zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurErfgoedautoriteit Suriname: geen groenlicht Waterkant

Erfgoedautoriteit Suriname: geen groenlicht Waterkant

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mrt – Erfgoedautoriteit SGS heeft geen groen licht gegeven voor het wegschenken van een deel van de Waterkant in Paramaribo. Anders dus dan wordt beweerd door minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, RGB. Het gaat echt om stuk werelderfgoed.

Het is de bewaking van de waarde van dit soort gebieden waar de SGS voor is opgericht. De Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname, SGS, weerspreekt de verklaring van Relyveld. Die beweerde in het parlement dat advies is ingewonnen bij ‘alle’ relevante instanties. De minister kreeg voor zijn verklaring prompt complimentjes van de coalitiefractie. Alles zou in orde zijn. Onterechte loftuitingen, lijkt Gebouwd erfgoed nu te stellen.

SGES stelt onomwonden nooit gekend te zijn en dat dan ook geen advies van ‘geen bezwaar’ is gegeven. Ook wordt aangegeven dat de bestemming een bedreiging vormt voor de ‘oustanding universal value’ van de Unesco Werelderfgoedsite. Paramaribo komt immers voor op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het betrokken deel van de Waterkant is toegekend aan een particulier. Die wil er een winkelcentrum en hotel opzetten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Alweer een op de vlucht doodgeschoten verklaring van de Bouterse klan.
  Gelukkig komt de waarheid er onmiddelijk uit.
  Dus ze hebben weer zoals gebruikelijk zitten dieven en jokken tegelijkertijd.
  En ze zijn zo bezopen en high dat ze hun verhaal niet eens goed verzinnen. Of zoals gebruikelijk zien ze het Surinaams volk als een waarmee ze gewoon kunnen zollen.
  God, hoeveel dagen nog voor 25 Mei?


  Maak melding
 2. Ik ben benieuwd welk deel van de Waterkant men dan op het oog had. Je moet er toch niet aan denken (ook al zou de stad niet op de werelderfgoedlijst hebben gestaan). Welke idioot bedenkt zoiets. Stelletje cultuurbarbaren.


  Maak melding
 3. je moet in sme legaal liegen,bedriegen,jokken,stelen,moorden,oplichten,roven, enz enz..,anders ben je niet in tel vooral bij deze boven bende..

  sme is al uit verkocht aan een stel bejaarden..

  ze nemen immers alles mee in hun graf..

  er heerst zo’n grote vloek op deze imbisielen,dat ze niet verder komen dan de stad parbo..


  Maak melding
 4. De NDPér gaan voor macht, zelfs verrijking, liegen, bedriegen, corruptie, fraude, het volk letterlijk voor de gek houden en niet vergeten met elkaar vechten voor de beste positie.

  Werken ze wel echt voor het land en volk???
  Relyveld had beter moeten weten, dit vanwege zijn achtergrond.

  In Saramacca ligt de NDP nu even plat, omdat Koorndijk niet eens is met de benoeming van anderen. Bouterse heeft al gezegd dat hij naar V7 kan gaan.

  Deze regering geeft meer uit dan ze binnen krijgen, dit betekent dat velen niet echt uitbetaald zullen worden en men zal vele beloftes na de verkiezingen weer ongedaan maken zoals::
  gratis zorg,
  ouderbijdrage
  gratis woningen

  NDPérs, succes met jullie Bouterse die het land naar de verdoemenis brengt. Alles draait om Bouterse en om niemand meer. Moderne slavernij!!!!


  Maak melding
 5. Weet je wat deze eigenaar van Cactus NV al heeft?
  Een jonge vrouw die jonger is dan zijn dochter
  Diverse goud concessies
  Diverse hout concessies
  Diverse casino vergunningen
  Diverse NV’s
  Diverse importvergunningen die hem tot een monopolist maken

  Op zo een leeftijd zou je denken “mi ne doe neks want a monie mi no kan klari dus mi sa stop wroko. A mini de so foeroe dat mi e gi NDP wan frak”


  Maak melding
 6. En Simons houdt bij hoog en laag vol dat er niet is gelogen.

  Die trut moet ook een beroepsverbod krijgen. Heeft een artsen eed afgelegd maar handelt en leeft er niet naar. Dergelijke ratten verdien minachting en hoon. Net als de meeste NDP-ers.


  Maak melding
 7. mofina,,,waar is jullie bek nu,,

  hoeveel meer beter ben je geworden de afgelopen vijf jaren..

  z,a, ik weet woon je nog steeds in die prasie oso in van dijk,latour,para,bernarddorp,indjie kondré,witsantie,voor zanderij.

  hoeveel indjies zijn beter geworden,,djoekas zijn door en door verraden door brunsie,wat dacht je van die stads negers die tjé poties..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES