling van tijd en geld.


  Maak melding

 31. Ik zag gisteren op televisie die Paarse Fantast Melvin Bouva die op een verkieziingsbijeenkomst met droge ogen verklaarde dat hij elke dag tot God bad en hem bedankte voor Desi Bouterse……

  Ik pieste weer in mijn broek van het lachten. Deze Bouva dankt god voor een president die een moordenaar, couppleger en drugsdealer is.

  Het wordt elke dag gekker in Suriname


  Maak melding

 32. De Hond is het meest onbetrouwbare opiniepeiler. Politiek en Joods etnisch gekleurd. Zwaktebod van LC media om geen geloof te hebben in eigen kunnen en vaardigheden van eigen mensen. Of hebben ze een verborgen agenda. Het doe de naam BA..KRA grote kracht KRA weer ten onrechte eer aan. Wanneer laten we het koloniaal denken los. Zoek en vind eigen KRA. die niet meer of minder dan van de Hond is. Of zijn wij de poes of muis. Big Up brada LC media.


  Maak melding

 33. De Surinamers die steeds de witte man uitschelden, zie hier hoe Surinamers moeten werken met de witte-man zijn kennis.

  Een stukje tekst::::

  Het bedrijf dat van de Surinaamse overheid een concessie heeft gekregen om zoet water te exporteren is het in Zwitserland gevestigde bedrijf Amazone Resources. Het bedrijf, met drie Nederlandse eigenaren, mag gemiddeld 8 procent van het water dat vanuit de Surinaamse rivieren de oceaan instroomt ‘aftappen’ om te verkopen. Dat heeft de directeur van Amazone Resources, Cor de Ruiter, aan de Ware Tijd verteld.

  De concessie is in 2012 verleend. Afgesproken is dat het bedrijf 36 procent belasting betaalt, terwijl de royalty’s vanaf 2017 22,5 procent bedragen en doorgroeien tot 38 procent voor de periode vanaf 2028 tot 2052.


  Maak melding

 34. Mi Doro Baka,

  Je bent nog deze luchtkastelen vergeten

  – bouw 18.000 huizen – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden) – bruggen – 6 baans flyovers – een weg naar brazilie – aanleg van een diepzee haven – 2e verhoging aov – betere openbaar vervoer – aanleg cruise terminal – de luchthaven zou fungeren als hub – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht – voedselschuur Caricom – verhoging kinderbijslag – waslijst met nieuwe investeerders – goudenkerst – aanpak corruptie ambtenaren – aanleg spoorlijn in 2015 – aanleg en versteviging dijken – bouw van nieuwe ziekenhuizen – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind – aanleg snellere internetverbindingen – meer banen voor de bevolking – kwaliteitsverbetering onderwijs – aanpak criminaliteit – invoer waarheid en verzoekingscommissie – toegang schoonwater voor iedere surinamer – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan – een open universiteit in Wanica en export water naar afrika.

  Have a nica day…..


  Maak melding

 35. Deze man is een lachertje. Ik begrijp niet dat ze deze man kunnen inhuren.wie neemt deze man in Nederland serieus. Het is een manipulant. Ook al staat in Nederland de partij van de arbeid slecht in alle peilingen. Maar deze man weet de publieke opinie zo te beinvloeden dat ze ineens op een positieve manier van o naar 10 springen. Maurice de Hond een zakkenvuller pur sang.


  Maak melding

 36. De bekende Nederlandse opiniepeiler Maurice de Hond is momenteel in Suriname op uitnodiging van het bedrijf LC Media. Het bedrijf wil garant staan voor objectieve en eerlijke politieke peilingen en heeft De Hond daarom gevraagd om deze week een opiniepeiling uit te voeren. Zij hoopt dat Suriname hiermee afkomt van de eeuwige discussie over de objectiviteit van Surinaamse opiniepeilingen.

  =======

  De Hond is door LC Media uitgenodigd omdat een aanzienlijk aantal Surinamers in Suriname, geen enkele waarde hecht aan de peilingen van Idos en Nikos, doordat velen in Suriname geen geloof hebben in eigen kunnen en geen geloof hebben in de eigen mensen. Het volk vraagt er dus zelf om. Alles wat positief is, wilt een groot deel van het volk in Suriname omdraaien naar iets negatiefs. Het koloniale denken zit zo diep geworteld in hun brains, dat ze eerder de opiniepeilingen van mensen buiten hun eigen land geloven, dan de opiniepeilingen van mensen in Suriname zelf. De Hond kan er dus niets aan doen dat hij is gevraagd om een opiniepeiling te doen.
  LC Media had iedere willekeurige opiniepeiler kunnen uitnodigen, zolang het maar geen Surinaamse opiniepeiler is, is het gros van de mensen in Suriname tevreden. Het achterlijke denken zal jammergenoeg nooit ophouden te bestaan in Suriname. Men heeft teveel vertrouwen in buitenlanders, terwijl een buitenlander het niet per sé beter hoeft te doen dan een Surinamer. In mijn optiek, zou een Surinamer die in Suriname woont, het beter kunnen doen omdat die op de hoogte is van alle ins en outs in Suriname doordat diegene ter plekke (in Suriname dus) aanwezig is.


  Maak melding

 37. hallo de hond,

  er zijn in sme zoveel onderzoekingen geweest,maar op lelydorp waar ik woon,is er nog nooit iemand bij mij thuis geweest om te vragen hoe het met mij gaat,laat staan een anquete gehouden over niks…

  hoezo eerlijk delen ,,,wie bepaalt wie ik ben wat ik zeg en / of het de waarheid is..

  welke surinamer is betrouwvbaar en waarover..

  er zijn weinig of geen eerlijke suris te vinden in sme.,,allemaal bille likkers,wachtende op een kans..

  houdt ze een nederlands paspoort voor de neus en je krijgt alles wat je wil,de meeste vrouwen kan je zo meenemen..,het kost niks..


  Maak melding

 38. Ay Baya!!!!!!. Waarom moet de Hond speciaal uit Blanda de peilingen in Suri uitvoeren. Heeft Suri geen bekwame mensen, dat dit kunnen doen. Nu komt het eop,dat eigen mensen onbetrouwbaar zijn. Wel,een ding moeten de mensen in switi Suri wel weten ,dat de Hond straks met een forse “” Doekoe”” omgekocht wordt om het uit te voeren. Want in onze Switi Sranang is alles mogelijk mi Papie.


  Maak melding

 39. @Teesmarkhaon

  de Hond komt echt niet zelf peilen. Zijn systemen en methoden worden geïmplementeerd en zijn organisaties zal toezichthouden om sjoemelen te voorkomen.

  Voor een betrouwbare peiling heb je een betrouwbare basis nodig als referentie en een peiling onder een herkenbare dwarsdoorsnede van de bevolking.
  Daar ligt de grote uitdaging en die kan de Hond zijn organisatie enigszins betrouwbaar tot een goed einde brengen.
  Een peiling is niet aan het begin van de straat iedereen beginnen te interviewen en aan het eind van de straat vaststellen dat er 3.000 waarnemingen zijn en er dus sprake is van een betrouwbare steekproef.
  het is iets ingewikkelder.


  Maak melding

 40. Ik dacht al dat de chinees Maurice de Hond zou willen opeten.Tegenwoordig laten ze de huis-en straathonden stelen in Vietnam en smokkelen naar China om opgegeten te worden.Hoe meer chinezen bijkomen in Sur.,des te minder zijn er straat honden te in de stad te zien.


  Maak melding

 41. @Ira

  Dat jij graag in de reet van de pigmentlozen woont is inmiddels bekend. Maar dat je ook nog graag in de reet van de hond woont vind ik nogal opmerkelijk. De Hond zit er altijd naast met zijn peilingen en in Nederland neemt niemand deze jood serieus. Ik vraag me af wat en wie er precies achter deze uitnodiging zit. In elk geval niet de NDP want die wint zowiezo de verkiezingen.


  Maak melding

 42. @Henk Molenaar

  Het is me opgevallen dat je nogal vaak en graag in je broek piest. Maar…….., liever dat dan dat je opvallend vaak vertoeft in de buurt van onze kinderspeelplaatsen. By the way, zie je ook al paars van het feit dat je geliefde hondje uit Nederland voor jou en aanhang zal bevestigen wat iedereen eigelijk al weet? Dat de NDP de verkiezingen wint!


  Maak melding

 43. @ one love,

  Jouw reactie spreekt boekdelen. Jouw intelect is van het niveau 0,0. Wat heeft de Joodse achtergrond van Maurice de Hond te maken met de peilingen. Bouta heeft je waar hij je hebben wil. Hij heeft je zo geindoctrineerd dat je eenkennig bent geworden. Het probleem van eenkennigheid is dat je bang bent van alles wat niet op jou lijkt.

  Met jouw nickname refereer je zeker niet naar the legend Bob Marley, maar naar je enige liefde, je holmaat Bouta.


  Maak melding

 44. Ik dacht dat de heer Bouterse ook wit en koloniaal had ingehuurd om zijn zaken hier in Nederland te behartigen. De Jood Moskowicz en Inez Weski (lijkt me ook een Jodin????)

  Kost een hoop poen. Mag de Surinaamse belastingbetaler dat weer ophoesten.


  Maak melding

 45. HOOLIGAN marcel, kijk eerst goed naar jezelf, alvorens je anderen als “ongeletterd” betitelt. Onderstaand, jou ongeletterdheid op een rijtje:

  ge-demonstreerd = gedemonstreerd;
  hoofd verdachte = hoofdverdachte;
  eraan komt = erop aankomt;
  geleidt worden = geleid worden;
  belooft is = beloofd is;
  is gerealiceert = is gerealiseerd;
  is sme geland = is Sme beland;
  afrikanse landen = Afrikaanse landen;

  Beschuldig personen voortaan van andere zaken, maar niet van ongeletterdheid.

  marcel, wie noemt wie ongeletterd? Begin eens goed naar jezelf te kijken, HOOLIGAN en OPRUIER van de bovenste plank. Jou reactie onderstaand, heb ik voor het gemak gekopieerd, waar de fouten/blunders uit gehaald zijn.

  marcel
  hierbij wordt duidelijk ge-demonstreerd,dat onze journalisten,opinie peilers waardeloze figuranten zijn totaal onbetrouwbaar ook door onze eigen mensen..

  zelf de huidige hoofd verdachte moordenaar december 1982 kan zijn eigen woorden toezeggingen niet waar maken,loopt hard weg als het eraan komt, zijn eigen lezing voor te houden aan die mofinas,die hij vandaag 3 april zou voorhouden aan het straat volk..

  wordt tijd,dat op 25 mei a.s. radicaal wordt afgerekend aan deze leugenaars,bedriegers,bedrogen ende..

  wie wil anno 3 april 2015 nog geleidt worden door onkundige misleiders,ongeletterde figuren,die bang zijn om met anderen te praten,laat staan een dialoog aangaan in het openbaar..

  je hoeft niets meer te zeggen wat er belooft is de afgelopen 5 jaren,niks is gerealiceert..

  maar ze willen nog 5 jaar erbij,dan is sme geland in een hel,erger dan afrikanse landen..

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 46. @Srika

  03 april 2015

  Interessant van die Maurice de Hond!!

  Maar Suriname heeft toch ook capabele mensen op dat gebied?
  ==========================
  Dat is niet het probleem. SU heeft geen mensen die hun rucht recht houden en de enquête onbevooroordeeld opzetten, verwerken en rapporteren. .


  Maak melding

 47. 06 april 2015

  @Neus,

  Dan maar kijken wat voor resultaten boven water komen drijven!
  Maurice de Hond is toch maar ingehuurd !!!

  Maar boven alles, heeft het volk van Suriname op 25 mei a.s. altijd gelijk. En daar zullen wij het dan mee moeten doen !
  Srika


  Maak melding

 48. Al vòòr de uitkomst van de peiling is breed en duidelijk dat NDP als winnaar uit de bus komt. En alweer zullen oranje braaksels het niet eens zijn met de uitkomst van de peiling. Slechts als Front in de peiling gunstig zou uitvallen zijn de vijanden van het Surivolk het eens. Losers!!!!!!!


  Maak melding

 49. Maar Freedom2u jij maakt ook fouten. 1 Fout heb je zelfs tot 2 keer toe gemaakt.
  Jou geletterheid en jou reactie moeten in beide gevallen jouw zijn.
  Ik neem aan dat je voldoende geletterd bent om in te zien waarom je jouw en geen jou in beide zinnen hoort te gebruiken.


  Maak melding

 50. Er zal altijd discussie zijn over de juistheid van peilingen. Iedere politicus zal de uitslagen uitleggen hoe hij of zij dat wil. De echte peiling is op 25 mei !


  Maak melding

 51. Maurice (M): dag meneer.
  Geinterviewde (G): dag mevrouw.
  M: op wie gaat u stemmen.
  G: weet ik niet hoor.
  M: U gaat toch stemmen?
  G: jawel meneer.
  M: voor wie hebt u meeste sympathie?
  G: weet ik niet hoor.
  M: volgt u de politiek en de campagnes?
  G: weet ik niet hoor.
  M: wat gaat u doen als ze die subsidies afschaffen?
  G: dan ga ik niet op ze stemmen hoor.
  M: weet u wie die subsidies gaat afschaffen?
  G: ja tok, die ambtenaren meneer.
  M: van welke partij zijn die ambtenaren?
  G: weet ik niet hoor.
  M: weet U dan helemaal niets?
  G: jawel meneer. Ik weet op wie ik ga stemmen.
  M: waarom zegt u dat dan niet?
  G: meneer, een bekend gemaakte stem telt voor nul.
  M: dank u mevrouw. Dat wisten wij zelfs in Holland nog niet.
  G: geen dank hoor, meneer. Doet u er uw voordeel mee.


  Maak melding

 52. Doerga van het programma “door de bank” maakte er vandaag gewag van dat de uitkomst van die Maurice peiling vernietigend is voor de initiatiefnemers in casu V-6. We benne benieuwd!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.