Uitgifte deel waterkant Suriname ‘legitiem’

22

PARAMARIBO, 31 mrt – De uitgifte van een deel van de Waterkant in Paramaribo is legitiem verlopen. Dit zegt minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Gronmd * Bosbeheer, ROGB. Met de toekenning van ruim een hectare aan een rechtspersoon is niets verkeerd. De oppositie ziet het anders.

Volgens meerdere sprekers tijdens de begrotingsdebatten in het parlement, is er wel degelijk iets aan de hand. De begunstigde is lid en sponsor van de regerende Nationale Democratische Partij. Maar volgens Relyveld is er met de procedure niets aan de hand. De grond is op legale wijze aangevraagd. Bovendien zijn ook de voorgeschreven procedures gevolgd. Onder meer is advies ingewonnen bij instanties die de monumentale waarde van Paramaribo bewaken.

Het advies is in alle ge vallen positief geweest. De lap grond in kwestie bevindt zich tussen het historische Waaggebouw en de oude veersteiger. Volgens Relyveld is het de bedoeling er een hotel, winkelcentrum en parkeerterrein op te zetten. Parlementariërs van de oppositie hadden eerder een interpellatievoorstel ingediend. Ze wilden de regering aan de tand voelen. Na de uitleg van Relyveld vindt de coalitie dat de zaak is afgedaan.


22 REACTIES

 1. Is het maatschappelijk wel verantwoord een stukje historisch Paramaribo weg te geven aan een partij loyalist van de NDP? Heeft het volk geen zeggenschap? En de NV Cactus is een onbekende bedrijfje zonder enige trackrecord. Wat geeft de minister het vertrouwen dat dit bedrijf wel kan waarmaken wat het beschrijft? Plus jaar en dag is daar een halte voor bussen, moeten die dus zomaar verkassen, staat ministerie van transport dat toe?


  Maak melding

 2. Hotel, winkelcentrum, parkeerterrein. De hotel en parkeerterrein ok, maar waarom een winkelcentrum wanneer op steenworp afstand de winkelcentrum van Suriname er ligt?


  Maak melding

 3. het land is over geleverd aan de duivel,dat surinamer heet..

  wij,,,, zijn met z’n allen mee de schuldig aan het totale gebeuren,
  ,,waarbij een paar boeven ontzettend rijk worden..

  je hoeft nooit meer de ,, buitenlander of te wel de kolonisator uit te maken voor uitbuiters,moordenaars,slavendrijvers,DAT zijn wij suris zelf..

  het is heel jammer voor de mofina de minder bedeelden,maar zij kunnen ook niks aandoen,,dat zijn de ja knikkers..,die zullen altijd de lul zijn..,eeuwig arm blijven tot de dood hen schijdt..

  het gaat u goed..


  Maak melding

 4. En boven op 16 miljoen carib petro dollars, arme chavez kan zich in zijn masoleum draaien. En Rely gaat me wijsmaken dat niemand omgekocht is. No spang. Ja hoor ik geloof ook dat amnestie desie onschuldig is, en geen geld van ballast nedam heeft gehad en zijn handlanger abrahams geen koperen cent van OW heeft gestolen.


  Maak melding

 5. mijn grootste angst is dat er een kolossaal monster gaat verrijzen, gelijk aan die lelijke gokhallen en totaal niet passend in de setting.

  arm suriname


  Maak melding

 6. Daarom wordt het tijd op 25 Mei deze roversbende naar huis te sturen of waar nodig naar de gevangenis met inbeslagname van illegaal verkregen eigendommen.
  God, Wanneer is het 25 Mei?


  Maak melding

 7. bij “elke posting” moet u lezen dat sommigen steeds dezelfde reacties geven. kom aub met nwe feiten of een ander invals hoek of zwijg liever.


  Maak melding

 8. De NDP is een ordinaire roversbende. Elkaar de bal toespelen en de staatskas leegroven is tot beleid verheven. De verkoop van de gronden van Mariënburg voor een schijntje door Sjak Shie en deze deal bewijzen het weer.

  Een volgende grote roof vindt plaats bij de overname van de activiteiten van Suralco.

  Er worden 2 bedrijven opgezet. Het eerste, een overheidsbedrijf waarbinnen de zeer zeker verlieslatende exploitatie van de bauxietreserves wordt ondergebracht en een tweede private onderneming, eigendom van Dilip Sardjoe en Bouterse, die de winstgevende onderdelen waaronder de opwekking en distributie van energie overneemt. De waterkrachtcentrale en de distributie van de energie die daar wordt opgewekt komt dus in handen van Bouterse en Sardjoe.

  De Suralco deal is een ordinaire roof waarbij Sardjoe en Bouterse de winsten houden en de staat opdraait voor de verliezen.


  Maak melding

 9. En toen ging heel Suriname woedend de straat op om te protesteren tegen dit onrecht en deze corruptie……

  Suriname is een volk van laffe makke schapen.


  Maak melding

 10. Hee gekke bakra Henkie, waarom ga jij dan niet in Su protesteren. Gek met deze gekke *Nederlanders* die totaal geen stemrecht in Su hebben, maar het hoogste gezang laten horen 😉


  Maak melding

 11. NDP heeft iets zeer GEKS met het woord LEGITIEM :

  De Decembermassamoord is LEGITIEM !

  De Moiwana massamoord is LEGITIEM !

  De moord op lijfwachten van Brunswijk is LEGITIEM !

  De moord op indianenleiders is LEGITIEM !

  De moord op Inspecteur GOODING is LEGITIEM !

  De Amestiewet Bouta is LEGITIEM, hoewel in strijd met
  de Grondwet !

  Het saboteren van een Massamoordproces is LEGITIEM !

  Het is volgens de NDP en steunkliek LEGITIEM dat een
  lager DNA-wetje een VERBOD in de GRONDWET
  opzij zet !

  Het wegstelen van het Jaarbudget van OW is LEGITIEM ! Daarna kreeg de dader een LEGITIEME Presidentiele
  benoeming tot staatsadviseur !

  De uitgifte van duizenden hectaren grond aan Gopi
  is LEGITIEM !

  De uitgifte van duizenden hectaren aan grond aan de
  schoonzoon minister HOK is LEGITIEM !

  Het doodschieten van ongewapende verdachten van
  roof, is LEGITIEM !

  Het opmaken van ALLE staatsreserves met ONZIN-
  uitgaven is LEGITIEM !

  De 30 Scalians die Ons Goud GRATIS wegstelen
  zijn LEGITIEM !

  Het aanwijzen van een president met strafblad/
  hoofdverdachte massamoord is LEGITIEM !

  Het nodeloos laten oplopen van de staatsschuld tot
  een MEGA-staatsschuld is LEGITIEM !

  Het toekennen van een MEGA-staatssalaris aan de presidentsvrouw is LEGITIEM !

  DINO bezat op LEGITIEME wijze blanco Surinaamse diplomatieke paspoorten voor het uitvoeren van
  LEGITIEME handelingen !

  NDP doe aub wat NIET-legitieme zaken !!

  PS : Wan lo Srananman no habi yeye !!
  We shall overcome !!!


  Maak melding

 12. Henk je hebt helemaal gelijk. En bally, doe jij mee als wij gaan proresteren. Het antwooedt weet ik nu al. Jij bent ook een van die domme debielen die net zo krom denken als de rest van die surinamers. Zie jij nog steeds niet in dat su helemaaal in handen komt van de ndp clan. Wil je de realiteit zien ? Ik laat het jou op film vastleggen. Je valt steil achterover hoe dom en achtetlijk het surinaamse volk is .


  Maak melding

 13. Alle handelingen van deze ndp is legitiem behalve dino bouterse zijn aanhouding en berechting is niet legitiem vandaar dat ze beroep aangetekend hebben.
  Het vonnis in Nederland tegen bouta is ook niet legitiem.

  Dit land is naar de klote geholpen door deze mafioso’s.
  Het land wordt verkocht aan goede vrienden en ndp partij sponsoren. Bosriwalla


  Maak melding

 14. Alles is tegenwoordig legitiem.De staatskas leegroven is toch legitiem.Dat de zoon van een dominee deze schandalen rechtpraat is het ultimum.


  Maak melding

 15. Gek vind ik wanneer de reacties lezen.
  Als de regering een stuk van het binnenland onrechtmatig had weg gegeven en die mensen in opstand zouden komen, zou ik andere reacties hebben gelezen.
  Nu durft niemand de straat op te gaan. Terwijl hier duidelijk sprake is van schending van onbehoorlijk bestuur. Om het maar op zijn zachts uit te drukken.

  Ik ben daarom trots op de marron gemeenschap.
  Zij weten wat strijd is.


  Maak melding

 16. minister Steven Relyveld heeft gelogen en Simons liegt dat het niet zo is. Zijn er ook NDP-ers die de waarheid uit hun bek kunnen krijgen???

  De zogenaamd nationale partij waarin leugenaars uitsluitend uit zijn op njang maken ten kosten van de samenleving.


  Maak melding

 17. @Bally

  Hee gekke bakra Henkie, waarom ga jij dan niet in Su protesteren. Gek met deze gekke *Nederlanders* die totaal geen stemrecht in Su hebben, maar het hoogste gezang laten horen 😉
  ========================
  En waarom trek jij je scheve bek open???
  Antillianen met een NL paspoort en uitkering van de gemeente Purmerend hebben toch geen stemrecht nog verstand of beoordelingsvermogen.


  Maak melding

 18. Neus, ben je een beetje dom????.Molenaar heeft gelijk,men is te laf in Suriname om te protesteren, of wat voor actie dan ook te ondernemen.Ik hoef geen stemrecht,ik wil mensen rechten voorop,en het recht op scholing en zorg van een staat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.