Landrechtenactivist ziet zich niet terugkeren als parlementariër

7

PARAMARIBO, 3 apr – Landrechtenactivist Hugo Jabini acht de kans klein dat hij terugkeer als parlementariër. Aan zijn ambities is het niet gelegen. Zijn politieke partij NDP heeft andere pijlen op haar politieke boog.

De partij lijkt klaar om Jabini te vervangen als kandidaat in het district Sipaliwini. Hoewel hij zich trouw opstelde de afgelopen vijf jaar, schijnen onderhuids wat bobbels door. Jabini is van huis uit activist voor landrechten van vooral de Marrons in het binnenland. Vaker kwam dat opborrelen tijdens debatten in het parlement. “Voor mij zijn grondenrechten heilig, het is als een religie”, zegt Jabini tegenover de Ware Tijd.

Het tragische is dat de NDP al voor de verkiezingen van 2010 beloofde het probleem van landrechten op te lossen. De toenmalige regering had er ook niet veel van gebakken. Met een activist in eigen gelederen moest er toch voldoende krediet te halen zijn. Dat moet ook de overtuiging zijn geweest van al de burgers die er toen voor stemden om Hugo Jabini in het parlement te krijgen.

7 REACTIES

 1. Zo een besluit verdient respect. Jabini gaat niet voor het geld maar voor integriteit en respect want een belofte moet je nakomen en dat kon hij niet, niet wegens eigen schuld, door de wijze waarop zijn partij afspraken en uitspraken deed welke achteraf minder waard waren dan een hoopje str… .
  Respect voor deze man. Is een voorbeeld voor anderen zoals Doekhi etc


  Maak melding

 2. Kolibri, Jabini houdt de eer niet aan zichzelf; ‘Landrechtenactivist Hugo Jabini acht de kans klein dat hij terugkeert als parlementariër. AAN ZIJN AMBITIES IS HET NIET GELEGEN’, m.a.w. hij wil wel terugkeren in het parlement, maar hij denkt dat NDP hem niet meer verkiesbaar zal stellen, hij wordt zoals gebruikelijk, omdat hij niet op de eerste plaats de belangen van de leiding van de partij behartigt, als gebruikt toiletpapier afgedankt, hij kletst namelijk te veel over landrechten voor in stamverband levende landgenoten. Worden die rechten gehonoreerd, dan zal dat de NDP verhinderen haar rijke vriendjes in de gelegenheid te stellen om in de woongebieden van de Marrons en Inheemsen naar hartenlust goud en hout te winnen, dat ze daarbij het milieu verpesten en het leven van de mensen aldaar verzieken, zal ze een rotzorg zijn.


  Maak melding

 3. Hr Jabini, u doet of deed niets fout, de heren opperpolitici
  wensen helaas uw vervanging.
  Gaat u in elk geval door met uw strijd totdat er een
  bevredigende oplossing is voor het landrechtenvraagstuk.
  Dwz Er een regeling komt die recht doet aan de belangen
  van de betreffende bevolkingsgroepen en aan die van het
  gehele volk van Sranan !


  Maak melding

 4. Lees “saramaka de strijd om het bos” en men weet hoe fout de regering bezig is met dit dossier.

  De onderhavige rechtszaken bij het Inter Amerikaanse hof voor de rechten van de mens waren nodig gezien de wijze waarop Wijdenbosch met de belangen van de Binnenland bewoners (Inheemse volkeren) omging.
  Nu gaat deze regering ondanks duidelijke vonnissen nog schandaliger om met de belangen van deze mensen en volkeren.
  Hun leef omgeving wordt leeg geroofd en vergiftigd.

  Ik hoop dat de heer Jabini weet wie zijn echte vrienden zijn.


  Maak melding

 5. Behalve het oplossen van de landrechten heeft het NDP wel meer beloftes gedaan die zij niet konden oplossen.

  – bouw 18.000 huizen
  – 8 flats van 250 wooneenheden (elk 2.000 wooneenheden)
  – bruggen
  – 6 baans flyovers
  – een weg naar brazilie
  – aanleg van een diepzee haven
  – 2e verhoging aov
  – betere openbaar vervoer
  – aanleg cruise terminal
  – de luchthaven zou fungeren als hub
  – verkeersveiligheid krijgt grote aandacht
  – voedselschuur Caricom
  – verhoging kinderbijslag
  – waslijst met nieuwe investeerders
  – goudenkerst
  – aanpak corruptie ambtenaren
  – aanleg spoorlijn in 2015
  – aanleg en versteviging dijken
  – bouw van nieuwe ziekenhuizen
  – gratis laptop en schoolboeken voor iedere kind
  – aanleg snellere internetverbindingen
  – meer banen voor de bevolking
  – kwaliteitsverbetering onderwijs
  – aanpak criminaliteit
  – invoer waarheid en verzoekingscommissie
  – toegang schoonwater voor iedere surinamer
  – aanleg sportcentrum met zwembaden incl atletiekbaan
  – een open universiteit in Wanica

  Wat wel gelukt is :

  Verkoop van monetaire voorraden, hoge leningen, inflatie, devaluatie, onrecht, verval, corruptie, misdaad en werkloosheid, ministers shuffles, verhoging soldij, pensioen voor oud revo ministers, achterstand en schulden bij leveranciers. Zelfs nationale kroonjuweel Staatsolie is de nek omgedraaid en de invoer van de nieuwe zorgwet wordt gepresteerd als iets groots wetende dat men dit nooit kan bekostigen. Volgende idiote project is overname van de Alcoa diensten.

  Conclusie : De NDP met Bouterse lijden aan grootheidswaanzin !
  Suriname is hard op weg een 2e Venezuela te worden.

  Het volk krijgt de gelegenheid om de regering te beoordelen naar haar werk. Vergeet het gratis bordje bruine bonen en ga nu eens verstandig stemmen.


  Maak melding

 6. 04 april 2015

  Beste Surinamers in Suriname,

  Suriname riskeert dat partijen die in 1992 het Vredesakkoord hebben getekend, dit Vredesakkoord zullen verwerpen en opnieuw de wapenen oppakken. En dit is juist wat niet moet gebeuren.

  De rechten op de gronden in het binnenland van Suriname hebben prioriteit boven het schofterige een schurkachtig gedrag van enkelen die alleen maar hun profijt willen hebben over het binnenland van Suriname.

  Maar is Nederland hierin ook niet schuldig? Houdt de overheid / regering van Nederland geen overeenkomst achter, dat in 1690 met de Indianen / Inheemsen (Vrede met de Indianen / Inheemsen) gesloten is. Nederland, kent hierin ook uw verantwoordelijkheid !!!!!
  Srika


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.