Oppositie Suriname keurt begroting verkiezingen goed

11

PARAMARIBO, 1 apr – De oppositie heeft een uitzondering gemaakt voor de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Omdat daar het budget is ondergebracht voor de algemene verkiezingen, is die goedgekeurd. Alle andere begrotingen zijn goedgekeurd, zij het zonder instemming van de oppositie.

Voor de oppositie was het belangrijk dat de verkiezingen doorgaan. “Het volk moet de kans krijgen zich uit te spreken over het beleid”, zei Guno Castelen (Nieuw Front/Surinaamse Partij van de Arbeid).Het begrotingsdebat is tot in de vroege uurtjes gevoerd. Het was tegelijk ook de laatste zitting van het parlement. De oppositie heeft een motie ingediend, die is afgewezen. In de motie wordt flink uitgehaald naar het beleid van de regering.

Onder meer is de corruptie gehekeld. Volgens verscheidene leden van de oppositie is die zowat deel geworden van het beleid. Ministeries als Openbare Werken hadden het zwaar te verduren. Die zouden voortrekkers zijn in het maken van vuile deals. Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken pareerde vaker. Hij vindt dat als er bewijzen zijn van verkeerde handelen, die maar voorgelegd moeten worden aan de justitie.


11 REACTIES

 1. Heel goed oppositie, blijf de wantoestanden van deze criminele regering aan kaarten. Het moet afgelopen zijn met de verkoop van monetaire voorraden, onnodige leningen, inflatie, devaluatie, onrecht, verval, corruptie, misdaad en werkloosheid. De bevolking heeft het recht om te weten wat de paarse reptielen uitspoken.


  Maak melding

 2. Dus nu krijgen DNA-leden elk tenminste srd. 15.000,= als salaris, zonder enig parlementswerk te verrichten totdat over enkele maanden de nieuwe DNA is geinstalleerd.
  En komen ze in aanmerking ( al hebben ze nu maar 3 mnd pensioenpremie gestort) voor pensioen.
  Lekker leven is dat.
  Een ambtenaar moet gedurende 35 jaren 10% maandelijks storten om 70% als pensioen te krijgen.


  Maak melding

 3. De beste stuurlui staan aan wal , oppositie wil het volk doen geloven dat het gaat sneeuwen in suriname .
  castellen veeg je neus , het zit vol sneeuw .
  deze man is echt een kind van de noordzee .
  samen met jogie , randjiet , santo , somo ,tjinamsoi ,vormen ze het gezin rood ,wit , blauw .


  Maak melding

 4. Harold
  ik zou hopen dat de mensen de live stream uit de DNA eens gaan bekijken en de bijdrage van de coalitie leden in de DNA tegen het licht houden.
  Ze waren er voor spek en bonen, stemvee en alleen actief om bij het kruisje te teken en akkoord te verklaren.
  Zelfs Ramlannandal heet goedkeuring gegeven voor iets waarvan hij zelf de fraude en het gebrek aan realisme had vastgesteld.


  Maak melding

 5. Alles goedgekeurd,prima,wat zit er nog in de aanbieding,om te verkopen.In het debat werd de corruptie gehekeld,ha..ha..wie heeft geen boter daar op zijn of haar kop.Als zelf,s de p.g. punwasi ,de deken van advocaten chandra algoe weer toelaten,die heel veel mensen met jaren lange gevangenis-straffen heeft laten berechten en zelf, gefraudeerd heefd om zeer aanzienelijke bedragen,er onder uit komt,dan is recht ver te zoeken in het bananenland.Wie moet je vertrouwen en of geloven,santokhie was minister toen het gebeurde, punwasi pg,Een ding is zeker het is in de genen van deze stomme verschrikkelijke suri,s ,wie er ook moge winnen het blijft hetzelfde, sterker nog ,su is in de aanbieding.


  Maak melding

 6. Een verwordend misdaadstaat. Onberechte mensenrechten schendende moordenaars en bij verstek veroordeelde drugsbonzen die dingen naar het ambt van president van verwordend Suribabwe. De toekomst ziet er verre van rooskleurig uit, zolang deze twee warlords vrij en blij rondlopen. Ma kut, hun oliedomme aanhangers verdienen de komende gevolgen. Back to the eighties.


  Maak melding

 7. -Royal Overseas Holdings (St. Lucia) Ltd. (RBL) heeft RBC Royal Bank Suriname NV overgenomen voor US$ 39,8 miljoen. De overname overeenkomst is gisteren beklonken. De wettelijke en andere gebruikelijke goedkeuringen van de transactie zullen naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

  Heeft men ook besproken wat met dat geld gaat gebeuren?, dit om te voorkomen dat het geld niet in handen van Bouterse komt.


  Maak melding

 8. Ira
  -Royal Overseas Holdings (St. Lucia) Ltd. (RBL) heeft RBC Royal Bank Suriname NV overgenomen voor US$ 39,8 miljoen. De overname overeenkomst is gisteren beklonken. De wettelijke en andere gebruikelijke goedkeuringen van de transactie zullen naar verwachting in de komende maanden worden afgerond.

  Heeft men ook besproken wat met dat geld gaat gebeuren?, dit om te voorkomen dat het geld niet in handen van Bouterse komt.

  dit is over duidelijk: de klok horen luiden en niet weten waar de klopel hangt!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.